Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Radish i le taumafataga o manu eseese. E mafai ona avatu le fualaʻau aʻa i guinea pig ma isi fagafao?

Pin
Send
Share
Send

Mo faigofie ma maloloina maloloina fafagaina o ituaiga uma o manu, o loʻo i ai le tele o vaega o sauni-faia fafaga. Ae tele pule e filifili e fafaga a latou fagafao sili atu masani meaai.

Radish mafai ona mafua i na meaai, ae e le tutusa tutusa aoga mo manu uma. Faitau pea pe a faʻatagaina radishes mo ia manu hamsters, lapiti, guinea puaa, maile, peʻapeʻa, iole ma fuifui totonu o le fale, ma saili foi pe o le a le mea e tupu pe a fai o lau fagafao aʻai faasaina aʻa fualaʻau.

E faʻatagaina radishes mo manu?

Le isi, mafaufau pe mafai e 'eseʻese meaʻai' ona 'aina.

Maile

Mo maile, pei o Yorkshire Terriers, e matua taliaina lava mai lea taimi i lea taimi faʻaopopo sina vaega o le fresh radish i meaʻai. O se vaega laʻitiiti o fualaʻau mata lelei na tipiina i meaai e le sili atu ma le tasi i le vaiaso.

E tatau ona manatuaina o Yorkies o loʻo manaʻomia le manava, ma o le soʻona faʻaoga o radishes e lamatia ai ma le lelei ona faʻaiuga.

O penefiti o le radishes mo maile o le mageso, e le faʻaleagaina o alava e avea o se pulumu nifo mo le gutu ma o se mafuaʻaga o alava mo le gastrointestinal tract.

Luga tumutumu, o se vaitamini faʻaopopo, e talafeagai mo:

  • fafaga i tamaʻi maile;
  • lactating bitches;
  • maile taifau.

Hamsters

O lenei aʻa fualaʻau e fetaui lelei mo hamsters o soʻo se ituaiga:

  • Suria;
  • Dzungarian;
  • Roborovsky, ma isi

Radishes e mauoa i vitamini, minerals ma alava, e aoga tele mo manu. O le mea autu e le o le soona fafagaina o hamsters ma radishes - i le tele talafeagai o le a aoga, ae i le le faʻatapulaʻaina ulufale mai ai, faʻafitauli ma le gastrointestinal tract mafai ona tulaʻi mai (bloating, flatulence, manava tiga).

O le aʻa fualaʻau o loʻo tipiina i ni tamaʻi fasi ma fafagaina i isumu, palu faʻatasi ma isi fualaʻau fou. E le fautuaina e faʻaopoopo le radishes i le hamster i aso uma. O tumutumu lanumeamata fou e lelei mo meaʻai, o le mea autu o le aua nei galo e fufulu maeʻa.

Lapiti

O lapiti na faʻalauteleina mo aano o manu e mafai ma e tatau ona ave i ai ni faʻaʻiosi. O le aʻa faʻatoʻaga e faʻasolosolo faʻaopopoina i meaʻai mai le amataga o le matua, i se tulaga nutimomoia. A maeʻa le tolu masina, e mafai ona fafagaina lapiti lapisi atoa, faʻateleina a latou mea i le taumafataga. O tumutumu o le laʻau e faʻaopopoina i le silage ma vao, ae mo lenei mea e tatau ona latou faʻamamago.

Ae e te leʻi avatua i lau lapiti se fualaʻau fou, ia mautinoa e leʻi faʻaalia e le vailaʻau ni vailaʻau. A leai, ono faʻaona le manu.

Mo lapisi teuteuina, o le aʻa faʻatoʻaga e talafeagai foi ma fafaga. E mafai ona fafagaina fulufulu tamaʻi sisila i meaola. A o le i fafagaina lapiti, pito i luga e faʻaopoopoina i salati lanumeamata eseese.

