Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai fasimoli i le fale - fua, vitio, faʻatonuga

Pin
Send
Share
Send

O fafine faʻaonapo nei, e aofia ai ma aʻu, e taoina falaoa i le fale, fai le mayonnaise, ma iʻa masima. E maua ai le avanoa i oloa lelei ma sefeina. Sa ou fiafia i le fesili pe faʻafefea ona fai se fasimoli ma oʻu lava lima i le fale.

E le o le faʻapea mai o le sefeina o le faʻaaogaina o le fasimoli fai fale e tele. Ae matou te taʻele ma fufulu o matou mata i aso uma, ma matou te mananaʻo e faʻaaoga mea maloloina ma le saogalemu. O nei meatotino o le mea lilo i le manuia o le fasimoli fale.

O le fasimoli fai fale e lelei tele, siosiomaga faʻauo ma agalelei oloa. E fetaui ma le tumama manaʻoga o tagata o le aiga ma e talafeagai o se meaalofa mo se uo vavalalata, mo se faʻataʻitaʻiga, ia Mati 8 po o se aso fanau.

Fasimoli fai fale fai fua

Tele tagata o loʻo aʻafia ile faia o fasimoli e o latou lava lima. Mo nisi o se mea e te fiafia iai, mo isi o se auala e maua ai tupe i le fale. E oʻo lava i se tagata amata e faʻatautaia lenei faatufugaga.

I le galuega, o le saunia-faia fasimoli faʻavae e faʻaaogaina, lea e masani ona suia i le pepe fasimoli poʻo le fasimoli e kukaina faʻaaogaina ai suauʻu malo, faʻaopopo ma isi mea.

Tusa lava poʻo a fualaʻau mo le faia o fasimoli i le fale, o le iʻuga o se mea matagofie ma maloloina.

Faʻafefea ona fai se fasimoli masani

Vaega:

  • Vai faʻamamaina - 700 ml.
  • Lye - 270 g.
  • Suauʻu olive - 1 l.
  • Suauʻu popo - 500 ml.
  • Suauʻu fatu vine - 500 ml.

Sauniuniga:

  1. O le suauʻu faʻamaonia i le fua, faʻapea foi ma le paluga alkaline, ese ese vevela i le 40 tikeri.
  2. Faifai lemu ona tuu le kulimi i totonu o le paluga suauʻu, tuʻu i lalo i totonu o le paluga ma, faʻaaoga auala pupuu, palu mea i totonu mo le tolu minute.
  3. Liligi le sefulu mililita o le kinamoni suauʻu i le faʻatumuina fatuga. A maeʻa le palu faʻatasi, sasaa le paluga i se paluga, afifi i luga ma se palanikeke mafanafana ma tuʻu mo le aso. Lenei o le a tumau mafanafana ma fesoasoani faʻamaeʻaina le vailaʻau tali atu.

Vitio fua

Faia o ou sukalati fasimoli

O le fua o loʻo mulimuli mai o le a apili ia i latou ma se nifo suamalie. Seʻi tatou faia se fasipolo sukalati o loʻo iai se foliga faʻaseʻe ma se manogi gutu.

Vaega:

  1. Faʻavae fasimoli - 100 g.
  2. Suauʻu almond - 1 kulimi o se sipuni.
  3. Kofe - 1 kulimi. o se sipuni.
  4. Koko - 2 kulimi. sipuni
  5. Suauʻu taua (vanilla).

Sauniuniga:

  1. Faʻalulu muamua le faʻasologa. E faʻatagaina ona suia i se fasimoli pepe, e fautuaina e pasi i se mea valavala pe faʻapipiʻi lelei. Faʻafefiloi le paluga faʻatupu ma le pata almond, koko ma le kofe olo.
  2. Faatumu kulimi kulimi i le tuufaatasiga ma faʻatali seʻia faʻamaʻaʻaina. Ou te fautua atu ia te oe e faaaoga laiti fomu i le tulaga o fugalaʻau, atigi po o manu. O lona iʻuga, e pei uma lole o le fasipolo sukalati e fai ma lole.

Susu ma le meli fasimoli fua

I le fale, e mafai ona e faia se fasimoli manaia ma le fasimoli. O tekinolosi gaosi e faigofie ma tuusaʻo, ma o le iʻuga o se oloa o le a maua ai faʻafitauli i le tele o oloa faleoloa.

Vaega:

  • Fasimoli pepe - 100 g.
  • Meli - 2 kulimi. sipuni
  • Susu - 0.66 ipu.
  • Suauu buckthorn sami - 1 kulimi. o se sipuni.
  • Citrus suauʻu taua - 15 mataua.
  • Glycerin - 1 sipuni ti.
  • Fugalaau chamomile.

