Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malumalu o Dambulla - o se faʻailoga anamua o Sri Lanka

Pin
Send
Share
Send

O loʻo iai se taulaga filemu ma malu o le taulaga o Dambulla i Sri Lanka - o iina e mafai ai ona e malolo filemu, ma e alu ese mai le tumutumu o aso nei. O le faʻatosina sili o lenei nofoaga o le Dambulla Temple - o loʻo tu i le itu i saute o le taulaga, i luga o le mauga 350 m luga le sami.

O le asiasia o le malumalu o se mea manaia na tupu, ae le naʻo le savali i totonu o grottoes i totonu o le tele o faʻatagata, e te manaʻomia sina malamalamaaga ma le fausiaina o se ituaiga lagona. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe ia sili atu lagona i le siʻosiʻomaga o se le masani ai nofoaga i Sri Lanka ma o le a matua faʻateleina ai le lagona o mea uma e te vaʻaia.

O le a le Malumalu o Dambulla

I le amataga, e aoga tele le malamalama e faʻapea, e feteʻenaʻi ma talitonuga masani, o lenei faʻailo lauiloa e leai se mea e sili atu ai nai lo lua malumalu eseʻese. O le muamua, o le Malumalu Auro o Dambulla, o se fale fou lava, lea ua silia teisi ma le 250 tausaga le matua. O le lona lua, o le Cave Temple, o se monastic anamua, o le tausaga e le mafai ai e saienitisi ona faʻatulagaina saʻo, e naʻo le tusa o le aofaʻi o le 22 seneturi.

O nei malumalu i Sri Lanka na tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi faʻafitauli, lea na amanaʻia o le UNESCO World Heritage Site.

O le Malumalu Auro o loʻo tu i lalo o le mauga, i tafatafa o le auala, paka taʻavale ma nofoaga e tutu ai pasi. O lenei fale fale eseese o pulega pulega ma le Falemataaga o Buddhism. O le faʻaaliga o le fale mataaga aofia ai tele meaalofa na tuʻuina atu i le malumalu i vaitau eseese, ata o taʻitaʻi o le monaseri ma faʻamatalaga e uiga ia latou, faʻapea foʻi ma faʻatagata o le Buddha ma atavali ma le tala faʻasolopito o lona olaga.

Ina ia e alu i le Malumalu o Dambulla Cave, e tatau ona e aʻea sitepu. O lenei malumalu e aofia ai ma ana autu e 5 o lo o matala i turisi mo asiasiga, faʻapea foʻi ma le tele o potu teu fuʻa e le fiafia i ai ona o le leai o ni atavali, faʻatagata ma isi tulaga taua i totonu. O sitepu e tau atu i le tulaga, lea e tatala mai ai le kolone papaʻe i lalo o le pa puipui - i tua atu o ana o le malumalu:

  • Deva Raja Vihariya (Malumalu o le Tupu o Atua).
  • Maha Raja Vihariya (Malumalu o le Tupu Sili).
  • Maha Alut Viharaya (Malumalu Fou Sili).
  • Pacchima Viharaya (Malumalu i Sisifo).
  • Devan Alut Viharaya.

Ma o lenei laititi faʻamatalaga e uiga ia latou taʻitasi.

Deva Raja Vihariya

O le mea muamua e vaʻai i ai le tagata e ulufale i lenei ana o se faʻatagata tele e 14-mita o le Buddha taʻoto, lea o loʻo nofoia le tele o avanoa. E vaneina mai maʻa masani, ma i le pito i tua o lona umi atoa, na tumau fesoʻotaʻi lava i le maʻa.

E 5 isi faʻatagata i lenei ana. I le itu i matu o lea mea o loʻo iai se tamaʻi atua o Vishnu, ma le itu i saute - o le ata o Ananda (o se soʻo o Buddha).

E laitiiti le avanoa i lenei malutaga. Tagata malaga ma turisi oe mananao e vaʻai ma le totoa i mea uma ua faʻamalosia e faʻapipiʻi tagata.

E masani ona potopoto tagata malaga i Deva Raja Vihariya, e aumaia e auauna le taulaga i le Buddha - meaʻai. O moligaʻo ma mea manogi e mu pea lava ii, ona o fale e feei tele ma o le ata e toe vaʻaia. E ui i lea, i le itu tauagavale o le Buddha, e ui e leaga, ae vaʻaia lava vaega o lona olaga.

