Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Paʻu Orchid lau - aisea e tupu ai lenei mea ma faʻafefea ona fesoasoani i le laʻau?

Pin
Send
Share
Send

O le lalelei ma le agalelei o se orchid olaola ua faʻamalosia tagata uma e aunoa ma se tuusaunoa. Foliga le masani ai, lanu faʻafiafiaina e oʻo lava i le sili atu le vave faʻatoʻaga fugalaʻau.

Peitai, ma se tulaga masani lelei: fugalaau umi uumi, lanumeamata laulaʻau laulaʻau, o se malosi aʻa aʻa, taʻeina o laupepa lau i le ogatotonu tupu. O se mea faʻapena e matuaʻi faʻaleagaina ai foliga vaaia o le laʻau, ma faʻapea foi ona e mafaufau ai i le mea lea e tupu ma o a foi ona taunuuga. Mafaufau i mafuaʻaga mo le aliaʻe mai o taʻetaʻei luga o lau o lau fugalaʻau e te fiafia iai. E manaia foi le matamata i se vitio i lenei mataupu.

Fuafuaina o le foliar taʻe

O laulaau Orchid e malosi, paʻu, paʻu... Ae o le faʻafuaseʻi foliga mai o taʻetaʻei tupu o se faʻaiuga o le masini faʻaleagaina poʻo le faʻalavelaveina o biochemical gaioiga. E taua le manatuaina o faʻaletonu i fafo e atagia ai maʻi i totonu o le fugalaʻau. I fafo, o se mea mataga foliga mai e pei o lenei: a malologa tamoʻe i le ogatotonu uaua o le lau. E le gata i lea, o le māvae e mafai ona amata uma mai le au ma mai le pito.

MANATUNATUGA: Tele lava o le pito i lalo lau o le orchid pa. I le taimi lava e tasi, o le lau o loʻo i ai atoa, e le liu samasama, e le mago pe pala, ae faʻaleagaina pea le atoa ata. Ou te fia malamalama i mafuaʻaga ma aveʻese mea le lelei.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

Lenei ituaiga o deformation o le popole mo le laʻau, ona o le faʻamaoni o aano o le tino ua faʻalavelaveina, ma, mulimuli ane, o le metabolism o meaʻai. E le gata i lea, o le fugalaʻau leiloa lona maloloina foliga vaaia, lea e tuusaʻo popole le tagata tupu.

Mafaufau pe aisea e aliaʻe ai taʻetaʻei i le ogatotonu o le lau, vaevaeina le lau i le afa.... Mafuaʻaga autu:

  • suavai;
  • soona faʻaogaina o minerale fetilaisa;
  • sese le nofoaga;
  • le lava le faʻasusu;
  • le lelei le faʻataʻamilosaga o le ea (vevela, susū);
  • faaleagaina masini;
  • sina numera o aʻa;
  • faʻamaʻi o le aʻa.

Matamata i se vitio e uiga i mafuaʻaga mo le vaʻaia o taʻetaʻei luga o orchid lau:

O le a le mea e fai faʻalagolago i le mafuaʻaga?

Ua gagau le ipu pepa malosi - o le gaioiga e fai lava si masani ai. Soo se fugalaau e mafai ona feagai ma se faʻafitauli faapena. Ioe, afai masani auala, e manino mea uma iinei. O le iʻuga o le matua, o vaega o le laʻau faʻamago i lea taimi ma lea taimi, paʻu ese (o le a le mea e fai pe a fai o lau uma o le orchid ua pa'ū ese?). Ae o laʻititi, maloloina lau, o loʻo iai se mea leaga i lena mea. I le feagai ai ma mafuaʻaga mo lenei mea ofoofogia, e aoga le sailia o auala mai se tulaga faigata.

Ova le vevela o aʻa

O orchids e masani ile teropika, e leitioa latou fiafia ile mafanafana... Peitai, mea uma e lelei i le feololo. Aua le tuʻua le laʻau i le susulu o le la, e latalata i le radiator e faʻamamaina ai i le taumalulu, pe i lalo o se vaitafe o le vevela o le ea mai se faʻamalama ea.

