Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O afea ma pe faʻafefea ona fafaga petunia: filifilia o le sili atu faʻalelei faʻalaisa mo se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

E le taumateina, petunia o se tasi o sui faʻaaloalo o moega fugalaʻau, togalaʻau ma togalaʻau fualaʻau! E tutasi i lona faigofie, ma i le taimi e tasi, e tumu i se ituaiga o mea lilo. E ui lava e manatu e le faʻamalieina, e manaʻomia lava sina faʻalogo. Ina ia mafai ona fausiaina ni manatu ia te oe lava, e te manaʻomia le tausiga lelei, o se tasi o vaega o lea o le faʻateleina.

O Petunia o se vao-ola, pefua pe aʻea. E taʻatele i tagata faʻatau fugalaʻau. E ola uma i moega fugalaʻau, i eleele matala, ma totonu o fugalaʻau, ulo i luga o le polotito o fale, poletito. I le tulaga lona lua, e masani ona faʻaaogaina o teuteuga ma le matagofie aulelei. O lenei fugalaʻau matagofie e sau mai Pasila. O se vaega iloga o le petunia o lona ola lauusiusi fugalaʻau, ma le tausiga lelei. O le fugalaʻau e iai le foliga o le gramophone, o le lanu lanu e tele ona tele, mai paʻepaʻe e oʻo i pogisa lanu viole. O lanu e mafai ona avea ma monochromatic pe fefiloi, ma veins o pogisa lanu ia latou fausaga. I foliga, o le togavao lava ia e tele, mafiafia ma laulaʻau sua. Lenei tusitusiga o le a taʻu atu ia te oe e uiga i le fafagaina o lenei fugalaʻau mai a i le z.

Faasusu

O Petunia e pei o isi laʻau toto, e mate pe a le faʻaluina mo se taimi umi. Ma faʻasusu tatau ona faia e tusa ai ma le polokalame lea.

Taua! E leai se mea e tatau ona faʻatagaina le eleele e faʻamamago, a leai o le a amata ona faʻamago laulaʻau ma fugalaʻau, liliu samasama ma mate. Afai e tupu lenei mea mai lea taimi i lea taimi, ona faʻaitiitia ai lea o le puipuiga, e mafua ai maʻi eseese.

A faʻasusu mai se faʻainu mafai, i foliga o le timu, o se ituaiga o mu e mafai ona fausia i luga o laʻau. Lelei tele mo le faʻainuina - i le aʻa ma i le taeao po o le afiafipe a toʻa le vevela. Faʻasusu tatau o le ki i le manuia tuputupu ae petunias.

Folk ma faʻatau fofo

Meaʻai lelei mo soʻo se meaola ola o se taua vaega o lona i ai. E talafeagai mo uma "tamaiti" ma "tagata matutua". Faatasi ai ma lana fesoasoani, maua le malosi malosiaga, e foliga maloloina. Fertilizer o se faigata o vitamini, minerals, aoga elemene e manaʻomia mo se masani ai soifuaga. O mea paleni e tupu e ala i le faʻaaogaina o aʻa o elemeni manaʻomia.

Ituaiga o laei:

  1. Fofo a tagata.
    • Ole faʻalaʻeleʻele sili ona lelei ole efuefu E faʻamalosia ai le tuputupu aʻe vave ma tele fugalaʻau, ma avea foi o se faʻamatalaga faʻasaga i ituaiga uma o faʻamaʻi. E faʻaaogaina ile ituaiga o fofo ile vai i lalo ole aʻa ma faʻapipiʻi lau. E eseese le tau mai le 5 i le 10 hryvnia ile 1 kg.
    • O lapisi moa e aoga i le tutupu aʻe o petunia. Ae i lona tulaga mama e le mafai ona faʻaaogaina, ae naʻo se tali i le vai ma naʻo le aʻa. O le tau e tusa ma le 10 hryvnia ile 1 kg.
    • O se vailaʻau faʻamaʻi ma se faʻatupulaia lelei le tuputupu aʻe o se tali tuʻufaʻatasia o le nettle fou pe mago. Amataga masani. mafai ona maua fua.
  2. Tupe faʻatau atu
    I aso nei, o le ituaiga o meaʻai e tele tele. E masani ona faʻaalia i latou ile pauta poʻo granula. Faʻaaoga i le tulaga o se tali mai le vai, o le fua faʻatatau o loʻo faʻailoa mai luga o le afifi. Le sili ona taatele ma togiina:
    • Matai (6 hryvnia mo le 25g.).
    • Kemiru Lux (mai le 8 hryvnia, faʻalogo i le aofaʻi o mea i totonu).
    • Plantofol (mai le 10 hryvnia mo le 25 g).