Maha Raja Vihariya

O le ana pito sili lea ona ateatea, tupu, e oʻo atu i le 52.5 m le umi, 23 m le lautele, ae o le maualuga, e amata mai le 6.4 m, e faasolosolo malie lava ona faaitiitia ma i le loloto o le ana o lona potu tuuapa i totonu o se faitotoʻa.

I le faitotoʻa o loʻo iai maʻa maʻa faitotoʻa i itu uma e lua.

I le aotelega, 40 faʻatagata o le Buddha i mafaufauga loloto ma 10 faʻatagata o le tu Buddha o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o lenei malutaga. O faʻatagata autu o le ana o le faʻatagata o le Buddha o loʻo tu i lalo o le dragon-shaped arch o Toran. O le ata o Buddha o loʻo tuʻu i luga ole faʻataʻamilosaga faʻavae na faia i foliga o se fugalaʻau lotus.

I le itu taumatau o le faitotoʻa, i luga o le lapotopoto lautele faʻavae, o loʻo i ai stupa, o lona maualuga o 5.5 m. I tafatafa o lenei faʻavae o loʻo i ai le 4 faʻatusa o le Buddha o loʻo nonofo i luga o mama.

O puipui uma ma potu o le ana o loʻo valiina i ata o vaaiga mai le soifuaga o le Buddha, ma o lea na latou faʻaaogaina ai pupula, tele o lanu samasama.

E naʻo Maha Raja Vihariya e mafai ona e maitauina ai se vavega moni lava: o le vai e aoina ma tafe i autafa o puipui, ae leʻo tali atu i ni tulafono o le natura. O le mea e ofo ai, e tauivi i luga puipui, ma mai iina e toulu ifo ai i totonu o se pesini auro - e latalata i lenei ipu e tutu ai foliga o le Buddha, o le ua i se tulaga o loloto loloto mafaufau loloto!

O saienitisi o loʻo suʻesuʻeina le talaʻaga o lotu e fiafia foi i lenei ana i Sri Lanka. I tua atu i na mea uma, i totonu o le potu e mafai ona e vaʻaia ai faʻatagata o le Buddha ma faʻatalata mai faʻatusa o Atua anamua, faʻaaloalo e tagata e oʻo lava i le leʻi tulaʻi mai o le Buddhism.

Oe o le a fiafia i: Nuwara Eliya - le "taulaga o malamalama" i Ceylon.

Maha Alut Viharaya

O lenei ana na fuafuaina o se maluapapa i le seneturi lona 18 i lalo o le pulega a Kirti Shri Rajasinha, le tupu mulimuli o Kandy. I le faitotoʻa o le ana o loʻo iai le faʻatagata ole tupu lea - o le pule mulimuli, na ia foaʻiina atu le tele o tupe ile tausiga o le Cave Temple.

Uma potu o le malumalu (umi 27.5 m, lautele 25 m, maualuga 11 m) o loʻo lilofia i susulu frescoes - e tusa ma le 1000 ata o Buddha vaʻai i tagata asiasi mai luga. E i ai foi le tele o faʻatagata ata o Buddha tu ma nofo i le lotus tulaga - 55 fasi. Ma i le ogatotonu o se lapoʻa 9-mita faatagata o Buddha moe i luga o se moega - e pei lava o se faatagata mai le ana o Deva Raja Vihariya. Ona o le tele o Buddhas, valivali i le samasama pupula, o se tagata ei ai se uiga ese o le siitia atu i nisi isi mea moni.

Pacchima Viharaya

O le ana o Pacchima Viharaya o le malumalu o Dambulla i Sri Lanka e sili ona tauagafau pe a faatusatusa i isi. O lona umi e 16.5 m, o le lautele o 8 m, ma o le potu teu, lea e pa'ū loloto i le loloto o le ana, oʻo i le maualuga o 8 m.

O lenei fale apitaga e 10 faʻatagata Buddha. O le tagata autu, o loʻo faʻaalia ai Buddha i se tulaga mafaufau loloto ma teuteuina i se tarako, na vaneina mai le maʻa e tasi ma le ana. O isi faʻatagata uma e faʻatulagaina laina i itu uma o le ata autu.

