Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ureki - o se nofoaga faʻapitoa i Georgia ma se matafaga o le oneone oneone

Pin
Send
Share
Send

Ureki (Georgia) o se tasi o sili ona taʻutaʻua nofoaga malolo i le atunuʻu, o loʻo tu i sisifo o le setete. O lona faʻailoga faʻailoga o se matafaga ma le le masani ai le uliuli oneone maneta, lea, i le faʻaopopoina i ona foliga matagofie, o loʻo iai foʻi ma faʻamalologa meatotino. Matou te taʻu atu ia te oe nisi mea e uiga ia latou i le tusitusiga.

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Ureki o loʻo tu i sisifo o Georgia, i le va o nofoaga taua e lua - Poti ma le nofoaga o Kobuleti. O le mea taua o le nuʻu o lona matafaga, igoa igoa o le Georgians Magnetiti (mai le upu Magnetite).

E ui lava i le mea moni e faapea o Ureki e na o se nuu 50 km mai Batumi, o pulega i le lotoifale ua vave atiina ae atinae tetele: i le sefulu tausaga talu ai, fou faletalimalo ma faletalimalo na tatalaina, tele faleoloa tetele ua tatalaina. I le taumafanafana, pop fetu e omai iinei ma faʻatulaga konaseti i le matafaga. O se tasi o mataaga sili ona lelei i Georgia o loʻo tu i le 10 minute le mamao mai le taulaga.

E ui i nei mea uma, ae ui i lea, o Ureki o se nuʻu tele ma povi ma tele o namu. O le mea lea, ae le i o le malaga, e tatau ona e malamalama malamalama i le mea o loʻo e 'ai ai.

O le faitau aofaʻi o Ureki e sili atu ma le 1400 tagata. Tele o tagata e faigaluega ma ola mai le turisi pisinisi.

O a ia oneone maneta?

Maneta oneone i Ureki o le autu ma, atonu, na o le tosina i ai le nuu. E ui lava i le mea moni o le tele o matafaga ma uliuli oneone i isi atunuʻu (Costa Rica, Iceland, Bulgaria, Filipaina), naʻo Georgia o se faʻamalologa sui ma e faʻaaogaina mo togafitiga o le tino. E tusa ai ma saienitisi, e leai ni faʻataʻitaʻiga o le Ureki matafaga i soʻo se mea o le lalolagi, aua o iinei o le oneone e sili ona faʻamalosia (e aofia ai le 30% magnetite), ma o le mafuaʻaga lea e togafiti ai.

O ai e aoga i ai le oneone i Ureki?

Na maua faʻafuaseʻi ona matou aʻoaʻoina le faʻamaloloina o le oneone. I le taimi muamua, na auina mai pagota iinei e faigaluega, ona latou maitauina lea e oʻo lava i tagata mamaʻi ua leai se faamoemoe ua toe malosi. Ina ua maeʻa lenei faʻalavelave, na amata loa ona faʻasalalau e le pulega a Georgia le faʻamaloloina o le oneone ma faʻalauteleina le atinaʻe o turisi.

O aso nei e naʻo le tasi le nofoaga tumama i Ureki - Kolkhida. E togafitia tagata e iai faʻafitauli ma:

  • fatu ma ipu,
  • totoga manava,
  • musculoskeletal system,
  • neula
  • eseese manuʻa.

Ae mo i latou o loʻo tigaina i le maʻi sela, mamapala, ma iai foi maama fulafula ma faʻamaʻi toto, e sili ai le le malolo ii, talu ai o le oneone oneone a Ureki e faʻateteleina lava le faʻamaʻi.

Faʻaaliga faapitoa ua totogi atu i tamaiti i le tumama: i latou oe maua i le faʻamaoniga o le cerebral palsy mafai ona mauaina togafitiga iinei. O le faʻamalologa faʻagasologa e tupu e le gata faʻafetai i le maneta oneone o Ureki, ae faʻafetai foi i le masima sami ea i luga o le talafatai o Georgia ma paina o loʻo tupu i tafatafa o le tumama.

O le tele aoga o le Georgian maneta oneone o Ureki o latou le galulue i le na o le tasi le totoga e tasi, ae faʻamalolo le tagata atoa ma faʻaleleia lona soifua maloloina, faʻamalosia le puipuia sisitema ma normalize faʻagasologa faʻagasologa.


Matafaga i Ureki

O le lua kilomita-umi Ureki matafaga o loʻo tu luga o le Black Sea talafatai i Georgia. O lenei o se nofoaga e malolo ai ma le aiga atoa. E mama le vai sami. O le lautele o le fasi oneone e tusa ma le 30 m, o le ulufale i totonu o le vai e agamalu - e tatau ona e savali 60-80 mita i le loloto. I le ata o le Georgian Ureki, oe o le a vaʻaia ai o se tele paina togavao tupu siʻomia le nuʻu.

O le vai i le sami e manino, ae o le matafaga e le mafai ona taʻua atoatoa mama - o loʻo i ai lapisi iinei ma ou te le aveʻeseina i taimi uma ou te manaʻo ai. O le pito oneone oneone e sili ona teuteu e latalata i le fale tumama. O le tau o le totogiina o lua sun loungers ma le faʻamalu i luga o le matafaga o le 6 GEL, mo le totogi e mafai ona e faʻaaogaina ai le vai taele ma faleuila.

