Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Features o le tausiga ma le tausiga o sili lelei fritia i le fale

Pin
Send
Share
Send

Mo i latou o loʻo sailia ni fofo e leʻo faʻataʻitaʻia i le mamanuina o nofoaga lata ane ile fesoasoani mai o sui ole lalolagi flora, o Fritia ole a maua moni.

Lenei quirky laʻau o le a faʻatautaia ma le manuia le gaioiga o le ola logolelei faʻaaoga i totonu. O le lauʻeleʻele o le suuluga o Aferika i Saute ma tulaga ogaoga tau. O le mea lea, o le totoina o se fugalaʻau o le a le mafua ai le tele o faʻalavelave. Peitai, e tatau ona e iloa e uiga i tulafono o le tausiga.

Lenei o le a talanoaina i lenei tusitusiga. Ma oe o le a aʻoaʻo foʻi faʻafefea ona faʻateleina le atunuʻu, o a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina le fugalaʻau.

Laʻau uiga

Fritia o se fugalaʻau susulu mai le aiga Aizov. E leai ni lala le laʻau. O laulaʻau e tino, paʻu puipui poʻo fagu e foliga i le teuteuina o itu ma faʻamalama pupuni pupuni. Aoina i afifi. Laʻau o se paʻepaʻe-lanumeamata paolo ma le talatala luga, e uiga i le 2 cm le umi ma le 1 cm le lautele.

O le laʻau e tumau i le fuga taimi i le tautotogo ma le taumafanafana. O fugalaau e nofofua, 2-2.5 cm le lautele, lanu viole-piniki ma se ua paʻepaʻe, o loʻo tu i le ogatotonu o rosette.

Fugalaʻau fuga na o le taimi o le aso i le susulu o le la, ma tapunia i le po. O le vaitaimi o fugalaau e tumau i le vaiaso.

O le laau e afua mai i Aferika i Saute. E seasea tupu i le natura, naʻo luga o maupuepue e latalata i Pretoria. Fritia, o se tagatanuʻu o se laueleele ma le vevela tele le tau, e matua le faʻaaloalo e tausi. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faʻavae o le tausiga, o le a mafai e le laʻau ona faʻataunuuina le matafaioi o se uluaʻi totonu elemeni mo le tele o tausaga.

E faʻapefea ona ese mai fenestraria?

I fafo atu, o nei laʻau e lua e le faigofie ona iloga. O le tutusa na avatu ia i latou e le lautele tulaga faigata i lo latou nofoaga masani. O fualaʻau uma e lua e afua mai i Aferika, ae o Fritia e ola i nofoaga sili atu le susu.

O le eseʻesega tele i fafo o lena fenestraria e matua lamolemole lau malamalama, ae o Fritia lau e foliga mai na ufiufi i se mageso talatala.

Fenestraria buds e faʻapipiʻi i se tamaʻi au, a o le fritia e matua leai lava se mafuaʻaga. E faigofie lava e fuafua ai poʻo le fea o nei succulents i le vaitaimi o le fugalaau. Fenestraria e papaʻe fugalaʻau, Fritia e lanu viole lanu viole.

E leai ni eseesega ogaoga i le vaʻaiga o nei gaosi, seʻi vagana ai Fritia e fai si sili atu faigata i luga o le taimi o le faʻasusu.

Ituaiga ma a latou ata

Fritia o se ituaiga monotypic, o le ituaiga o lea aofia ai le lua faitau aofai - Frithia pulchra ma Frithia humilis

Frithia pulchra

  • Faʻaliliu mai le Latina o le "matagofie", "matagofie".
  • Faitau aofai o Sisifo.
  • O fugalaʻau e lanu viole-piniki, e le masani ona samasama, ma le lautele o le 20-25 mm.
  • Sili atu nai lo Frithia humilis.
  • E malo le fualaʻau, e matala pe a susu.