I le ogatotonu o le ana o le Soma Chaitya stupa, lea sa avea muamua ma sefe mo le teuina o mea teuteu.

Devan Alut Viharaya

Seia oo i le 1915 i Sri Lanka, o lenei ana na faʻaaoga e fai ma fale teu oloa, ae ina ua maeʻa ona toe faʻafoʻi sa toe faʻafoʻi atu i lona faʻamoemoe paia. I totonu o lenei malu pupula, lanu lanu lanu tetele o le malumalu, e 11 faʻatagata o Buddha, e iai foʻi isi faʻatusa.

Tatalaina itula, tau tiketi

  • O ofisa pepa, o loʻo tu i le itu taumatau o le Malumalu Auro na teuteuina i se faʻatagata mamalu o Buddha, e matala mai le 7:30 i le 18:00, e iai le malologa mai le 12:30 e oʻo i le 13:00. A e alu loa i le Cave Temple, e tatau la ona e toe foʻi e faʻatau sau ticket.
  • O se tiketi e nofo ai i le malumalu o Dambulla i Sri Lanka e 1,500 le aofai, o lona uiga, e tusa ma le $ 7.5.
  • O loʻo tu le taʻavale iinei, e faigata tele le le amanaʻia - e matua leai se totogi, e ui lava ole au fai pisinisi a tagata Sri Lankan e mafai ona ole atu mo le 50-100 tupe. O isi taimi e aoga le totogiina mo latou, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le saogalemu o pulou e tumau i luga o 'au o uila poʻo uila afi.

O le a le mea taua mo se turisi ia iloa

  1. Fautuaina e sau e asiasia le Malumalu i le taeao, talu ai mulimuli ane, i le vevela, o le a sili atu ona faigata le aʻea i ana. I le timu, e tatau ona e faʻaeteete, aua o sitepu e oʻo atu i ana o le a maseesee.
  2. A e asiasi i malumalu i Sri Lanka, e le tatau ona galo i se tasi le mataituina o nisi o tu ma agaifanua. E moni lenei mea i lavalava - e tatau ona ufiufi tauʻau ma tulivae. E tatau ona fai i aliʻi e aveʻese o latou pulou.
  3. Ae e te leʻi ulufale atu i le malumalu, e tatau ona e to ese ou seevae. I le faitotoʻa, a o le i faʻatonutonu le ticket, o loʻo i ai le potu e teu ai seevae (o le tautua e tau 25 rupe), e ui lava o seevae e mafai ona tuʻu faʻapena, ae leai se tasi e tali atu mo lo latou saogalemu. I le auala, o le foloa i ana e leai se mea manaia, ma ina ia aua neʻi alu seevae, e mafai ona e aumaia ni totini ma oe.
  4. Malumalu o Dambulla ana i Sri Lanka ma ata i lona teritori o se mataupu faapitoa. Oe le mafai ona puʻeina ata i lou tua i le Buddha, aua o lenei e manatu o se matua le faʻaaloalo, aemaise pe a oʻo mai i le faʻagaioiga o malumalu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i le Malumalu

O le taulaga o Dambulla o loʻo tu i le fetaulaʻigaala o auala tetele o le motu, ina ia mafai ai ona ulufale le Cave Temple i soo se malaga i Sri Lanka. E mafai ona e oʻo i lenei 'aʻai i pasi, pasi, poʻo se taʻavale totogi.

O Dambulla e fesoʻotaʻi ma auala pasi ma Colombo ma taulaga uma o loʻo aofia i le "Cultural Triangle o Sri Lanka" (Kandy, Sigiriya, Anuradhapura, Polonnaruwa). E le tau manaʻomia le faʻatau muamua o sau tiketi, a o pasi e masani ona tamoʻe - ae naʻo le ao, e leai ni vaʻalele i le po. O le nofoaga o le taulaga, e taunuʻu mai pasi ma tuʻua, e tu latalata i le Malumalu o Dambulla Cave: savali 20 minute, ae e mafai ona e alu i se tuk-tuk mo le 100 rupe. E i ai le taʻavale alu ane i le malumalu, o lea e mafai ai ona e alu i fafo iina.

