Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mysore Palace - nofoa o le aiga tupu muamua

Pin
Send
Share
Send

Mysore Palace o le sili lauiloa ma matagofie fale i le taulaga o le tutusa igoa. E ui lava i le mea moni na fausia i le taimi a o Initia sa avea pea ma kolone o le Malo o Peretania, e matua fiafia lava tagata o le atunuʻu i lenei faatosinaga.

Faʻamatalaga lautele

O le Mysore Palace o le faʻailoga o le taulaga o Mysore, o loʻo tu i le setete o Karnataka. O le igoa aloaia o le tosina mai o Amba Vilas.

O le mea e mataʻina ai, o le maota ua amanaʻia o le lona lua sili ona asiasi i ai i Initia, aua e sili atu i le 3.5 miliona tagata e asiasi iai i tausaga taʻitasi. O le tele o ana tagata asiasi mai o tagata Hinitū. O le mea muamua na ave e le Taj Mahal.

Tala puʻupuʻu

Mysore Palace o le nofo ai muamua tupu o Initia, le Vodeyars, o le na pulea le taulaga i le vaitaimi o le Middle Ages. O le faailo na fausia i le XIV seneturi, ae na faaleagaina i le tele o taimi, ma o aso nei e mafai e tagata tafafao maimoa ona vaai i le fale, na fausia i le 1897. O le toe faʻaleleia mulimuli na faia i le 1940.

O le mea e malie ai, Mysore e lauiloa o le "Aai o Maota". Ioe, i le faʻaopopoga ia Amba Vilas, oe mafai ona vaʻaia 17 sili atu maota maota laʻau laʻau iinei. Mo se faʻataʻitaʻiga, le Jaganmohan Palace.

Fale tusiata fale

O le maota o Amba Vilas na fausia i le Indo-Saracen style, o ona foliga vaʻaia o mashrabiya windows (harem), faʻamau faʻailo, tele olo ma minarets, tatala faapaologa. O lanu e susulu ma eseese.

Manaia le sili atu i le 90,000 molimatagi e faʻaalu i tausaga taʻitasi i le faʻamumuina o le maota.

O le nofoaga na fausia ai maʻa, i itu uma e lua o loʻo iai maamora ma maota maualuluga, o lona maualuga e ova ma le 40 mita. O le faʻapaologa o le fale e teuteuina i faʻataʻaliʻitu e fitu ma le maʻa faʻapitoa o le maʻa. O se tasi o auiliiliga sili ona manaia o le fausaga o le faitotoʻa o le faitotoʻa, o loʻo i luga e mafai ona e vaʻaia ai le faʻatagata o Gajalakshmi, le atua fafine o le tamaoaiga ma le tamaoaiga.

Amba Vilas o loʻo siʻomia i itu uma e se paka matagofie ma tele alofilima ma fugalaʻau. O loʻo i ai foʻi le tamaʻi pa manu lata ane, e te iloa atu ai kamela ma elefane.

I luga foi o le teritori o le maota ma malae taʻavale o loʻo i ai 12 anamua malumalu, o le muamua o na fausia i le XIV seneturi. Sili ona taʻutaʻua:

  • Someswara;
  • Lakshmiramana;
  • Shvesa Varahaswamy.

O a foliga o le maota i totonu?

O le teuteuina totonu o le maota Mysore e le itiiti ifo lona matagofie ma mauoa nai lo fafo. O le numera saʻo o potu ma fale faʻafiafia e le o iloa, ae o le sili ona matagofie o:

