Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Poinsettia tausiga mea lilo: o afea e teuteu ai ma faʻafefea ona fai saʻo?

Pin
Send
Share
Send

O le teuteuina o se mea taua o le vaʻaia lelei o lau poinsettia i le fale. E faʻamoemoe ile tausiga saʻo pe malosi le fugalaʻau, malosi ma mafai ona fuga.

O se vaega o le poinsettia o le taumalulu fugalaʻau, o le taimi lena o rosette o susulu lanu vavalalata foliga mai. A maeʻa le laʻau, ona leiloa lona matagofie ma lona malosi.

Ma e foliga mai o laʻau ua toʻulu ona o le maliu o le poinsettia. Ole mafuaʻaga lea na tiaʻi ai le fugalaʻau. Ae aua le oso i faaiuga. E naʻo le mea totoe e manaʻomia le malologa e manaʻomia mo le poinsetittia. O totoe e tumau ile 2 masina.

O afea e te manaʻomia ai le teuteuina?

Poinsettia fuga i na o tamaʻi laʻau. O le mea lea, e manaʻomia le teuteuga e fuga mai ai le laʻau ile faʻalua. E taua tele le teuteu pe a paʻu le poinsettia ma faʻamaligi ona lau.

Ae o nisi taimi poinsettia e le faʻamaligiina ona lau ona o le maualuga o le susū i totonu o le potu. I lenei tulaga, e aoga le teuteuina pe a amata ona oso mai fuga. E mafai ona e teuina le laʻau i soʻo se taimi o le tausaga..

Ae e taua le manatuaina afai o le teuteuina o gaioiga e le faia i le tautotogo, ae i le taumalulu, ona tatau lea i le laʻau ona faʻaopoopo le malamalama.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio i le taimi e teu ai le poinsettia:

Faʻafefea ona faʻatinoina saʻo auala?

E te le manaʻomia e tipi maualuga, a leai o le a alu laʻau mai laʻau taʻitasi, o le a tele naua i latou. O lona iʻuga, o le a manifinifi, ma o le iʻuga, o le a le aoga lanu lelei (e mafai ona e iloaina pe aisea e le fuga ai le poinsettia ma o le a le mea e fai ii). O le mea lea, e aoga le tipiina maualalo maualalo mafai. E manaʻomia e teuteu ina ia mafai ona atiaʻe lelei le laʻau, ma vaʻaia vaʻai i le ala saʻo. O fana e le tatau ona faʻatonuina i le pale o le laʻau, a leai o le a i ai le tauvaga ma felafolafoaʻiga i totonu o lala.

E manaʻomia le tuʻu 'eseʻese o laʻau maloloina i 3-5. O le a latou faʻatupuina fou tuputupu ae ma avea ma faʻavae mo lumanaʻi fugalaʻau.

E mafai ona e teuina i le teuteuina o seleulu poʻo seleulu masani maʻai. Ina ia mafai ona ola lauolaola le fugalaʻau ma mafai malosi, e le sili atu i le 5-6 malosi laʻau tatau ona tuua i luga o le fugalaʻau. Afai e le tipi le laʻau, o le a le mafai ona ausia se matagofie, tele fugalaʻau.

I le lumanaʻi, o le lanumeamata vaega o le fugalaʻau mafai ona pinched ia Aukuso, pe a o le amataga o inflorescences lumanaʻi e faʻataʻoto i le pito o le laʻau. Vaega o le au, a maeʻa ona teu le poinsettia, avea ma sili ona lelei tipiina mo le faʻalauteleina.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio pe faʻafefea ona teuteu lelei se poinsettia:

Fuga fugalaʻau pe a uma ona teuteuina

Afai lava e leai ni faʻailoga o le ala mai i luga o au, e le manaʻomia e le poinsetia le faʻasusu... Afai e faʻasusu le eleele, ona faʻaeteete lea ia aua neʻi faʻapipiʻiina aʻa. Ia Me, ua uma le vaitaimi le mautonu. E tatau ona ave le ulo i se potu mafanafana ma malamalama ma toe faʻasusu. E taua le mautinoa o le pito i luga o le eleele faʻamamago teisi i le va o taualumaga, ma e leai se vai faʻaputuputu i totonu o le apa i lalo o le ulo. Fertilizing e aoga le fafagaina mo totonu o laʻau.

Se ata

Vaʻai i le ata o le matagofie o le teuina o le poinsettia, lea na teuteuina i le taimi ma saunia ma le tausiga lelei:




Faʻafefea pe a oti le laʻau?

Toetoe lava taimi o le leaga o le poinsettia e fesoʻotaʻi ma le solia o tulafono o le tausiga... Ae e le manaʻomia foi le finau faapea o le poinsettia o capricious. E mafai ona osofaʻia e iniseti, pathogenic fungus ma siama mataʻutia. O le sili atu lamatiaga o loʻo fai ma sui o ituaiga uma o pala.

O le aliaʻe mai o faʻamaʻi e faʻaosoina e le faʻasusu le talafeagai, poʻo le vevela tele poʻo le malulu potu.

E tatau ona tau i le oti o se fugalaʻau. O le fusuʻaga ia faʻatonutonu tulaga o le taofia ma togafitia ma fungicides poʻo iniseti. E taua le aveʻese o vaega ua afaina, suia le eleele.

Faitau e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o poinsettia iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona toe tipiina se laʻau i le fale ma le fanua lautele.

O se taimi talafeagai ma saʻo tipiina poinsettia o le a fiafia le mata ma lona matagofie fuga mo se taimi umi lava. I le sauniaina o se mafanafana mafanafana ma talafeagai faʻasūsūina, oe mafai ona aloese mai faʻafitauli ma le fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Paint Watercolor Poinsettias Christmas (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com