Sitepu kuka:

  1. Tuufaatasi le fasimoli pepe pasi i totonu o le grater ma mafanafana susu, faatali teisi, ona uu lea i totonu o le faletaele seia liusuavai. Ulufale i mea o totoe.
  2. Faʻaopopo le meli i le paluga, ona o le sami buckthorn suauʻu ma le glycerin, ona chamomile fugalaʻau ma le taua gaʻo. Tuʻu pea le faʻaputuga i luga ole afi ma faʻaoso e aunoa ma le faʻapuna. A lamolemole, tufatufa atu i foliga.

Faʻafefea ona fai se fasimoli faʻamama lima

Ou te aumaia ia te outou le fua mo le faia o fasimoli fufulu lima. Afai e te tausia e le aunoa lou paʻu, o le a fesoasoani i lenei mataupu.

Vaega:

  • Fasimoli pepe - 0.5 pa.
  • Alu 'ava mālosi - 0.5 kulimi. sipuni
  • Amoniuma ava malosi - 0.5 kulimi. sipuni
  • Glycerin - 0.5 kulimi. sipuni
  • Citric acid - 0.25 tsp.
  • Fofo o le hydrogen peroxide - 0.25 ipu.
  • Vai - 1 ipu malamalama.

Sauniuniga:

  1. Liligi le fasimoli pepe i totonu o le grater i totonu o se koneteina vai ma faʻatali mo ni nai itula seʻia faʻafefeteina.
  2. Tuʻu ipu ma fasimoli vai i totonu o se koneteina ma vai ma vevela laʻititi.
  3. Faʻalauiloa ni ava malosi i totonu o se vaega tutusa ma faʻatasi ma le citric acid faʻasusu i totonu o se sipuni vai. A uma ona palu, aveʻese le paluga mai le ogaumu ma faʻaoso seʻi malulu.
  4. A o faʻaoso, faʻaopopo le hydrogen peroxide. Ua sauni le fasimoli lima.

Faʻatonuga vitio

Ou te manatu a o faitauina le mataupu, na e maitauina i tulaga uma o le faʻavae e tutusa, ma o fua e eseʻese i faʻaopoopoga. Afai e te manaʻo ma maua mafaufauga, e mafai ona faigofie ona fai sau oe lava fasimoli fua, lea o le a iloga mai i se sili lelei tuufaatasiga, matagofie lanu ma manogi tulaga ese.

Faʻafefea ona filifili se fasimoli faʻavae ma aua le faia ni mea sese

I le faʻaiuga, o le a ou taʻuina atu ia te oe e uiga i le lavelave o le filifilia o se fasimoli faʻavae ma e uiga i mea sese e amataina ai tagata fai fasimoli. Fasimoli faavae o se toeititi maeʻa oloa, le faʻaituau i meatotino, leai se lanu ma leai se manogi. O le faʻavae e manaʻomia mo le faia o fasimoli fale.

E le faigata ona faʻatau se fasimoli faʻavae Saina, Latvian, Siamani, Igilisi ma Peleseuma gaosiga. O faʻavae mai Peleseuma ma Siamani e tali tutusa i meatotino. O lenei manino le faʻatulagaina e leai se manogi ma maua ai le tele aofaʻi o foam.

O oloa mai Egelani ma Latvia e iloga mai i le maualalo o le surfactant content. O le iʻuga, o le fasimoli na faia mai ia latou na atili ai ona paʻu. Ae o nei faʻavae faʻavae aofia ai sili atu mea masani.

E lelei le fasimoli a Saina, ae e manogi. O le mea e lelei ai, e le faigata ona malemo le manogi i le fesoasoani mai o se manogi. O nisi faʻavae e mafai ona fefiloi pe a manaʻomia. O le mea taua o loʻo latou fetusiaʻi le tasi i le isi i tulaga o gaʻo mea.

Ou te fautuaina le faʻaaogaina o se tulaga faʻavae. E le faʻamalo faʻavaʻa ma atili ai ona leaga le papala, ae e aoga ai le paʻu. Ma e taua lenei mea, aemaise pe a fai o loʻo e vaʻaia lelei ou foliga paʻu.

Tele mea sese amataina faia

Tumau faʻamaoni i le autu o le faia o fasimoli i le fale, e le mafai ona le mafai e se tasi ona taʻua mea sese ma faʻafitauli e feagai ma pepe fou. O mea sese uma e fesoʻotaʻi ma le matagofie o le mataupu. O le fasimoli e faʻamalieina le mafiafia, malepe, pe paʻepaʻe foʻi pe a tipi. O le faʻatumauina o faʻavasegaina ma le faʻaaogaina o mea lelei e fesoasoani e aloese ai mai na faʻafitauli.

