Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Bodrum - TOP mea matagofie

Pin
Send
Share
Send

Bodrum o se lauiloa talimalo i Turkey i le talafatai Aegean, lea e mafai faʻamalieina ma le tamaoaiga turisi atinaʻe, matagofie matafaga ma tulaga ese laufanua. Mo se taimi umi, o le taulaga na manatu o se tafaoga nofoaga faapitoa mo le Peretania, ae o aso nei o tatou turisi ua faʻateleina mauaina lenei tulaga tulaga ese mo latou lava. Bodrum, o mea e tosina i ai o le a tosina mai ai tagata fiafia i le talaʻaga ma tagata masani o le natura mama, e mafai ona avea ma se tasi o nofoaga sili ona lelei i Turkey ma ua sauni e saunia uma tulaga talafeagai mo se malologa lelei.

Afai o loʻo e fuafuaina e te asia lenei tamai taulaga ma faʻatautaia ni malaga i totonu ia oe lava, ona faʻatoa e tatalaina la matou tusitusiga - o se taʻiala i tulimanu sili ona ofoofogia o le nofoaga. Ina ia faʻafaigofieina mo oe le faʻatautaia o mea na faʻamatalaina e matou, matou te fautuaina oe e suʻesuʻe le faʻafanua o Bodrum ma vaʻai i le gagana Lusia i lalo o le itulau.

Fale o Sagato Petelu

O se tasi o mataaga e sili ona manaia i Bodrum i Turkey o le a toe faʻaulu ai oe i le lalolagi o tala faʻasolopito ma faʻatagaina oe e toe malaga i aso anamua. O le maota e sili ona lelei tulaga ma o se faigata o le tele o faʻaaliga. Lenei e mafai ona e asiasi i le Falemataʻaga o Lalo o Vaipuna o Archeology, vaʻai i totonu o le potu o tioata ma amphorae, vaʻai i toega o le 14th seneturi vaʻa. Ia mautinoa e aʻe i le Commander Tower, mai le mea e le mafaamatalaina vaaiga o atumauga matagofie ma le sami e matala. I totonu o puipui o le 'olo o loʻo i ai se togalaʻau matagofie ma rimoni, mulberry, aloe ma quince, ma matagofie peacocks o loʻo savali ma le faʻamalieina i lona paolo.

O le Castle o St. Peter i Bodrum o se tatau-vaʻai, ma ina ia mafai ai ona sili atu le mafanafana lau malaga tafafao pe a mafai, vaai faʻapitoa vaʻai i le aoga faʻamatalaga o loʻo i lalo.

  • O le faʻatosina e matala i aso uma mai le 8:30 am i le 6:30 pm
  • Ole totogi ole ulufale e 30 TL ($ 7.5). O le tau e aofia ai le faʻatagaina o le atoa faʻafitauli tau talafaasolopito, aofia ai ma fale mataaga.
  • A e vaʻavaʻai ia oe lava i faʻailoga o mea taua a le 'olo, e te manaʻomia ni itula se 2.
  • O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le maota o le taeao poʻo le aoauli pe a goto le la.
  • Ia mautinoa e aumai sau fagu vai, aua e leai ni faleoloa i luga ole laiga.
  • Aua le faʻataua se faʻatonuga leo: e leaga ma maua ai faʻamatalaga laiti. E sili le faitau i faʻamatalaga e uiga ile maota i luga ole laiga i le afiafi o le maimoaga.
  • Le tuatusi: Kale Cad., Bodrum, Turkey.

Zeki Muren Arts Museum

Afai e te le iloa le mea e vaʻai ia Bodrum na o oe, matou te fautuaina oe e te vaʻai i totonu o le fale o Zeki Muren. O le faletusi ua tuuto atu i le lauiloa taʻutaʻua o musika ma fale tifaga i Turkey pe, pei ona masani ona valaʻauina o ia, o le Turkish Elvis Presley. E maitauina o le tagata pese o se tamaʻitaʻi, ae e leʻi taofia ai o ia mai le manumalo i le alofa lauiloa i se atunuʻu e faʻasao. O le fale mataaga o se tamaʻi fale na faʻaalu ai e Muren tausaga mulimuli o lona olaga. O loʻo faʻaalia i inei laʻei mataʻutia o laʻei pese a le tagata pese, ana meatotino, faʻailoga ma ata. I fafo e mafai ona e vaʻaia ai le faʻatagata o le tusiata ma lana taʻavale. O le aʻe i le fogafale lona lua o le fale, o le a e mauaina ai ni vaaiga matagofie o le uafu.

  • Mai ia Aperila 15 e oʻo ia Oketopa 2, o le tosina atu e matala i le Aso Lua i le Aso Sa mai le 8:00 i le 19:00. Mai ia Oketopa 3 e oʻo ia Aperila 14, e tatala le fale mai le 8:00 i le 17:00. Aso Gafua o se aso malolo.
  • O le ulufale ulufale tiketi o 5 TL ($ 1.25).
  • E i ai faʻamatalaga e naʻo taxi e mafai ona taunuʻu i ai le fale mataaga, ae le faʻatuatuaina atoatoa. E i ai le nofoaga pasi pasi lautele latalata i le potu.
  • I le ofisa pusa naʻo turi lira ma pepa e taliaina mo le totogiina.
  • Ina ia mafai ona malamalama lelei ma manaia lau malaga, matou te fautuaina oe e suʻesuʻe muamua le talaaga o le pese i luga o Initaneti.
  • O fea e maua ai: Zeki Muren Cad. Icmeler Yolu Nu: 12 | Bodrum Merkez, Bodrum, Turkey.

