Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le moega uʻamea, lona filifiliga ma le faʻatulagaina

Pin
Send
Share
Send

E feteʻenaʻi ma talitonuga taatele, o moega moega e le gata e talafeagai mo potu a tamaiti, ae o ni tali sili ona lelei i soʻo se tulaga pe a oʻo mai i le sefeina o avanoa aoga. O lenei filifiliga e sili ona lelei mo tele aiga, faapipiiina i taumafanafana fale, fale talimalo, fale talimalo, nofoaga faʻafiafia mo vaitau tagata faigaluega poʻo fitafita. Ma e ui lava o meaafale laupapa o le a le aunoa i le tauvaga, o le uʻamea moega moega e taʻutaʻua foi lauiloa, mimita le tele o numera. O le uamea fausaga e matua malosi ma mausali, e mafai ona tatalia mamafa avega aunoa deforming, ma e iloga mai i se umi galue taimi. O foliga o ia meaafale, o tulafono mo le filifilia ma le vaʻaia o le a talanoaina i le tusitusiga.

Lelei ma le lelei

O le moega faʻataʻoto o se filifiliga aoga e lelei atoatoa mo potu nofo, faletalimalo, atunuʻu ma atunuʻu fale. O le autu aitia o le oloa o le nofoaga o le moe nofoaga: latou o loʻo tu le tasi luga o le isi. Ole mea lea e atili ai ona puʻupuʻu le tisaini ma faʻatagaina ia faʻafaigofie ona tuʻuina i tamaʻi potu.

O le moega uʻamea e lua tulaga e faʻailoaina e le tele o mea lelei:

  1. Maopoopo - o le nofoa lona lua o loʻo tu i le pito i luga, ae le o le itu, o lea la meafale faia a itiiti ifo i le avanoa, lea e faʻatagaina ai ona faʻapipiʻi i potu laiti.
  2. Gaoioiga - o le fausaga ua faʻaauupegaina ma faʻaopopo elemeni: drawers mo ie lino, laulau, pusa o drawers.
  3. Originality - luga o le faʻatonuga mai le tasi faʻavaʻa, e mafai ona e faia se moega moega o le manaʻoga tisaini ma ma soʻo se itu, e oʻo lava i tulaga le masani ai.
  4. Faʻamafanafanaga - o le oloa e gaosia i le matua tausisia uma o tulaga faʻatulagaina mo potumoe meaafale; e le itiiti ifo talafeagai e malolo luga o sea moega nai lo le masani ai "tasi-fola" potu.
  5. Taliaina tau - o le faʻatauina o lenei faʻataʻitaʻiga o le a tau itiiti ifo i le lua filifiliga tasi, o loʻo iai foʻi tala faʻatatau o tupe e mafai ona ofi i totonu o le ata faʻaonapo nei ma tautuaina se taimi tele.

Peitai, aua neʻi galo o oloa uʻamea o loʻo i ai ni tulaga le lelei:

  1. O le faʻataʻitaʻia o lenei mea gaʻo o se metotia faigata auala, o lea o moega e gaosia i tapulaʻa aofaʻi, latou assortment e sili atu ona tauagafau, aemaise lava faʻasaga i talaʻaga o paʻaga laupapa.
  2. O mea e i ai le lelei conductivity vevela, o lea i le taumafanafana o le a vevela meafale.
  3. O le uamea e faigofie ona afaina, mo le puipuiga, e tatau ona faʻaogaina se ufiufi faʻapitoa polymer i luga, e le tatau ona faʻatonutonuina i le masini, a leai o lona aoga e faʻaletonu.
  4. O le maualuga maualuga o manuʻa, lavea i luga o le uʻamea luga (lea e le o se mea masani mo tamaʻi tamaʻi mea) o le a latou lagona ai le tuʻimomomo, a itiiti mai.

O se taua lelei meatotino o se uʻamea fausaga o le maualuga tulaga o le afi saogalemu ma le tumama, microbes i luga o sea luga e le faʻateleina.

Eseese

E tuʻuina atu e le au fai fale le tele o moega faʻataʻoto uʻamea. E eseʻese latou ile mamanu, foliga, tisaini. O loʻo iai faʻataʻitaʻiga ma elemeni faʻaopopo, mea faigaluega e iai le sofa i lalo ifo, filifiliga mo tagata matutua ma tamaiti.

