Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Talafatu poʻo le mea moni - rosa ma laʻau lanu meamata? Talaʻaga o foliga vaaia, faʻamatalaga o ituaiga ma tulafono tuʻuina

Pin
Send
Share
Send

Mo le tele o tausaga, natura ma le tagata o loʻo taumafai e faʻaatoatoaina le rosa. O le masiofo o fugalaʻau e faʻasolo i tala faʻasolopito, solo, tala faʻasolopito ma pese. O fugalaʻau o se rosa faʻatoʻaga po nei e valiina i lanu eseese: lanumoana, lanu viole, uliuli e oʻo foʻi i le lanumeamata.

O bushes ma fuga o ia ituaiga fugalaʻau le masani ai teuteuina fugalaʻau, fugalaʻau moega ma luma togalaau i aso nei, ma chic bouquets faʻaipoipoga e aoina mai nisi ituaiga. I lenei tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i le ituaiga o lanumeamata rosa ma o latou faʻamatalaga, faʻapea foi ma le talaʻaga o latou foliga mai.

Moni poʻo se Tala Lelei?

Green roses o mea moni i aso nei... E le tele laʻau rosa ma laʻau lanumeamata, ma o nisi tagata latou te le o iloa le mea na latou i ai. O rosa lanumeamata e matagofie ma faʻavae, ma ua avea ma teuteuga moni o soʻo se togalaʻau. Ae ui i lea, o lanumeamata matagofie e masani ona le faʻamatalaina le manogi malamalama masani o loʻo i totonu o isi ituaiga o lenei tupu tupu.

Talaʻaga o foliga vaaia

O le muamua rosa ma green buds na fafagaina e le Dutch botanist Mayer i le 1782 i le taimi o se faʻataʻitaʻiga. E tasi le faʻataʻitaʻiga na faia e le faifaatoʻaga, ma o le fuata o le rosa paʻepaʻe na faʻapipiʻiina i totonu o se vao tuitui. Ina ua mavae sina taimi, sa fuga mai i luga se laulaʻau ma lanumoana lanumeamata lanumeamata i luga o le togavao, ae aunoa ma le manogi masani. O se mea na tupu i le talaʻaga o le faʻatoʻaga na avea ma se lagona moni ma talepeina uma tulaga masani e uiga i le lanu e tatau ona i ai le rosa.

faasinomaga! Leai se faʻatoʻaga i le lalolagi e mafai ona mauaina se atoatoa lanumeamata rosa.

Ituaiga ma ituaiga: faʻamatalaga ma le ata

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o ituaiga o rosa ma lanumeamata petals:

Lauti lauti

Lenei kulupu o rosa na faʻasoaina i se isi vasega i le 1976. O le rosa La Farani na avea ma faʻavae, fafagaina e ala i le sopoia remontant ma ti rosa. O ituaiga lauti lauti e fetaui lelei mo le teuteuina o fugalaʻau fugalaʻau, moega fugalaʻau, togalaau 'aina. O se tasi o le sili ona lauiloa vaega o lanumeamata rosa. O le eseʻesega tele i le va o le hybrid tea roses o loʻo latou fuga pea i le taimi atoa o le taumafanafana.

Metotia i fafo:

  • Super lanumeamata.
  • Talatuu.
  • St. Aso o Patrick.
  • Misteli.

St. Aso o Patrick:

Aʻeaʻe

O tagata aʻeaʻe e auai i le kulupu o aʻe rosa. Na maua i latou e ala i le kolosiina o aʻega eseese ma le hybrid Tea, remontant ma ti roses, faʻapea foʻi ma nisi ituaiga o floribunda roses. Aʻeaʻe e faʻaaogaina e fai ma teuteuga mo gazebos, faʻasaga o fale, poletito, ma pa. Aʻeaʻe o loʻo faʻalauteleina lala - mai le tasi ma le afa i le lima mita, lea e tupu vave.

Fuga fugalaʻau fuga i fugalaʻau sili atu i le 4 cm le lautele, lea e aoina i mafiafia openwork inflorescences. Roses o lenei kulupu e fuga faʻalua i le vaitau. I tulaga o lona fausaga, o le krimber bud e tutusa ma hybrid tea ituaiga.

Metotia i fafo:

  • Elfe.
  • Aelita

Ole ala lea a Elfe roses foliga:

Laititi

I le 1810, o faʻataʻitaʻiga o tamaʻi rosa na aumaia muamua i Europa mai Saina. I se taimi mulimuli ane, faʻafetai i taumafaiga a le aufaifaʻatoʻaga mai Sepania, Holland ma Amerika, o le tele o ituaiga o ituaiga o nei rosa laiti na fafagaina. Itiiti rosa e lelei mo teuteuina tuaoi, fugalaau moega, rosa togalaau... O loʻo faʻaaogaina lautele foi latou mo teuteuina balconies, mo le totoina i container ma i le fale i totonu o ulo. E masani ona faʻaaogaina mo le faapipiiina i luga o paelo, ma e faʻaaogaina foi o ni boutonnieres.

Eseese mo le fale: Green Ice.

