Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O mafuaʻaga o le suia o le lanu o petunia laʻau: aisea latou te liua paʻepaʻe ai, pupula ma avea lanumeamata lanumeamata?

Pin
Send
Share
Send

Ona o le matagofie o fugalaʻau ma le le fuafuaina o tausiga, petunia e sili ona fiafia i ai faletua ma fugalaʻau. O lenei laʻau mananaia ma maaleale e tuu i luga o polotito ma faʻamalama; i le taumafanafana, e teuteuina ai fugalaʻau ma terraces.

I ni tulaga e seasea tupu, tusa lava pe i ai ma le tausiga lelei, e mafai ona aliali mai o fuga paʻepaʻe i laulaʻau. Aisea e papaʻe ai laulaʻau ma o le a le mea e fai pe a oso mai papaʻe? Sei o tatou mafaufau i mafuaʻaga talafeagai ma auala e faʻaleleia ai lenei mea i lenei tusitusiga. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

Vala o le tuputupu aʻe fugalaʻau

O Petunia e tupu i le tulaga o laʻau laʻau maualalo... O lo latou maualuga e fesuisuiaʻi mai ituaiga: mai le 15 i le 30 cm O ituaiga maualuluga o petunias e gaosia foi, ae e le masani ai i o tatou itulagi. O laʻau o le laʻau e lanu meamata uliuli, lapoʻai i foliga. E lanu eseese lanu. O le tele o fugalaʻau e mai le 5 cm i le 13 cm le lautele, latou e faʻaalia ma maaleale.

MANATUNATUGA: Vaeluaina e le aufaifaʻatoʻaga ni petunia i ni ituaiga se lua, fuafua i le tuputupu aʻe. Muamua o le mulimuli i laʻau. O se mea tolotolo pe a fai o le lautele e sili atu nai lo le maualuga. O le lona lua ituaiga o ampels. O togi na e faʻaaoga mo tautau container.

Faʻailoaina o le faʻafitauli

I le 90% o mataupu, o le aliali mai o papaʻe papaʻe poʻo ni faʻamau i luga o laulaau o loʻo faʻamatalaina e le alualu i luma o le efuefu paʻu i luga o petunia, o se faʻamaʻi namu matautia. E fuga sinasina i luga o laʻau petunia e pei o le efuefu papaʻe... I le amataga laʻasaga, naʻo laʻau maualalo e liu papaʻe, ona afaina ai lea o vaega uma o laʻau. Mulimuli ane, ona liu samasama lea o lau, mago, mimigi.

O a papaʻe papaʻe i fugalaʻau? O le kulimi e osofaʻia sela ma amata ona mitiia le sua lelei mai le petunia. Tuua le atrophy, ua feoti papaʻe mea papaʻe. Afai e tupu le vaega ua afaina, o le gaioiga o le photosynthesis e faʻalavelaveina (e manaʻomia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi).

O vaega paʻepaʻe o se faʻailoga o se faʻamaʻi e pei o le agamalu.... E mafai ona e iloa le faʻamaʻi lea mai le paʻu popo i le suʻesuʻeina o vaega o lau. Faʻatasi ai ma se sese foliga, o le nofoaga luga o loʻo i ai se faʻaliliuga fugalaau malamalama fuga. Faʻapea foi, faʻamaʻi eseʻesega i tulaga o atinae: o le tasi moni aliaʻe ona o le maualuga sūsū, sese - ona o le leai o se vai.

I le chlorosis, papaʻe papaʻe e mafua mai i le ova o calcium. O le elemeni le lelei aʻafia ai le tulaga lautele o le laʻau. Paʻepaʻe papaʻe i luga o laulaʻau o vaega ia o loʻo i ai le aofaʻi maualuga o se faʻavae elemeni.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le paʻepaʻe, faʻapea foi ma le efuefu ma fugalaʻau fugalaʻau luga petunias iinei.

