Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Herceg Novi - o le a le mea e tatau ona e iloa e uiga i le sili lanumeamata taulaga i Montenegro

Pin
Send
Share
Send

O le nofoaga o Herceg Novi o le pulega faʻatonu o le munisipale o le igoa tutusa. Nofoaga i luga o le Adriatic talafatai, latalata i le tuaoi ma Croatia ma Bosnia ma Herzegovina, 70 km mai le laumua Podgorica ma 30 km mai Tivat International Airport. O le isi faʻailoga o le Bay of Kotor, i le faitotoʻa o loʻo i ai le "'aʻai e afe sitepu" poʻo le "faʻatoʻaga botanical", pei Herceg Novi Montenegro ma ona tagata e valaʻauina.

O le vaega o le nofoaga malolo o 235 km ², o le faitau aofai e tusa ma le 17,000 tagata. O le taunuʻu atu i Herceg Novi, ua maitauina e tagata tafafao se isi nofoaga o le taulaga e faʻatusatusa i isi nofoaga i le talafatai o Montenegro - e foliga mai o loʻo tauivi ma le natura o le vao, ma o loʻo taumafai tagata e fausia fale i totonu o maʻa maʻa ma faʻatutuina le tele o faʻasitepu. O le mafuaaga lena e talitonu ai o teine ​​i le lotoifale e sili ona matagofie foliga i Montenegro - e tatau ona latou manumalo i le faitau afe o sitepu i aso uma. Ma Herceg Novi o loʻo siʻosiʻomia foi e laʻau, e pei ona molimauina i le tele o ata o fualaʻau, alofilima, cacti ma fugalaʻau, lea e lolomiina e tagata femalagaaʻi.

Tau ma le tau

Montenegro ma le Metitirani talafatai i le lautele e faʻaalia e se suiga o le malu o le tau i le taumalulu ma le vevela o le taumafanafana, lea e moni foi mo Herceg Novi. O le 'aʻai na tu i luga o le fogafale o le Mauga o Orien (o lona maualuga e oʻo atu i le 1,895 mita) ma puipuia ia lava mai le' ea malulu. O le tau ile averesi faaletausaga o le vevela o le + 16 ° C. Ia Ianuari ma Fepuari, o le averesi o le vevela i aso uma e + 10-12 ° C (vai o le vai e 14-15 ° C). I le taumalulu, o le thermometer e le pa'ū i lalo -5 ° C. I le masina muamua o le tautotogo, o le ea mafanafana e oʻo i le + 17-19 ° C, ma mai ia Aperila ia Oketopa e leai ni vevela i lalo + 20 ° C.

O le averesi o le ea i le ea ma le vai i le taumafanafana o le + 23-26 ° C, lea e faʻalauteleina le vaitau aau mai ia Me ia Setema. O le uiga ese o le tau i Herceg Novi e sili atu ma le 200 la susulu i le tausaga, i le taumafanafana e "galue" le la mo le 10.5 itula i le aso. O leisi foliga o le mistral, lea e faʻamaluluina le timu o le tau, faia o seila ma tagata faaseʻe alofa ia te ia lava.

O le taimi sili ona lelei mo se matafaga ma tafaoga tafaoga i Herceg Novi o Iuni ma Setema ma o latou tau malu, leai timuga ma le averesi ea vevela o + 26 ° C. O afiafi i nei masina e mafai ona malulu, o lea e aoga ai le aumaia o peleue uumi lima ma oe.

Mataʻaga a le 'aʻai

O vaaiga uma o Herceg Novi o loʻo tufatufaina faʻapitoa i le va o ona teritori autu - o le Old Quarter, o le Embankment ma le vaega o Savina. Pei o isi lava taulaga i Europa, o le Old Quarter o le sili lona tamaoaiga ile faʻamanatuina o talaʻaga. E aofia ai le tele o mea taua fausaga, fausia i taimi eseʻese ma fealofani fealofani i totonu o le taimi nei laufanua o le nofoaga.

Taulaga tuai o Herceg Novi

O le lelei tulaga faʻafanua o le taulaga o Herceg Novi fuafuaina lona iʻuga. I le tele o seneturi, na suia ona lima i le tele o taimi, o lea la o le mafuaʻaga taua mo ana fuafuaga o le fausiaina o puipuiga puipuiga. Tasi o latou - Olo o Sahat-Kulafaia e le Turkish sultan ma teuteuina i le tele uati. Teisi maualuga - 'Olo i Sisifo, ma le itu i sasaʻe o le Old Quarter - olo o Saint Jerome... O le falesa i tafatafa o le sami ua faʻapitoa foi mo le mulimuli - na liua mai le mosque ina ua pa'ū le malo o Ottoman i le ogatotonu o le 19 seneturi.