Metotia i fafo:

  • Lanumeamata mata.
  • Lanumeamata Lanumeamata.
  • Green Ice Min.

Eseese Lanumeamata Lanumeamata:

Floribunda

O rosa Floribunda na fafagaina e ala i le sopoia o lauti lauti, muscat ma polyanthus roses. O le igoa "floribunda" o lona uiga "fuga tele". O se matagofie, umi-fugalaau laʻau e tetee i le malulu ma faʻamaʻi. Lenei vasega e matua unpretentious ma teuteu, e tele inflorescences. Floribunda roses e iloga i le faʻaauau pea fuga taimi.

Metotia i fafo:

  • Greensleeves.
  • Sheila Mac-Queen.
  • JADE.
  • Lanumeamata matagofie

Greensleeves eseese:

Filifiliga Amerika

Roses o Amerika filifiliga e tele mea e tutusa ai ma lauti lauti. Na faʻaaoga e tagata faʻaola Amerika ituaiga faʻaonapo nei ma aso anamua o rosa togalaʻau i le galuega o le kulupu. Lenei vaega o rosa e matua malo ma eseʻese:

  1. tuputupu vave;
  2. pogai malosi;
  3. tetee aisa;
  4. teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  5. fuga uumi ma saua.

Metotia i fafo:

  • Green Tea.
  • Lemonade.
  • Wimbeldon.

Green Tea vasega:

Aoina o se teuina o rosa, florists faʻapipiʻi sili taua i le lanu o le fuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mumu o lona uiga o le alofa ma le tuinanau, samasama o lona uiga o le fiafia, paʻepaʻe o lona uiga mama ma le mama. Afai na faʻailoa atu ia te oe se mea e fai ai aulelei kulimi, ona latou manaʻo lea ia e lotogatasi. Lanumoana o lona uiga lilo, moli - vevela lagona, ma le pāuli ma le uliuli - mana ma le pule. Ma mo i latou e mananaʻo e teteʻi e oʻo lava i mea e sili ona faʻafaigofie ma a latou meaalofa, matou te avatua le fautuaga - avatu se faʻaputuga o rosa e lua-lanu.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

A totoina rosa lanumeamata i fugalaʻau, fautuaina e tagata atamamai le faʻalogo e le gata i le tuʻufaʻatasia o lanu, ae faʻapea foi i le faʻatatauina o fualaʻau o laʻau toto.

Aua le totoina rosa lanumeamata i tafatafa o gladioli ma dahliasaua o nei aganuʻu mafai ona faʻasaua e le tasi le isi!

Green Ice roses e masani ona faʻaaogaina e tagata fai fanua pe a teuteuina fugalaʻau ma togalaʻugala. O se lauusiusi ma lala lala o se maʻaleʻale malamalama lanumeamata paolo e le tupu sili atu ma le afa mita, uma i le lautele ma le maualuga. O lenei laʻau e laʻitiiti ma fetaui lelei mo le teuteuina o le pito o le pito ma foliga matagofie pe a totō i autafa o togalaʻau.

Taua! Ina ia mafai ona faʻaosofia le faʻateleina o le fuga faʻasolosolo o le lanumeamata rosa, e tatau ona vave piki ese ese le fuga.

Green roses foliga sili ona lalelei i luga o le tasi fugalaʻau moega i tafatafa o viola, lobelia, brachycoma, maualalo faʻafiafiaga, pupula lanumoana pupulaina, verena, geranium "ballerina". A teuteuina se moega fugalaʻau poʻo se togalaʻau fugalaʻau, faufautua laufanua fautuaina le totoina o se evergreen prickly spiny tree ufiufi i mumu fualaʻau i autafa o se lanumeamata rosa laʻau. Faʻatasia ma se rosa o se le masani ai lanu, latou foliga tino teuteuina.

O le avanoa i le va o laʻau lanumeamata pupula mafai ona faʻatumuina i laʻau pei o:

  1. lavender;
  2. thyme;
  3. yarrow "ptarmika";
  4. haonechloe;
  5. falaris;
  6. loosestrife;
  7. malualii;
  8. tagata poto;
  9. oregano.

E le faigofie le galueaina ma le vaʻaia o lanumeamata lanumeamata.... Ae ui i lea, o le taui mo le tausiga ma le galue malosi o le a avea o ni fuga fualaʻau e maofa i lo latou matagofie ma le 'eseʻese. Oe le tatau ona faʻatamaia le tuputupu ae o le masiofo o fugalaʻau o se le masani ai paolo ona o lona capricious uiga ma le malamalama i le mafanafana ambient.

Faʻatasi ma le filifiliga saʻo ma le tausiga, o le rosa togavao o le a mautinoa lava tupu ma faʻafiafiaina lē e ana ma se matagi ma umi fuga. E ui lava i le mea moni e faapea o rosa o lanumeamata paolo masani lava ona le faʻaalia manogi, o le a latou mautinoa tosina mai le mafaufau o isi ma teuteuina soʻo se fugalaau moega poʻo togalaau togalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Maa Soama (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com