Pepe

O se moega faʻatulaga mo nofoa o tamaiti e masani ona filifilia mo se potu e iai se tamaʻi nofoaga. Faʻatasi ai ma filifiliga sili ona lauiloa mo tamaiti:

  • mamanu masani ma lua potu ma le maualuga tulaga o le puipuiga;
  • o le potu pito i luga o le potu e lua tala mo le tasi pepe, o le moega lava ia mo le moe e masani ona tu i le pito i luga, ma o lavalava ma se sone mo meataʻalo o loʻo i lalo;
  • o se moega faʻataʻoto ma drawers, loka loka - e foliga mai o le amataga, ese i le faʻagaioiga, maua ai isi faʻafaigofieina.

O ia tamaiti potumoe meaafale o se masani puupuu ma aoga moega, iloga i lona anagata, feaveaʻi, ma aulelei tisaini. O faʻataʻitaʻiga uma e tatau ona faʻaauupegaina i puipui puipui e puipuia le tamaititi mai le paʻu i se miti, ma se apefai mo le sologa lelei i le "fola" i luga.

O le ata e tatau ona lelei ma saogalemu. E taua le manatuaina o tamaiti fiafia e taʻalo i fafo taʻaloga, tamoʻe, osooso, ina ia latou lavea faʻafuaseʻi. Ina ia puipuia i latou mai manuʻa, e sili atu le faʻatau o oloa e aunoa ma se maʻai tulimanu ma malu ie ufiufi. Aua neʻi galo e uiga i le matagofie vaega - o se moega valivali i pupula lanu ma matagofie teuteuina elemene e atoatoa mo se vasega pepe.

Tagata matutua

O moega uʻamea mo tagata matutua mai vaega e lua o le a avea foi ma tali sili ona lelei mo tamaʻi fale mautotogi, ae maise pe a matutua le fanau, ma o loʻo nonofo ai pea le nofoaga malolo. Latou e masani foi ona faʻapipiʻi i malo potu malolo, atunuʻu ma atunuʻu fale, faletalimalo, tamaititi aoga potu talimalo.

O le autu foliga o tagata matutua moega:

  • saunia mo lapoʻa lapopoa, o le umi e mafai ona oʻo atu i le 2 m, mo ni faʻataʻitaʻiga o lenei parakalafa ua faʻatulagaina tutoʻatasi e ala i le faʻaaluina-faʻalauteleina o le fausaga;
  • o meaafale e tetele, malosi, teteʻe i le tatalaina, mafai gafatia le mamafa o le 150 kg ma sili atu maualuga;
  • e i ai filifiliga e mafai ai ona liua le pito i lalo i se faʻalua.

Le masani ai ma le mafanafana, tagata faʻaaoga mafaufau se uʻamea moega moega ma se sofa tu i le pito i lalo. O le lelei o lenei filifiliga o le, pe a talafeagai ai, o lenei eria mafai ona liua i ni meaafale lua.

E eseese le tele o moega a tagata matutua, ituaiga upega ma soʻo o soʻo. O le taugata o meaafale, o le atili faʻamalosia ai foi lea.

Tagata liliu

O se moega faʻataʻoto uʻamea ma le mafai ona liua i isi meaafale ua leva ona mauaina le lautele lauiloa. Faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa:

  1. O le filifiliga ma se sofa i lalo o le a faʻaolaina tele avanoa. O ia meaafale e avea ma se nofoaga e nofo ai i le ao, ma i le po o se mafanafana moega ma lua tiers.
  2. I le tulaga o laei - pe a tatau ai, o se mea moe ma le fesoasoani o se gaugau auala tulaʻi i luga o le puipui, fausiaina se dummy lavalava ma fata ma faʻata. I autafa e masani ona i ai atigipusa, fata, loka mo le teuina o mea, lavalava, ie lino.
  3. Gaugau - o le fausaga mafai ona faʻasolosolo faʻatonutonu. O faʻataʻitaʻiga le faʻaaogaina se faʻavaʻa o se faʻavae, ae o se tino, i luga o lua tulaga ia e faʻatutuina ai nofoaga moe. I le ao, o le fausaga gaugau ma fausiaina se ofu, ma i le po e faʻaaogaina o se lautele uʻamea moega moega.
  4. Toe faʻafoʻi - o ia filifiliga e masani ona faʻaaoga mo potu a tamaiti, latou te sefeina tele avanoa, e iai drawers i lalo ole potu e mafai ai ona e teuina lavalava, ie lino, meataʻalo.