O loʻo fauina fale olo bastion Kanli-Kula, Sipaniolo le 'olo o Spagnola, faʻaleagaina Venetian Citadel ma Fale puipui o le sami... O le mulimuli na faʻatuina se tasi o muamua ma na fuafuaina e puipuia Herceg Novi mai le sami. Lenei aso, ata o loʻo faʻaalia i lenei tosina, polokalama konaseti ma discos ua faʻatulagaina.

E i ai ni nai faleaiga ma faleoloa i le Old Kuata o Herceg Novi, ae o loʻo iai fale ata, o se potu tusi, o se faletusi ma tusi taua ma se falemataʻaga. O le savali i luga o lenei vaega o le nofoaga malolo o le a avea ma suʻega mo turisi vae o le tagata tafafao maimoa ona o le tele o numera o faʻataʻamilo auala ma sitepu. Ina ia vaʻaia uma vaʻaiga, e tatau ona e ofuina ni seevae mananaia, ona foliga fiafia lea i le ata o le a sili atu le fiafia.

Tapaʻaga o le taulaga

O le faʻailoga o le taulaga o Herceg Novi "Lima Danits" o se tasi o sili ona matagofie i Montenegro. Faʻalauteleina 7 kilomita le umi (mai le taulaga taulaga o Savina i le nofoaga faʻalesoifua maloloina o Igalo), ua avea ma totonugalemu o turisi olaga ona o le faʻamautuina nofoaga faʻatutu i ai, e aofia ai faleaiga e faʻatosina tagata asiasi ma le manogi o falai iʻa ma figota, ma lueina luga galu o vaa ma vaa. Mo le 30 tausaga, o se nofoaafi na tamoe iinei, lea na soloia i le 1967, ae o ni maʻa matagofie ata na totoe mai ai.

Itumalo Savina

O le vaega taʻutaʻua o Herceg Novi o Savina, siʻosiʻomia e lanumeamata. Lenei o le monikea lauiloa Savina - o le "toeaina" o Montenegro, Serbia ma le atoa Adriatic talafatai. O le muamua malumalu o le monastery na fausia i le 1030 - e toatolu ia. I se faʻaopopoga, o le fausaga aofia ai se sela fale ma lua fanuatanu. O mea autu o le malaga mai o le faʻailoga a le Tina a le Atua o Savinskaya, o le satauro o St. Savvas ma se faʻailoga tele o St. Nicholas le Wonderworker. O le monastery o loʻo siʻomia e se paka matagofie ma ala e savali ai. Tagata tafafao maimoa e fiafia tele i ai, ma taumafai e puʻeina ia le gata i le manatuaina, ae faʻapea foi i se ata.

Motu o Mamula

Tautala e uiga i vaaiga a Herceg Novi, e le mafai ona le amanaʻia le motu o Mamula ma le 'olo o le igoa e tasi. O loʻo tu i le faitotoʻao le faga, faʻataʻamilomiloina e peninsula o Lustica ma Prevlaka. O le motu na mauaina lona igoa le masani ai i le ogatotonu o le seneturi muamua, ina ua fausia e le General Lazar Mamula mai Austria-Hungary ni olo i luga. I le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi, na nonofo ai tagata Italia ma avea le 'olo o se nofoaga o faasalaga. Ma o le aso ua fuafuaina le fale e avea ma se faletalimalo.

E mafai ona e oʻo i le motu i luga o vaʻa poʻo vaʻa, ae ia manatua o le 'olo e tapunia mo tagata lautele.

Lustica Peninsula ma le Ana Lanumoana

O le peninsula ua uma ona taʻua Lustica e faatosina mai tagata tafafao ma le Blue Grotto, Blue ana, lea na maua ai lona igoa ona o le ofoofogia o le aafiaga - faʻafefiloi i vai masima, o ave o le la vali ona puipui i lanu uma o lanumoana ma lanumoana. Tagata uma e omai i Herceg Novi taumafai e vaʻai i le natura gaioiga ma le lautele o le 300 m ² ma le loloto e oʻo atu i le 4 m, o taʻavale laʻupasese e fealuai i le va o le penisula ma le talafatai, ma vaʻa folau vaʻaia taofi i luma o le ana e tuʻuina ai a latou pasese taimi e fiafia ai i le siʻosiʻomaga o le pu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga i totonu ma faataamilo i le taulaga

E ui lava o matafaga o Herceg Novi e le mafai ona taʻua o le sili ona mafanafana i Montenegro, e mafai lava ona e fiafia i lou taimi i luga o latou. I le tele o tulaga, o lenei o le a faʻaalu sina taimi, talu ai e leʻo iai uma nofoaga faʻafiafia vai sami i totonu o le taulaga lava ia.