O afea le taimi sili ona lelei e faʻalelei ai?

E i ai ni metotia ma taimi taimi mo faʻaleleiina.

  1. Togafitiga fatu. O se filifiliga sili ona lelei mo le faʻaititia o faʻamaʻi o soʻo se faʻamaʻi i le lumanaʻi. O fatu e togafitia ma le succinic acid, lea e masani ai le eleele microflora. O le tau o le tasi taga mo le 2 tausaga e tusa ma le 3.50 hryvnia.
  2. Faʻatumuina le eleele ae leʻi totoina. O le tele o taimi, meaʻai e tupu ile faʻaopopoina ole peat ile eleele. Lenei o se puipuiga mo se faʻamaʻi pei o le uliuli vae. Tau - 10 hryvnia mo le 2.5 lita.
  3. Fertilizing fatu laau. O le fafagaina muamua mo fualaʻau e faʻataunuʻuina 2 vaiaso talu ona toto. Fertilizers aofia ai phosphate ma nitrogen.
  4. Root ma foliar faʻafouina suia. O le suavai vai fofo e faʻasusu i le vai ma faʻapipiʻi luga.

Laʻei sili i Aukuso

Ia Aukuso, o le fafagaina e faia mo le tele o fugalaʻau. O tagata totoina fugalaʻau masani e faʻaaogaina le urea i le taʻi lua vaiaso. Faatasi ai ma le tele fugalaau, latou aveʻesea mai le taumafataga. E le gata i lea o se fofo lelei o le potassium monophosphate i aso 5 uma ma le potassium nitrate, feauauai. FertikPlus e fautuaina foʻi mo le faʻaaogaina.

Ina ua maeʻa le filifiliga

Aʻo leʻi maulu le fugalaʻau, e leʻi faʻapalaina le fugalaʻau, ae o afea e fafagaina ai le laʻau pe a maeʻa le maulu? E sili le amata le fafagaina o le fugalaʻau tasi vaiaso pe a maeʻa le maulu. Lenei o se vaitaimi o fetuʻunaʻiga i se nofoaga fou, faʻamalosia o le aʻa faiga.

Faʻaaliga! O le oloa e tatau ona i ai le nitrogen mataupu. E faʻaosofia ai le fausiaina o le supra-root system. O taimi tatau taumafa o le a maua ai faʻaiuga mo atili atinae.

Fertilizers

O le matafaioi autu mo le ola masani o le laʻau e taʻalo e le eleele o loʻo ola ai. Oe mafai ona saunia oe lava, i le faʻaopopoina aoga vaega i lona tuʻufaʻatasiga, pe mafai ona e faʻatauina saunia-faia. O le substrate tatau ona faʻavae i luga o peat ma vaega o le phosphate, calcium masima ma le magnesium ma le maualuga nitrogen mataupu. E fautuaina e togafiti le substrate ma le systemic fungicide ae leʻi faʻaoga saʻo.

O se vaega taua o le vai. E tuusaʻo tautua o se aveʻesea o mea aoga mo le laʻau. E taua tele o le chlorine e leai se totogi ma vaivai. Afai o lenei o le tafe vai, ona tatau lea ona puipuia. Sili, faaaoga vai timu ma potu vevela mo faʻasusu.

Mo le fugalaʻau lauolaola ma le tuputupu aʻe malosi, o mea nei o foliar spraying sauniuniga e faʻaaogaina:

  • Crystal "Lanumeamata". Faʻaaogaina mo le tele o le togavao i petunias. E pei o se paʻu lanumeamata matūtū e tatau ona faʻaliusuavai i totonu o le vai. Atoatoa faʻatagaina e le laʻau. Lenei fofo fofo e gaosia 2 taimi i le vaiaso. I le vaitaimi o le fugalaau, ua taofi le faʻagasologa.
  • Uniflor micro. Fertilizer o se lautele fusi o alaleo o gaioiga, o loʻo iai le magnesium sulfate ma le tele o numera o elemeni. Magnesium faʻateleina le aoga o mea lelei. Uniflor-micro faʻaititia le ono aʻafia o faʻamaʻi mo ituaiga eseese o faʻamaʻi. E i ai le ituaiga o pauta, papa, ma mafai foi ona maua i vai foliga.
  • Plantafol. I le faʻatau atu e mafai ona maua i le foliga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, e aofia ai: le atoa vaega o faʻavae elemeni, e aofia ai le nitrogen, potassium ma phosphate.
  • Kristalon "Brown". Faʻaaogaina o se pito i luga ofu mo se matua laau. E aofia ai le nitrogen, potassium, phosphorous ma trace elemene. A faʻapipiʻi, faʻaaoga i le faʻasusu pe faʻasusu 2 taimi i le vaiaso.
  • Planton S. O lenei meaai ua fuafuaina mo laʻau ma le maualalo uʻamea mea. O le faʻapitoa e faʻalauiloa le ola lauolaola.
  • Aquarine "Fugalaʻau". O lenei vailaʻau lavelave e avatua ai i le laʻau se lanu mauoa. E aofia ai le nitrogen, potassium, magnesium ma vaega o loʻo maua mai ai. Faʻaaoga i le 10 aso i le faʻasusu i le aʻa.

