Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taʻiala mo le filifiliaina o penitala penitala, faʻataʻitaʻiga o vaaiga aoao

Pin
Send
Share
Send

O le uiga moni o le upu "penitala tulaga" o se pusa faʻatafafā, vaapiapi, ae loloto mo le teuina o mea faigaluega a le ofisa. O le laitiiti avanoa faʻaaoga o potu malolo na unaʻia ai le fausiaina o meaafale e mafai ona ofi i nai vaega laiti, ae i le taimi e tasi o se teuina tele mo le tele o mea aoga. O le mamanu o se tamai potu manatu o le avanoa avanoa o le a faʻaaoga sili ona lelei pe a mafai. O se penitala penefiti ae umi, o lona tele o ituaiga, o le a fesoasoani e faʻatautaia ma le manuia lenei galuega. Faʻafetai i le tele o ana filifiliga filifiliga, o le a matua faʻaopoopoina totonu o le potu mo soʻo se mafuaʻaga.

Lelei ma le lelei

O lenei fasi meaafale e tele ona lelei, ae iai foʻi ni mea le lelei e tatau ona amanaʻia peʻa faʻatulagaina avanoa i potu laiti.

O le lelei o penitala mataupu e faapea:

  • le lapoʻa o le kapeneta faʻatagaina ia tuʻuina e oʻo lava i tamaʻi potu e le mafai ona faʻaaogaina ai meafale masani;
  • ona o le 'eseʻese o tisaini, ia meaafale o le a le gata sefe avanoa, ae faʻapea foi ona atoatoa faʻaopoopoina soʻo se ituaiga o totonu, fealofani fetaui lelei i ni fofo eseese mamanu;
  • o le penitala tulaga e lauitiiti, ae maualuga, lea e faʻatagaina ai, ma fafo compactness, ia fai si lautele, e le maualalo i le tulaga o usable eria i se tulaga masani kapeneta. E ui i lona laʻititi, e mafai ona ofi i ai le tele o mea;
  • o ni ituaiga ituaiga ma mea e faʻaaoga ai lenei ituaiga meaafale e tele mea e faʻaaoga ai, faʻatagaina oe e faʻaaoga i potu eseese, mo faʻamoemoe eseese;
  • o lavalava ma se tioata luma e mafai ona suia se showcase, avea ma lelei nofoaga e faʻaalia ai mea aoina, ata o le aiga poʻo se isi lava mea e pele i tagata e ona. O ia meaafale e ono suia ai se pa masani i totonu o se tamaʻi potu.

E ui lava i le tele o tulaga lelei, penitala mataupu i ai ni tulaga le lelei:

  • o se kapoti vaiti ma se penitala ma se pa e le talafeagai mo le teuina o ni mea tetele e le ofi i totonu;
  • O meaafale e lauitiiti tele e le faʻatagaina le teuina o mea mamafa i luga o fata, o lenei mea e ono lamatia ai, ona o le tasi faitotoʻa kapoti e mafai ona solo i luga. Mo le faʻatuatuaina, e sili atu le faʻamautuina o ia meaafale i le puipui i tua e faʻaaoga ai fasimea faʻapitoa;
  • o le mautu o le penitala tulaga e maualalo ifo i tulaga masani meaafale. Ae faʻalagolago tele lava faʻalagolago i le saʻo mamanu, mea o le gaosiaina, faʻaaoga mea faʻaaoga ma faʻamau;
  • vaapiapi ma maualuga lapisi meaafale e le talafeagai mo totonu o potu vateatea, seʻi vagana o se vaega o se faapitoa modular faiga ma o se tasi o ona elemeni e ogatasi faʻatasi le aotelega meafale ensemble.

E ui lava i le i ai drawbacks, o na mamanu e sili ona lauiloa ona o lo latou laʻititi ma i le taimi e tasi aoga ma faʻagaioiga. I se faʻaopopoga, ma le filifiliga saʻo, o ia meaafale o le a teuteuina ai soʻo se nofoaga: mai le potumoe ma le potu malolo i le fale taele.

Eseese

Penitala mataupu o loʻo faʻaalia i le tele o faʻataʻitaʻiga ma ituaiga. O le filifiliga filifiliga mo nei oloa e maofa i latou ituaiga ma faʻamoemoeina, muamua lava, i le aoga mafuaʻaga o meaafale. Faʻapea foi, le ituaiga o kapeneta fuafuaina le potu le mea o le a faʻaaogaina ai, o oe lava manaʻoga ma manaʻoga o lē e ana. E i ai le lautele filifiliga o ia kapeneta luga o meaafale maketi, o lenei filifiliga e matua lautele ma eseese e faigata ona faʻavasegaina. Ae masani, o ia meaafale mafai ona vaeluaina:

  • i tofiga;
  • e ala i mea gaosia;
  • i le faʻatulagaina;
  • i meafaigaluega i totonu.