Mafuaʻaga o faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le lelei ma masani ona faʻaleleia, paʻu agamalu kulimi e le osofaia le laʻau ma aua le faʻaosofia le atinaʻe o papaʻe papaʻe. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autu mo le foliga mai o sea faʻafitauli, tagata totoina latou te iloa:

  • o le eleele o loʻo iai le tele o nitrogen;
  • e laiti le ulo mo petunias;
  • le talafeagai le faʻatulafonoina o le susū, faʻasūsū soo poʻo le faʻamagoina o le palapala (papaʻe papaʻe o le iʻuga o le faʻaletonu le puipuiga ma le amataga o faʻamaʻi);
  • faʻasusu i le vai faʻaleagaina i fungus.

Aisea e faʻapupulaina ai le laau ma liu lanumeamata?

O lenei tulaga e mafua mai i se faigata o mea taua: maualalo le vevela ma le maualuga sūsū. Faʻafitauli faigata o le tuai aveʻesea o le afaina poʻo paʻuʻu vaega o le petunia. O le laʻau ua afaina e ala i le laʻititi faʻaleagaina o le laupepa. Pale lanumeamata ila e o le iʻuga foi o le le lava o meaʻai.... A leai ni elemeni aoga ma ni teuteuga o le petunia, e le toe lanu le laulaʻau, ona lilofia ai lea i ila sesega.

Faʻafefea ona faʻamalolo?

O laulaʻau afaina uma e tatau ona tipi ese, o vaega maloloina e tatau ona togafitia ma faʻapitoa sauniuniga. Mo nei faʻamoemoe, Previkur, Topaz, Fundazol, Fitosporin e talafeagai. O le metotia faalagolago i le numera o aafia lau ma le tulaga masani o le laau. Atonu e manaʻomia se fofo malosi pe vaivai. Vaʻai faʻatonuga mo le fualaʻau saʻo.

Faʻatasi ai ma fua lauiloa na latou faʻamaonia lo latou aoga, o mea nei e mafai ona iloga:

  1. Faʻamama le 1 sipuni i le 4 lita o le vai mafanafana. soda, 0.5 tsp. soʻo se fasimoli vai... Faʻafefiloi maeʻaeʻa. Ina ia faʻavaivaia atoa vaega, e mafai ona e uuina le tali i totonu o le vai taele. Fana 3 taimi, le va i le va repetitions o 6 aso.
  2. Faʻamama le 3 g o le potassium permanganate i le 10 lita o vai... Laga, sasaʻa i totonu o se fagu pasī. Fafasi laʻau afaina 3 taimi ile aso mo le 4 aso.
  3. Faʻateʻa 2 tbsp i le 10 lita o le pupuna vai. sinapi... Faatali mo le maluluina Fafasi vaega ua afaina o le petunia ma le oloa ua maua.
  4. Liligi 1 kg o lefulefu nutimomoia i le 10 lita o vai... Tuʻu le faʻafefiloi i se nofoaga pogisa mo le 5-6 aso. Tipi i nisi taimi. A maeʻa ona tausisi, e maua se tali galue. Faʻasu latou i aso uma. Ole numera laʻititi o togafitiga e 3 taimi.

Fuafuaga puipuia

Fesoasoani: Faigofie sitepu mafai ona fesoasoani puipuia papaʻe papaʻe. O tulafono autu o le puipuia o le lelei o le tuʻufaʻatasiga o le eleele (e le mamafa, e le oona), faʻavaivai faʻatulagaina, feololo faʻaaogaina o le nitrogen ma le kalasiu i le palapala.

E taua le aua neʻi sosolo le vai i totonu o le ulo. Mo nei faʻamoemoe, e tatau ona e faia ni alavai lelei i lalo. Faʻasusu petunias tatau ona 1 taimi i le aso i le leva o le aoauli.

Matamata i se vitio e uiga i mafuaʻaga o petunia faʻamaʻi ma pe faʻafefea ona foia nei faʻafitauli:

Faaiuga

Paʻepaʻe papaʻe i luga o laʻau petunia o se faʻailoga o le efuefu paʻu, downy agamalu, poʻo chlorosis. O sea faʻafitauli e tulaʻi mai ona o suiga o le vevela, maualuga o le eleele susu ma siama fungal, o se sili atu o kalisiu. Oe mafai ona feagai ma le faʻafitauli i le fesoasoani o vailaʻau poʻo tagata fofo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Language Translator Device Offline Translator Device Two Way Instant Voice Translator (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com