Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Skagen o le pito i matu o le taulaga i Tenimaka. Cape Grenin

Pin
Send
Share
Send

Skagen (Tenimaka) o se tamai taulaga taulaga i le pito i matu o le atunuʻu. Lenei taulaga o loʻo tu i le Jutland Peninsula, i Cape Grenen.

O Skagen o se tasi o taulaga autu o fagotaga i Tenimaka, o loʻo tuʻuina mai ai iʻa fou ma iʻa mama mo tagata nonofo i le atunuʻu. I se faʻaopopoga, o lenei 'aʻai ua aloaʻia o le taulaga tutotonu o Tenimaka, ma o lenei mafuaʻaga tele ona o le mea moni o le sili ona tele numera o sunny aso i le tausaga.

Skagen e nofoia e tusa ma le 12,000 tagata, ae i taimi o aso malolo le numera o tagata nonofo faʻateleina taimi ona o tagata tafafao mai Denmark, Siamani, Suetena ma Nouei.

O le a le manaia e vaʻai i Skagen

Ua maofa Skagen i le aofaʻi o faleʻaiga i auala o loʻo tautua ai ipu lelei o iʻa. E tele naua tagata o le atunuʻu, ma i le vaitau o loʻo iai pea le toʻatele o turisi e umi se taimi e faʻatali ai mo se avanoa avanoa. Ma i afiafi, e toʻatele tagata e savalivali solo i luga o le pou, lea e masani ona tuʻu ifo ai le fuʻa i aso uma i le aso tonu lava, ma o le taimi lea e tu ai le pu i luga o le tulaga faʻapitoa ma ili le pu.

Ae latou te le o i Skagen e nofo i totonu o se cafe ma faʻalogo i le pu. O lenei taulaga pito i matu o Denmark e lauiloa tele mo Cape Grenen, o le fono o lua sami - o le Baltic ma le North.

Cape Grenin. Tuufaatasi o le Baltic ma North Seas

Mai le tumutumu o Cape Grenen e alu atu ma alu mamao i totonu o le sami, o se oneone feanu na toe maua mai mo le tele o tausaga. Ae alu i le sami. Lenei, i Cape Grenen i Tenimaka, o le North ma Baltic Seas feiloai. E tofu i latou ma latou "salinity", tele ma le vevela o le vai, o le mafuaʻaga lea e le fefiloi ai nei vai, ae fausia se tuaoi manino ma vaʻaia lelei. E le mafai ona e aau i inei, aua e lamatia ai le ola - o galu e fetaiaʻi ma tupu ai se malosi tele i lalo o le sami.

Ina ia vaʻai i lenei mea mataʻutia, e tatau ona e manumalo i le ala o le 1.5 kilomita mai le paka i le pito o le oneone feanu. Afai e te le manaʻo e savali, oe mafai ona aveina se sandormen tractor ma se taavale toso mo 15 kroons.

E i ai isi mataaga i le teritori o Cape Grenin. I tafatafa o le paka taʻavale o loʻo iai le fale tuai o Siamani, lea na faʻasaoina talu mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi - o loʻo iai ma se fale mataaga tele.

E i ai le moli uila i le mea e latalata i ai le paka, e faʻatagaina ona aʻea. Mai ia oe e mafai ona vaʻaia le taulaga o Skagen, Cape Grenen ma le oneone feanu, le faʻaputuga o sami.

O sina mea i autafa o le moli moli o loʻo i ai se faʻavae e le masani ai, o lona mafuaʻaga e le faigofie tele ona mate. O le moli moli tuai lea a Vippefyr, na fausia i Cape Grenin i tua i le 1727. O le mea na faasino i ai vaʻa o le afi o le afi mumu i totonu o le paelo lapisi na sisi maualuga.

Faletusi o Skagen

Faatasi ai ma isi mataaga o Tenimaka o loʻo iai seisi, o loʻo tu i le itu i matu o Jutland, i le va o taulaga o Skagen ma Fredrikshavn. Lenei o le oneone oneone goto Rabjerg Mile.

O lenei dune o se tasi o sili ona tele i Europa, o lona maualuga sili atu 40 m, ma o le eria aapa i 1 km². I lalo o le malosi o le matagi, Rabjerg Mile agai i matu sasaʻe i le saoasaoa e oʻo atu i le 18 m i le tausaga.

O le matagi iinei e malosi tele, e faigofie lava ona pa i se tagata. I le auala, e le pei o isi tafega o mauga, e faʻatagaina ona savali i luga o le teritori o Rabjerg Mile.

O le oneone oneone ua maeʻa ona manumalo i le tuai o le 14 seneturi St. Lawrence Church, lea ua lauiloa nei o le "Buried Church" ma le "Sandy Church". Na faamalosia tagata e eli le faitotoʻa o le falesa aʻo leʻi faia sauniga taʻitasi, ma i le 1795 na taofi ai loa le latou fetauaʻi - na lafoaʻi le lotu. Na faasolosolo lava, tofu le oneone i le fola muamua uma, o le tele o le fale na pa'ū, ma na o le 'olo na sao mai i lenei aso.

Ekalesia Skagen

Toeititi atoa le 50 tausaga talu ona tuʻulafoaʻi le ekalesia a St. Lawrence i le 1795, na fausia ai se fale lotu fou i le ogatotonu o Skagen.

