Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea sili ona manaia ma mea e fai i le Motu o Majorca

Pin
Send
Share
Send

Mallorca o le sili ona tele o le Balearic Islands ma o se tasi o le sili ona taʻutaʻua nofoaga i le Metitirani. O lenei motu na foafoaina moni ina ia mafai ona pau i le alofa ma ia i le taimi muamua vaʻaia! E i ai le natura ofoofogia eseʻese natura: mauga, olive ma togalaau aina, lanumeamata lanumeamata, mafanafana susulu moana lanumoana ma matafaga ma le sili ona mama susu papaʻe oneone.

Ae ese mai i laufanua matagofie laufanua, e tele nofoaga matagofie ma matagofie iinei: maota matagofie, maota faʻalelotu anamua ma malumalu. E ofo mai e Mallorca le tele o mea taua e mafai ona taʻua o se fale mataʻaga vaʻaia! E i ai isi filifiliga i luga o lenei motu mo manaia gaioiga gaioiga: vai paka ma autu paka ma eseese faʻafiafiaga mataʻina.

Ina ia faʻafaigofie ona filifili poʻo a mea e vaʻai ma mea e fai i luga o le motu, faitau lenei tusitusiga. Ma o le faʻafanua o Mallorca i Lusia ma mataʻaga faʻailogaina i luga o le a fesoasoani ia te oe e tusia ai se ala fuafuaina oe lava.

Palma de Mallorca: Falesa ma tala atu

O le nofoaga o loʻo faʻatauaina ai le tele o vaʻaiga faʻavae o Palma de Mallorca, o le laumua o le atu Balearic. O faʻataʻitaʻiga sili ona ofoofogia e mafai ona avea ma Cathedral o St.Maria ma le Bellver Castle. O le Bellver Castle, ma ona fale e le masani ai ma tulaga ese, e tuʻuina atu i se isi tusitusiga i luga o lenei upega tafailagi. Faitau atili e uiga i le falesa tele.

O le Falesa, o se faʻataʻitaʻiga o le matagofie o le fale Gothic, na amata fausia i le 1230. Na faaauau pea le galuega mo le tele o seneturi, ma i le luasefulu seneturi, o le sili Antoni Gaudi lava ia na auai i le toefaaleleia o totonu.

Tele faamalama, teuteuina i lanu eseese lanu-tioata faamalama mai le 14th-15th seneturi, faia lenei falesa se tasi o sili ona susulu i le Metitirani. O se faʻatosinaina faʻapitoa o le malumalu o lenei lapisi tele Gothic ma le lautele i totonu o le 11.14 mita (mo faʻatusatusaga: i St. Vitus Cathedral i Prague, o le rosette e 10 mita). I aso lagilelei i totonu o le fale, e mafai ona e molimauina se mataʻina foliga matagofie ma le matagofie: e oʻo atu i le 12:00 susulu o le la i luga o le rosa autu, ma le pupula tele-lanu e faʻatatau i le isi itu puipui.

E tatau ona e vaʻaia le maota autu o le falesa tele - o le atolaau o le Koluse Faʻaola, o loʻo ufiufi uma i mea teuteu ma maʻa taua.

Mai ia Aperila e oʻo i le faʻaiuga o Setema, o tagata asiasi i le malumalu e maua le avanoa e aʻe ai i lona taualuga, ae le tutoʻatasi, ae o se vaega o se faigamalaga. O se malaga faʻapea e le gata ina mafai ai ona e vaʻai i le faʻailoga iloga mai se itu fou, ae o loʻo iai foʻi ni vaaiga lelei mo se ata o Mallorca - e leai se faʻamatalaga e faʻailoa atu ai le matagofie o laufanua o le taulaga ma ona pitonuʻu e matala mai luga.

Faʻamatalaga aoga

  • O loʻo tu le Malumalu a Mallorca ile Placa la Seu s / n, 07001 Palma de Mallorca, Mallorca, Sepania.
  • O le tau o le pepa pasi mo tagata matutua o le 8 €, mo tagata matutua - 7 €, mo tamaiti aʻoga - 6 €, ma le taʻamilosaga taamilo i le taualuga o le falesa tele - 4 €.

