Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseese o laʻau tasi moega, tele filifiliga

Pin
Send
Share
Send

Filifilia o se moega o se tasi o sili taua mataupu i le faʻaleleia o le fale, aua na o le mauaina o se lelei malologa, o se tagata e maloloina ma mafai ona galue. Tele, foliga, lelei o mea masani, anagata, matagofie foliga, o le i ai o faʻaopopo elemeni e fesoasoani aumaia faʻamafanafanaga i le potumoe e taua. O se laupapa nofofua moega o le a sili ona lelei filifiliga - o le siosiomaga faʻalelei, aoga, fausia ai se maloloina maloloina aura, fesoasoani i le tino maua le malosi i le moe. E tele ituaiga o oloa, e tofu ma le lelei ma le leaga.

Lelei ma le lelei

O meaafale moe e fai i aso nei mai mea eseese: uʻamea, palasitika, chipsboard ma isi. Ae e oʻo mai i le taimi nei, tagata soifua e leʻi o mai ma se mea sili atu nai lo laau masani. E faʻaaogaina mo le gaosiaina o faʻataʻitaʻiga a tamaiti ma tagata matutua.

Faʻapitoa lava lauiloa o nofotoʻatasi moega e faia i le paina - o se taugofie, ae fai si umi umi ituaiga laupapa. E faigofie ona taulimaina, fetuutuunai ma tumama. Tele o isi ituaiga laʻau o loʻo faʻaaogaina mo le gaosia o mea e moe ai i potumoe, ma e tofu lava latou ma ona uiga. I se tulaga lautele, o moega laupapa e i ai penefiti nei:

  • siosiomaga faauo (pe a fai o le aoina o mea na faia i eria e saogalemu mai se tumama ma tumamā manatu);
  • aoga;
  • umi le ola tautua;
  • manogi manaia;
  • leai se afaina i se ea malulu;
  • porosity sili ona lelei;
  • le mafai o le tisaini;
  • feololo hygroscopicity;
  • matagofie teuteu tipiina i le tulaga o mama;
  • maualalo conductivity vevela.

O uluaʻi moega taʻitasi e faia mai i laupapa e mafai ona ofi i totonu o toetoe lava o soʻo se sitaili o le potu: alofa, masani, atunuʻu, ituaiga o tagata, minimalism, hi-tech, art deco ma isi. E faigofie ona filifili mea mo latou, teuteu faamalama ma faitoto i pupuni. O le potumoe, faʻatumuina i meaafale faia i paina, aluna, lefulefu ma isi ituaiga o laʻau, ei ai se ituaiga, mafanafana aura, malu faʻalelei fale.

A filifilia se moega, oe tatau ona sauni mo le mea moni o lenei mea masani mafai ona aliaʻe mai ia lava mai le le lelei itu. E mamafa le laʻau, vave ona gagau pe a faʻaoga sese. O le mea e le tatalia suiga o le vevela, maualuga susū tulaga i le potu, aafia i le tele o vailaʻau. I se faʻaopopoga, e vave lava ona susulu atu pe a tupu se aloiafi - aemaise lava i latou ua masani ona ulaula i le moega e tatau ona faʻaeteete lava.

I le tulaga o le le lelei-lelei fafagaina laupapa, maʻai vaega, roughness, ma notches ono tupu i luga o lona laualuga. E le sefe le moega e tasi e fai i le paina poʻo seisi ituaiga laʻau: e mafai ona e manuʻa i luga - maosiosi, maua se fasi fasi.

Eseese

O le upu "moega" o loʻo faʻatusalia le faʻavae faatafafa i luga o vae, ma le tua i le lua vaiti itu. O se faʻataʻitaʻiga e sili ona lauiloa ile fale talimalo, fale aʻoga a tamaiti, fale tumama, ma isi faʻalapotopotoga lautele. E faigofie i lona faʻatinoga, leai se mea sili. O le mautu o sea ituaiga faʻataʻitaʻiga e faalagolago i luga o le saʻo mamanu o lagolago, o le faʻatulagaina o le ogatotonu o le kalave, ma le tutusa o le foloa.

I le faʻaopopoga i le masani lomiga o le laupapa nofotoʻatasi moega, o loʻo i ai tulaga uiga ese o potu:

  • moega (nofoa e tasi ma le ulu ulu, ulu ulu pe leai foi);
  • sofa (oloa e pei o le sofa);
  • moega malolo (meaafale meafale aofia ai le tele o tulaga, luga o loʻo i ai le mea e moe ai);
  • mea e fai ai moega, faʻatumuina i pusa moega pe faʻaopopoina i autafa o laulau.

