Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona filifili se ipu talafeagai mo spathiphyllum?

Pin
Send
Share
Send

Faʻatasi ai ma lauolaola lauolaola i totonu o le fale, e le tele ni laʻau e mafai ona faʻafiafiaina le mata o se faletua e pei o Spathiphyllum.

O le mafiafia, loloto lanumeamata, tumau Spathiphyllum manumalo i le tulaga ese foliga o le inflorescences, ma oe le mafai ona teteʻe. Talu mai lena taimi, ua aliali mai ai se fagafao fou i totonu o le fale, lea ua uma ona magumagu ma manaʻomia maualuga-lelei eleele. Ae o le fesili ua tulaʻi mai, o le a le ituaiga ulo e manaʻomia mo ia.

I tua atu i na mea uma, e faʻamoemoe i se paluga filifilia lelei ma usitaʻia tuʻuga pe o le a toe fuga mai lenei tama aulelei i totonu.

Le taua o le faia o le filifiliga saʻo

A o faʻataʻitaʻia faʻaaliga, spathiphyllum lagona lelei i totonu o se fugalaʻau, e le o picky e uiga i le tausiga. Peitai, pe a filifilia se tulaga gafatia, oe tatau ona uai atu i tulaga nei:

  • meafaitino;
  • le lapoʻa;
  • le fomu;
  • Lanu

O nei vaega uma o parakalafa e i ai lona uiga faʻapitoa. O le lumanaʻi atinaʻe o le fugalaʻie faʻamoemoe ia latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefea e le lagona aʻa i totonu o le ulo se lagona, pe o le a soʻona vevela poʻo, faʻafeagai, overcool. Faʻapea foi e taua le i ai o ni alavai alavai i le pito i lalo o le fugalaʻauA leai, e mafai ona faʻamama le susū, ma o le iʻuga, e pala le aʻa. Ma afai e aliaʻe faʻafitauli ma aʻa, ona, tusa lea, o lenei o le a aʻafia ai le fuga, tuputupu ae, tulaga o laʻau. O le mea lea, filifilia se ipu vai se mea taua e le tatau ona tuʻuina i se avanoa.

E galue le tagata toto?

O se pusa-kate o se konateina teuteuina i totonu o se pusa masani ma se laʻau e tuʻu i ai. E le pei o se fugalaʻau, o le tagata totoina o loʻo i ai se susu i lalo, leai ni alavai. O lenei koneteina e gafa ma le matagofie foliga vaaia, faʻafaigofie ai ona nana se fugalaʻau le vaaia. Afai e te vaʻaia latalata, o le ulo ei ai le tele o lelei uiga:

  1. O fagu fugalaʻau keramika e mafai ona fugaina paʻe fafo i fafo, e sili ona nanaina e le tagata totō susulu.
  2. Fata mo vai, o loʻo tuu ai le ulo, e mafai ona fuli i soʻo se taimi, palapala palapala poʻo mea totino i totonu. Latou te leiloa foʻi a latou foliga mama mai le matua, ma o ulo ia o le a talafeagai i lenei tulaga. O le a avea ma se faʻatanoa vai mo le faʻamaligiina o suavai le manaʻomia.
  3. E masani ona faʻaogaina e toto le faʻatoʻaga lanu.
  4. O se konateina teuteuina e faʻaaoga e faʻasusu ai le potu. O le omea ua faʻalauteleina ua sasaaina i le ea avanoa i le va o le tagata totoina ma le ulo, ma sasaʻa vai. A o liu ausa le vai, e faʻasusu le avanoa i tafatafa o le laʻau.
  5. O le suia o ulo e sili atu ona faigofie nai lo le toe totoina o se laʻau, ma le leiloa o uiga matagofie.

Faʻafefea ona filifili?

I luga o maketi faʻaonapo nei, latou te ofaina mai ai le anoanoaʻi o fugalaʻau fugalaʻau. Ma o lenei ituaiga e le mautonu i nisi taimi, e faigata tele ona filifili se pusa talafeagai. Ae e te leʻi alu i le faleʻoloa, e tatau ona e faʻamalamalama manino le autu faʻavae mo le oloa.

O le tele

O fua o le fugalaʻau mo le totoina spathiphyllum faʻalagolago tuusaʻo i le tele o le laʻau lava ia.

Mo fualaʻau 5-10 cm, e manaʻomia se koneteina e le sili atu ile 9-10 cm le lautele .. E talitonuina o vaega talafeagai ia mo le saga atinaʻeina o aʻa o laʻau. O le matua o le exotic avea, o le tele totoina o le manaʻoga o le a manaʻomia mo ia. Mo tagata matutua, o se fugalaʻau ma le lautele o le 18-20 cm e talafeagai.O le uiga ese o aʻa o le latou tupu i autafa, ae le o lalo. O lona iʻuga, e sili le filifili o se lautele, ae le o se loloto fugalaʻau.

Meafaitino

O mea sili ona taatele mo fugalaʻau o palasitika, keramika, fafie, ma o isi taimi tioata. E lua ituaiga o ceramics - porous ma glazed. Ona o le manaia o mea, o le tele o le susu e aveʻese i totonu o puipui, ma o le aʻa ua tumu i le okesene. O fugalaʻau keramika i totonu e foliga mauoa ma mausali.

