Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le Crassula Ovata, o le a le foliga i le ata, o a foliga o le totoina ma toe gaosia?

Pin
Send
Share
Send

O le fafine gaʻo ovate o se tasi o laʻau sili ona taatele i le au totō fugalaʻau, e alofagia uma e tagata e mamao mai mea faigata uma o le tausiga o fugalaʻau, ma o loʻo iai se ato mataʻina o le malamalama e uiga ile faʻatoʻaga. E mafai ona tu uma i totonu o le potu ma i le togalaʻau, e le manaʻomia faigata laʻau, ae foliga mai e matua ese lava ma e i ai ona teuteuina laulaʻau. O le a lea, o a ituaiga sili ona lauiloa o Crassula Ovata, o le a le foliga mai i le ata, o le a le tausiga e manaʻomia i le fale, pe faʻapefea ona faʻalautele ma toe fesuiaʻi? O tali uma o loʻo i totonu o le tusitusiga.

Faʻamatalaga

Uiga vaʻa

O le Crassula ovate poʻo le oval (Crassula ovata poʻo le "Crassula ovata") o se semi-herbsaceous o le Crassula genus o le Crassula aiga. E lauiloa foʻi i igoa: tupe poʻo le tupe siliva, faʻauo poʻo le laki laki, laʻau jadeite. O le lauʻeleʻele o lenei lauʻeleʻele o Aferika i Saute.

Foliga Vaaia

I le fale, o se fafine puta e mafai ona oʻo i le maualuga o 1.5 m ma luga... O lona ogalaau faʻamamalu a o tuputupu aʻe. O laʻau laʻau e tutupu aʻe i totonu o laulaʻau ma fai foliga faʻatafaʻe ma se iila pupula. Latou te aliaʻe a le mai le pusa lava ia, pe i ai ni pupuʻu puʻupuʻu. A o alu le taimi, e mumu mumu o pito o lau. O le inflorescence o se panicle mafolafola, paʻepaʻe paʻe po o le piniki e pei o fetu, manogi malosi.

Vaega:

Crassula e faigofie tele ona tausi ma matuaʻi mafai e soʻo se tasi ona gafatia le vaʻaia o lenei laʻau. O le laʻau suamalie o se laʻau tumau lea e mafai ona ola ma le tausiga lelei mo le sili atu i le 20 tausaga.

Vasega o le gaʻo fafine ovoid (lapoa) ma se ata

Ma o le ala lea ese ese o ituaiga oval fatty fafine vaʻai i le ata.

Gollum (Le Hobbit)


Fafine fafine foliga fuamoa "Gollum" ("Hobbit") (Crassula ovata cv. Gollum (Hobbit)) e i ai ni ona laʻau e le masani ai, e faʻasolo i totonu o se paipa, ma ona pito e faʻalauteleina i le tulaga o se faʻatumu... E mafai ona tupu aʻe i le 80 cm.

"Tricolor"


O le Tricolor fuamoa foliga foliga gaʻo fafine (Crassula ovata ssp. Obliqua variegata cv. Tricolor) e i ai se tuaoi mumu ma papaʻe papaʻe i laulaʻau. Ina ia aua nei leiloa le lelei laʻau teuteuina o le laʻau, oe manaʻomia le aveʻesea tamaʻi laʻau.

"Solana"


O le fafine gaʻo na aveʻesea le "Solana" (Crassula ovata ssp. Solana) lau ma samasama samasama samasama... Ae afai e te le aveʻesea le lanumeamata laʻau o le laʻau, o le a le toe fesuiaʻiga.

Horn Tolu


O le Crassula ovata "Horn Tree" e i ai ona lau teuteuga. A o talavou, latou te le foliga faʻapitoa, ae a o latou tuputupu aʻe, latou fausiaina se afa-faʻasolosolo paipa. I ni ituaiga, o le pito o le lau e mumu mumu.

"Faafefiloi"


Ovate gaʻo fafine "Mix" (Crassula ovata "Mix") - pupulaau ma se ogalaau malosi, tele laʻau ma oval lau... O se tuaoi mumu e alu i tafatafa o lau.

Hummels Sunset


O le Humass's Sunset e iai ona lau e mumu mumu, teuteuina i paʻepaʻe ma samasama samasama. I le le lava o le malamalama, o laulaʻau e lanu meamata.

"Laititi"


Crassula ovate "Minor" (Crassula ovata v. Minor cv. Crosby's Compact) - toto ma laulaau oblong lautuaoi i le lanumumu i tafatafa.

"Oblikva"


Ovate fat fafine "Obliqua" (Crassula ovata ssp. Obliqua) e le o se masani taatele. E i ai ona lau tetele, sina piʻo agai i lalo i autafa ma ma le tumutumu tumutumu.