E mafai ona e vaʻaia lenei mataʻina e oe lava i soʻo se Aso Toʻonaʻi mai le 10:00 i le 14:15, faʻapea foi ma le Aso Gafua e oʻo i le Aso Faraile e tusa ai ma le faasologa lenei

  • mai ia Aperila 1 e oʻo ia Me 31 ma ia Oketopa: mai le 10:00 i le 17:15;
  • Iuni 1 - Setema 30: mai le 10:00 i le 18:15;
  • Novema 2 - Mati 31: mai le 10:00 i le 15:15.

Carthusian monastery i Valldemossa

Valldemossa o se taulaga tuai matagofie e faʻataʻamilomiloina e atumauga ma vaomatua, mai Palma de Mallorca i autafa o se auala matagofie, alu i le pasi 40 minute. I Valldemossa, e mafai ona e savali i auala vaapiapi ma vaʻaia fale mananaia teuteuina i fugalaʻau i totonu o ulo. E mafai ona e alu i le vaʻaiga matamata mai le 'aʻai ma ona siʻosiʻomaga e vaʻaia i se tepa tasi.

Ae o le mea taua a Valldemossa, o le tele o turisi taumafai e vaʻai i le taimi na latou nonofo ai i Mallorca, o le 13th senituri monaseri fausia i totonu o le Arapi maota. I totonu o le monastery complex lava ia, o se falesa i le faiga o le masani ai, ma se fale mataaga-fale talavai ma vailaʻau mea faigaluega o le 17th-18th seneturi e fiafia i ai.

O sela numera 2 ma le numera 4 ose fale mataaga e eseʻese. I le 1838-1839, sa nonofo ai i nei sela sela le au fiafia Frederic Chopin ma Georges Sand. I le taimi nei i le falemataaga e mafai ona e vaʻai ia latou lava meatotino, o le tusitusiga a Georges Sand "Winter i Mallorca", le piano ma Chopin tusi, lona oti ufimata.

  • Nofoaga Tosina: Plaça Cartoixa, S / N, 07170 Valldemossa, Illes Balears, Mallorca, Sepania.
  • Ulufale i le teritori o le monastery ma le asia o se fale talavai ma le falesa tau 10 €, o se tiketi i le Chopin Museum 4 €, leai se leo taiala.
  • Oe mafai ona vaʻaia le monaseri i Aso Sa mai le 10:00 i le 13:00, i isi aso uma o le vaiaso mai le 9:30 i le 18:30.

I luga o se tusi! Mo se filifiliga o le 14 sili matafaga matafaga i Mallorca, vaai iinei.

Serra de Tramuntana mauga ma Cape Formentor

O le Serra de Tramuntana Mountains, lea e sosolo i le itu i matu sisifo o le motu, e taʻua i nisi taimi o le Ridge o Mallorca. O le tumutumu e 90 km le umi, 15 km le lautele - ma o lenei toeititi 30% o le atoa teritori o le motu.

O le Serra de Tramuntana o se tasi o vaʻaiga e tatau ona vaʻai i ai Mallorca! Emerald-turquoise vai, mauga o uiga uiga ese ma e ogaoga foliga - o iina na maua ai e le sili Gaudi musumusuga. O le faga Sa Colobra ma ni auala maoaʻe o tagata savavali i le amataga o le seneturi lona 20 ma maʻa e foliga mai e opeopea i luga atu o le vai. O se tamaʻi nuʻu o Deia o loʻo i ai se auala faigata tele i luga o se auvai tifato. O le faga o Cala Tuent, o le monaseri o Lluc, o le tele o manatu ma savaliga sopo e taua tele le asia. E naʻo lou manaʻomia e puʻeina se meapueata lelei ma sau ii. E ui lava e leai ni ata ma faʻamatalaga o lenei tosina mai o le motu o Mallorca i Sepania e mafai ona faʻailoa mai le siʻosiʻomaga o loʻo tupu iinei, o le maoaʻe o le fefiloi o le sami ma le ea o le mauga, o le agaga o le saolotoga.

