Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a faʻamaʻi e leaga mo cyclamen: faʻafefea ona teteʻe ma puipuia faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

Cyclamen o se laʻau mai le ituaiga o herbaceous perennials o le aiga Mirsinov. E tusa ma le luasefulu ituaiga i le ituaiga. I le natura, e nofo i le Metitirani, North-East Africa, Iran ma Turkey. Faʻafetai i galuega faʻafofoa, o nisi o ituaiga o loʻo tutupu i luga o faʻamalama, poletito ma loggia.

Faʻatau e tagata fugalaʻau ni cyclamen i totonu e faʻaaoga lona sua e togafitia ai le sinusitis. O isi taimi e oti a o le i maua le taimi e avatu ai le sua, ma o mea uma ona o mea leaga. Seʻi o tatou suʻesuʻe poʻo fea o meaola faʻatele e masani ona taʻatele ma o a auala e faʻafesoʻotaʻi ai.

O le a lenei laau?

O le cyclamen ei ai sona uiga manaia aʻa. O se mafolafola corm o le saʻo foliga lapotopoto. O lona lautele e 15 cm.E tasi le tuputupu aʻe i luga, ae le tele, pei o isi laʻau totō. Faʻafefea ona mafai ona iloga lau? Latou e paʻu, faʻavae ma fatu-foliga. Latou te ola i luga o petioles, o lona umi e 30 cm. O le lanu o laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, ma o le faʻataʻitaʻiga i latou e lanu efuefu-siliva.

A fuga luga o le cyclamen, o le tatupu mai o le uluaʻi fomu tatala. Mai le itu e aliali mai o ni pepe lele ese i luga o lau i luga o tulimanu. Aisea ua mafua ai lenei manatu? Aua o laʻau e faʻasino ma gaugau i tua. E i ai o latou foliga faʻavae. Faʻamoemoeina i le ituaiga o cyclamen, fugalaʻau mafai ona pāuli, mumu ma burgundy. Fugalaʻau umi o le 3 masina.

Faalogo! E ui lava o nisi tagata totō mafaufauina cyclamen o se capricious, o le mea moni e leai. Pau lava le taua o le mulimuli i nisi o tausiga manaʻoga, ma o le a le avea ma se hassle.

Mafuaʻaga o faʻamaʻi

Aisea ua mamaʻi ai cyclamens:

  • Malulu i totonu o le ea.
  • Suavai faʻamamaina vai i totonu o se ulo (oe mafai ona iloa pe faʻafefea ona sefe se lologa cyclamen iinei).
  • Ole maualuga ole vevela ole ea ile fale.
  • Sese filifilia palapala.
  • Faasusu pe a le manaʻomia.
  • Leai se susulu o le la.

Faʻamatalaga, ata ma metotia o togafitiga

O le tele o taimi, e fetaiaʻi ai le au tot flower fugalaʻau ma ituaiga e tolu o faʻamaʻi pe a tutupu ni cyclamens. Latou e afaina i aphids, thrips, cyclamen ticks. E faigata ona aveʻesea na mea?

Aphid

Aphids o le sili faʻasoesa faʻamaʻi... Pau lava le mea e oʻo i tagata amata e faigofie ona faʻatonutonu pe a foliga mai o le tau ia te ia. O le mea taua o le faia gaioiga pe a o le muamua faʻailoga o le faʻaleagaina aliali mai. O lenei iniseti e mitiia le sua, mafua ai le afaina vave ma umi-taimi faʻaleagaina. Ina ua pasia le faʻaputuputuina o aphids i luga o laulaʻau ma laʻau, pe a maeʻa ona faia fuataga ma le sosoʻo mai o fugalaʻau, latou te le teʻi i le faʻaletonu foliga o fugalaʻau. O se iniseti laʻititi e leai ni apaʻau ma lona tino umi o le 1.4-2.5 mm faʻasusu le sua mai i mea vaivai o le cyclamen.

Tusitusiga! E faigofie ona malamalama o le cyclamen e afaina i aphids. Ua le toe ola le laʻau, ma ua mimilo laulaʻau. A e vaʻaia ma le totoʻa, e mafai ona e vaʻai atu i paʻu ua paʻuʻu i le lafoa o iniseti. E pei i latou o dandruff i lou lauulu.