Faʻapea foi, keramika o se natura mea, faʻalelei siosiomaga. I le isi itu, e le manavaina keramini e feʻilafi. O le mea e sili ona maaleale, ma i le aluga o taimi, masima teuina fomu, e faigata ona aveʻese.

Palasitika - mama, malosi, anagata mea... O le taugofie o lenei oloa e tele lava ina manumalo i le au totō fugalaʻau. Peitai, e i ai foi itu i lalo. E le manava ulo palasitika, ma ono pala le aʻa pe a ova. Mo laau uumi - e le o se filifiliga talafeagai, e masani ona leiloa le latou teteʻe atu. Wood, tioata, uʻamea e seasea faʻaaogaina, e tele atu mea le lelei nai lo tulaga lelei e faʻaaoga ai.

Eseesega i le va o le taimi nei ma taimi talu ai

Ioe, i le tuputupu aʻe o le spathiphyllum, o le tele o le fou e tatau ona fai si lapoʻa nai lo le tuai.

  • A totoina se fugalaʻau ma se vaevaega o rhizome, 2-3 koneteina ma le lautele lapoa nai lo le muamua tasi o le a manaʻomia.
  • Pe a suia le eleele i se tagata matua ese, lea ua le toe ola ola, o le a lava e faʻateleina le tele o le koneteina i le 1.5-2 cm. I lenei tulaga, e mafai ona fesuiaʻi se fugalaʻau ma se vaega faʻaopopoina o se palapala palu (faʻatasi ai ma fautuaga i le filifiliga ma oe lava sauniuniga o le eleele mo spathiphyllum, oe mafai faitau ii)
  • Ma pe a fai o le spathiphyllum e faaauau pea ona tupu, e sili atu le filifilia o le taimi nei ulo 3 cm lapoʻa nai lo le muamua.

Mafai ona ou totoina i totonu o se fugalaʻau malamalama?

O faʻatoʻaga totoina o koneteina e faʻatau tele lava mo le totoina o orchids i totonu e totō ai, totō, pe a taua le mataʻituina o le tulaga o aʻa. Afai e te tuʻuina se ipu malamalama i luga o se faʻamalama ma le eleele, ona aliaʻe mai lea o taimi o faʻamau algae, ma e faʻaleagaina ai le foliga atoa. E mafai ona e tuʻuina se fagu fugalaʻau malamalama i totonu o se fugalaʻau matagofie o le a palu faʻatasi ma totonu o le potu.

Taunuuga o se faʻatau sese

Moni, se fagu filifilia sese mafai mafua ai le leiloa o turgor laau, samasama ma mago o laʻau, leai se fugalaʻau. I se tasi tulaga, o le ulo ua utiuti. O se fugalaʻau i totonu e tupu vave pe a fai o le aʻa sisina luga i luga - o se mautinoa mautinoa o le tele o le fugalaʻau e le talafeagai. O lona iʻuga, ua i ai le le lava o le susu, minerale, faʻapea foi ma le leai o se avanoa mo nisi tuputupu aʻe.

Peitai, o se ulo e telē tele ma lautele o le ai ai foi se tali tutusa. I le spathiphyllum, i le taimi muamua, e tupu ai le aʻa, lea e faʻatumuina le avanoa atoa, ona oso mai ai lea o laʻau. Ma o le mafuaʻaga lea e le fuga ai le exotic ma toʻulu ona laulaʻau. Pe a tuiina, o aʻa e tatau ona ofi atoa i totonu o le fugalaau fou. E sili atu le faʻatau se koneteina 3-4 cm lapoʻa nai lo le muamua.

E fautuaina e filifili se maualuga tele o le 20 cm le lautele, a leai e te le faʻatali mo fuga.

O le a le aoga?

I le maeʻa ai ona suʻesuʻeina o fautuaga i luga, e tatau ona tusia se faaiuga. Leai se mea e faʻatau ai mo spatsiphyllum:

  1. vave ona iai se fagu lapoʻa, ma fesuiaʻiga taʻitasi, e tatau ona faʻateleina le lapoʻa;
  2. i se ipu vai poʻo se fagu laupapa, le lelei atinaʻe o le aʻa faiga e mafai, e sili atu le filifilia palasitika poʻo niamoni;
  3. o se ipu malamalama poʻo se pusa pogisa e mafai ona soona vevela i le la e le talafeagai foi;
  4. loloto fugalaʻau, aua o aʻa e tutupu i itu.

I le mea lea, a aʻoaʻo uma mea e manaʻomia e le fagafao, e mafai ona e fuafuaina ma saogalemu alu i le faleʻoloa. O le maloloina spathiphyllum i totonu o se pupula, matagofie fugalaʻau fugalaʻau o le a le tuua se tasi le amanaʻiaina. Ma o le mea e sili ona taua, o se fagu fugalaʻau filifilia lelei o le a faʻasaoina le soifua maloloina ma le ola umi o le laʻau mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Care for a Peace Lily Spathiphyllum (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com