O le nofoa umi e mafai ona faʻaaoga mo le potumoe, vasega pepe ma isi potu. O ia meaafale e faigofie ona ufiufi. Ufiufi i se lautele lautele bedreadread e pa'ū lemu i le foloa, o le a foliga matagofie ma faaleuo. O le faʻalua faʻapipiʻiina i le laʻau o se tali lelei lea mo se potumoe.

Mo tamaʻi potu, o le filifiliga o se moega malolo e aoga tele. E aofia ai se faʻavaʻa ma se moega, mafai ona faʻaauupegaina ma faʻaopopo elemeni: o se kesi, o se curbstone mo mea, o lavalava. Ina ia taoto i lalo e malolo, oe tatau ona ae i luga o se mama apefai o loʻo tu i le itu.

O mea lelei o se sofa e matua manino lava. E i ai le i ai o se gaugauina mamanu e faʻateleina le potu i le umi, lautele, poʻo i itu uma e lua i le taimi e tasi. O sea fasi meaafale e masani ona faʻatumuina e mea teuteu aluga e faʻafiafiaina le potu pe a aveese le mea e moe ai. O le potu e tasi le potumoe e masani ona filifilia mo talavou e iloa e faigofie ona liliu o latou moega e avea ma sofa i le ao.

Moega

Ma autafa ma drawers

Sofa

Falealuga

Filifiliga tele

E i ai le aofaʻi o lautele lautele mo nofofua moega faia i laupapa mautu:

  • 80 x 190 cm;
  • 90 x 190 cm;
  • 90 x 200 cm.

I luga o se moega ua uma ona 80 cm, o se tagata matua o le a le moe lelei. O i latou o latou tino mamafa e sili atu nai lo averesi tatau tatau ona taofi i le lautele o le oloa 90 cm. A o le umi o nofofua moega, o loo i ai se tulafono: faaopoopo 30 cm i le maualuga o le tagata, o le talafeagai aiaiga ua maua. O nei centimita e taua tele mo i latou e fiafia e momoe i o latou tua ma o latou vae faʻalauteleina.

Tele taimi, moega e le faia umi atu nai lo le 200 cm, ae o tagata e sili atu le umi e le tatau ona le fiafia. O se faʻaonapo nei foliga o meaafale gaosiga o le mafai ona faia se faʻavasega se tasi. I lenei tulaga, masani lapoʻa e le afaina.

Foa o le moega

Fua o le moega nofotoatasi a tamaiti

Tele le moega a tagata matutua

Gaosiga mea

Nofofua moega e faia i le paina e manatu e sili ona lauiloa ona o la latou tau maualalo. Peitaʻi, e le naʻo le pau lea o le filifiliga pe a filifilia ni mea mo se nofoa. Massifs o beech, lefulefu, alder, oak, birch o loʻo faʻaaogaina foi.

Faʻavae luga o uiga masani, beech ma lefulefu laupapa ua manatu o le sili ona malosi ma sili ona anagata. Soo se tasi na filifili e faʻatau se moega "mo seneturi" mafai ona faʻamalieina lona manaʻo i le filifilia na o lenei filifiliga. O lea la, o le averesi density o le beech mea o 720 kg / m³, ma le malosi vevesi o 135 R / mm ². Mo faʻatusatusaga, o alder fafie e faʻailoaina e faʻailo i le tulaga o le 510-550 kg / m3 ma le 94 R / mm2, faʻasolosolo.

Moega beech e umi ma mama i le taimi e tasi. E sili i latou e tagata fatufatuaʻi. E toetoe lava a le tataʻe oloa, ma e le taʻei foʻi fafie. O le Beech e faʻaalu lelei ia lava i le faʻagaioiga, o lea e masani ona maua ai faʻataʻitaʻiga ma papatusi vaneina o tua poʻo o vae piʻo.

O se tasi o laʻau sili ona umi le ola o le oak. O se moega e faia i ia laʻau e malosi (ma le averesi density o 690 kg / m³ ma le malosi malosi o le 135 N / mm ²) ma foliga mamalu. E ofuina-tetee ma e matua tetee i malepe. O mea e faigofie ma faʻatuatuaina i le faʻagasologa. I se faʻaopopoga, e muamua ma iloa e le tipi faʻataʻitaʻi.

Alder ma Birch e iloga i le maualuga ofuina teteʻe. O le muamua mea o loʻo i ai se matagofie, silky luga, sili gaugofie, lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻi taua ituaiga. Birch e faigofie e faʻagasolo ma e manaia lona lanu auro.