Matafaga tutotonu

O le taulaga tutotonu o le taulaga e tu latalata i le ogatotonu. O le sili ona mamā vai, o le mafai ona nofo fua ma lisi sun loungers ma faamalu faia lauiloa i totonu o le lotoifale ma tagata asiasi. Ina ia savali i luga o le paluga o maamaa maʻa ma oneone, e tatau ona e aumaia ou seevae matafaga. O le matafaga e mafai ona oʻo atu i ai vae mai le tele o faletalimalo faletalimalo, ae i le maualuga vaitau e aoga le faʻanatinati e maua se nofoa. O faleoloa ma fale 'aʻai o loʻo tu latalata ane.

Matafaga matafaga

Ua valaʻaulia oe e le pene Lustica i le matafaga o Zanjice - e taʻua foi o le Peresetene matafaga, talu ai sa avea ma matafaga tumaʻoti o Josip Broz Tito. O le umi o le talafatai ma maamaa maamaʻa ma sima e tusa ma le 300 mita, e faʻataʻamilomiloina e le toga olive. Lenei oe mafai ona malolo mo se totogifuapauina, lisiina o le la malologa, pe leai se totogi - i lau oe lava kapeta poʻo solo.

O le faga e lafi lelei mai matagi, o le ulufale atu i le vai e saogalemu, o le sami vai e mitamita i se lanu lanumoana - e le mo se mea na maua ai e le matafaga le faʻailoga faʻavaomalo lauiloa o le Fuʻa. Aau i se nofoaga, ma e oʻo lava i le tau lelei, o le a faʻamalieina soʻo se tafaoga. O atinaʻe tetele o Zanjice o loʻo faʻatusalia e nofoaga tumama ma tumama, o nofoaga e paka ai taʻavale ma pa meaai mama. O le auala sili ona faigofie e alu ai i le matafaga o le sami taxi mai le talafatai o Herceg Novi, aʻo vaʻai i mataaga faʻanatura pei o le Mamula Island ma le Blue Grotto.

Mirishte

E le mamao mai Zanjice o loʻo iai se nofoaga e taʻua o le sili ona lalelei i le talafatai o le nofoaga. O le matafaga o Mirishte o loʻo tu i se tamaʻi faga i tua atu o Cape Arza. E fausiaina i luga o tulaga e ufiufiina i laupepa oneone lelei - vaivai ma maaleale. O le ea iinei e mama ma fou ona o le mafiafia o le togavao. O le matafaga o loʻo i ai ni taʻaloga taʻaloga mautotogi ma se faleaiga tautua i le lotoifale meaʻai.


Dobrech

O le isi matafaga i luga o le penisula o Lustica e tuufua Dobrech, ma iloa atu le Bay of Kotor. O le umi o le fasi pepa mo sun suning ma aau e tusa ma le 70 mita. E ufiufiina i tamaʻi maʻamaʻa ma faʻataʻamilomiloina e laʻau lauolaola. Dobrech o se mamā, lelei matafaga ma se malae taʻalo ma totogi sun loungers ma faamalu, suia potu, taele ma fale taele. Ae o lenei e mafai ona e sunbathe mo maua fua, ave mea uma e te manaʻomia ma oe. I le auala, o lenei nofoaga o loʻo aofia i le lisi o 20 sili sili matafaga i Montenegro.

O loʻo galulue le au faʻolaola ile matafaga, ma e iai le cafe e le mamao mai le matafaga. E mafai ona e oʻo atu i Dobrech ile vaʻa mai Herceg Novi, Montenegro e puʻupuʻu - o mamao ia e laʻititi ae le mamafa.

Manatu Moni

  1. Ole tele o faleʻaiga ma meaʻai manaia, maualuga togi ma lelei iloiloga o loʻo tu i luga o le auala o Njegoseva ile taulaga tuai.
  2. Mamula Island e mafai ona vaʻaia i le ata 2014 o le igoa tutusa. O le ituaiga o le ata e mataʻutia, faʻafiafiaina.
  3. I le teritori o le 'olo ma le falepuipui tuai o Kanli-Kula i Herceg Novi, e masani ona faia faʻaipoipoga.

O vaʻaiga o matafaga o le aʻai o Herceg Novi, o loʻo faʻamatalaina i luga o le itulau, ua makaina i luga o le faʻafanua i Lusia. Ina ia vaʻaia mea uma, kiliki i le faʻailoga i le tulimanu agavale tauagavale.

O se aotelega o Herceg Novi ma ona mataʻaga, tau i faleʻaiga ma le maimoaina o le taulaga mai le ea - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HERCEG NOVI u0026 ZANJICE (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com