O le fale e samasama samasama i le neoclassical style. E iloga i le paleni faʻalelei paleni, faʻamalama tele ma le masani Danimaka sloping tile taualuga. I le pito i luga o le logo logo, o loʻo i ai se tumutumu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma se dial, fuafuaina i le faiga Baroque. O se logo na faʻapipiʻi i luga o le logo o le logo, lea na mafai ona latou aveina mai le falesa na ufitia i le oneone o St. Lawrence.

O nisi o auiliiliga i totonu ma ipu o le falesa, e pei o tuugalamepa ma ipu faʻamanatuga, na aveese foi mai le malumalu tuai.

O fea e nofo ai i Skagen

O le taulaga o Skagen ofaina se tele lautele o faletalimalo ma apitaga filifiliga.

Totogi tau amata mai 65 € i le po mo le lua, o le averesi tau o 160 €.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le "Krøyers Holiday Apartments", tu i le 4 km mai le taulaga tutotonu, e mafai ona e mautotogi i se potu ma lua nofofua moega mo le 64 €. E tusa ma le 90 €, le tau o le ola ai i le villa “Holiday Apartment Sct. Clemensvej ”ma lua moega faʻalua. Mo le 170 €, o le Faletalimalo Petit, o loʻo tu latalata i le auala tele o le taulaga, o loʻo ofaina ai se potu faʻalua ma le tasi faʻalua pe lua nofofua moega.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Skagen mai Copenhagen

E mafai ona e alu i Skagen mai le laumua o Tenimaka i auala eseʻese.

Vaalele

O le malae vaʻalele latalata i Aalborg, tusa ma le 100 km mai Skagen. O vaalele mai Copenhagen, le laumua o Tenimaka, lele i Aalborg i aso uma, ae o isi taimi e oʻo atu i le 10 vaalele i aso taʻitasi, ma o isi taimi e na o le 1. E mafai ona maimoaina le faʻasologa i luga o upega tafaʻilagi o auala o tagata Norvesi ma SAS, i luga o a latou lava upega tafailagi e mafai ai ona e faʻatau ni pepa. O le tau o le vaalele e tusa ma le 84 €, pe a iai ni ato, ae a naʻo ato e tuʻuina atu, o le tiketi o le a taugofie. O le taimi lele e 45 minute.

Aalborg Lufthavn pasi pasi e tu i fafo tonu o le malae vaʻalele Aalborg. Lenei e te manaʻomia le alu i se tasi o pasi Nu. 12, 70, 71 ma alu i le nofoaga taofi "Lindholm Station", lea e tu ai pasi pasi ma nofoaafi nofoaga o loʻo tu ai. O le tiʻetiʻega pasi a le taulaga e 5-7 minute le umi, o le pasese e tau ai le 1.7 € ma e mafai ona faʻatau mai le avetaʻavale.

E leai ni nofoaafi e alu saʻo mai Aalborg i Skagen - e tasi le suiga e manaʻomia i Frederikshavn. O nofoaafi i lenei itu e amata mai i le 6:00 i le 22:00, o le taimi e malaga ai e 2 itula. O le tiketi o le a tau 10 €, e mafai ona e faʻatauina naʻo le alatele i le nofoaafi nofoaga. I le auala, o le sipelaga o igoa o aʻai e ese i le Igilisi ma Suetena, mo se faʻataʻitaʻiga, "Copenhagen" ua tusia o le "København".

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Taʻavale

O auala i Tenimaka e matagofie ma leai se totogi. Ae o le auala i Skagen e ui atu i le alalaupapa e fesoʻotaʻi ia Zeeland ma Funen, ma e tatau ona e totogiina le 18 € e kolosi ai. Mo le totogiina, oe manaʻomia le tausisi i le lanumoana poʻo le lanumoana faʻasologa - i luga o le lanumoana tasi oe mafai ona totogiina e ala i le tulaga faʻaaogaina o le faletupe pepa, luga o le samasama tasi - i tinoitupe.

Toleni

E leai ni malaga tuʻusaʻo mai le laumua o Tenimaka i Skagen; e le itiiti ifo ma le tasi le fesoʻotaʻiga o le a manaʻomia i Frederikshavn. E ui o nofoaafi mai Copenhagen i Skagen tuua toeititi atoa le uati, e mafai ona e oo iina ma na o le tasi le suiga pe a e tuua Copenhagen mai le 7:00 i le 18:00.

Oe manaʻomia le alu ese i Frederikshavn i le mulimuli taofi, o le nofoaga e laʻititi ma e mafai ona suia mai le tasi nofoaafi i le isi i le mataupu o minute.

Taua: pe a ulufale i se nofoaafi, oe manaʻomia le tilotilo i le sikoa sikurini ma siaki poʻo fea o taʻavale alu i le 'aʻai. O le mea moni o taʻavale e tele lava ina savali i tua!

Tau le tiketi mai le 67 €. Afai e te faʻatau se tiketi ma le nofoa faʻamaoti, ona isi lea +4 €. Oe mafai faʻatau tiketi:

  • i le ofisa pepa o le nofoaafi nofoaga;
  • i le nofoaga tutotonu i le nofoaafi nofoaga (totogiina e naʻo le ala i le faletupe e taliaina ai);
  • luga o le 'upega tafaʻilagi auala (www.dsb.dk/en/).

Vitio: Skagen taulaga, Tenimaka.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A. R. Rahman Meets Berklee - Vande Mataram 16 of 16 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com