Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Agave ma Opuntia - suamalie ma cactus mo tequila ma isi mea inu malosi

Pin
Send
Share
Send

A o se cactus e taʻua i se talanoaga, tele o le interlocutors i ai se ata i o latou manatuaina ma se tamai fale, masani ona tu i luga o se windowsill pe latalata i se komepiuta.

Ae ui i lea, o le cactus (a itiiti mai o nisi o ona ituaiga), i ai o se sili atu ona manaia le tofo ma le tele lautele o aoga aoga meatotino, e masani ona faʻaaogaina i cosmetology, tagata vailaʻau ma kuka, e aofia ai le gaosia o ava malosi. E faatatau ile vaega mulimuli ole apalai o le a talanoaina i lenei tusi.

O le a le ituaiga ava malosi e gaosia?

I le gaosiga o le ava malosi mai le cacti, e lua laʻau e masani ona faʻaaogaina: agave ma prickly pear. E ui lava o le mea moni o se tasi o nei laʻau e le o se cactus (sili atu i lena mulimuli ane), o le a tatou talanoa e uiga i agaga e faia mai ia uma.

O le a le ituaiga ava malosi e fai mai le agave?

E ui lava naʻo O le agave e ala i le natura e le o se cactus, ae o se succulent, mafaufau pe o le a le ituaiga 'ava malosi e gaosia mai ai, talu ai o le sili ona lauiloa, mo nisi mafuaʻaga, ua taʻua o le cactus vodka. O nisi o nei vaiinu e lauiloa ma taʻutaʻua, o isi e leai. Ae e 4 ituaiga i le aofaʻi.

Tequila

O le sili ona lauiloa ma lauiloa inu 'ava malosi na faia mai le agave o le tequila. O le autu mata mea mo le faia o tequila o Agave tequilana, po o se isi igoa - lanumoana agave. O le tele o nei vaiinu, o lona malosi e 45-50 tikeri, e gaosia i le setete o Jalisco i Mekisiko - o iina e ola ai le Agave tequilana i le tele o aofaʻi, i tulaga masani, ma e galueaina mo pisinisi.

Mezcal

O le tupuga o tequila. Na tapenaina e tagata Mekisiko i aso la, ina ua faʻatoa aumaia le agave mai lona atunuʻu - o Antilles. O le malosi o lenei vai inu e masani ona 43 tikeri. Mescal e gaosia tutusa ma tequila, ma na o le lua eseesega:

  • Agave stems, poʻo le sili atu o latou autu, e tao i se faʻapitoa auala ae le i gaosia le vaiinu, lea e maua ai le vai malu o se manogi manogi manaia.
  • Naʻo le suavaia agave ma le mama e faʻaaogaina e aunoa ma le faʻaopopoina o suka. Talu ai nei, o le mezcal na toeititi lava mauaina le tequila i le lauiloa.

Pulque

O le malosi o pulque e le sili atu 2-8 tikeri ma ua saunia mai maguey agave poʻo Amerika agave. O se meainu tuai lava na gaosia mo le sili atu ma le afe tausaga. Pulque ei ai le pupula susulu lanu, o le ogatasi ogatasi ma le fefete fefete tofo.

Ae le i oʻo mai le pia ma isi vai inu maualalo i Mekisiko, na avea ma pulque na suia ai latou.

Ina ua maeʻa le faitau aofai o tagata Mekisiko i le faa-kerisiano, sa masani ona galo atoa le pulque talu mai le taimi muamua o lenei meainu na avea ma sauniga (e tusa ai ma talitonuga anamua i le lotoifale).

Sotol

Gaosia mai Sotol agave (poʻo le Wheeler's disalirion). O lona gaosiga na faia e tagata Initia o le setete Mekisiko o Chihuahua i le XII seneturi, saunia se vaivai mash mai lenei laʻau, foliga mai o le mash. Talu mai le seneturi lona 16, o sea mash na amata ona faʻamamaina, o se iʻuga na aliaʻi mai ai le sotol i lona tulaga faʻaonapo nei, ma le malosi o le 38 tikeri.

Prickly pear ava malosi

Afai tatou te tagofia le ava malosi faia mai cacti, lea toetoe lava o latou uma e faia mai Initia prickly pear (Opuntia ficus-indica). O lenei laʻau o loʻo aofia i totonu o le lautele lautele o faʻaoga: e vela, falai, tao, palu, ma isi. Peitai, o le sili lauiloa fanua o le faʻaogaina o prickly pear o le gaosia o meainu malosi... Ole eseʻesega o mea mulimuli e le lelei tele, ae o mea na o loʻo iai o loʻo aofia faʻapitoa i totonu o tagata taʻutaʻua o meainu 'ava mālosi mai le cactus, o latou igoa ma faʻamatalaga e mafai ona faitauina i lalo.

Bytra

O le sili ona lauiloa laiseneina ava malosi faia mai prickly pear. O lenei liqueur o le mitamita faaleatunuu o Malta, o lea e matua faigata ai ona maua i fafo atu o lenei motu. O le 'olo o Baitra e matua i le 21 tikeri ma e masani ona faʻaaogaina o se aperitif faʻatasi ma le uaina feʻilafi.

Maltese tequila

Talu ai e le ola le agave i Malta, ua leva ona fetuutuunai tagata Aborigines i le lotoifale e saunia se vaiinu e matua tutusa lava i le malosi ma le tofo i Mekisiko tequila. Ae, e le pei o Mekisiko i luga o le motu o Maltese tequila e faia mai le prickly pear... O le tofo o sea inu e fai si eseʻese mai lona tausoga Mekisiko, ae ui i lea, e le taofia ai le Maltese tequila mai le manaʻomia tele i tagata o le lotoifale ma turisi eo mai i le motu.

