Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga o le mumu ma lanumoana ituaiga o Gloxinia Brocada. Fesoasoani fesoasoani mo le tausiga ma le totoina o se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Tele fugalaʻau e paʻu i le alofa ma latou matagofie fuga ma le masani ai laʻau, manogi manogi ma na o se matagofie vaʻaiga.

Gloxinia e leai se tuusaunoa. O lenei fugalaʻau e avea o se sili lelei teuteuga o le a faʻatumuina le potu i manogi manogi ma maua ai le mafanafana ma le mafanafana.

Ona o le eseese o lanu ma le matagofie vevesi o inflorescences, lenei laau o le a avea ma nofoaga tatau i le fale o soʻo se talimalo, mafua ai le faamemelo e le gata i tagata o le aiga, ae faapea foi malo.

O le a lenei fugalaʻau?

Gloxinia brocada o se laʻau laʻau ia o le aiga o Gesneriaceae... Lenei laʻau ei ai lona tuberous rhizome.

Gloxinias e eseese i le tele o le rosette, mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai microminiature, o le faataamilosaga o le rosette masani lava e le sili atu i le 5 mm, laitiiti, o le faataamilosaga o le rosette oo atu i le 20 mm, semi-laiti, lea e eseese ai le faataamilosaga mai le 20 i le 30 mm, ma le tulaga masani, lea e sili atu ai le faataamilosaga 30 mm.

Gloxinia brokada auai i laiti. O le nofoaga fanau o le fugalaʻau o Amerika i Saute. Ina ia sili atu le saʻo, Pasila. O le atunuʻu lea na maua ai le laʻau i le 1785, ma na faʻaigoa e le au faʻatonu fualaʻau 'aina e faapea, speckled gloxinia. O le mea e ofo ai, ona o le fugalaʻau e iai foʻi lona igoa Sinningia..

Tusitusiga! Gloxinia aitalafu lona amataga i lua botanists i le taimi e tasi - le fomaʻi Gloxin ma Sinning. O lo latou mamalu na faaigoa ai lenei foafoaga o le natura. Ma o lenei, faʻafetai i taumafaiga a le aufaifaʻatoʻaga, o loʻo galue pea mo le 200 tausaga, ona o lea ua faʻateleina le tele o ituaiga o nei fugalaʻau matagofie ua fananau mai. O le iʻuga e mama foʻi, lanu laʻitiiti o le petal.

Eseese

Lanu moaga

O le Gloxinia blue e faʻalua ona fugalaʻau, o lona lautele e oʻo atu i le 8 cm, e masani ona lanu moana pe lanu viole foʻi ma le paepae paʻeʻeʻe ma manifinifi. O le togavao lava ia ausia le maualuga o le 20 cm, lea mai le 10 i le 25 tele faʻalua inflorescences tupu.

Lanu mumu

Gloxinia mumu o se tele fugalaʻau ma matagofie laʻau ma laʻititi fugalaʻau, le lautele o lea e oʻo atu i le 6 cm. O le lanu e mumu mumu, o le tuaoi e sili pe leai foi. O le tele o le togavao e masani lava 20 cm.

Faʻamatalaga i fafo o le laʻau

Gloxinia o se sili ona manaia fugalaau. O lona aoga e le masalomia o le i ai lea o ituaiga o lau eseese, ae faʻapitoa lava, o laupepa tetele ia o laulaʻau lanumeamata poʻo le lanu meamata lanu meamata.

Gloxinia brocada o se ituaiga terry. E vaevaeina i ni nai ituaiga, lea e faʻamoemoe i le lanu o petals: chintz, monochromatic ma brindle. E naʻo le tasi le paolo o loʻo tutupu mai i le monochromatic buds, o chintz e iloga mai i togitogi eseese, ma o loʻo i ai foʻi lau au o le taika ile pito ole petala e faʻaopoopo i tamaʻi fasi

Gloxinia brocade fugalaʻau e tasi le lanu. Matagofie fugalaʻau i pupula pupula oso luga luga o le pogisa lanumeamata laulaʻau, fausiaina o se polo foliga, lea e avea ai le togavao foliga laʻitiiti. O le mea lea, e faʻaigoaina o terry - e tele a latou laina o petala, e faʻatupu ai le togavao i le fugalaʻau. Ma e moni lava.

