Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pinnawala Elephant Orphanage

Pin
Send
Share
Send

Pinnawela o se tamai taulaga i le ogatotonu o le motu o Sri Lanka, o le nofoaga o le sili ona lauiloa elefane vasega pepe. E toʻatele tagata tafafao maimoa mai i lenei nofoaga mai lea tausaga i lea tausaga. Pinnawala Elephant Orphanage o se tatau-vaʻai mo soʻo se tasi e malaga i Sri Lanka.

O le taimi ua tuanaʻi ma le taimi nei o le foafoaga

Pinnawala Elephant Orphanage i Sri Lanka na aliali mai i le 1975, ma ua ova ma le 40 tausaga na tosina mai ai turisi mai itu uma o le lalolagi. O le talafaʻasolopito o lona faʻavae e fesoʻotaʻi ma le tele o taua i luga o le motu ma o se le mautonu tulaga tau le tamaoaiga.

O le galuega autu a le Pinnawala Shelter o le faʻasao o le faitau aofai o tagata ma faʻateleina le aofai o elefane, lea e sili atu i le 30 afe i Sri Lanka i le ogatotonu o le 20 seneturi.

I le seneturi lona 20, o tagata o le nuʻu na manaʻomia le ola i se isi itu, na faʻamalosia e fasioti elefane ma faʻatau atu a latou nifo. O lona iʻuga, o le faitau aofai o nei manu ua faʻaitiitia maualalo. Ina ia mafai ona puipuia elefane mai le mou ese atoa mai Sri Lanka, na faia Pinnawela. Ua leva tausaga o iai le filemu ma le nofo filemu i Sri Lanka, ae oloo iai pea le faaleoleo.

I aso nei, o le Pinnawala elefane vasega pepe tausia 93 elefane Initia. O nisi o latou na fananau saʻo mai i le fale, lea e taʻu mai ai le lelei o le olaga o meaola. O tagata faigaluega o le aiga matuaoti latou te vaaia foi elefane ma faʻaletino tino ma tamaiti matuaoti.

O le vasega pepe e faʻatupeina e le pulega o le lotoifale, ae o Sri Lanka e le o se tamaoaiga o le atunuʻu, o lea turisi aumai se vaega taua o le tupe mo le tausiga.

O nisi manu e ave i fale o manu, a o isi e totoe i le atunuu e feaveaʻi oloa ma auai i sauniga faa Buddha.

Pinnawela i Sri Lanka o se tasi o tausimai lauiloa i le lalolagi, lea e le gata ona e vaʻai ai, ae o le tago foʻi ma fafagaina elefane. E mafai ona fai lea a o e aau i le vaitafe pe o le aoauli. I le aso e tasi, e 'aʻai e elefane toetoe 7,000 kg o laulaʻau ma le tele kg o faʻi.

Lelei e iloa! E i ai le 20 National Parks i Sri Lanka. O le 4 sili ona manaia ma sili ona asia o loʻo faʻamatalaina ii.

Tatalaina itula ma tau o le auai

O le Elephant Day i Pinnawala, ua lava lava, faʻatulagaina toeititi lava o le minute:

  • 8.30 - tatalaina o le vasega pepe
  • 9.00 - 10.00 taeao (fafagaina o elefane i fualaʻau, ma elefane i susu)
  • 10.00 - 12.00 - Taʻele o elefane i le vaitafe
  • 12.00 - 13.45 - aiga aoauli ma elefane
  • 13.45 - 14.00 - aiga i le aoauli ma elefane
  • 14.00 - 16.00 - Taʻele o elefane
  • 17.00 - 17.45 - aiga o le afiafi ma elefane matutua
  • 17.45 - 18.00 - taumafataga a elefane
  • 18.00 - tapunia o le vasega pepe

E pei ona e vaaia, o le aso o le elefane e le eseʻese lava, ae e lelei mo turisi, aua i le aso e tasi e mafai ona e fafagaina le manu 3 taimi ma vaʻai i latou i totonu o le vai.