Oe mafai ona vaʻaia le Serra de Tramuntana e ala i le faʻatauina o se taʻamilosaga taamilo ma ave se pasi ma se kulupu. Ae afai e te alu faʻataʻamilo ia Mallorca na o oe i lau taʻavale, e tele atu isi mea e te vaʻai ai nai lo o se vaega o le maimoaga taamilo. O le auala MA10 e ui atu i atumauga atoa, e tusa e atoa le aso e alu e asiasia lenei auala ma ona lala, ma e mafai ona e faia se malaga e tolu aso.

E iai le auala e alu ese ai mai le alatele MA10 i Cape Formentor, e mafai ai ona tu lau taʻavale ma malolo i luga o le matafaga. E i ai laufanua matagofie Metitirani: papaʻe ma se moli uila tuai i le pito i luga, lanumeamata lanumeamata, sami lanumoana. O loʻo iai foʻi le potu faʻamatau, e mafai ona e vaʻai ai ile sami, le matafaga o Playa de Formentor, le talafatai maʻa o le matafaga o Cala Mitiana ma le mato ma le Torre del Verger 'olo mai le maualuga e 232-mita. Nisi faʻamatalaga e uiga i le pulou o loʻo faʻaalia i lenei tusitusiga.

Alaro Castle

Alaro Castle e sili ona lauiloa i tagata sopo ma tagata puʻe ata. Ua lava le matamata i le vitio ma ata o nei vaʻaiga a Mallorca e malamalama ai i mea e tosina mai ai tagata iinei. O le mea moni, o ni manatu uiga ese ia, ma e faʻapitoa foʻi e faʻamalieina.

O le maota e pei o lea ua leva ona mou atu, i luga o le tumutumu mauga o le 825-mita e na o ni nai vaega vaeluaina o se fausaga anamua: olo puipui ma faitotoʻa ulufale, 5 olo matamata, a 15th seneturi falesa. Mai le mauga e mafai ona e fiafia i vaaiga matagofie o Palma de Mallorca i le tasi itu ma Serra de Tramuntana i le isi itu.

O le maota o loʻo tu i atumauga o Sierra de Tramuntana, tusa ma le 7 km mai le taulaga o Alaro. Tasi lenei o vaʻaiga a Majorca e tatau ona e vaʻai iai i le alu i ai i le taʻavale. Mai le taulaga o Alaro i tafatafa o se auala matagofie gata i totonu o le 30 minute e mafai ona e tietie ai luga i le paka i le faleʻaiga. Lenei e mafai ona e tuʻua lau taʻavale, ona savali lea naʻo oe i luga o le auala GR-221 (Ruta de Piedra en Seco). O le auala amata amata 200 mita i luma o le faleaiga. I le 30-40 minute se manaia le faʻanatinati savali le ala o le a taʻitaʻia oe saʻo i le pito i luga.
Alaro Castle tuatusi: Puig dʻAlaró, s / n, 07340 Alaró, Balearic Islands, Mallorca, Sepania.

Malaga i le taulaga o Soller i luga o se nofoaafi nofoaafi

O le faigamalaga na faia e oe lava mai Palma de Mallorca i le taulaga o Soller i luga o se nofoaafi tuai o se ituaiga o tosina ma se malaga i tua i taimi. O le nofoaafi lava ia, na fausia i le amataga o le luasefulu seneturi, foliga foliga mai o se matala nofoaafi tulaga ma matua vaiti nofoa. O le auala nofoaafi matagi i luga o le mauga gata, alu i taimi i tunnels, pasi i luga o se vaapiapi alalaupapa - o nisi taimi e ave lou manava ese ma avea ma sina taufaafefe mai na mea ofoofogia. O laufanua i fafo atu o le faʻamalama e matagofie, e i ai se mea e vaʻaia: matagofie mauga, matagofie nuʻu, togalaʻau ma lemoni ma moli moli.

I le auala, e mafai ona e alu ese mai Palma de Mallorca, ae mai Bunyola (nofoaga tutotonu i le va o Palma de Mallorca ma Soller), talu ai o le sili matagofie matagofie laufanua amata mai iina. I se faʻaopopoga, o le a taugofie: malaga i Soller mai Palma de Mallorca tau 25 €, ma mai Bunyol - 15 €. I le pasi, o le tiketi mo le vaalele "Palma de Mallorca - Soller" tau na o le 2 €.