E ala i tofiga

Faʻamoemoeina i le mafuaʻaga, o kapoti ua vaevaeina i:

  • lautele;
  • faʻapitoa

Laupapa lautele ma penitala mataupu o le a talafeagai i soʻo se potu: i le potumoe, potu malolo, potu o tamaiti, ala savali, fale faletusi ma suesuega. Peni penitala ma tioata e sili ona lelei mo le fale faletusi poʻo meaʻai. Le tele o lanu o oloa e faʻatapulaʻa na o mafaufauga o lē ana. E mafai ona paʻepaʻe ma paʻepaʻe faigata, ma eseese maeʻa poʻo lanu lanu.

Faʻatasi ai ma laina lautele o oloa, faʻaali penitala mataupu e mafai ona iloga eseese. O le eseʻesega tele i le va o ia meaafale o le i ai o se faʻafoliga ma tioata. O ia penitala pene faia e oo lava i se tamai potu pupula ma sili lautele, vaʻaia faʻateleina lona tele. Na fuafuaina e teu tusi, ipu, aoina o mea ma isi mea matagofie.

O penitala penitala faapitoa ua fuafuaina mo se potu faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, kapeneta umukuka poʻo meafale faletaele. O ia oloa e matua teteʻe atu i le maualuga o le susū o le vevela poʻo le vevela oʻo. O faʻataʻitaʻiga sili ona taʻutaʻua ile itu lea e papaʻe ma e iai le tioata i luma. Latou te le vaʻaia avega le vaʻai o tamaʻi potu ma e talafeagai mo toetoe lava o soʻo se sitaili o totonu.

O se itu taua i le gaosiaina o meaafale faʻapitoa o le filifiliga o totoga, e tatau ona teteʻe atu i palapala. Uma faʻamau e tatau ona i ai se puipuiga ufiufi o enamel, limasene poʻo le chrome. Mo le faʻatuatuaina ma le susū puipuiga, o faʻamau taʻitasi ua faʻamauina i se faʻapitoa palasitika poʻo silicone gasket. O lenei mamanu puipuia le susu mai le ulufale i le faʻavae mea.

Faʻapitoa

Lautele

E ala i mea o gaosiga

Tele taimi, o mea nei e faʻaaoga mo le gaosiga o ia meaafale:

  • laau mautu;
  • Chipboard;
  • MDF;
  • palasitika;
  • uamea

O mea mo le gaosiaina o kapoti lautele e mafai ona i ai, i le faitalia a le tagata faʻatau. Mo vaega tele gaosiga, MDF, chipboard o loʻo faʻaaogaina. Chipboard o se sili atu mautu mea, o le sili filifiliga ma se tau-lelei faʻatusatusa, faʻamalieina uma ona po nei manaʻoga, faʻatuatuaina i le faʻagaioiga.

Sili atu taugata faʻataʻitaʻiga e faia mai taua ituaiga laau. O le tau o le oloa faʻamoemoeina i le ituaiga o fafie. O laʻau faigata e pei o le oak, lefulefu, lama, maple a Kanata e sili ona faigata ona galulue faʻatasi, ma e talafeagai mo potu masani ma potu moe ma e le taugofie.

Pulu ma paina - laʻau malulu, paolo malamalama e faʻaoga ma le manuia mo le gaosiga o kapoti kapoti ma tioata mo le teuina o ipu.

I le gaosiga o faʻataʻitaʻiga mai laʻau masani, teuteuga ata ma inlay e faʻaaogaina. Latou te faia faʻapitoa oloa taʻitasi i lana ia lava auala, ae o le tau o ia kapeneta o le a sili atu maualuga.

O loʻo manaʻomia le maualuga o mea e manaʻomia mo le gaosiaina o kapoti faʻapitoa o penitala. E feteʻenaʻi ma talitonuga taatele, o meaafale mo fale taele poʻo isi potu e maualuga le susū e mafai ona faia i laupapa. O ituaiga laʻau e pei o bog oak, Burmese teak, Siberian larch e mafai ona faʻaaogaina mo le gaosiga o faletaele meaafale tusa lava pe leai se faʻaopoopo puipuiga puipuiga. I taimi ua tuanaʻi atu, o nei ituaiga laʻau sa faʻaaogaina lautele mo le fausiaina o vaʻa.