Fafagaina ma le fefete

Tasi o taugofie ma masani auala e fafaga ai se fugalaʻau. O le faʻafouina vaitaimi e mafai ona faia i soʻo se laʻasaga o laʻau totoina. O le fefete o loʻo i ai le fofo e sili ona umi ma e le leiloa ana aoga aoga, tusa lava poʻo le a le taimi poʻo isi mea taua.

I luga o se tusi. E mafai ona e fafagaina ia mea uma i le fefete mago ma ola, pe a maeʻa ona faʻamamaina i le vai. Latou te faʻaosofia le tupu ma ola lauusiusi.

Potassium monofosate

O lenei faʻalauteleina e faʻalauteleina le lelei atinae ma ola malosi. Oe mafai ona fafaga i latou petunia uma i le tautotogo ma le taumafanafana, ae le sili atu masani nai lo tasi i le 10 aso. O le monofosate e maua i le tele o ofu masani.

Talosaga Urea

Urea faʻafouina e talafeagai mo fatu. E faʻaaogaina e fai ma mea sasau i luga o se laʻau. O lona tuʻufaʻatasiga o loʻo iai le nitrogen i le tele o aofaʻiga, lea e matua manaʻomia i uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina.

Iodine

E faʻaaogaina foi e le au fai togalaʻau le iodine e fai ma ofu pito i luga! O se vaega o le tele o fetilaisa o minerale. I lona tulaga mama, i le tulaga o se tali, e matua mataʻutia le faʻaogaina, talu ai e mafai ona taitai atu ai i le oti o laʻau, e ala i le ogaoga o le mu. E fautuaina e faʻaaoga i le tuʻufaʻatasiga o faʻalaʻau ua maeʻa atinae. O lona aano aafia ai le puffiness o le laau, le tamaoaiga o le lanu.

Tulafono mo le faʻagaioiga

Ina ia aoga le faʻalelei ma ia aʻafia lelei le atinaʻeina o le laʻau, e tatau ona mulimulitaʻi i tulafono uma o le faʻaaogaina. Lenei o le taimi o le faʻaaogaina, metotia ma taimi masani o le faʻaaogaina e tatau ona amanaʻia. O le tulafono sili ona taua o le vaitaimi e te manaʻomia ai le faʻalelei. Mafaufau i le tuʻufaʻatasiga ma faʻafesoʻotaʻi ma le matua o le laʻau. O le sili atu le malosi o le tuʻufaʻatasiga, o le sili atu ona mataʻutia o le!

A o le i faia le faʻagaioiga, e tatau ona e uaʻi atu i le tuʻufaʻatasiga o le palapala, e taua tele le aua neʻi soʻona faʻatupuina ia i mea aoga. Ole taimi ole faʻaoga fetilaisa e taua foʻi, ole sili atu e naʻo le leaga e afaina ai le laʻau.

Faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o meaʻai talafeagai mo le ola lauusiusi ma le tele o fugalaʻau o petunias, e masani lava ona oomiina ma le teuteuina o le togavao. Faitau pe faʻafefea ona fai saʻo ia matou tusitusiga. A faʻapea e leʻi amata fuga mai le petunia, matou te fautua ia e faʻamasani ia oe lava i lenei mea. Matou te ofa foi e suʻesuʻe le lolomiga o matou tagata atamamai i le agavaʻa tausiga o le laʻau i taimi o fugalaʻau ma i le taumalulu.

Lavalava pito i luga o se taua tele gaioiga mo le olaga o se tuputupu aʻe tino. Soʻo se laʻau e manaʻomia. Ma lona fesoasoani, matou te faʻatumuina laʻau i mea aoga uma. 'Aiina i latou, e faʻamalieina i tatou i lona matagofie, susulu soifua maloloina!

Matamata i se vitio iloiloina o petunia fetilaisa:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Temi Solia Heilala un petit souvenir de Wallis (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com