Faʻaaliga! A maeʻa timuga tetele, e mafai ona le toe taʻele ona o le maualuga o le vai i totonu o le vaitafe e oso maualuga.

  • Ulufale ulufale mo tagata matutua e Rs 3,000.
  • Mo tamaiti 3-12 tausaga - 1500.
  • A e manaʻo e fafaga se elefane, e tatau ona e totogia se 300 tupe faʻaopoopo

O tagata faigaluega o le Pinnawala Elephant Orphanage i nisi taimi e fesili mo ni tupe faʻaopoopo 200 e o ai i le vaitafe, ae ia e mataala: o lenei tautua ua uma ona aofia i le tau o lau pasese, o lea ia lagona le saoloto e le amanaʻia tagata le faʻamaoni tagata faigaluega.

Faʻafiafiaga mo turisi

I tafatafa o le Pinnawala Elephant Orphanage i Sri Lanka, o loʻo iai leisi tamaʻi fale tumaoti tumaoti a le aiga o samasehe e mafai ona ofaina turisi:

Faigamalaga

O se faʻataʻitaʻiga tumaoti vasega pepe tumau 4 itula. I lenei taimi, oe o le a fafagaina le elefane, vaai pe faʻafefea e tagata matutua manu aau i le vai ma aʻoaʻo i le tele o fou ma manaia mea mai le taʻiala. O le tau o le maimoaga taamilo e 6000 Rupee mo tagata matutua ma le 3000 mo tamaiti.

Tausiga manu

Ina ia mafai ona e tausia na o oe le elefane pepe (fafaga i faʻi pe fufuluina), e tatau ona e totogia 300 rupees i le au sulufaʻi.

Tiʻetiʻe Elefane

E le pei o Pinnawela, e mafai ona e tiʻetiʻe ai elefane i le vasega pepe a le aiga o Samarasinghe. Ole tau ole 2000-3000 rupe mo tagata matutua ae 1200-1500 mo tamaiti.

Lenei, masalo, o le atoa lisi o ono mafai faʻafiafiaga. E masani lava, e le sili atu ile 4 itula e faʻatulaga e asiasi ai i le Pinnawala Elephant Orphanage, o lea afai e te sau i lenei taulaga mo le aso atoa, e tatau ona e sailia ni faʻafiafiaga i isi nofoaga: faletalimalo, faleʻaiga pe naʻo luga o le auala.

Taua! Nofoaga e tatau ona vaʻaia muamua: e naʻo le 3 faletalimalo e latalata i Pinnawela ma o latou tau e le o se sili ona tele faʻaletupe i Sri Lanka (tasi potu - tusa $ 40 i le aso).

O tau i luga o le laupepa e mo Aperila 2020. Siaki le taimi faʻatulagaina ma tau o auaunaga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le malutaga - http://nationalzoo.gov.lk/elephantorphanage.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tulafono o amio i totonu o le kapeti

  1. Oe tatau ona i ai i taimi uma lau ID ma oe.
  2. Taofi se mamao saogalemu mai manu.
  3. E faasa ona fafaga manu e aunoa ma le faatagaga.
  4. E le mafai ona e faʻalili manu.
  5. E faasa ona ulaula i totonu o fale.
  6. I le teritori o le vasega pepe Pinnawala, oe le tatau ona pisa, pese, taina mea fai musika, ki le leo leotele musika.
  7. Oe tatau ona sefe le tiketi seʻia oʻo i le iʻuga o le asiasiga.

I luga o se tusi! Faʻafefea ona e alu i se tasi o mataʻaga masani faʻagaeʻetia o Sri Lanka, Adam's Peak ma aoga fesoasoani ae leʻi aʻea e faʻaputuputuina i luga o lenei itulau.