I se vaega e sili ona taʻutaʻua tau, o laupapa laʻau eseese ma laupapa laupapa chips ua faʻaaogaina lautele, i le gaosiga o loʻo faʻaaogaina resins e le susu. Ae o soʻo se ufiufi faʻaonapo nei e manaʻomia ai se ata puipui puipui polymer, lea e tatau ona tu e le gata i fafo, ae faʻapea foi totonu o le mataupu. O ia oloa e mafai ona faia i le wenge style pe i ai se lauiloa paʻepaʻe lanu.

E masani lava, palasitika faʻaaogaina mo fale gaosi, o se aoga ma taugofie mea. O ia oloa e talafeagai mo le faletaele, i le mea, i tulaga o le maualuga o le susū, o nisi manaʻoga e faʻaeeina i meaafale. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o ia oloa o le a le mafai ona tatalia le tele mamafa o mea, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina e teu ai mea eseese mo oe lava faʻaaoga.

O loʻo mulimuli mai coatings mo penitala-nei penitala mataupu e mafai ona iloga:

  • vali luga luga maua ai le tele o ituaiga o paolo. Faʻamata o le aisa-paʻepaʻe ofu penitala penitala ma se faʻata poʻo se mamalu wenge, o se tuʻufaʻatasia o lanu uliuli ma enaena poʻo se faʻaonapo nei lanu faiga i le sitaili o malulu uʻamea paʻu, e pule lava i le ana le fale e filifili;
  • faʻaopoopo faʻailaina o le vali luga. Manaʻomia le fausiaina o se masani foliga o wenge meaafale, talafeagai mo potu malolo ma umukuka;
  • ufiufi laminated, faia faʻaaogaina vevela ata, lea puipuia le penitala tulaga mai le susu, vevela ova;
  • oloa ma le ufiufi polyurethane e fausia ai se matte luga, lautele faʻaaogaina i le mamanuina o aso nei umukuka totonu.

Faʻapitoa mataʻituina tatau ona totogia i le pusa tuʻu, o se penitala tulaga mo le teuina o ie lino, o le tisaini o lea tatau ona i ai le lava numera o faʻasalaga pu o le a puipuia ai le faʻaputuputuga o le susū, manogi le manaia ma le fausiaina o suia.

Mo le gaosiga o meaafale faʻapitoa, e faʻaaogaina le sila uamea. O ia penitala mataupu e iloga i latou fausaga mautu, faʻatuatuaina, anagata. E talafeagai ia mo ofisa ofisa, mo le teuina o pepa taua, aua latou te mautinoa puipuia mai le afi ma taumafai e talepe totonu. Latou e lelei mo le faʻaaogaina i potu ma maualuga tulaga o le susū.

O fola uʻamea ma kapoti e iai faʻata faʻapitoa e faʻaaoga lautele i totonu ole umukuka ma fale taele faʻaonapo nei. O sea totonu e vaʻai faʻalauteleina le vaiti vaiti, ma se ofu paʻepaʻe uʻamea ma fata tatala e mafai ona avea o se faʻaopoopoga sili i totonu o aso nei totonu.

Wood

Uamea

Palasitika

Laupapa

MDF

E ala i le tuu i ai

I le metotia faʻatulagaina, o faʻataʻitaʻi nei e mafai ona iloga:

  • fafo;
  • pa puipui;
  • pa puipui;
  • tulimanu

Fola tulaʻi faʻataʻitaʻi e sili ona lautele ma lautele. I totonu o le faletaele, i totonu o se tulimanu faʻavae kapeneta i wenge lanu, tele fata mo le teuina o mea teuteu, bathrobes, faʻamamaina o oloa, faʻapea foi ma se isi pusa mo le ie ma faʻaopoopo ea mafai ona faʻaaogaina. O nei faʻataʻitaʻiga e sili atu ona faʻaauupegaina i vae e faʻaopoopo ai le ea mo potu teu uma.

Tele o faʻataʻitaʻiga o pa puipui o loʻo iai se latou ata faʻataʻitaʻi e faʻatagaina ai oe ona faʻaaoga lelei le avanoa i luga atu o mea faigaluega a le fale ma le fale taele, i tafatafa o le fale taele ma tapu. O ia ata tuʻufaʻatasia e ofi i totonu o le aotelega ata o totonu ona o le eseese o foliga ma lanu o foliga o loʻo i ai. O le tasi-faitotoʻa puʻe penitala penitala tulaga o le a faʻatuatuaina nanaina isi mea faigaluega ma mea manaʻomia talafeagai i le umukuka po o le faletaele mai prying mata.