O le oe lava faʻatonutonu femalagaaiga e maitauina mo le mea moni e mafai ona e filifilia soʻo se filifiliga, e oʻo lava i le "faʻafeagai". O le mea moni o le agaifanua taunuʻuga e toetoe lava o taimi uma a motu o tagata e toʻatele ma se faʻafitauli i le faʻatauina o pasese mo isi vaʻalele. E sili atu le talafeagai e faia lenei: ave pasi i Soller, ma mai Soller i le isi itu, alu i le nofoaafi. I le avea ai o se tulafono, o taʻavale e afa gaogao, e mafai ona e filifilia soʻo se nofoaga oe lava.

I totonu o le Soller lava ia, e i ai foi le mea e fai ma vaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, savalivali i auala tuai vaiti, alu i le falelotu tutotonu (e leai se ulufale), asiasi i se fale mataaga, nofo i totonu o se faleʻaiga.

Lenei taulaga ei ai se isi manaia tosina mai o Mallorca ma Sepania: o le laupapa laupapa "Orange Express", lea talu mai 1913 aveina tagata ma oloa mai le taulaga i le taulaga. E oʻo mai lava i le taimi nei, mo le 7 €, e mafai ona ave oe e lenei taʻavale mai Soller i le faʻamalama o Port de Soller, ma e te iloa atu ai laufanua, nofo i totonu o le cafe, ma aau.

Faʻamatalaga aoga

I Palma de Mallorca, o le nofoaafi alu ese mai Eusebio Estada, 1, Palma de Mallorca.

I Sóller, o le nofoaafi alu ese mai le nofoaga o loʻo tu i Plaça dʻEspanya, 6, Sóller.

O le 'upega tafaʻilagi http://trendesoller.com/tren/ o loʻo iai nei taimi mo le nofoaafi tuai. A faʻatulagaina sau malaga na o oe, e tatau ona e tagaʻi iai, talu ai e ese le faʻasologa i taimi 'eseʻese o le tausaga, ma e le gata i lea, e mafai ona suia. I luga o le tulaga lava e tasi o loʻo iai se taimi faʻatulaga mo le taʻavale taʻavale i Soller.

Oe o le a fiafia i: Alcudia o se nofoaga lautele i Mallorca.


Ana ana

O se tasi o tulaga muamua i le lisi o mataaga faʻanatura i Majorca, e aoga tele le vaʻai i ai, o loʻo nofoia e le Dragon Caves e lata i le taulaga o Porto Cristo. O nei ana o se faʻasologa o potu lilo ma potu lilo lilo, vai mama i lalo o le eleele, tele stalactites ma stalagmites. O le sili ona manaia o le Main Hall, le Ana o Louis, le Vaieli o le Vampires, le Hall o Louis Armand, o le Cyclops maitauva fola.

I le Dragon Caves, o loʻo i ai se auala tafafao maimoa ma le umi o le 1700 m. O le maimoaga e 45 minute le umi, o lana polokalame e aofia ai se konaseti ola o musika masani ma se vaʻa malaga i luga o le Vaituloto o Martel (savali 5 minute, o loʻo i ai le tele o laina o loʻo moomoo i ai). O le konaseti e tulaga ese: o tagata musika e taalo i vaʻa e sosolo i luga o le lamolemole o luga o le Vaituloto o Martel, ae faʻapitoa moli simulate vaveao luga o le vaituloto i lalo o le fale tele.

Faʻamatalaga aoga

Tuatusi faatosina: Ctra. Cuevas s / n, 07680 Porto Cristo, Mallorca, Spain.

Mo tamaiti i lalo o le 2 tausaga le matua, ulufale e leai se totogi, mo tamaiti matutua 3-12 tausaga, ulufale e 9 €, mo tagata matutua - 16 €. A faʻatau i luga ole laiga i luga ole laiga aloaia www.cuevasdeldrach.com, o tau pepa uma e 1 € laititi ifo. I se faʻaopopoga, e ala i le Initaneti, oe mafai ona tusi se nofoa mo se taimi faʻapitoa, ma le ticket ticket ono leai ni tiketi mo le lata mai lumanai.