Tausia o le tupe laau i le fale

MoliCrassula o se suamalie, masani i se vevela tau, ma o lea e manaʻomia malamalama susulu. E le manaʻomia se paolo.
VevelaI le tau mafanafana, o le vevela sili ona lelei mo se fugalaʻau o le 20-25 ° C, i le taumalulu e tatau ona tuʻuina ifo i lalo i le 10-14 ° C ina ia maua e le fafine gaʻoa se vaitaimi malologa. O le vevela e le tatau ona pa'ū i lalo o le 5 ° C, o lenei mea e mafai ona taitai atu ai i le oti o le suculent.
NofoagaMafai tu i luga o saute, sautesisifo ma sasaʻe faamalama. I nofoaga pogisa, e mafai e le Crassula ona toulu laʻau. I le taumafanafana, e sili atu le ave o le fafine puta i fafo o le togalaau poʻo luga o le poletito, i le mea o le a maua atili ai toniga moli.
FaasusuO le tupe laau e le taliaina le sili atu susu, ma afai e te faʻasuina e pei o isi fugalaʻau i totonu e mafai ona amata ona pala. E sili atu le faʻasusu pe a mago le eleele. Aveese le sili atu vai mai le tulaga. E faigofie lava ona talia e le laʻau le lāmala. I le taumalulu, faʻasusu e tatau ona faia e sili atu nai lo 1-2 taimi i le masina.
Malu o le eaO le sūsū poʻo le mago o le potu e leai se aʻafiaga i le tupu ma le ola maloloina o le tamaititi feololo.
Laʻei pito i lugaO le tupe laau e le manaʻomia fafagaina masani; i le tau mafanafana, tasi i le masina ua lava, i le taumalulu - tasi mo le atoa vaitaimi. E fafagaina le Crassula i le aso pe a maeʻa le faʻasusu mulimuli i le fetilaisa mo le au suamalie.
Le palapalaE le vete le fugalaʻau i le palapala. E mafai ona e faʻatauina le eleele ua uma ona saunia mo suamalie pe faʻafefiloi laumei eleele ma le oneone faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o laufanua laʻau poʻo le humus palapala ma piliki fualaʻau poʻo fasi fasi koale. O le ulo tatau ona maualalo ma lautele, ma tatau ona liligiina alavai i lona pito i lalo.
TeuteuinaO le teuteuga e faia i le tautotogo ina ia sili atu le puʻupuʻu ma teuteu le tamaʻitaʻi.

Faagasologa tuputupu aʻe

Toe gaosia

Crassula i le fale e mafai ona faʻasalalau e ala i laʻau poʻo laulaʻau. O tipi poʻo laʻau e tipi i le tautotogo. Oti i se naifi faʻamamaina, ma le tipi e tatau ona togafitia i le carbon faʻagaoioia. O le au e totoina i totonu o se koneteina ma le eleele; mo le sili atu atinae, e sili atu le ufiufi o fatu i se fagu. Afai o le susū o le potu lea e ola ai le fatu toto e maualuga, o le laʻau o le a aʻa vave.

Taua! Crassula fatu e toeititi faigata ona faʻalautele.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e uiga i le toe gaosia o le tupe laau:

Faʻaliliuga

O se tagata matua suamalie e totoina e le sili atu i le tasi pe faʻalua i le tausaga.aua e telegese lava lona tupu. Tamaʻitaʻi fafine lapoʻa e fesuiaʻi i tausaga taʻitasi. O le taotoga e faia i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. O le ulo tatau ona ave 2 cm le lautele lapoʻa nai lo le muamua, ina ia tupuʻa aʻa lelei, ma o le laʻau lava e le paʻu'ū mai le koneteina.

Matou te valaʻaulia oe e maimoa i se vitio e uiga i le tanuina o se oval crassula:

Mafai faigata

Faʻatasi ai ma mea faʻalafua e faʻaleagaina le fafine puta:

  • talita;
  • apogaleveleve mite;
  • mealybug.

Scabbard ma apogaleveleve mites mafai ona tauina ma fasimoli vai poʻo ni sauniuniga faʻapitoa. O iniseti iniseti e fesoasoani faasaga i mealybugs.

Afai o le tupe laau o loʻo i totonu o le potu ma le lelei moli poʻo pe a lolovaia, e mafai ona pisia le laʻau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi viral. E toeititi lava a le mafai ona tau ma i latou, ma latou faʻaumatia le suculent i se taimi puʻupuʻu. O le mea lea, e tatau ona e tago faʻaeteete le fugalaʻau.

Tusitusiga! Faʻapea foi, ona o le le lelei moli ma maʻai fesuisuiaʻi i le vevela, Crassula laʻau mafai pa'ū ese.

Fugalaau faapena

  1. Laʻau gaʻo fafine (Crassula arborescens) o se ituaiga mai le ituaiga Crassula, lea e le mautonu i nisi taimi ma le oval crassula ona o le tutusa foliga o le ogalaau ma laulaʻau. Ae o laulaʻau o le laʻei pei o le lapisi e sili atu ona lapoʻa nai lo o le ovoid, ma o latou lanu e efuefu-siliva.
  2. Echeveria poʻo Echeveria O le (Echeveria) o se ituaiga o laʻau toto o le aiga o Tolstyanka. E i ai ona lau lau ma mumu motugaafa, pei o crassula lau, ae le pei o Crassula, o se vao.
  3. Matalasi (Cotyledon) o se ituaiga o laʻau o le Fat aiga. O ona laulaʻau e tali tutusa ma lauʻava a ma e i ai se foliga mumu pei.
  4. PachyphytumO le (Pachyphytum) o se ituaiga o aiga tumau o le aiga o Tolstyanka. O laulaau o laʻau o lenei ituaiga e lapoʻa pei o lau o le fafine puta.
  5. Aeonium (Aeonium) o se ituaiga o laʻau o le Fat aiga. E pei foi o le lapisi lapopoʻa, e iai ona lau aano, ae ese lona foliga, ma o le semi-shrub.

O le ovate fat fafine o se laʻau matagofie e mafai e tagata uma ona taulimaina, e le masalomia na avea ai ma filifiliga sili ona lelei o fugalaʻau i totonu e oʻo lava ia i latou e le o se naunautaʻi teu fugalaʻau. Ma o le teuteuina o ona laʻau o le a faʻafiafiaina le mata i soʻo se taimi o le tausaga.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e uiga i le vaʻaia o se fafine puta:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Comment bouturer un Crassula arbre de jade? - Monjardindansleslandes (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com