Diving (Aquapro Dive Center)

Afai oe masalosalo e uiga i le mea e vaʻaia ma le mea e te alu ai i Bodrum na o oe lava, e leai se masalosalo alu maulu. O lenei nofoaga e taʻutaʻua ona o ona tulaga maulu, ma e tele foʻi ni kalapu e feʻaveaʻi ai i le sami. Faʻatasi ai ma ia kamupani, o le Aquapro Dive Center ua faʻatuatuaina faʻapitoa. O se vaega o polofesa galulue iinei, lea e faʻavasega luu i le tulaga sili ona maualuga. E iai mea faigaluega lelei a le au vai eseese, ma o gaioiga uma e faia ile taimi e tupu ai luga o se vaʻa lelei O le kalapu e talafeagai mo tagata uma e amataina ma polofesa, ona o faiaoga tufatufaina turisi uma i ni kulupu e tusa ma a latou tulaga o toleniga.

  • O le tau o se maulu taamilo e faʻalagolago i le aofai o luu, o lea ia siaki ma le ogatotonu mo nisi faʻamatalaga, o faʻamatalaga e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi o le aquapro-turkey.com
  • I taimi o le maulu, o tagata puʻe ata o le kalapu e puʻeina ata o oe i lalo o le vai, lea e mafai ona faʻatau pe a maeʻa le gaioiga.
  • Le tuatusi: Bitez Mahallesi, Bitez 48960, Turkey.

Bodrum Museum of Underwater Archeology

Faʻatasi ai ma mataaga o le 'aʻai o Bodrum, e taua le faʻamamafaina o le Falemataʻaga o Underwater Archeology, o loʻo tu i le maota o St. Peter. Lenei o le a e mauaina ai e le na o se efuefu faʻaputuga o leai ni ola relics, ae tulaga ese, atamamai ma ofoofogia mea taua. O le fale mataaga faʻaaliga faʻaaliga amata mai i le Bronze Age, Archaic, Classical Antique ma Hellenistic vaitaimi. I totonu o le potu faʻatonu e mafai ona e vaʻai atu i le fiaselau o amphorae o foliga eseese ma lapoʻa na siitia mai le alititai. Faʻavaʻa o vaʻa anamua, faʻapea foi ma ituaiga atigi ma tioata oloa o loʻo faʻaalia foi iinei.

  • E mafai ona e asia na o oe le mea faitino o se vaega o le maimoaga lautele a le maota o St. Peter, o le tau o le ulufale ulufale e 30 TL (7.5 $).
  • O le tosina atu o loʻo tu i totonu o se lautele laʻititi, e tatau ona e savali tele, o lea ia mautinoa ia ofuina ni seevae lelei.
  • Nofoaga: Castle o St. Peter, Bodrum, Turkey.

Port and quay Milta Bodrum Marina

Afai o loʻo e filifilia le mea e te vaʻai ai i Turkey i Bodrum, ona aua neʻi galo e faʻaopopo Miltu Bodrum Marina i lau lisi malaga. O le fatu ma le agaga lea o le taulaga resort, lea e faigata tele ona le asia. O lenei nofoaga matagofie ma mafanafana e fetaui lelei ma savali sologa lelei, i le aoauli ma le afiafi. A o latalata atu le la i le goto o le la, e susulu moli malamalama i le matafaga ma ua tumu le auala i le tele o turisi. O se atemosifia faʻapitoa na faia e vaʻa na togitogia i le apitaogalu, ma o loʻo iai vaʻa taugata ma vaʻa tauagafau. E i ai le tele o faleʻaiga ma faleʻaiga, faleoloa o lalolagi ituaiga ma atunuʻu oloa. Tele fale ma fanua o loʻo tatala seʻia oʻo i le leva o le po, ma o lea nofoaga o le a sili ona fiafia iai tagata fiafia i le po. E fia iloa o auala mai le taulaga tutotonu i le uafu e laina i maamora paʻepaʻe, e na ona faʻamamafaina ai le taua ma le faʻaaloalo o le Marina.

  • O le mea faʻatosina o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga, o lea e mafai ai ona e sau iinei na o oe mai toetoe o soʻo se mea i Bodrum.
  • O meaʻai i tai i nisi taimi e faʻatau atu i tafatafa o le uafu, ae o tau iinei e faʻatele ona tau, o lea ia faʻaitete ma faʻatau.
  • Le tuatusi: Neyzen Tevfik Caddesi, Leai: 5 | Bodrum 48400, Turkey.