Frithia humilis

  • Faʻaliliuina mai le Latina o le "presemist".
  • Faitau aofaʻi o Sasaʻe.
  • Fugalaau paʻepaʻe, 11-20 mm le lautele.
  • Laʻititi nai lo Frithia pulchra.
  • O le fualaʻau e mataʻetaʻe, taʻei a o le i susuina le ulu.

Taua! Frithia humilis e masani ona maua i lalo ole igoa Frithia pulchra var. laiti

Tausiga i le fale

Moli

Shaded eria o fritia e matua le talafeagai. E fiafia le laʻau i le susulu o le la, naʻo ia o le a saofaga i le saʻo tuputupu aʻe malosi. I le taumalulu e talafeagai le faʻatulagaina faʻaopoopo moli.

Vevela

Ae o le maualuga o le vevela e uiga ile 24-29 tikeri e toʻafimalie mo le fenestraria. I le amataga o le taumalulu, o le vevela mafai ona faʻaititia tele, i le 11-13 tikeri, ae e le mafai ona faʻatagaina ni auivi poʻo ni mafatiaga ogaoga o le laʻau, o le a oti.

Nofoaga

E sili ona lelei le tuʻuina o le fenestraria i luga o faʻamalama o potu i saute poʻo sautesisifo, e faʻamautinoa ai le malamalama o le fale.

Faasusu

Matua o se tulaga taua pe a faʻainuina fritia o le puipuia le susu mai le ulufale atu i fafo. O le mea lea, o le faʻasūsū e sili ona lelei faia i le pito o le ulo poʻo le auala i totonu o le pallet.

Le substrate le tatau ona waterlogged. Tasi le faʻasusu i le vaiaso ua lava ia Aperila ia Aukuso.

Mai le amataga o Setema i le amataga o Fepuari, o le laʻau e alu i le faʻamoega. I le taimi nei, ua taofia le faʻasusu. Faafouina ia Fepuari, ae le atoa. O le laʻau e faʻasolosolo ona faʻaulufaleina i totonu o se fou faʻasusuina pulega, amata i sina vaega o susu.

Malu o le ea

E lagona le fiafia o Fritia ile averesi o le susū o le 45-55%. O le soona ea ea o le a le aoga ai le laau, i le taumalulu e aoga le tuʻu ese mai radiator.

Faʻaaliga! O le faʻasusu i vai malulu e le fautuaina

.

Laʻei pito i luga

E iai se uiga mautinoa o Fritia ile fafagaina o meaʻai. E le tatau ona faʻaopopoina ni mea toto. I le taimi o le ola ola vaitau, o le filifiliga sili ona lelei o le faʻafouina frit ma faʻapitoa fatuga mo succulents tasi i le 2-3 vaiaso.

Le palapala

Fritia e le o mamafa i luga o le eleele. O le substrate tatau ona matala ma susū permeable. E talafeagai le eleele mo suamalie faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o tamaʻi maʻamaʻa i le fua faʻatatau o le 1: 1. O se mea manaia e le gata o le aʻa e tatau ona faʻatofuina i le palapala. O le kola aʻa ma le pito i lalo o lau fritia e ufiufi i maamaʻa.

Teuteuina

Fritia e iloga i le molting process. I le taimi nei, o laulaʻau fou e fausia i nofoaga o tuai mago. Matua e taua le aua le aveʻese laʻau tuai, i le taumalulu latou te maua ai le susu ma meaʻai i ni fou. I le taumafanafana, e mafai ona aveʻese ma le faʻaeteete lau mamago.

Toe gaosia

Tipiina

Leʻo se taʻutaʻua sili faʻaolaola metotia. E masani ona faʻaaogaina i mataupu a iai le tagata matua, matua tele tuputupu aʻe.

  1. O le eleele tuai ua aveʻese mai le rhizome, o aʻa e mulumulu i le vai.
  2. O aʻa e tatau ona faʻamamago i totonu o le lima itula.
  3. O le rosette e vaeluaina lelei ma le rhizome.
  4. O le mea e maua ai mea e totoina i totonu o ulo fou.

