Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Dublin Castle - Aialani fale autu o le malo

Pin
Send
Share
Send

O le Dublin Castle o se faʻatosina tutotonu i Aialani ma o se tasi o nai nofoaga taua a le atunuʻu e mafai ona asia e tagata tafafao maimoa. O loʻo tu i le ogatotonu tutotonu o Dublin ma ua teuteuina le taulaga anamua mo le sili atu 900 tausaga.

O le fale autu o le fale fale na fausia i le 1204 o se 'olo puipuia. I le vaitaimi o le Middle Ages, na avea ai le Castle o Dublin ma nofoaga autu o Peretania i Aialani - seʻia oʻo i le 1922, o Peretania ma kovana o tupu na nonofo iinei, o fonotaga ma sauniga a le setete na faia, na iai palemene ma fale faamasino.

Mea moni manaia! I le fale atoa na fausia i le seneturi lona 13 i Dublin, naʻo le Record Tower na ola e oʻo mai i le aso. O isi vaega o le maota na fausia i fafie ma susunuina i se afi i le 1678.

I le 1930s, ina ua maua le tutoatasi o Aialani, na tuuina atu le maota i le muamua malo aloaia malo, faaulufaleina e Michael Collins. I se taimi mulimuli ane, na amata ai iinei le faauluuluga o peresitene o Aialani, ma ua i ai i le 1938 Dublin Castle avea ma nofoaga o se tasi o latou - Hyde Douglas. Mai lava i lea taimi, na avea le fale puipui o Dublin ma nofoaga e fai ai fonotaga tetele ma feiloaʻiga i le va o malo, mauaina o sui mai fafo, ma faʻamanatuina gaioiga.

O aso nei Dublin Castle o se tasi o mea sili ona taʻutaʻua i Aialani. Lenei, i totonu o le falelotu tupu, o loʻo i ai se fale tusi ata, faʻafiafiaga ma konaseti e masani ona faia i lalo o le eleele, tulaga ese tuai lolomi tusi o loʻo teuina i le potutusi, ma o faʻaaliga anamua o le amataga mai o latou mea, o loʻo teuina i le fale mataaga.

O le a le mea e uiga i le Dublin Castle i Aialani? E fia le totogi o le ulufale ma o afea e sili ai le sau? Uma auiliiliga faʻamatalaga e uiga i le autu tosina o Dublin ma aoga fesoasoani ao leʻi asiasi - i lenei tusitusiga.

Fausaga Castle

Fale mautotogi

Lenei vaega o le maota ua faʻapitoa fuafuaina mo i latou e fiafia i le tala faʻasolopito, aso anamua totonu ma matagofie ata mea. Muamua lava, o potu setete na faʻaaogaina e avea ma nofoaga o le sui peresitene ma isi ofisa o le pulega, o le aso e talimalo ai i fonotaga a sui o le EU i Dublin, fonotaga a le Palemene o Aialani ma le faʻaulufaleina o pule.

Fautuaga! O le Setete Fale mautotogi na o le pau lea o le vaega o Dublin Castle e mafai ona e asia e aunoa ma le tuua lou fale. Vaʻai mea o loʻo i luga o le ofisa faʻatosina aloaʻia www.dublincastle.ie/the-state-apartments/.

Setete potu mautotogi aofia ai potu 9, o ia potu taʻitasi e tuʻuina atu i se autu faʻapitoa poʻo se vaitaimi i le tala faʻasolopito o Dublin ma Aialani:

  1. The State Apartments Galleries - potu matagofie na nonofo ai le Sui Peresitene ma lona aiga;
  2. O le James Connolly Potu - i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, o le falemaʻi o le militeli a Dublin sa i ai iinei. James Connolly, o se tasi na auai i le Easter Rising o Aialani i le 1916, na togafitia foi iinei;
  3. O le Apollo Potu - o le taualuga tulaga ese o lenei potu e mafai ona vaʻaia mo ni nai itula;
  4. O le State Drawing Room - O le potu malolo a faletua o sui peresitene na faʻaaogaina e talia ai ni malo taua. Aso nei i lenei vaega o le maota e mafai ona e vaʻai ai i le tele o faʻaputuga o ata tuai ma ata o le pulega aiga o Aialani;
  5. O le Potu o le Nofoaliʻi - o taumafataga a tupu a Peretania na faia iinei;
  6. O le Potu Ata e aofia ai sili atu i le 20 atavali valiina i le 17-18 seneturi. Sa masani ona faʻaaogaina o se potu 'ai;
  7. O le Wedgwood Room - o se potu tuai piliati o loʻo faʻaalu ai e tagata o aliʻi o Aialani o latou taimi avanoa;
  8. Le Potu Gothic - Naʻo le potu lapotopoto i le maota i le faiga a le Gothic na fausia mo taumafataga tumaoti. O ona puipui ua teuteuina i le faʻaputuga o atavali o lotu ma tala faʻasolopito autu mai le 18 seneturi.
  9. St Patrick's Hall o le fale faʻafiafia sili ona tele i Aialani. Mo le tele o tausaga o se nofoaga fono mo sui o le fitafita solofanua, mo le sili atu i le selau tausaga na faʻaaogaina mo le faia o fonotaga o le vaeluaga tulaga ma mo le faʻaulufaleina o le pelesetene.

Falepuipui Viking

O se faʻaiuga o le seneturi lona 20 sa eli i lalo o le Castle o Dublin, na maua ai se vaega atoa o vaega puipuia, na fausia e le Vikings i le toeititi 1000 tausaga talu ai. Naʻo le toega o le 13th seneturi paʻu 'olo, o toega o le medieval maota ma lona autu faitotoʻa ma tele moats o loʻo totoe e oʻo mai i lenei aso. O iinei e faʻatautaia ai asiasiga taʻitaʻi.

E aoga? A faʻatapulaʻa lou taimi, tuʻu le asiasiga a le falepuipui "mo meaʻai suamalie." Naʻo se faʻaputuga maa e tumau mai iinei mai fale anamua, ma e ui o le a manaia le faʻalogo i lo latou talaʻaga, i isi itu ole Dublin Castle e mafai ona e faʻaaluina se taimi sili ona manaia.

Fale Faʻamaumauga

Fausia i le 1230, o le 'olo o le tasi lea vaega o le maota anamua o Dublin na sao mai e oʻo mai i lenei aso. O ona puipui e 4 mita le mafiafia ma 14 mita maualuga.

I lona talafaʻasolopito, na faʻaaogaina ai le 'olo mo faʻamoemoe eseese:

  • Muamua, o ofutau ma lavalava o fitafita na teuina iinei, i se tasi o vaega na i ai le teutupe ma lavalava o le aiga tupu;
  • Mai le 15 senituri, na avea le 'olo ma falepuipui mo tagata solitulafono;
  • I le seneturi lona 17, na toe faaigoa ia The Gunner's Tower (shooting tower), o le ofisa autu o le leoleo sa i ai iinei;
  • Mai le 1811 i le 1989, na avea o se setete faʻamaumauga ma teutupe.

Faʻaaliga! Oe le mafai ulufale i le 'olo i le taimi nei - ua tapunia mo tele toe faʻaleleia.

Falesa Royal

O le falelotu muamua i luga o lenei 'upega tafaʻilagi na fausia i le 1242, ae faʻaleagaina i le 17th seneturi. Na toe faʻaleleia e le 1814, ma na faʻateleina lona lauiloa ona o le asiasiga a le Tupu Peretania o George IV. I le ogatotonu o le seneturi lona 20, na avea ai le falesa ma Ekalesia Katoliko Roma i Dublin, ae o aso nei ua avea o se mea iloga.