Vaega:

O le uiga eseʻese o le gloxinia brocade e amata i le fugalaʻau lava ia, aua o le laʻau e i ai si laititi puʻupuʻu rosette, ma faʻafetai i lenei, o laʻau foliga tino tele. O le lanu o laʻau e masani ona monochromatic, ae o isi taimi e iai le tuaoi o se paolo mama nai lo o petala.

O pupala e foliga ma pei o le veloveta. Gloxinia brocade fugalaʻau o se tasi o sili ona tumau fugalaʻau e tumau umi i luga o le peduncle lava ia. O le le masalomia faʻaopoopoina o lenei laʻau e tele fugalaʻau. I le tasi taʻamilosaga, e mafai e le laʻau ona faʻamamaina i luga i le 25 buds.

Faʻafefea ma o fea e toto ai?

Ina ia tupu lenei lalelei, malamalama susulu ma faʻasalalau malamalama e manaʻomia, o le mea taua o lona ave e le paʻu saʻo i luga o le lumanaʻi laʻau. Gloxinia e i ai lava laʻititi fatu. Mo la latou lūlūina, eleʻele palapala o loʻo faʻaaogaina, o le tuʻufaʻatasia o le fanua faʻasusu, humus, oneone ma lau lauʻeleʻele i le fua faʻatatau o le 1: 1: 1: 2.

Aʻo leʻi luluina, o le eleele na faʻamamaina. Ona tatau lea ona e faʻainuina. O le totoina e masani ona faʻataunuuina mai le faaiuga o Fepuari e oʻo ia Mati. O fatu e tuʻuina ma le faʻaeteete i totonu o se fale vevela i le mamao o le 3-5 cm.O fualaʻau e ufiufi i le pepa alumini poʻo le tioata ina ia faʻatumauina le susū. O le eleele e tatau ona i ai ni mea aoga, faʻatagaina le ea e tafe i aʻa o le lumanaʻi fugalaʻau ma aua le taofia vai. O le koneteina e tuʻu i se nofoaga mafanafana. E le tatau ona totoina fatu i le vevela i lalo ole 24 tikeri. O le eleele e masani ona faʻasusu, o lenei e tatau ona mataʻituina.

A maeʻa ona faʻatupuina laulaau moni muamua, e tatau ona totō le gloxinia i totonu o ulo eseese. O le ova tele tuber o le laʻau tatau tatau ona pipii ese laʻititi mai le eleele. A faʻainuina se fugalaʻau lumanaʻi, e te le tau paʻi i laulaʻau.

Fautuaga! E manaʻomia le tupu aʻe seʻia oʻo i le taimi e faʻatupuina ai ni lau moni e 3. O lona uiga e tatau ona oso i lalo le gloxinia. Lea e masani ona tupu pe a maeʻa le 4 masina mai le lulu. Ile taimi lava e tasi, e tupu foʻi le faʻapipiʻi fugalaʻau.

O le sili ona lelei faʻasusu filifiliga mai i lalo. E le tatau ona sasaaina le vai i totonu o le fugalaʻau lava ia, ae i totonu o se ipu tuu i lalo o le ulo muamua.

E manaʻomia foʻi ona faʻasūsū e oe le vai ina neʻi liu vai le 'eleʻele. O mea taua mo se fuga manuia o moli, mafanafana ma le susū. Ina ua tuanaʻi 6-7 masina, a o le tuber ua uma na fausiaina ma le manaʻomia numera o laulaʻau ua fausiaina, o le gloxinia brocada fuga, ae ui i lea, le matua tele.