Ina ia faʻatoʻilalo aphids, ave se cotton swab fufui i totonu o le iniseti Aktara, Corado poʻo le Commander. A maeʻa lenei togafitiga, e faʻasūsū tele le laʻau mai le taʻele ma se vaitafe malosi o le vai.

Talita

O le isi faʻamaʻi e sili ona afaina ai cyclamen o le iniseti fua... O lenei iniseti e ana le aiga Pseudococcid.

Taua! O le le maitauina o le iniseti i luga o au ma laʻau i le taimi, latou te le o maofa i le maliu o le fugalaau pe a maeʻa 2-3 vaiaso.

Tagata matutua, e aliali mai o ni pogisa i luga o laulaʻau ma au, e masani ona le minoi. Naʻo larvae lava e fetolofi i luga o le fugalaʻau, faʻaleagaina i mea uma.

O isi taimi o togafitiga ma se iniseti faʻalaʻitiiti e le aumaia ai le manaʻoga taunuʻuga. E taumafai le faʻatupu fugalaʻau ma aveese iniseti laiti faʻasoesā ma le tino e 5 mm mai le pupuni ma le susu susu, ma ina ua mavae sina taimi na toe aliali mai foi. O le mea moni o tama matutua ei ai apaʻau. O le taimi lava na latou lagona ai se mea o loʻo tupu, ua na ona latou lele i seisi togavao. O le mea lea, toe fai togafitiga ma Actellik ma Aktar fofo i vaitaimi o le lua vaiaso poʻo le masina, ma o le faʻamaʻi fugalaʻesea mai isi.

Lafo

O le isi iniseti iniseti o thrips. Tagata taʻitoʻatasi 2 mm umi umi a matagofie i lau. Faʻafetai i latou apaʻau, latou lele mai le tasi lau i le isi, vave faʻatamaʻia le laʻau. E tatau ona faʻatinoina e tagata teu fugalaʻau seʻi vagana o laulaʻau e na o ni faʻasalaga siliva... Ma o le a sili atu le ogaoga faʻaiuga: taofiofia o le tuputupu aʻe, nofoaga i luga o fugalaʻau ma a latou fesuiaiga.

Tusitusiga! Aisea e aliaʻe ai thrips? E alofagia i latou e le tau vevela faʻatasi ma le maualalo o le susu ile ea.

Afai e te le suia le microclimate i le fale, o le cyclamen o le a oti pe a uma ona aliali mai luga o fugalaʻau, ma pipii uliuli lilo i luga o laulaʻau.

Thrips o se iniseti e faigofie ona puipuia nai lo le taofi. Ina ia faʻatumauina le susū manaʻomia, faʻasusu mai se fagu pasī poʻo ni koneteina o vai, tuʻu lata ane ma se ipu uila, fesoasoani. I le taua faasaga i iniseti, o ituaiga mailei ma iniseti o Akarin, Arrivo ma Apache o loʻo faʻaaogaina.

A o faʻagasolo mea totō i totonu o le fale, e faʻavaivaia le Akarin e pei ona taʻua i lalo: 5 ml ampoule ma le vailaʻau mo le afa lita o le vai. E aoga pe a fai o le potu vevela o le + 18-20⁰⁰. Lua aso mulimuli ane, latou te toe togafitia faʻasaga i thrips ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia le iʻuga..

Cyclamen mite

E faigata ona aveʻese le faʻailoga o le cyclamen pe a fai na filifilia le cyclamen. O le mafuaʻaga e faigofie: o le mea moni o lenei iniseti e laʻititi tele, e foliga mai o se fasi efuefu, ma e le pei o se ogaoga fili. O lenei manatu e sese.

O se tagata matua o se taufaʻafefe i le ola o le laʻau. E le itiiti le afaina e faia e le larvae, e mitiia uma le malosi mai ia ala i sua palu.

Aua le fenumiai cyclamen ma apogaleveleve mites, o le lona lua e mafai ona iloga ma le le lavalava mata. E faʻatoa mafai ona vaʻaia lelei le Cyclamen ile malosi faʻateleina.