Fua faatatauina:

  1. aveese le orchid mai se nofoaga mafanafana;
  2. ia malu mo 2-3 itula;
  3. a uma sina vai ma lulu laulaau;
  4. e mafai e le laʻau ona toe faʻaleleia le vai paleni mo le oʻo atu i le 5 aso.

Faʻaleagaina masini

Faafuaseʻi suiga o le nofoaga, le saʻo felauaiga, faʻaleagaina pe a faʻasusu pe toe totoina orchids. O le faʻatupu fugalaʻau atonu e le vave ona faʻalogo i le manuʻa o le fugalaʻau. Mulimuli ane, o se māvae aliali mai i le ogatotonu, o se valu, lea, o se tulafono, e faʻamau i se masini masini.

O nei manua e le mafai ona togafitia. ae afai o le laulaʻau ua taʻe ma vaevaeina i lua afa, ona tatau lea ona togafitia i se antiseptic solution, ia puipuia le faʻagasologa o le pala.

Le lava numera o aʻa

E masani a o tui pe pe a maeʻa se maʻi, e tele aʻa na leiloa e le laau. O lona iʻuga, ua le mafai e le fugalaʻau ona fafagaina ona laulaʻau tele ma lava fualaʻau. O le mea lea, o laupepa laupepa o orchids pa, o se auala i fafo atu o le tulaga o le tipi ese vaega o le lanumeamata tele.

Fua faatatauina:

  1. matou te faʻamamaina mea tipiina;
  2. matou tipi 'ese laulaʻau, pe a tatau ai, soifua maloloina;
  3. o nofoaga o le tipiina e togafitia i le pauta faʻagaoioia o le karamoni poʻo le kinamona eleele;
  4. e sili le faʻafofoina o se fugalaʻau;
  5. aua le fafagaina muamua;
  6. tuʻu faʻasusu tasi i le 7-10 aso.

I le aluga o taimi, o le aʻa faiga o le orchid o le a toe ola, ma maloloina maloloina o le a tupu foi (na matou talanoa e faʻafefea ona toto aʻa orchid i le faʻaaogaina o le "Kornevin" ma isi auala iinei). Ae ui i lea, o lenei fua e tatau ona faʻaaogaina pe a fai e le aofia uma mafuaʻaga ua taua i luga.

Tele eseesega vevela

E masani lava, e malepe ia ie ona o le ulufale mai o le malulu o le ea. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a aveina se laʻau mai se faleoloa fale, pe a oʻo mai laulaʻau faʻafesoʻotaʻi ma tioata poʻo le ea ulufale i totonu, pe a -16 ° C i fafo atu o le faʻamalama. O le paʻu o le vevela e ova atu ma le 5 ° C e mataʻutia mo le matagofie mai fafo.

O le Hypothermia e faʻaosoina foi le lafoa o fugalaʻau ma lau... Ae aua le faʻavaivai, aua o se mea faʻapena e le tumau.

E le mafai ona togafitia ia lau ma laʻau ua afaina. E tatau lava ona aveʻesea. E le manaʻomia e le laʻau se taotoga. Naʻo le seʻe atu i se nofoaga mafanafana ma aua neʻi galo e uiga i le faʻamamaina masani.

Faʻaliliuga pe a uma ona faʻasusu

E tupu lenei mea ae maise lava ile tau malulu, peʻa, a maeʻa ona faʻatinoina vai auala, o le fugalaʻau e ave i fafo i le malulu. Tuu i luga o se malulu windowsill, ave i fafo i le poletito, matala faʻamalama mo ea.

E mafai ona sefe le laʻau pe a e mulimuli i ni tulafono:

  1. ma le amataga o le vaitau o le taumalulu, e taua le siakiina o le vevela latalata i le faʻamalama;
  2. afai o loʻo i lalo + 18 ° С, oe tatau ona suia le nofoaga o le nofo ai o orchids;
  3. aveese faʻataʻitaʻiga i luga o le laʻau;
  4. a uma ona faʻasūsū, solo 'ese ia lau.

Taua: Hypothermia e sili ona mataʻutia mo orchids. Ioe, o lenei mea e faʻaleagaina ai vaʻa e ui atu i le ogatotonu o laulaʻau, faʻapea foʻi ma le aʻa o le aʻa, e faʻaosoina ai le tuputupu aʻe o lenei faʻamaʻi, e pei o le pala.