Faʻafefea ona e alu i Pinnawala mai taulaga tetele

Pinnavela e masani ona asia i le auala mai Colombo i Kandy poʻo Trincomalee i Kandy.

O le mamao mai Colombo i Pinnawela o 70 km, ae i luga o le faataamilomilo auala Sri Lankan oe o le a faimalaga i lenei mamao i le itiiti ifo i le 2 itula.

E 5 itula e alu ai i Pinnavella mai Trincomalee.

E 2.5 - 3 itula e alu ai mai Kandy i le vasega pepe.

Mafaufau i nai filifiliga mo se malaga mai Kandy

  1. Pasi numera 662 i luga ole auala Kandy - Kudalle. Tufa i le piʻo Carandumpon (e tatau ona e lapataʻia le avetaavale muamua). Ona alu lea o se pasi i le itu o Rambuccan (nu. 681), fai i le avetaavale e tu i le vasega pepe.
  2. Pasi numera 1 mai Kandy i Colombo. Auala mai le nofoaga - i le Kegalle pasi pasi. Tufa i le piʻo pei o le faʻamatalaga talu ai. O le ai ai le isi 10 km i Pinnawela, suia i le pasi 681
  3. O le nofoaafi amata lona ala mai le Kandy nofoaafi nofoaga i le Rambuccana nofoaafi nofoaga (tusa 3 km i le vasega pepe).

Faʻaaliga! O faʻamatalaga auiliili e uiga i le taulaga o Kandy i Sri Lanka o loʻo aoina i lenei tusitusiga ma se ata.

E mafai ona e sau mai Colombo i le vasega pepe i auala nei

  1. E ala i nofoaafi manino mai le taulaga nofoaga i Colombo nofoaga. Ma mai le nofoaga o nofoaafi Colombo i le nofoaga o Rambuccan. Mamao mai le vasega pepe - tusa o le 3 km, e mafai ona oʻo i ai le tuk-tuk.
  2. I le pasi i le nofoaga o Pettah, ona pasi ai lea ile pasi # 1 i Kegalle pasi pasi. E le gata i lea, vaʻai i le filifiliga lona lua "Faʻafefea ona sau mai Kandy"

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Bandaranaike malae vaʻalele i Pinnawela

  1. I le pasi # 187 (tamoe faataamilo i le uati) i le nofoaga i Colombo, ma mai iina i le nofoaafi i le tu i Rambuccan.
  2. Ave le pasi # 1 i le Kegalle taofi (mai iina pe tusa o le 10 km i Pinnawela).

Faitau foi: O le mea taua e uiga ia Colombo i Sri Lanka ma ona mataʻaga.

Vaitau e asiasi ai

Pinnawala o loʻo tu i tafatafa o le Vasa Initia ma e iai lona tau faʻafetaui. Ona o le tau mafanafana (ao i le tau - + 28… + 33º, i le po - + 18… + 22º), Pinnawala Shelter i Sri Lanka e mafai ona asia i le tausaga atoa.

O masina sili ona lelei e asiasi ai ia Iuni ia Setema ma Ianuari ia Mati. I le taimi nei, o loʻo i ai le laʻititi aofaʻi o timuga.

Ae mai ia Oketopa ia Tesema ma ia Aperila, e timu soo ma fai lava si malosi (ae le umi). O le mea lea, ia e sauni mo le mea moni e faʻapea, ona o le tau, o le asiasiga i le vasega pepe a le o le a faʻaleaogaina atoa, pe o le a le mafai ona e vaʻai i mea uma e te manaʻo ai.

Pinnawala Elephant Orphanage o se nofoaga e mautinoa o le a maua ai e oe se mea fiafia. Afai e te alofa i manu ma filifili e asiasi i Sri Lanka, ia e mautinoa e te alu ane i ai.

Asiasiga i Pinnawala, le faletalimalo elefane faletalimalo ma auiliiliga o le nofo ai - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Elephant Falls Asleep After Lullaby (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com