Tusitusiga! E manatu le aufaifaʻatoʻaga fugalaʻau o le fualaʻau o le cyclamen naʻo le cyclamen E le saʻo lea. E afaina ai azaleas, fuchsias, palsam, Kalanchoe, ma isi.

E na ona iloa atu ua tuai, pe a le mafai ona faia se mea e tau ai le faʻamaʻi. Faʻafefea ona malamalama o le laʻau o loʻo maʻi?

E aliali mai Cyite mite pe a fai e maualuga le vevela o le potu... Muamua, o le efuefu-ufiufi faʻapipiʻi luga o vaega o le laʻau, lea e vaʻaia i le gaugau o laʻau laʻau, fuga fualaʻau ma apical tuputupu aʻe. Ona o le salalau tele o le faiaina o vaega uma, o le cyclamen taofi le ola, o laula ua samasama ma mimilo. Tick ​​faʻatele vave: a maeʻa le tolu vaiaso o le a tulaʻi mai se augatupulaga talavou, lea o le a amata ona faʻaleagaina vaega e leʻi faʻaumatia.

O le maitauina o faʻailoga o le cyclamen ua faʻaleagaina e se keli, na vave ona latou tuʻuʻesea mai isi fale i totonu. O nisi tagata totō e tauivi ma ia e ala i le faatofuina o le ulo i totonu o le vai vevela mo le 15 minute. A maeʻa le taimi lea, e aveʻese uma vaega ua afaina. O le faia o ia togafiti ma le cyclamen, o le ulo aveina i se paolo nofoaga ma teu ai i totonu mo ni nai aso.

O le vevela o le vai lea e fufui ai le fugalaʻau o le 45⁰⁰... E tatau ona le suia mo le sefululima minute.

Puipuiga

O fale teu fale e faigata ona faʻamaloloina. Ina ia aua neʻi mate le fugalaʻau, e fautuaina le puipuia o faʻamaʻi o le cyclamen. E le gata i lea, o le tele e faʻamoemoe i le mea na e faʻatau mai ai. Afai mai lima, faʻaleaga i laulaʻau, au ma fugalaʻau e aphids ma thrips e mafai. Latou te le solia lava le tuʻufautuaina tausiga tulaga, talu ai soʻo se faʻaseseʻesega e tumu i foliga vaaia o meaola faalafua.

Asiasi le laʻau i aso uma... Aua neʻi misia se laupepa poʻo se fugalaʻau aʻo asiasia ma se tioata faʻateleina. Afai latou te mauaina ni nofoaga ese, latou te vavaeeseina o ia mai isi ma amata ona faia ni auala e manumalo ai i le maʻi. O isi taimi e oʻo lava ile togafitiga o iniseti e le faʻaleagaina ai le faʻamaʻi ile taimi muamua. E le faigofie ea ona faia ni puipuiga?

Faalogo! Ina ia le mafai ona aliaʻe faʻamaʻi, o le eleele e faʻamamaina ma faʻafofoa ao le i tuiina le cyclamen. Mo mafuaʻaga puipuia, e togafitia i se fofo o le potassium permanganate.

E tatau ona matapogia ma sina piniki i le lanu. Potasi permanganate o se aoga auala o le faʻafetauina siama ma siama siama. Aua le faʻateleina faʻalelei ma nitrogen fertilizers, e faʻaititia ai le puipuiga o le cyclamen.

Matou te fautua atu e faitau e uiga i isi faʻafitauli pe a tutupu cyclamen, aemaise lava i mea e fai pe a mamae pe mago. Ma e mafai ona e sailia pe faʻafefea ona toe faʻaolaola se laʻau o loʻo pala mo mafuaʻaga 'eseʻese iinei.

Faaiuga

O le Cyclamen, o ana fugalaʻau pupula i luga o uumi tulimanu e tuʻituʻi mai le loloto o lau, e seasea maʻi. Ma le tausiga lelei, e le iloa e le aufaifaatoʻaga le faʻafitauli ma ia. Pau lava le mea e te manaʻo e aveʻese laupepa samasama samasama, o se mafuaʻaga o faʻamaʻi, pala ma le salalau o faʻamaʻi. E taua foʻi le aua neʻi soʻona faʻagaoioia pe soʻona soona faʻasusu i le eleele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Repotting a cyclamen (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com