  • A malepe le fasimoli pe a tipi, o lona uiga e tele le vai inu i totonu. O lenei faaletonu e le afaina ai le tulaga lelei o le oloa, naʻo foliga vaaia lava e pagatia. I nisi tulaga, o suauʻu manaʻomia mafua ai tele fragility.
  • Afai e te maua se fasimoli agamalu, ma a tipi ese le briquette pa'ū ese, lona uiga ua le manuia le tulaga gel. Ina ia foʻia le faʻafitauli, tuʻu le oloa e matua mo le lua vaiaso, ona tipi lea i se manoa kitara.
  • E le o se mea e masani ai le paluina o le fasimoli ua uma ona vali. O le lelei e le afaina mai se vaʻaia vaʻaia. Ufiufi le fasimoli pe a maeʻa ona tuʻu i mamanu e faʻaleleia ai le faʻafitauli. E aveese le maa i se naifi poʻo se vai.
  • Afai e le mafiafia le fasimoli, ia mautinoa ia faʻaaoga le saʻo o le lye. E masani lava o lenei aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le maualuga pasene o suauʻu vaivai. I lenei tulaga, o le faʻaumiumi faʻagaeʻetia o le tali e faʻaaoga ai se palu masani o le a fesoasoani e suia le tulaga.

E i ai mea sese e lamatia ai le soifua maloloina. I nisi tulaga, papaʻe papaʻe aliali mai i le fasimoli. Latou faia e tioata alkaline o loʻo leaga faataapeina i le suavai. Faʻataʻitaʻi nisi o nei tioata faʻaaoga se laina faʻapitoa. A faʻapea o le vali, tiaʻi le fasimoli.

Na ou alu i luga o le laʻasaga 4 i lea laasaga fua mo le au amata, faʻatonuga fai fale, ma fesoasoani mo le filifilia o se faʻavae. O lenei o le a ou taʻuina atu ia te oe ni fiafiaga faʻamatalaga e uiga i le amataga o le fasimoli.

O le a le mea ua tatou iloa e uiga i le fasimoli?

E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, o tagata anamua na fufuluina i latou lava i taimi uma ina ia le manogi tagata ono. Na latou faʻaaogaina le vai ma le oneone e avea ma vailaʻau. O le fauga o le fasimoli na faʻafaigofieina e le maualalo o le aoga o le fufuluina ma le faʻaaogaina o le oneone. E faigata ona fai atu le taimi na aliali mai ai le fasimoli ma o ai e ana le tusitala. Tasi le mea e mautinoa, e matua atu nai lo le pepa ma le pauta.

Mulimuli ane, na amata ona oloina e tagata le tino i le gaʻo poʻo le suauʻu, ona latou oloina lea o le ata palapala mai le paʻu. Mo lenei mafuaʻaga, na faʻaaogaina foʻi le 'ele. Fai mai se tasi o tusitala o talafaasolopito Roma, o le fasimoli muamua lava na aliali mai i Gaul. O tagata na nonofo i le setete anamua na faʻaopoopo lefulefu i le gaʻo o le 'oti' oti, ma o le faʻaiuga na faʻafefiloi na faʻaaoga e fufulu ai le lauulu ma pe a fufulu

Mulimuli ane, na nonoina e le au Roma le oloa mai le Gauls, o latou na faʻaaogaina e fausia ai sitaili o teuga masani. I le 164, na maua ai e le fomaʻi Roma o Galen, o fasimoli e fufulu ma mulumulu.

O tagata Arapi e manatu i latou na faia fasimoli mautu. Mo lona gaosiga i le seneturi lona fitu, na latou faʻaaogaina le lefulefu, limulimu, lime, suauʻu olive, 'oti gaʻo ma le potash. O Spaniards na aumaia le fua lea i Europa. O lona iʻuga, o le atinaʻeina o le fasimoli na amata i totonu o atunuʻu o Europa.

I na aso, sa tauivi le faʻakerisiano ma faʻatauaina faapaupau, e aofia ai ma le tu masani o le mulumuluga. O le mea lea, o baths na aliali mai i Europa na o le 15 seneturi e ala i taumafaiga a le au faʻataʻavalevale. O fitafita o na taimi na tuʻuina atu le fasimoli i tamaʻitaʻi e fai ma meaalofa.

I le seneturi lona sefulufitu, na tupu ai se suiga ile faia o fasimoli. Ona iai loa lea o le veteina o le foam, ma avea ai ma tagutugutu ma saolotoga e filifilia e tagata. O fasimoli manogi na gaosia mo fafine. Toetoe lava o fale lelei uma na i ai le pesini.

O le lisiina suiga suiga ua aloese ai tulafono o le tumama. Tagata o na taimi e leʻi faʻamamaina atoa latou lava, faʻasao se taugata oloa.

Lua selau tausaga mulimuli ane, na aliali mai paipa vai i 'aʻai a Europa faʻatasi ai ma le faʻavaivai. O fale mauʻoa uma sa i ai le tapu taʻele, ma o fasimoli na tu malosi i le tumama i aso uma. O aso nei tagata nonofo i le taulaga faʻaalu pe a ma le lua vaiaso i le taʻele i le tausaga.

O le fasimoli ua leva ona fai i Rusia. Valdai ma Kostroma tagata fai fasimoli na lauiloa i le atunuʻu uma ma atunuʻu mamao. Ina ua maeʻa le foliga mai o le fale gaosi metotia mo le gaosia o le caustic ma le soda ash, o le fasimoli faia na taugofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TOP 5 Haka Performances (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com