Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le sili ona aoga meatotino o mafolafola-lea poʻo rhomboid rosemary. Faʻatauga ma sauniuniga o vailaʻau tincture

Pin
Send
Share
Send

O le rootwort-rootved rootwort o se vailaʻau.

Lenei o le autu mafuaʻaga o lenei sui o laʻau tumau.

I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai fafo faʻailoga o se fugalaʻau, pe faʻafefea ona tausia, le ono afaina ma penefiti mai ai.

E aoga foi mo le toʻatele e aʻoaʻo pe faʻafefea ona saunia lelei se vailaʻau mai le rosemary.

Aua neʻi galo ona tatou taʻua faʻatonuga a o faʻaaogaina le fugalaʻau.

Faʻamatalaga

Botanical faʻamatalaga o le laʻau ma le tutusa ituaiga rhomboid

  • O le eleele o le fanua e totogia i laʻau tumau o laʻau o le ituaiga o groundwort o le aiga o Astrov, Compositae.
  • O le maualuga o le matua rootwort o 2 - 2.5 m.
  • Eseese i se aʻa malosi, tolotolo ma umi e tu faalava. E i ai ni maʻila faʻasolosolo - aʻa o aʻa, enaena-efuefu, aʻa o loʻo i ai. I le fausaga, o le aʻa e tatalaina pe papaʻu i totonu.
  • O le au saʻo e saʻo, leai se lavalava, ribbed, forks i le pito i luga. O laʻau e tele. I le vaega, o le au ua tumu i le papaʻe autu, o pito i luga o gaogao, lanumeamata lanumeamata, ufiufi i se lanumoana fuga.

Taua! E i ai le isi ituaiga tutusa o rhinoceros mafolafola faʻafefeteina - rhomboid.

Rhombolic - morphological "aiga" o le mafolafola-faʻafefeteina... I tulaga masani, e tupu i North Caucasus. Eseesega i le tuputupu aʻe maualalo. Ole maualuga ole laʻau matua e oʻo ile 1 m .. E leai ni lago i laulaʻau. Ato-inflorescences e le tele naua - latou te aoina 5 - 6 fugalaʻau. Fugalaʻau e tau le limafoai.

I tusitusiga lauiloa faasaienisi, o nei ituaiga lua o grub e masani ona iloa. I le faʻavasegaina o meaola, o nei ituaiga e lua o loʻo avea ma sui eseese o le ituaiga lava lea o grub. Oe mafai ona faitau atili e uiga i le ituaiga o le groundwort iinei.

Faailoga i fafo

  • O le eleele-faʻafefeteina groundwort o se laʻititi maualuga laʻau, aapa i luga 2 m i le maualugaae le masani.
  • O laulaau i le pito i lalo e lapoʻa, 25 - 30 cm le umi... O petioles o lau basal e umi. I le pito i lalo, o laulaʻau i ai sina tamaʻitusi, fatu-foliga pe aū-foliga. Pepa laulaititi paʻuʻe agai i le tumutumu. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, pubescent ma lauulu i lalo, glabrous luga. Faʻatulaga eseese i luga o le au, o nifo o laulaʻau e le tutusa tufatufaina.

    Basal ma lalo laulaʻau e voluminous, tafatolu i foliga, faʻasino i pito, lautele, oʻo atu i le 15 - 20 cm, umi, oʻo atu i le 35 - 40 cm.O le ogatotonu ma le pito i luga e tutusa foliga i laʻau laʻau. Feololo - i le faʻavae e i ai kulupu gaioiga, lobes, gagaga taliga. O laulaʻau pito i luga e laʻititi atu nai lo laʻau basal, sessile, oblong, ovoid.

  • O fugalaʻau latou e laʻititi, tele, samasama... O le fugalaʻau e tubular i le fausaga, o le corolla e fa-nifo.
  • E tetele fugalaʻau, fesoʻotaʻi atu i le 10 - 14 ato... Inflorescences e fausia i le pito i luga o au, corymbose i foliga. O le pito i luga o ato inflorescence aofia ai 2 - 3 fafo laulaau.
  • O le manogi o fugalaau e vaivai, agalelei
  • Fua o fualaʻau lanumeamata lanumeamata, pula i le faaiuga o le taumafanafana... O le achene lava ia e laʻititi, e oʻo atu i le 5 mm le umi. E i ai o latou foliga faʻasolosolo o le le lavalava achene ma le enaena pito i luga - o le tuft.
  • Aʻa lapoʻa, tolotolo, soʻosoʻo faʻafesoʻotaʻi ma lace - faʻaʻopopoga.