E taua le iloa! E i ai maile taifau se i luga o le matafaga Ureki, ma i le taumafanafana e tele namu.

O le vaega autu o le sami latalata i le nuʻu o Ureki o le toeititi atoa leai o iʻa - o tagata o le sami loloto e le fiafia faʻapitoa i le masani ai meatotino o le vailaʻau oneone.

I luga o le matafaga Georgia o Ureki, e le gata e mafai ona e malolo, ae e te maua foʻi le fiafia: iinei, pei o luga o le matafaga Batumi, oe mafai ona tiʻetiʻe i se vai scooter poʻo ni faʻaseʻe vai. Peitai, o se nofoaga filemu pea, o lea afai o lau sini o faʻafiafiaga, alu i Batumi.

Faitau foi: O fea e sili ai le lisiina o se fale i Batumi - o se aotelega o taulaga taulaga.

Tau - o afea le taimi sili ona lelei e malolo ai

O le vaitau aau i Ureki e amata i le faaiuga o Me (vai vevela +18 ° C), ma e gata i le ogatotonu o Oketopa (vai + 19 ... + 20 ° C).

O masina sili ona lelei e asiasi ai i Ureki o Iuni-Iulai. O le vevela o le ea i le ao e teuina i totonu o le + 25 ... + 28 ° C, vai - + 22 ... + 26 ° C, e seasea timu, ma o le aofaʻi o tagata tafafao e mafai ai ona e mauaina se avanoa avanoa i luga o le matafaga.

E ui i lea, o le toʻatele o tagata tafafao e maitauina i le ogatotonu o Aukuso: toetoe lava o tagata uma o loʻo nonofo i le tafaoga ma e le misia le avanoa e susulu ai le la vevela. Ua faʻamafanafana le ea i le + 28-29 ° C, ma le sami - oʻo atu i le + 27 ° C.

Faʻaaliga! Le mea e vaʻai i Batumi, vaʻai i lenei itulau, ma o fea maketi o le a alu mo faʻatau, saili iinei.

Faʻafefea ona e alu i Ureki

Ureki o se tasi o nofoaga taofi i luga o le alatele e alu atu mai Batumi i Kutaisi, Tbilisi, Borjomi. O le mafuaaga lena e mafai ai ona e oʻo i le nuʻu e toetoe lava o soʻo se felauaiga e alu i lenei itu. Sei o tatou vaʻavaʻai vaʻai pe faʻafefea ona alu mai Batumi i Ureki.

E ala ile minibus

Auala ole taxi e sili ona lauiloa ile faimalaga i turisi i Georgia. Pau lava le toe mea o le leai o se faʻasologa. Ae o tamaʻi pasi e tamoʻe soo, o lea e te le tu ai i le pasi pasi mo le sili atu i le 30 minute. O se mea taua e faʻaopoopo i ai pasese laʻasaga o loʻo agaʻi atu i le taulaga o Ureki i Georgia, o le latou tu i le taofi e te manaʻomia, ae na ona e taʻu lava i le avetaavale le mea e te manaʻo ai. Pasi ma pasi laiti i le isi itu - i Batumi - amata mai le nofoaga tutotonu pasi.

O se vaega o femalagaiga i Georgia o le, faatasi ai ma minibuse aloaia, e le tusa ai foi ma tulafono: oe mafai ona vave ona oʻo i le nofoaga saʻo, ae le sefe i taimi uma (e masani ona manatu avetaavale o latou o le Formula 1 racers). A e le faʻafefe ia te oe, ona e alu lea i le pito i lalo o le uaea taʻavale - o le nofoaga sili lea ona fiafia i ai taʻavale e le faʻatulafonoina (Gogebashvili St, Batumi). Ole taimi ole malaga e tusa male tasi male 'afa itula. O le tau o le faigamalaga mai le au feaveaʻi aloaia o le 5 GEL.

I le nofoaafi

Pau lava le filifiliga o le malaga i le nofoaafi Batumi-Tbilisi. E mafai ona e aveina i se tasi o nofoaafi nofoaʻalo e lua Batumi - i le Old, i le taulaga o Makhinjauri ma Novy - i le taulaga tutotonu latalata i le alatele o Tamara Tamara.

O le nofoaga tuai e le o tu i totonu o le taulaga lava ia, o lea e mafai ai ona oʻo i ai le taulaga i pasi i le 10-15 minute. Ole taimi e malaga ai ile taulaga o Ureki mai Batumi e leʻo se taimi e sili ona talafeagai - 01:15, 07:30 male 18:55. Ole taimi ole malaga e tusa male tasi male 'afa itula. O le tau o le lomiga e 5 GEL.

E faʻafefea la ona sau mai Batumi i Ureki? Ou te manatu na matou taliina lau fesili.

Matou te faʻamoemoe o la matou tusitusiga e uiga i le nuʻu o Ureki (Georgia) na musuia oe i fou vaʻaiga. Fiafia i au malaga!

Ina ia maua se malamalama sili atu i le mea Ureki ma lona matafaga foliga, matamata i se vitio mai se lotoifale fafine.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Haunting by Set It Off cover (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com