Lenei poʻo lena moega faʻataʻitaʻia e filifilia e tusa ma manaʻoga taʻitasi o se tagata. Tele e fuafuaina e le gata mo faʻafiafiaga, ofoina sili atu alualu i luma gaioiga.

Gaugauina

Ma le sofa

Ma fata ma drawer

Ma lavalava

Faamoemoe faapitoa

O loʻo iai foʻi moega faʻapitoa uʻamea faʻapitoa e faʻatau atu, e aofia ai ni vaega se lua. Latou i ai se puʻupuʻu lapoʻa, faigofie mamanu aunoa ma teuteu, e le masani ai ma auiliili foliga.

Filifiliga mo uʻamea lua-tier faʻapitoa-faʻamoemoe faʻataʻitaʻiga aofia ai:

  • moega mo fale sui;
  • moega mo tagata faigaluega;
  • moega a le ami.

Latou eseese uma i le nei vaega:

  • mamanu faigofie e aunoa ma ni elemeni faʻaopopo;
  • maualuga le malosi - o se uaea uʻamea faʻapitoa e faʻaaogaina mo le gaosiaina, lea e ausia tulaga lelei;
  • lapoʻa lapoʻa;
  • aveʻesea o le ono mafai o luga faʻaleagaina e le pala ona o le polymer ufiufi;
  • lelei le mea moe.

I se faʻaopopoga, o nei moega e matua teteʻe atu i le tatalaina ma faʻaopopo avega. O loʻo faʻaauupegaina i latou i papatusi e faʻateleina ai le malosi o oloa. O le autu autu pe a faia ni meaafale na faia i luga o le aoga, ae le o le lalelei.

Mo tagata faigaluega

I totonu o le faleʻoloa

Vaegaau

Filifiliga apefaʻi ma faʻafefea ona tuʻu ai

Mo moega moe, o ituaiga nei o faasitepu e avatua:

  • tūsaʻo - fai ma sui o ni taʻiala se lua, o loʻo faʻapipiʻiina i le tulaga talafeagai, o la latou fesoʻotaʻiga i le tasi ma le isi o loʻo faʻatinoina crossbars faʻapitoa;
  • savali - e aofia ai le faʻaogaina o laʻasaga o faʻagaioiga, faʻatusatusa i le ituaiga muamua, o lona faʻaaogaina e sili atu le sefe, ae i autafa o le nofoaga e te manaʻomia ai e tuʻuina atu e uiga i le 0.5 m2 o avanoa avanoa mo le faʻapipiʻiina o sitepu.

Faʻapitoa mataituina tatau ona totogiina i le faʻatulagaina o lenei vaega taua o le moega moega. E tatau ona le gata ile faʻaoga-faʻauo, ae ia malupuipuia foi. Mo se fausaga ia mautu, e tatau ona faia i le sili ona lelei meafaʻaoga.

Faasitepu savali

Apefai tūsaʻo

Faiga faʻalelei

Lua-tier moega uʻamea e mafai ona ofi i totonu toeititi lava o totonu totonu tisaini, o lenei e faʻafaigofieina e le tele o sitaili fofo faʻaaogaina i le gaosia o ia meaafale. Faʻatasi ai ma filifiliga sili ona lauiloa:

  • masani - faʻataʻitaʻiga ma laʻititi teuteuga, faʻaopopo elemeni elemeni, faigofie ma laconic foliga, i lanu le mautonu - masani uli, paʻepaʻe, paolo o enaena;
  • loft - laina manino, taofiofia lanu polokalame, moega e tatau ona ofi atoatoa i totonu, e aunoa ma le lavea i le taimi e tasi;
  • po nei - o foliga lamolemole e aunoa ma se suiga faʻafuaseʻi o ni uiga taua, o le talaʻaga e malamalama, ma le isi vaega o le elemeni e tatau ona pogisa, e fautuaina e filifili faigofie ni ata e aunoa ma le teuina teuteu;
  • minimalism - o se faʻaonapo nei sitaili o totonu, fealofani fetaui lelei i laina saʻo, maua ai gaioiga, faʻafaigofieina;
  • Provence - o ia moega e talafeagai mo le tuʻuina atu;
  • atunuu - o se tuʻufaʻatasia o aso nei ma elemeni masani mai le laʻititi;
  • Hi-tech - o le faiga saʻo, o le tele o galuega e taua.