Naʻo le 2-3 fugalaʻau e fausia i luga o le togavao, ae ose mea ua sili ona ausia. O se matua matua lava fausiaina pe tusa ma le 25 fuga ia lava.

Tausiga

O le mea e sili ona taua ile gloxinia e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ae ui i lea, o tulafono mo le manuia o fugalaʻau o loʻo i ai mo ia, ma e tatau ona mulimulitaʻia ina ia mafai ona lauolaola le togavao, matagofie ma matagofie i le mata. O le optimum vevela e le tatau ona sili atu i le 25 tikeri.

A pa'ū le vevela, o laulaʻau o laʻau e tuʻu i lalo, o le fugalaʻau "paʻu moe". A oso le vevela, e oso aʻe laulaʻau.

E le tatau ona maualuga le susū o le ea, ae e le fiafia foi le gloxinia i ni taʻiala. A mago, e paʻu le enaena mata enaena i laulaʻau. Ae aua le faʻapipiina laʻau, pe a uma lena ono mafai ona pala. Fertilizers e faʻaaogaina uma saunia-faia ma faia saʻo ia latou lava. Fertilizer sapalai e masani ona taofi ia Aukuso.

O le fugalaʻau tatau ona fafagaina tasi i le vaiaso pe 10 aso ma le ola tupu, tasi masina talu ona toto le gloxinia brokada pe toto i se eleele fou.

Faamai

O le Gloxinia, paga lea, pei o laʻau uma, e aʻafia i faʻamaʻi. Ole Ascochitis ole faʻamaʻi lautele lea e tupu pe a oso le susū. Lanu mumu, enaena pe enaena taufaʻafefe foliga i luga o laulaʻau.

O laulaau faʻaleagaina e aveʻese, a maeʻa ona togafitia le laʻau i le kopa sulfate ma o lenei gaioiga e toe faia pe a maeʻa le vaiaso.

O le tuai o le malaia o le faʻamaʻi sili lea ona matautia mo le gloxinia... E mataʻutia le afaina o vaega uma o le laau.

E amata ona aliali mai i luga o laulaʻau se pupula, latou te mago pe a matutu ma amata ona pala pe a oso le susū.

Faʻamataʻu laina enaena i luga o leaga 'au. O le isi faʻamaʻi masani o le fungus o le septoria. I luga o laulaʻau o le gloxinia, lanu efuefu pe efuefu-mumu vaʻaia foliga mai, o au ma laʻau mago mago, loloʻu i luga. E fai lava si faigata ona sefe le fugalaʻau ile tulaga lea. Toatele faia le mea sese o le amataina e lima piki ma toso faʻasolo laʻau lala. Lenei mafai ona taitaiina atu i le vave oti o le laau.

Taua! O le faʻamaʻi e tupu ona o le mea moni o le ea susulu ua faʻateleina, o laʻau ua tele faʻapipiʻiina, o le gloxinia palapala ua mafiafia lava ma le faʻafefiloi eleele e leʻi faʻamamaina.

O le Gloxinia brocada e faigofie foi ona maua i faʻamaʻi e pei o le efuefu, suia o le efuefu, o se faʻamaʻi foi lea o le fungal, o le fatapogi, ma thrips.

Fanafanau foliga

O se vaega o le toe gaosia o le gloxinia o se tele o avanoa... E mafai ona faʻalauteleina e ala i laulaʻau, tipiina o laʻau, fatu, peduncles, faʻamavae vaega.

Toe gaosia o gloxinia e se lau:

Gloxinia brocada o se sili ona ofoofogia laʻau, lea e mafua ai ona toʻatele tagata fiafia i lona matagofie. E i ai le tele numera o tulaga lelei, o lea o lenei fugalaʻau o le a teuteuina atoatoa soʻo se potu ma faʻamalosi loto.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ioane 14 - Tusi Paia Samoa (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com