Ma, faʻafefea ona e alu i le Auro ma Cave Malumalu i le taulaga o Dambulla.

Mai Colombo

I le taʻavale oe manaʻomia le alu i le A1 Colombo - Kandy auala tele i le taulaga o Varakapola, ona see lea i le A6 Ambepussa - Trincomalee auala ma sifi faʻataʻamilo ia Dambulla. Ina ia e alu i le Cave Temple, ua uma ona i le taulaga, e tatau ona e afe i luga o le A9 Kandy - Jaffna auala ma tietie 2 km i ona autafa. O le umi atoa o le auala e 160 km, o le taimi malaga e tusa ma le 4 itula.

Pasi pasi Colombo Dambulla alu ese mai le Pettah Central Bus Station. Vaalele e alu i Trincomalee, Jaffna ma Anuradhapura e talafeagai, ma e tatau ona e filifilia se pasi o lona numera e amata i le 15. Ae e te leʻi alu, e tatau ona e faʻamanatuina pe o lenei felauaiga pasi i Dambulla.

E 5 itula le faigamalaga. O tiketi mo pasi e mafai ona okaina i luga ole laiga i luga o le upega tafaʻilagi i le www.busbooking.lk.

E i ai le isi filifiliga - alu i Kandy, ma mai iina alu i Dambulla. Faʻamatalaga auiliili pe faʻafefea ona e alu i Kandy ma mea e te vaʻaia ai o loʻo faʻaalia i lenei tusitusiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai ia Kandy

Faimalaga i taʻavale e tusa ma le 2 itula. A maeʻa le 75 kilomita i le auala tele o A9 Kandy-Jaffna i le itu i matu, o le a mafai ai ona e alu saʻo i le Golden Temple, o loʻo i le itu tauagavale o le auala.

Tiʻetiʻega pasi o le auala sili ona taugofie e o ai i malumalu o Dambulla - o le a tau ai 70 rupees ($ 0.5). E mafai ona e ave soʻo se vaʻalele e alu i Jaffna, Dambulla, Trincomalee, Habarana, Anuradhapura.

Le isi filifiliga e alu ese mai Kandy i Dambulla - feutanaʻi ma le avetaavale tuk-tuk i le lotoifale. O sea malaga i le taimi e alu ai le averesi o 2 itula, ma o lona tau e mai i 3,500 rupees ($ 18.5) ma sili atu.

Mai Weligama, Galle, Matara, Hikkaduwa

O le femalagaaʻi mai le itu i sautesisifo ma saute o Sri Lanka o le a sili atu ona luʻi, ma e talafeagai le mafaufau i ni nai nofoaga vaʻaia. O le auala saoasaoa e alu ai i Dambulla e ala i Colombo. Talu ai o le itu i sasaʻe o Sri Lanka o loʻo i ai se auala lelei atinaʻe auala, e le gata i lea, o auala e ui atu i mauga, o le auala o le a umi se taimi.

I le taʻavale oe manaʻomia le alu i le auala E01, e liliu i E02, i Colombo, ona see atu lea i le auala tele A1, ma alu e pei ona faʻamatalaina i le parakalafa "Mai Colombo". O le tiʻetiʻega i Colombo e tusa ma le 1 itula le umi. E tatau ona maitauina o auala tetele E01 ma E02 e totogi - 750 rupees ($ 4).

O le auala sili e o atu ai i le Malumalu o Dambulla o le ave o le vaʻa manino i Maharagama (o le taulaga lenei o Colombo)... E $ 3.5 le tau o lenei malaga, ma e oʻo mai i le taimi e 1.5 itula. A maeʻa lena, e tatau ona e o i le pasi 138 i Colombo Central Bus Station - o le tau o le ticket e $ 0.25, o le taimi o le malaga e tusa ma le afa itula. Faʻafefea ona alu atili, faitau le fautuaga mai le aitema "Mai Colombo".

O tau ile itulau e mo Aperila 2020.

Vaega o le asia o le malumalu, faʻafefea ona vaʻai totonu ma faʻafiafiaina mea moni e uiga i ai - i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pasikuda Beach. Maalu Maalu Resort. Sri Lanka (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com