O moega faʻaonapo nei e malu ma lalelei i foliga vaaia, o le filifiliga o se tali talafeagai e le mafua ai faigata, ae maise pe a e faʻalogo i fautuaga aoga a tagata atamamai.

Atunuʻu

Masani

Maualuga

Minimalism

Aso nei

Provence

Tekonolosi maualuga

Criterias o filifiliga

Ina ia mafai e le oloa ona 100% feagai ma le galuega atofaina ia te ia, foliga matagofie, saogalemu mo le soifua maloloina, e aoga le mafaufau i le faʻamalosia taua filifilia filifiliga:

  • fua - o le lautele e tatau ona sili atu 70-90 cm, ma le umi - mai le 190 i le 205 cm;
  • malosi - o le moega e tatau ona faia i le maualuga uʻamea (sili atu nai lo le alumini);
  • anagata - e tatau ona i ai se ufiufi luga o le a puipuia ai le oloa mai palapala, i se faʻaopopoga, e le tatau ona i ai ni chips ma valu i luga;
  • mautu - mautu ae le o ni mea e mafai ona solo, e sili ona lelei;
  • saogalemu - e tatau ona i ai ni itu puipuia ma se faʻatuatuaina, anagata, mautu apefai, fetaui lelei ma laʻasaga faʻavae;
  • faigofie tausiga - e tatau ona lava e solo ai le uʻamea tulaga ma se susu susu e aveʻesea le efuefu.

O le faʻaopopo o le i ai o faʻaopopo elemene. Lenei o se orthopedic faʻavae, pupuni, fata, faamalu. Latou maua faʻafaigofieina ma faʻalauteleina galuega.

Faʻafefea ona ofi i totonu o totonu

O se moega faʻatulaga potu e tatau ona ofi faʻatasi i totonu o le tuʻufaʻatasiga o totonu ma tuʻufaʻatasia lelei ma isi mea fai meaafale. Ina ia aua neʻi tu matilatila le ata i tua atu lautele, e aoga le mafaufauina o nai fesoasoani taua. Ma, i totonu o se potu susulu ma le itiiti teuteuga, o se faigofie moega i se le faʻaituʻau lanu o le a foliga talafeagai. O mamanu susulu e le talafeagai iinei, o le a avea ma se "valea nofoaga" i totonu o totonu masani. Filifiliga le masani ai ma ituaiga eseese ma mamanu, matagofie teuteuina elemeni e talafeagai mo potu a tamaiti... Afai latou te faʻaopopoina i drawers, loka loka e mafai ona faia i le tulaga o manu, taʻavale, maota, o lenei o le a naʻo se faʻaopoopoga mo le tamaititi. Mo se potu malolo e teuteuina i lanu susulu, e mafai ona e faʻaaogaina se moega moʻi ma teuteu lanu.

Faʻataʻitaʻi moega uʻamea o se fofo lelei mo maualuga-tekonolosi, minimalist totonu.

Manatu fesoasoani

Ina ia foliga lelei le moega, e tatau ona e fufulu ese le efuefu ma le palapala mai luga luga i se ie susū poʻo se omomi. Mai lea taimi i lea taimi, e aoga le faʻaaogaina o faʻamaumauga faʻapitoa ma fofo mo oloa uʻamea e puipuia ai luga mai le pala. E taua le faʻamautinoa e leai ni vailaʻau leaga i le tuʻufaʻatasiga e mafai ona valu le ufiufi, manifinifi, lea e mautinoa lava le taʻitaʻia o le ele.

Mo meaafale uʻamea, o tuʻufaʻatasiga faʻapitoa ma solo ua saunia foi. O la latou faʻaaogaina masani o le a faʻateʻa esea ai le susu mai luga, maua ai le puipuiga atoa ma le tausiga, ma avatu ai se pupula susulu i le ufiufi. O faʻasologa i luga o ia laufanua e faʻamamaina; mo lenei faʻamoemoe, nifo efuefu, penisina poʻo se flannel ma se chrome tumutumu e talafeagai. O le faʻapogisaina e aveʻese ma le amonia poʻo le tipolo, a maeʻa ona solo ese le moega i le vai fasimoli ma faʻafoligaina i se ie vaivai.

O le usitaʻia o nei tulafono faigofie o le a fesoasoani e faʻalauteleina ai le ola o meaafale, e aunoa ma le leiloa o ona foliga matagofie ma faʻagaioiga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: What does American Samoan mean? (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com