I se faʻaopopoga i mea inu ia e lua o loʻo taua i luga, o le tele o tincture eseese e faia mai i le prickly pear, e le talafeagai le faʻamatalaina, talu ai e naʻo le lotoifale o le natura ma e le iloa e le lautele o le liʻo o tagata moni e faʻatupuina le inu o le 'ava malosi.

Faʻafefea ona kuka mai le suamalie?

E masani lava, o le faia o le 100% muamua Mekisiko tequila i le fale e faigata tele, seʻi vagana o oe i ai se lanumoana agave faʻatoʻaga i lou tuafale ma se tamai falegaosimea mo le gaosiaina o lenei vai inu o loʻo i totonu o lou potu i lalo. Ae ui i lea, toetoe lava o tagata uma e mafai ona fatuina le 'ava malosi e sili ona latalata i le mea muamua i le malosi ma le tofo.

E tau le mafai ona maua se agave lanumoana, e taʻua o ona fualaʻau, ae suia i le aloe vera poʻo le agave a Amerika. tequila mafai ona saunia faapea:

  1. O lau ole agave a Amerika poʻo le aloe vera i le aofaiga o le 20-25 kalama e tatau ona fufuluina, faʻamago laʻititi ma tipiina i totonu o ni poloka pe a ma le 10x10 milimita le tele.
  2. Liligi laulaʻau tuʻu i totonu o se pusa malamalama ma sasaʻa i latou i le tolu lita o le maualuga lelei vodka poʻo le ava malosi mama faʻavaivaia i 50 tikeri.
  3. Lulu lulu, tuʻu le koneteina i se nofoaga pogisa mo le 14-21 aso.
  4. A maeʻa lenei vaitaimi, e tatau ona faʻamamaina maeʻae le vaiinu i nisi o vaega o kasa ma pulupulu.
  5. Fua le malosi ma, afai e sili atu ma le 45 tikeri, faʻasusu sina vaiinu i vai vai e maua ai le 43 tikeri.

Faalogo! E matua le fautuaina lava le tuʻuina atu o le 25 kalama o laulaʻau tuʻumomomo i le aofaʻi o le ava malosi. A leai, o le vai inu o le a tofo sili ona oona ma susunu le larynx. Afai e te maua se lanu pogisa tele, faʻaaliali le vai inu i totonu o se fagu malamalama i le susulu o le la mo le 10-12 aso.

O le soʻaga galue o le tequila le lelei aʻafia ai le faʻagaioiga o le ate ma pancreas ma mafai ona faʻaosoina le atinaʻe o cirrhosis. E matua faʻasa ona faʻaoga tequila mo fafine maʻitaga poʻo susu.

Faia o le tequila i le fale:

Faitau e uiga i cactus-pei o laʻau, aofia ai agave, ii.

Faʻafefea ona fai mai se cactus?

Faatasi ai ma prarsly pea, o le tulaga e sili atu faigofie, talu ai o lenei laʻau e masani ona tupu o se totonugia tototo ma o le a le faigata ona saunia se tincture poʻo liqueur mai ia (saili pe mafai ona toto cacti i le fale ma o a ituaiga e talafeagai i lenei mea). Sei o tatou mafaufau i filifiliga uma e lua.

Susulu

  1. Tipi le 500 kalama o prickly pear fruit peeled mai vao tuitui ma paʻu i ni fasi laʻititi poʻo ni poloka (faitau pe faʻapefea ona le tuiina i se cactus ma o le a le mea e fai pe a tupu lenei mea, faitau iinei, ma e uiga i fua o le cacti, faitau ii).
  2. Tuʻu le pulupulu fualaʻau i totonu o se pesini lautele, faʻaopopo le tasi ipu suka, 10-12 cloves, 20 kalama o le vanilla suka ma 3-5 laau o le kinamona.
  3. Liligi le faʻafefiloi maua ma le 200 kalama o moli moli ma le tasi lita o le lelei vodka.
  4. Tuʻu mo le 24 itula i se nofoaga mafanafana e tufatufa tutusa le suka i le paluga atoa.
  5. A maeʻa le aso, faʻaoso le paluga ma tuʻu i se nofoaga malulu mo 3-4 vaiaso.
  6. I le faaiuga o lenei vaitaimi, o le paluga e faʻamama muamua e ala i le 2-layer gauze, ma e ala atu i se mafiafia ie, mauaina toetoe lava atoa manino o le vai inu.

O lenei meainu 'ava malosi e leai se faʻapitoa o aʻafiaga. Ae o fafine maitaga poʻo susu e tatau ona taofia le toe faʻaaogaina o lenei tincture.

Ava Malosi

Liqueur e faia mai peʻa tui i le auala lava e tasi e pei ona saunia tincture (faitau e uiga i prickly pears iinei). Ae a sauni loa le tincture ma faʻamalosi, e tatau ona faʻaopopo i ai le isi afa ipu suka ma le 200 kalama o suka ma fualaʻau e tuutuu ifo ai le malosi o le vaiinu i le 20-25 tikeri.

E leai ni aʻafiaga o le ava, ma contraindications e tutusa ma tincture.

Pei ona e iloa atu, cacti (ae leʻo lava cacti) mafai ona faʻaaogaina e le gata i le kukaina ma i mea manogi. O agave ma prickly pear e mafai ona fai ai ni mea inu malosi oona. O le filifiliga a le mea mulimuli e seasea lava, ae tusa lava pe i ai sina filifiliga laʻititi, soʻo se tagata poto masani lava o Mekisiko poʻo Maltese mea inu malosi o le a mafai ona mauaina tonu le mea e fetaui ma ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My Agave Repotting Disaster (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com