Ova nitrogen

O le faʻatele ona faʻaogaina o minerale o minerale e sili atu le afaina nai lo le lelei... A faʻasusu tele se laʻau i le nitrogen, e faʻaopoopo i laʻau malepe, e tele faʻailoga e faʻamaonia ai le soʻona totoa.

O le auala e atagia mai i lenei auala: o lau e suia lanu, avea mafiafia, mafiafia, umi. O loʻo vaʻaia foliga vaaia o le fesuiaʻiga, ua amata ona lalaga foliga. O laulaʻau o loʻo olaola atinae, o laʻau fou e aliali mai taʻitasi, ae o le taimi lava e tasi e tuʻu le fuga. O le tuputupu ae o peduncles lemu lemu pe taofi.

Fua faatatauina:

  1. ua matou taofia le faʻaogaina o le nitrogen fertilizers;
  2. matou te aumaia le laʻau mai le ulo;
  3. sulu aʻa i le mafanafana, vai mama;
  4. tatou te fesiʻi i totonu o se eleele fou ma tuʻu i se nofoaga malamalama lelei;
  5. aveese le muamua 2-3 masina o faʻalelei faʻalautele;
  6. mulimuli ane, o se vasega o togafitiga ma potash fetilaisa tatau ona faia, tasi i le masina mo le ono masina.

Low ea sūsū ma maualuga vevela

O le tuʻufaʻatasia o ia faʻataʻitaʻiga e afaina ai le tulaga masani o le fugalaʻau. O le i luga o le windowsill, i lalo o le loloto susulu o le la, o le laʻau e vevela tele, ma o le tele o le susu e faʻapipiʻi mai lona lanu meamata. Lea e leai se taimi o le exotic e faʻamalieina i le vai, o le mea lea o taʻetaʻei i le ogatotonu o laulaʻau... O se fua lelei o le masani ona faʻasusu, ma faʻaopopo, aveina le fugalaʻau i se nofoaga malulu.

Puipuiga

I le vaitaimi o fetuunaiga, e sili atu le aveʻese o orchids mai faʻamalama, ae tuʻuina ia i latou i le malosi faʻasolosolo malamalama. I totonu o le potu, taumafai e faʻatumauina le maualuga o le vevela ma le faʻasūsūina o faʻataʻitaʻiga o le ea. Mo faʻasusu ma faʻasusu, faʻaaoga na o le mama, faʻamama vai i le vevela o le potu. Susu i luga ole manaʻoga - a maeʻa ona maeʻa uma le substrate.

Fesoasoani: Aua le faʻatamaia le tulaga i le faʻaopopoina o minerale sauniuniga. Vaʻavaʻai totoʻa i se maʻi totoina mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Isi tausiga

Mo le atoa atinaʻe ma sili fugalaʻau, orchids manaʻomia tausiga talafeagai:

  • Faatumauina o se mafanafana mafanafana i le taumafanafana: + 22-25 ° C, i le taumalulu + 16-18 ° C.
  • Moli e manaʻomia faʻasalalau, ma le aso umi o 14 itula.
  • Sūsū i le tulaga o le 50-60%. Ia mautinoa ia faʻasusuina le potu i taimi uma.
  • Oe manaʻomia faʻamalosia orchids 2 taimi i le masina, aemaise lava i le vaitaimi o fugalaʻau ma minerale sauniuniga faʻavae i luga o le potassium ma phosphorus.
  • E sili atu le faʻasau o le fugalaʻau e oʻo atu ile 5 taimi ile aso.

Faaiuga

O laʻau i totonu e pei o tagata, e manaʻomia le alofa ma le tausiga. Ae ui i lea, o le soona faʻatauaina o le mafaufau e i ai foi leaga taunuuga. Oe manaʻomia le faʻaeteete i orchids ma tele ma sili atu masani le tatau ona faia. Taumafai e usitaʻi i tulafono ua taua i luga, ma o le a faʻafiafiaina le laau mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: RIMBA Racer. Lap 16. Tunnel Vision. Animation (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com