Faʻasalalau

O le faifaatoʻaga o se sui o le Caucasian endemics, e mafai ona maua i Georgia, Azerbaijan, Armenia. E tupu olaola latalata i pito i luga o vaomatua, i vaega maugā, i le fusi subalpine, i le maualuga o le sili atu 2000 m luga o le sami.

Taua! O le tagata faʻatoʻaga e ola naʻo Western Georgia, i Adjara.

Mafiafia o herbs-mafolafola groundwort mafolafola mafai ona maua:

  1. i le pito ma tele glades o beech po o vaomatua fir;
  2. faʻapea foi i laufanua matala vao susulu;
  3. i togavao piʻo;
  4. i vao maualalalo;
  5. i totoina o rhododendrons.

E fiafia le eleele ile itu i matu, sasaʻe o sasaʻe, susu, faʻasaʻoloto, acidic, eleele faʻamaʻutia.

E tupu olaola lava i totonu o lua ma faʻanoanoaga, e sili ona lafulemu ai le eleele. O le mea taua manaʻomia mo le nofoaga o le tuputupu ae o le tele ma masani ona susū ma se lafulemu substrate.

Fuga

E fuga le eleele i le amataga o le taumafanafana - ia Iuni... Fuga pea seia oo i le faaiuga o Aukuso. E tele, fugalaʻau samasama pupula fugalaʻau e aoina i inflorescences o 8-14 fugalaʻau taʻitasi. O le tasi au e tusa ma le 300 buds.

O fualaʻau e pula i le masina o Aukuso - Setema.

E manaʻomia le faʻaeteete?

E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa e le laʻau faʻafefeteina eleele... E fiafia o ia i le malamalama faʻasalalau ma le anoanoaʻi o meaʻai, o le eleele e tatau ona taimi uma e susu, lava toʻafilemu, gaogao, malamalama, susū-oona - i loam poʻo isi eleele mamafa, o lona tuputupu aʻe e faʻafitauli.

Ono afaina

O le eleele o se vailaʻau ae oona laau.

  1. E le fautuaina e tutoʻatasi auai i le metotia o vailaʻau pe faʻatulagaina le aofaʻi (kalama) o laʻau i le gaosiaina o se tincture poʻo se otoʻotoga.

    I le tulaga o le soona inu o le platifillin poʻo se malosi faʻatumuina o se broth o mafolafola-rosemary, mago gutu, palpitations, ma dilated pupils ono aliali mai.

  2. Aua le faʻaaogaina fualaʻau faʻavae i luga o le rosemary mafolafola faʻafuaseʻi, ma faʻaletonu o le toto tafe, glaucoma, fatugaʻi ma maʻi ate.

Aoina, sauniuniga, faamagoina ma teuina

O le aoina ma le seleseleina o le mafolafola-faʻafefete laʻau e faʻataunuʻuina naʻo taimi o fugalaʻau... Mo le sauniuniga o mea masani, tipi ese le 15 - 20 cm mai le pito i luga o le au.

Taua! O le mea autu a o le aoina mea masani aua le faʻaleagaina le aʻa faiga, o le a mate le laʻau.

Tuʻufaʻatasiga o le mea mago mata o le mafolafola-faʻafefeteina rosemary:

  • Pogai ma ona vaega.
  • Apical ma aʻa lau.
  • Fafanua faʻapipiʻi ma capsules.
  • E le masani ona faʻaaogaina le aʻa e faʻasao ai le togavao o se vailaʻau taua.

I le laʻau o le rugus flat-leaved o loʻo iai le 0.7 - 0.8% o le platyphyllin - 30% o le aofaʻi o alkaloids.

Aoina tulafono:

  1. O le taimi mo le aoina o le mutia o le 11 - 13.00, i le taimi nei o le maualuga faʻatulagaina o le aveʻesea vailaʻau tupu.