  1. Ambavilasa. O se fale manaia tele lea na maua ai e le aiga tupu ni malo faʻaaloalo. O puipui o le potu e ufiufi i panele o mahogany ma nifo elefane, i luga o le taualuga o lo o pisipisia tioata vali ma lapisi tioata moli i foliga o fugalaʻau. O loʻo iai se pou faʻaneʻeneʻeina i le ogatotonu o le potu tele.
  2. Gombe Totti (Puppet Pavilion). Lenei o se tasi sili ona manaia vaega o le maota, lea e mafai ona e vaʻaia ai se oa faʻaputuputuina o masani Initia pepe taalo mai le 19 ma le 20 seneturi. E tele foʻi faʻatagata na faia e matai papalagi.
  3. Kalyana Mantapa (Wedding Hall). O le potu lea na fai ai faʻafiafiaga tautupu uma. O puipui ma faʻalo e teuteuina i tioata mosaics, i luga o le foloa o loʻo i ai se ata o le peacock. I luga o puipui o loʻo i ai le tele numera o atavali faʻamatalaina e uiga i le talaʻaga o le tupu aiga tupu.
  4. Maota. O se tasi lea o potu sili ona matagofie i le maota. O loʻo i ai itu umi turquoise-auro i ona itu, ma se moli uila tioata e tautau mai le faʻalo tioata.
  5. Potu ata. Nei o canvases ata o tupu Initia uma.
  6. Potu o fonotaga. O se tamai potu e mafai ona feiloaʻi ai tagata ma le tupu.
  7. Ofutau. O le potu lea e tu ai le anoanoaʻi o aupega. Lenei o loʻo tuʻuina mai naifi ma tao, faʻapea foi ma ona po nei (fana, fana masini).
  8. Pusa o Initia. O lenei potu o loʻo iai ni oa taua - o ni meaalofa taugata na aumaia e taʻitaʻi o malo mai fafo i tupu Initia. O seevae seevae e matua taua tele.

I se faʻaopopoga i potu i luga, i le maota o le a e vaʻaia ai se taʻavale auro tele, o le nofoalii o le tupu o Initia o loʻo i ai nei, o faitotoʻa na faia i auro ma le anoanoaʻi o frescoes laʻitiiti i luga o faʻalo ma puipui.

Faʻamatalaga aoga

Faʻafefea ona e alu iina

E leai se malae vaʻalele i Mysore, o lea e mafai ai ona na o le taulaga e te taunuʻu i ai i ala o femalagaaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e sau mai Bangalore i pasi (pasi i le Central Bus Station), poʻo nofoaafi (Main Railway Station) i le 4 itula. O le pasese e 35 piliona.

Mai isi nofoaga (mo se faʻataʻitaʻiga, le setete o Goa, le taulaga o Chennai, Mumbai), e leai se uiga e alu ai, talu ai o le ae faʻaaluina sili atu nai lo 9 itula i luga o le auala.

O le mamao mai le Mysore pasi nofoaga i le maota o 2 km, lea e mafai ona ufiufi i vae i le 30 minute.

  • Tuatusi: Agrahara, Chamrajpura, Mysore 570001, Initia.
  • Tatalaina itula: 10.00 - 17.30.
  • Totogi ulufale: 200 rupe mo tagata ese ma 50 mo Initia.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.mysorepalace.gov.in

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Leai se faʻatagaina se ata puʻeina i totonu o le maota.
  2. E tatau ona aveese ou seevae ae e te leʻi ulufale.
  3. O Setema uma, o le Dashara Festival e faia i le Mysore Palace. I le aso sefulu o le aso malolo, oe mafai ona vaʻaia le elefane savali.
  4. Mai lea taimi i lea taimi, o tausamiga e faia i luga o le teritori o le Mysore Palace Park, o tagata auai e fausia ai fugalaʻau ma faʻatagata o manu ma manulele mai fualaʻau ma fualaʻau.
  5. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Mysore Palace i Initia, e mafai ai ona e faia se tafaoga faʻamasani i vaaiga.
  6. Ia mautinoa e faʻatau i Mysore le lalolagi lauiloa sandalwood oloa. Lenei mafai ona avea ma mea manogi, manogi, fasimoli, kulimi, poʻo mea teuteu.

Mysore Palace o le faʻatosina sili lea a le setete o Karnataka ma e aoga le asia pe afai o loʻo e asia le itu i saute o Initia.

Royal Wedding i Mysore Palace:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mysore Vlog. Anniversary special vlog. Chamundi betta. Nimishamba. Nandi. Bhu varahaswamy (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com