O faʻataʻitaʻiga o pa puipui e faʻatafafa ona foliga ma e mafai ona maua ai ni mea aoga ona o le lautele poʻo le maualuga, o loʻo tu i totonu o le potu i luga o le puipui fua. O le loloto o ia oloa e masani lava ona masani ai, e fetuunai mo na o tagata lava ia oka.

O pusa puipui o ituaiga ia o tamaʻi afifi o loʻo tu i le pito i lalo o mea autu e faʻapipiʻiina i luga o pa, e faʻaaoga ai avanoa avanoa ma aoga.

Tulimanu mataupu ma ma aunoa tioata o se sili avanoa e faʻalautele ai le avanoa mo laiti avanoa. Ona o le avanoa i le va o le puipui ma le tulimanu o le potu, o lea tulimanu kapeneta ua ea lelei, o lea e lelei atoatoa mo potu ma maualuga sūsū. O le aoga sili o lenei faʻataʻitaʻiga o le tu i se nofoaga e masani ona gaogao.

A faʻapipiʻiina se faʻataʻitaʻiga ma drawers, e tatau ona manatuaina o le faʻalautelega tulaga o le kapeneta o le a le matua vaapiapi, lona aofaʻi o le a faʻateleina i le tele o drawers. Afai tatou te amanaʻia lenei vaega pe a fuafuaina, o lona uiga i le lumanaʻi o le a le mafua ai le faʻalavelave i le taimi e faʻaaogaina ai le oloa. O se sili lelei filifiliga pe a fai e le lava le avanoa i totonu o le faletaele mafai ona avea ma tulimanu lavalava penitala penitala, e faʻatagaina ai oe e faia se voluminous teuina avanoa, ae i le taimi lava e tasi sefe avanoa mo gaioiga.

Fogafale

Pa

Faʻapipii puipui

Angular

Meafaigaluega i totonu

Faʻatumuina se penitala tulaga kapeneta presupposes le i ai o le tele o fata ma fata mo le teuina o mea eseese, aua o le autu galuega o ia meaafale o le sauniaina faʻaopoopo avanoa i se tamai potu. E mafai ona tuʻu i totonu o sea kapeneta se pa mo ofu i fafo, pusa mo le teuina o mea faigaluega, ipu ma ie lino. Wall-tiʻetiʻe faʻataʻitaʻi mafai ona tuʻufaʻatasia:

  • fata o eseese lautele ma maualuga;
  • ato faʻaopopo, ato e mafai ona aveʻese;
  • papuni;
  • faafoliga ma tioata.

Lavalava penitala penina mo ie lino mafai ona avea ma atoatoa lavalava mo le teuina o soʻo se ituaiga o lavalava, ie moega ma isi aoga mea. Ae o le a faʻaogaina lava pe a fai o le mea totino i totonu ua filifilia saʻo. Naʻo le tulaga lea, o le aofaʻi maualuga o mea e mafai ona tuʻuina i meaafale. O le faʻatumuina i totonu o le fausaga ua filifilia e amanaʻia ai le mea ua fuafuaina e teuina i totonu i le lumanaʻi.

Fautuaga filifilia

O le filifiliga o se penitala tulaga faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe i mafuaʻaga o lona faʻaaogaina, totonu o le potu ma mea e te manaʻo ai le tagata e ana. A filifilia se penitala penitala ma drawers, e taua le fua saʻo o le fua o le avanoa faʻatulagaina mo le faʻatulagaina o meaafale, ia amanaʻia uma retractable, tatalaina fausaga ina ia aua nei maua se faʻalavelave i lona faʻaaogaina i le lumanaʻi.

A faʻapipiʻi ni penitala uumi ma lauiti i totonu o le potu, ia manatua o fata maualuga e le fuafuaina e faʻaputu ni mea mamafa. Ole faʻaogaina e mafai ona tiaʻi le kapoti tulimanu pe a fai e leai se faʻatuatuaina faʻapipiʻi puipui.

O mea mo le gaosiaina o foliga e tatau ona filifilia e amanaʻia ai le vevela ma le susu i totonu o le potu.

O le galuega autu o le penitala tulaga o le sefeina avanoa faʻaaoga, faia se tamai potu mafanafana ma talafeagai. Faʻatasi ai ma le filifiliga saʻo o le faʻataʻitaʻiga, o le penitala pene faia se sili lelei galuega ma lenei galuega, fausiaina o se sili lelei nofoaga e teu ai mea eseese.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O nai tips pea o fia faatau sau Kitara atonu o iai nisi mea ao nisi ia o mea taua. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com