    I le taimi o le susu, pe a aoina le mafolafola-rosemary rosemary, le tulaga lelei o mea mata faʻaititia, o le mea lea, herbs e masani ona aoina i le tau mago, ae le i oso mai le sau o le afiafi.

  2. O le faʻaputuga e faʻatinoina mai na o soifua maloloina laʻau e le faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  3. Faʻaputuputu masani ma le naifi, selesaito poʻo le scythe.

    E le taliaina e toso ese le rootwort i le taimi o le aoina.

Faʻamagoina o le rosemary mafolafola-faʻapapaina metotia e ala i le faʻamago faʻaaogaina o ave o le la. Lenei auala e sili ona faigofie ma sili ona taugofie, sili ona taugofie mo uma growers.

O le susulu o le la e le afaina ai le gaioiga ma le aoga o vailaʻau tau vailaʻau, ma foliga vaaia o le seleselega o mea mata.
O laulaʻau, au, fugalaʻau latou e tatau ona faʻamamago i fafo - na o le paolo. Lenei faʻatagaina le chlorophyll ona ola, o laulaʻau i lenei tulaga tuʻua le tutusa lanu.

Faʻamago auala o mafolafola-faʻafefeteina rosemary:

  • e faamamago laulaʻau i se mea manifinifi;
  • fugalaʻau mo faʻamamago ua folasia i se manifinifi lava vaega ina ia mafai ai ona faʻasaoina lo latou faʻamaoni, ae le faʻagaeʻetia ai i latou;
  • fualaʻau e mago pei o lau - salalau i se manifinifi vaega, oe mafai ona faʻagaeʻetia;
  • o le aʻa e mafai ona faʻamamago i le la, faʻasolosolo taimi uma i luga i le vevela o le 30 - 40 ° C;
  • Faʻatagaina le faʻavevela o le vevela o mea masani ile faʻamamago - 40 - 60 ° 40.

Mo laʻau, laulaʻau, fugalaʻau, ea-paolo, vevela faʻamago poʻo le faʻamagoina ma le ea lelei ea e masani ona faʻaaogaina.

Fale Talavai

E avane e le faifaatoʻaga le faʻatau taugata o le Platyphyllin... E faʻaaoga faʻaaoga i vailaʻau i le togafitiga o:

  1. gastrointestinal tract;
  2. papala manava;
  3. colitis;
  4. hepatic ma Fatugao colic.

Ma faʻaoga foi:

  • Ma le dyskinesia o le biliary tract... E faʻapea foi ona fesoasoani i tagata mamaʻi gasegase, ma angina pectoris, cerebrovascular spasms. Platyphyllin e faʻaaogaina e oʻo lava i le togafitia o le maʻi sela.
  • O le alkaloid platyphylline o loʻo faʻaaogaina, o se faʻafilemuina sooupu mo le neula... E faʻaaogaina lava mo gasegase minoi, e faʻalautele ai tamaiti aʻoga i le vasospasm.
  • Faʻapea foi, le groundwort, ona decoctions ma infusions, o astringents, e faʻaaogaina ma le toto i totonu ma totoʻa.

Metotia o sauniuniga ma le faʻaaogaina

Platyphyllinum o loʻo faʻatautaia e ala i tui, faʻapa'ū o mata ma faʻaoga i totonu pei ona faʻatonuina e le fomaʻi.

Rustic tincture e maua mai i lalo:

  1. Lolo le mutia o le laau - 10-15 g.
  2. Liligi 100 ml o le 70% ava malosi.
  3. Maumauaʻi mo le vaiaso.
  4. Tofiga: 30-40 pa'ū, 3 taimi ile aso.

Mai lenei tusitusiga, ua e aʻoaʻoina le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i le mafolafola-faʻafanua poʻo rhomboid groundwort. Mo oe, ua matou sauniaina foʻi ni mea eseese e uiga i le groundwort a Rowley, o le landewort taatele ma le matagofie.

O le groundwort o se vailaʻau vailaʻau. Faatasi ai ma le fesoasoani o ana faamalologa meatotino, lelei sauniuniga e faia ia i ai le tele o ituaiga o aafiaga i le tele o ituaiga o faamai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mautoatasi, Matalena u0026 Sapati Asuao, Ft Pacific Love Band (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com