Aveese nisi o aʻa ma lenei ituaiga o faʻalautelega o le masani ai. I le vaitaimi le mautonu o fritia, o nisi o aʻa mamate ese.

Fatu

O le sili ona masani auala e maua ai se fou laʻau.

Landing e faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. O le totoina mea e lūlūina luga o le eleele, ma sausau mama i le eleele ma faʻasusu laʻititi.
  2. O le koneteina e ufiufi ma se lapoa lapoa luga.
  3. E manaʻomia le fausiaina o eseesega ole vevela. 15-18 tikeri i le po, 28-30 i le aoauli.
  4. I le tausaga muamua o le olaga, e le tatau ona taofi le faʻasusu mo le vaitau o le taumalulu. Laʻau laʻititi e le faʻafefe.

O faʻamatalaga e uiga i le toe gaosia ma le galueaina o "maa ola", e aofia ai le fritium, o loʻo faʻamatalaina ia tatou mea.

Faʻaliliuga

I luga o se tusi. E manaʻomia e Fritia ona toefafa tasi i tausaga taʻitasi i totonu o se ulo lautele pe a fai e ola malosi. Lenei tatau ona faia aʻo leʻi amataina se vaitau ola ola.

Laʻasaga masani mo le fesuiaʻiga o fritia:

  1. Aveʻese se koma faʻalelalava palapala mai aʻa.
  2. O aʻa e tatau ona fufulu i lalo o le tafe vai mafanafana ma faʻatagaina e malolo mo 3-5 itula.
  3. O le tui substrate tatau ona faʻasusu.
  4. E te manaʻomia le totoina o le laau i lalo ifo o le mata o le ulo ina ia mafai ai ona faʻatulaga le alavai i luga (ufiufi le aʻa o le aʻa ma lalo lau i maamaʻa).
  5. A maeʻa ona tui, e tuʻu le laʻau i se nofoaga mafanafana. Muamua, Fritia tatau ona puipuia mai le susulu o le la.
  6. O le muamua faʻasusu i le vaiaso. O se aofaʻi laʻititi o le vai e sasaʻaina i totonu o le apa (e le sili atu ma le sipuni ti). Lenei o le a faʻaosofia ai aʻa tuputupu aʻe.
  7. Afai e puao le tau, e faʻamalamalama le laʻau toto.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Ina ia mafai ona puipuia le pala, o le substrate le tatau ona waterlogged. Ae maise i le tau malulu.

Fritia mafai ona osofaʻia e thrips ma mealybugs. Ina ia puipuia lenei mea, faalua i le tausaga, i le tautotogo ma le tautoulu, togafitiga ma talafeagai iniseti vailaʻau tatau ona faia.

Faigata o mataupu

Faatasi ai ma Frity unpretentious, faafitauli ono tulaʻi mai i le vaitaimi o lona fetuʻutuʻunaʻiga i tulaga fale, o le a le amata ona tupu olaola le laau i le taimi o le tuputupu ae vaitau, na o le mago i le taimi o hibernation. O le mea lea, e sili atu le mauaina ia Aperila, pe a oʻo mai le laʻau mai le taimi le mautonu. A faʻatau, e sili atu le filifili mo se tele ola laʻau.

Fritia o se sili lelei teuteuga mo totonu, ae e i ai isi laʻau o le a faia lenei matafaioi atoatoa foi. E aofia ai lapidaria, argyroderma, titanopsis ma conophytums.

Faʻatasi ai ma ituaiga eseese o ituaiga suamalie, fritium, e taʻua foi o le "maa ola", o loʻo nofoia se tulaga malosi. Faʻafetai i lona uluaʻi aliali mai, o tausaga uma lava na te maua ai le tele ma tele o tali i loto o tagata e fiafia tele i le maoaʻe o le minimalism.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ROASTED VEGETABLE FRITTATA. easy healthy frittata recipe (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com