Bodrum Amphitheater

O lenei faʻailoga o Bodrum, o le ata o loʻo manino mai ai lona auai i taimi o anamua, o loʻo tu i le vaega maugā i le itu i matu o le taulaga. Faʻafetai i galuega toe faʻaleleia, o le fale amphitheater o loʻo i ai i se tulaga sili ona lelei, ae o lona tele e maualalo ifo nai lo isi faʻaputuga fausiaina o loʻo tu i isi itu o Turkey. E mafai e le fale faʻafiafia ona ofi atu i le 15 afe tagata maimoa ma o loʻo avea nei ma faʻavae mo konaseti eseese ma mea fai musika. O se vaʻaiga matagofie o le faga lata mai e matala mai iinei, o lea e maua ai e tagata tafafao maimoa le avanoa e puʻeina ai ni ata tulaga ese. O le pito i lalo o le fale o le mea moni o loʻo tu i tafatafa o le alatele, o lea e le mafai ai ona alu ifo atoa i le atemosifia o anamua.

  • Oe mafai ona vaʻaia le tosina mai Aso Lua i le Aso Sa mai 8:00 i le 19:00. Aso Gafua o se aso malolo.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • A e alu i se savaliga i le fale faʻafiafia, faʻamolemole fai seevae mafanafana.
  • E sili le asiasi i le 'upega tafaʻilagi i le taeao ma le aoauli, aua e fai lava si vevela i le ao e oʻo lava i masina o le tautoulu.
  • Ia mautinoa e aumai sau fagu vai.
  • Le tuatusi: Yeniköy Mahallesi, 48440 Bodrum, Turkey.

Windmills

Faʻatasi ai ma mataaga o Bodrum ma nofoaga lata ane, e mafai foʻi ona e faʻailoaina fale papaʻe papa maa. O loʻo tu i latou ile nofoaga matagofie ile va o Bodrum ma Gumbet, ile mea na ova ai ma le tolu selau tausaga talu ona tu ai. Ma e ui lava o fale latou lava o loo i totonu o se tulaga le mautonu ma e le mafua ai le tele o le fiafia, o le ofoofogia panorama matala mai mauga faia lenei eria a tatau-vaʻai. I le tasi itu, mai iinei oe mafai ona faamemelo i manatu matagofie o Bodrum ma le maota o St. Peter, i le isi itu - o le faga Gumbet. Tasi e mafai ona oʻo tutoʻatasi i falegaosimea i le totogiina o felauaiga, ma o se vaega o le malaga taamilo. E i ai le cafe i le teritori latou te ofaina ai e faʻataʻitaʻi se meainu seasea - o le sua o le rimoni e leʻi leva ona oomiina e aunoa ma ni fatu.

  • Alu i le mea e tosina mai ai, aua neʻi galo e aumai lau meapueata ma oe, aua o loʻo i ai le avanoa e puʻeina ai le mafaagaloina ata.
  • Le tuatusi: Haremtan Sk., Eskiçeşme Mahallesi, 48400 Bodrum, Turkey.

Anamua Pedasa (Pedasa Antique City)

O toega o le taulaga anamua o Pedasa ua salalau i luga o se vaega tele 7 km i matu o Bodrum. O faʻatafunaga o fale ma vaiʻeli anamua, o le eleele faʻatafuna ma faʻafuaseʻi o le malumalu o Athena - o nei mea uma o le a aveina atu ai oe i le fiasefulu o seneturi i tua ma faʻatagaina ai oe e te toe alu i le faʻasolopito anamua. Ma e ui lava o le 'aʻai anamua e tutusa ma le tele o isi nofoaga tutusa i Turkey, e aoga pea le vaʻai iinei: mulimuli ane, o lenei tosina mai o Bodrum mafai ona tutoʻatasi asia fua mo soʻo se taimi.

  • Alu e suʻesuʻe le taulaga i le taeao, pe a oʻo mai e le vevela tele ma nai tagata.
  • Talu ai e tatau ona e fealualuaʻi solo mea faʻafuaseʻi ma papa tetele, e sili ai le mauaina o mea lelei ma seevae.
  • Le tuatusi: Merkez Konacik, Bodrum, Bodrum, Turkey.

O tau ile itulau e mo Me 2108.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Nei o, atonu, uma sili ona manaia mea taua e aoga le vaʻai i Bodrum ma nofoaga lata ane. Toetoe lava soʻo se tafaoga e mafai ona faʻatulagaina tutoʻatasi, aunoa ma le soona totogi mo tafaoga. Aua neʻi galo e faʻaaoga a matou motugaafa e avea ai au gaioiga o se mea manaia ma faʻalelei pe a mafai. Ma mulimuli ane, asiasi i Bodrum, vaʻaiga ma tulaga ese faʻanatura nofoaga, oe o le a puʻeina na o le sili ona matagofie manatuaina i lou manatua.

O le faʻamatalaina vaaiga o Bodrum ua makaina luga o le faʻafanua i Rusia.

Faʻamata o le a le Bodrum, vaʻai foʻi i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bodrumun en ayrıcalıklı otellerinden birini keşfettim. Vogue Hotel Supreme Bodrum. #10 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com