O uiga o loʻo taua i luga e faʻaoga i moega laupapa mautu e faʻaaoga mo moega. O la latou tau e maualuga tele, o lea la o oloa e avanoa i ni nai. I se faʻaopopoga, e mamafa ma e mafai ona taʻe i le aluga o taimi.

O le filifiliga lona lua mo le faʻaaogaina o laʻau masani o laʻau faʻapipiʻi. Pepe ma spruce ogalaau e sili ona filifilia mo gaosiga. O se oloa o le faʻapipiʻiina o fasi laupapa na faia faʻapitoa faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, mago. O lona iʻuga, e maua se laupapa mautu laupapa poʻo se laupapa (laupapa) e faʻaaoga mo le gaosiga o meaafale.

Meatotino o faapipii laupapa faaaoga mo le faia o moega:

  1. Faʻateleina le malosi (50-70% sili atu nai lo laupapa mautu).
  2. Faʻaitiitia le malamalama i le susu.
  3. Le lava o faʻaletonu e maua i ie masani. O laupapa faʻapipiʻi o loʻo i ai se laualuga atoatoa.
  4. Fua faatatau
  5. Faateleina avega avega tulaga.

O nei tulaga lelei e le o faʻailoa mai ai o oloa e manino manino sili. O loʻo iai le tele o vailaʻau faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, kelu, o lona uiga o molemole o mea leaga e faʻapusa i totonu ole ea o le potu. A filifilia se moega, oe tatau ona mautinoa o loʻo i ai se faʻaiuga i luga o le saogalemu ma le tulaga lelei o mea masani na faʻaaogaina.

Laʻau Birch

Oi

Alder

Beech

Lefulefu

Mamanu

O le teuteuina o nofofua nofofua mai mautu paina ma isi ituaiga mafai ona 'eseʻese ma muamua. O a latou metotia faʻavae e eseʻese i mea na faʻaaogaina, le sitaili filifilia ma le lanu lanu. O se moega laupapa masani e mafai ona avea o ata nei:

  • sukalati pogisa;
  • mahogany;
  • uoleni pouliuli;
  • wenge;
  • oak ua faʻapaʻeina;
  • susu palasi;
  • samasama auro;
  • cherry pogisa, apu;
  • paina masani ma isi.

Lenei lisi aofia faʻanatura lanu o le a avatua le potumoe filemu ma le mafanafana, faia le aura i totonu e tusa ma vaivai. Latou te atoatoa mo masani pele. Oe mafai ona filifilia lanu, meafaitino, foliga o auiliiliga i le Art Nouveau sitaili. E iloga i le i ai o laina piʻo, lamolemole, paolo pupula. O se tuʻufaʻatasiga o ituaiga eseese o mea e masani ona faʻaaogaina. O se faʻataʻitaʻiga o le tuʻufaʻatasia o mea pepelo ma fafie, ma tioata tioata anagata i le ogatotonu o le faʻataʻitaʻiga i tua o le tua.

O le isi filifiliga moʻi mo le faʻatainaina o se moega e faia i laupapa o ni fatuga ma ni ie vaivai, mo se faʻataʻitaʻiga, veloveta, veli, suede, silika masani. O le tele o taimi, o mea e faʻapipiʻi e faia i le ulu ulu. O se ottoman faia o le tutusa mea o le a avea ma soʻosoʻoga faʻaopoopoina i le moega.

Paolo o laupapa

Filifili filifiliga tinting

Faʻataʻitaʻiga le masani a se moega laupapa

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina pepelo

Headboard ma leatherette teuteu

Ma fata i lalo

Faʻafefea ona filifili

A filifilia se moega tasi laupapa, e tatau ona e mautinoa o le oloa e maualuga lona maualuga ma saogalemu. Faʻamaonia mafai ona:

  • tusi faamaonia a le kamuta;
  • iʻuga o suʻega tumama-tumama ma siosiomaga;
  • fautuaga mo le faʻaogaina e le faʻalapotopotoga faʻafomaʻi.

I se faʻaopopoga, faʻaletino tino e le taliaina i luga o se moega lelei, e le tatau ona faia leo i le taimi o taʻotoga. I faʻataʻitaʻiga faʻatumuina i drawers, fata, o faʻamau e faʻatuatuaina, latou te le leoa pe a tatala. Afai e faʻamalieina e le oloa tulaga uma, e mafai ona e mautinoa o le moega o le a tumau mo se taimi umi ma aumai ai le tele o taimi manaia.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Reggae Music- Na Drua (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com