Manaia le iloa! O loʻo iai i totonu o le falelotu ni faʻamalama tioata tulagaese o loʻo atagia ai le tele o taʻitaʻi o Aialani.

Faatoaga Castle

O le Castle o Dublin e teuteuina i togalaʻau lanumeamata matagofie, o lona fausiaina e leʻi tuʻuina talu mai le amataga o le senituri lona 17. O loʻo tu i latou i saute ole falelotu male fale mautotogi, e siʻomia e pa maa ile itu uma. I tua atu o le autu ma tele togalaʻau e 4 laʻititi - latou taʻua o le "Fa Vaitau". E tofu i latou ma ni faʻatagata uiga ese o tagata, o latou faʻamau o le a tumau ai pea i le talafaʻasolopito o Aialani.

I mea e manatua ai! O se tasi o togalaau o se faʻamanatuga - o loʻo tusia ai igoa o leoleo uma i Aialani na fasiotia i le gaioiga.

O le ogatotonu o faʻatoʻaga a le Castle o Dublin o se vanu lauolaola o loʻo faʻataʻitaʻiina e gata o le sami, o le nofoaga na fausia ai le Vike trading ma le neivi base i le 1,000 tausaga talu ai. O lenei togalaau e taʻua o Dubh Linn Garden, faafetai o lea na faaigoa ai Dublin i aso nei.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Dublin Castle e tatala i aso uma mai le 9:45 i le taeao seʻia oʻo i le 5:45 i le afiafi. Faʻamolemole vaʻai: oe naʻo le 17:15 e mafai ona e faʻaulu ai i totonu. E mafai ona e filifilia se tasi o filifiliga e lua e te asia ai.

  • Taamilosaga taamilo. E 70 minute le umi, e aofia ai asiasiga i potu o setete, o le faletapuai ma le falepuipui. Tau 10 € mo tagata matutua, 8 € mo tamaiti aʻoga ma matutua, 4 € mo tamaiti 12-17 tausaga.
  • Savaliga savali savali. Tagata tafafao maimoa mafai ona asiasi na tatala faaaliga ma setete. potu mautotogi. Ulufale tau € 7 mo tagata matutua, € 6 ma le € 3 mo tagata femalagaaʻi faʻapitoa.

Oe mafai faʻatau tiketi luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o Dublin Castle - www.dublincastle.ie.

Taua! O le Royal Gardens ma le Faletusi o loʻo avanoa i tagata uma na omai, e le aofia ai i le lisi o totogi mataaga o le faʻafitauli.

Maota tu i Dame St Dublin 2. O numera o pasi talafeagai ma pasi e mafai ona maua i le vaega fesoʻotaʻi i luga o le upega tafailagi o le maota.

O tau ile itulau e mo Iuni 2018.

Lelei e iloa

  1. Afai o loʻo e malaga i Dublin Castle i se vaega tele, faʻatau se pepa aiga. O lona tau e 24 € mo le taʻamilo taamilo poʻo le 17 € mo le faʻaulufaleina mo lua matutua ma lima tamaiti i lalo o le 18;
  2. O loʻo iai le ofisa tauagavale, ose kiosk e manatua ai mea, se tamai fale mataaga ma se cafe. Afai e te sau ma au oe lava meaʻai, alu saʻo i togalaʻalo o le maota - e tele nofoa ma tele laulau;
  3. I le siakiina oe mafai fesili mo se maua fua polosiua i Rusia ma autu faamatalaga e uiga i Dublin Castle;
  4. Afai o oe i luga o se oe lava-taʻitaʻiga taamilo, download le Dublin Castle App muamua mo se auiliili leo leo o le Setete Fale.

Dublin Castle e tatau ona vaʻai i Aialani. Lagona le siosiomaga o le Vaitau Tutotonu! Manuia lau malaga!

Manaia ma maualuga le ata vitio: faʻalauiloaina o le taulaga o Dublin mo turisi. Matamata i le 4K.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Queens Speech in Dublin Castle (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com