Mai le vitio o le a e iloa ai pe mafai ona tuʻu atu ni faʻaaliga i rapiti ma faʻafefea ona fai:

Puaa Guinea

Radish e auai i le aiga faʻasatauro. O fualaʻau i lenei aiga e le fautuaina mo guinea pig. O fualaʻau vela e mafai ona tupu ai ni faʻalavelave i totonu o puaʻa. O le aʻa fualaʻau aofia ai suauʻu manaʻomia e afaina ai le mucous membrane ma respiratory respiratory of rodents. Peitaʻi, o tumutumu o laʻau e talafeagai lelei mo le faʻaaogaina. O le maualuga vaitamini C mea e maua ai radish tumutumu o se maloloina maloloina mo lau guinea pig.

E taua le faʻailoa saʻo o fua o le radish i meaʻai:

  1. Naʻo luga fou e faʻaaogaina mo le fafagaina.
  2. O pito i luga e faʻaopopoina i le taumafataga o guinea pig i le sili atu tasi i le vaiaso.
  3. Afai e atiaʻe e se manu ni faʻailo lapatai pe a uma ona 'ai se laʻau, e tatau ona taofi le toe faʻaopoopo o tumutumu i ana meaʻai.

Paʻu

O aʻa Radish e matua faasaina i papeti, talu ai o loʻo i ai ni gaʻo alava e le lelei ai le afaina o le mucous membrane o le gastrointestinal tract. Ina ua maeʻa 'aina lenei fualaʻau, o le sega e i ai le aʻafiaga o le atiaʻe manava ma manava faʻamaʻi, togafitiga ono manaʻomia

Laititi aofaʻi o tumutumu radish mafai i nisi taimi ona faʻaopopoina i le taumafataga o parrot faʻatasi ai ma isi laʻau. O laulaʻau tatau ona talavou ma fou.

Isumu

O le Radishes e tofo tele ma mafua ai le manava faʻafitauli, o lea o le aʻa fualaʻau e le fautuaina mo isumu. I le avea ai o se laʻei lanu meamata i luga, e mafai ona e faʻaopopoina i luga o taimi o laʻau o laʻau, o laulaʻau laʻititi e leai se tofo e pei o le aʻa o le radish. O le feololo ma le feololo o le lanumeamata o le laau o le a le afaina ai le faʻaleagaina o le isumu.

Afi

E le fautuaina e fafaga ia susunuʻa iʻaaua e maai tele mo fagafao. O le Radish o loʻo iai le suauʻu sinapi, e mafai ona leaga mo le faʻatama e 'ai le suo. O pito i luga ole radish ose filifiliga lelei lea mo le fafagaina o Achatina, ole mea taua lava ole fualaʻau lanumeamata e fufulu lelei ae le pala.

Faigata, tuai lau e le tatau ona fafagaina i Achatina snails, aua e faigata ona faʻasoʻo.

Taunuuga o le 'ai a faasaina aʻa fualaʻau

A 'aʻai e manu ia lapisi, e mafai ona maitauina faʻailoga nei:

  • Faateleina kesi faʻaputuga, fulafula.
  • Manava le manava, tiga o le manava.
  • Talosaga

I tulaga alualu i luma o le palasi, leaga taunuuga ono tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, volvulus. I lenei tulaga, e manaʻomia le laveaʻiina o taotoga.

A iai faʻailo faʻailo, e mafai ona e faia gaioiga nei:

  1. Gastric lavage i manu lapopoʻa.
  2. E mafai ona e tuʻuina atu i manu ua aʻafia ni vailaʻau o le a faʻateʻaina le manava faʻapipiʻi ma le pala.
  3. O le fafagaina o se mea suamalie o le a faʻamamaina ai le suauʻu sinapi maua i radishes.
  4. O le faʻaaogaina o mea e ufiufi ai oloa o loʻo i ai foi sona aafiaga lelei.

Radish o se maloloina fualaʻau maloloina mauoa i vitamini ma minerals. Ae ui i lea, ona o le sinapi suauʻu mea, o le aʻa fualaʻau e le aoga mo manu uma. I soo se tulaga, oe tatau ona faʻaeteete i le fafagaina o fagafao ma matau le fua pe a fafagaina radishes.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Potty train your guinea pig - How to - (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com