Faʻatulagaina e tusa ai ma 'au malaga i totonu o ana.

  • mai ia Novema 1 e oʻo ia Mati 15: 10:30, 12:00, 14:00, 15:30;
  • mai ia Mati 16 e oʻo ia Oketopa 31: 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00.

Natura o le Gataifale Paka i Palma de Mallorca

O le mea moni, o nei 55 aquariums, o loʻo tu luga o le eria o 41,000 m² ma nonofo ai sui o le sili atu nai lo 700 ituaiga o Meititirani fauna. E tele mea mananaia o loʻo i ai iinei: malie malie, shinchins ma kukama o loʻo opeopea i luga aʻe o tagata asiasi ile mini-aquarium (e mafai ona e paʻi iai), o taʻaloga a tamaiti.

  • Tuatusi: Carrer de Manuela de los Herreros i Sora, 21, 07610, Palma de Mallorca, Mallorca, Spain.
  • E faigofie lava ona mafai ona e asia ma vaʻai lenei faʻatosina na o oe i Mallorca soʻo se aso mai le 9:30 i le 18:30, o le ulufale mulimuli lava i le 17:00.
  • Mo tamaiti i lalo ole 3 tausaga, o le ulufale e leai se totogi, mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga - 14 €, ma mo tagata matutua - 23 €.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Kathmandu autu paka

O le paka autu "Kathmandu" o loʻo tu i le nofoaga faʻapitoa o Magaluf - e faigata ona maua na o oe lenei mataʻaga, o loʻo i luga o le faʻafanua a Majorca.

O Kathmandu e taʻua o le paka pito sili ona lelei i Sepania, o loʻo ofaina ai i tagata asiasi ni isi tafaoga se 10. Mo tagata fiafia i faʻafiafiaga vai, o loʻo i ai vai vaʻaiga faʻasolosolo, osooso ma faʻafanua. E i ai le 16-mita aʻea pa ma apefai maea ma luitau faʻalavelave. O le mitamita o le paka o le "Upside Down House", lea e mafai ona e vaʻai ai i totonu mafaufauga loloto, vaʻai mo mea lilo nana pe vaʻai mo se auala i fafo mai o le paso.

Faʻamatalaga aoga

Tuatusi: Avenida Pere Vaquer Ramis 9, 07181 Magalluf, Calvia, Mallorca, Sepania.

E talia e le paka tagata asiasi mai na o Mati e oʻo i le faʻaiuga o Novema. O le faasologa o galuega e faapenei:

  • Mati - mai le Aso Gafua i le Aso Faraile mai le 10:00 i le 14:00;
  • mai ia Aperila i le 15 Iuni, faʻapea foi ma le 8 i le 30 Setema - i aso uma mai le 10:00 i le 18:00;
  • mai ia Iuni 15 ia Setema 8 - aso uma mai le 10:00 i le 22:00.

E lua ituaiga tiketi:

  1. Tusifolau: tagata matutua € 27.90, tamaiti € 21.90. E faʻaavanoaina mo le tasi le taimi asiasiga i faʻatosina uma i le tele o aso.
  2. Tusifolau VIP: matutua € 31.90, tamaiti € 25.90. E naʻo le tasi le aso e aoga ai, ae o soʻo se mea e te faʻatosinaina e faʻatagaina ai oe e asiasi i se faʻatapulaʻaina o taimi.

O tau ile itulau e mo Mati 2020.

Faaiuga

Mallorca ofo atu i ana malo le tele o mea matagofie ma tele aofaʻi. Lenei o loʻo tuʻuina mai naʻo mea sili ona mataʻina, ma ole tele o latou e mafai ona vaʻaia naʻo oe lava - e naʻo le manaʻomia e faʻamaopoopo mea uma. O le mea tonu lava lea o le a fesoasoani lenei iloiloga e fai.

O mea sili ona manaia a Palma de Mallorca:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Finagalo ole Tofi o Salamumu i Tulafono ma Faiga Palota 1410. 2020 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com