Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafitauli laʻau laulau: o le a le mea latou te liua uli ai, liu samasama ma paʻuʻu ese? Faʻamatalaga o le laʻau ma foliga o le tausiga

Pin
Send
Share
Send

E talitonu o le evergreen gardenia o se whimsical fugalaʻau. E foliga mai, e le sili atu ona manaʻomia nai lo isi fale i totonu.

Pei o le tele o totoga matagofie, e fiafia le togalaʻau i le tausiga lelei ma le vaʻai totoʻa. A leai, e aliaʻe faʻafitauli ma laulaʻau, lea e amata ona samasama, faʻapogisaina ma paʻuʻu ese.

I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻai ai i mafuaʻaga autu o laʻau faʻamaʻi o lenei maaleale fugalaʻau, faʻapea foi ma auala e togafitia ai. Matou te fautua atu e maimoa i se vitio aoga i lenei mataupu.

O le a lea

MANATUNATUGA: O lenei laʻau totino e ana le tele o aiga Madder. Sili atu nai lo 250 ituaiga o togalaau ua lauiloa i le lalolagi. O le vaega ola o le Sasae Mamao, Initia, Saina. I le vao, e ola i Amerika i Saute, Asia i Sasaʻe.

O le fugalaʻau lava o se evergreen tropical shrub. I le fale, naʻo le tasi le ituaiga ua tupu - le jasmine gardenia.... O se tamaʻi laʻau e oʻo i le 50 cm le maualuga ma e papaʻe fugalaʻau. O le tele o le inflorescences o 7-10cm le lautele. O se uiga iloga o le matagofie ese mai o se manogi manaia, ma se faʻaali malu o le jasmine. Na matou tusia e uiga i le aoga mea totino o le togalaau i se isi tusitusiga.

Vaega:

O le togalaʻau o loʻo i ai laulaʻau o se mauʻoa, lanumeamata lanumeamata lanumeamata, faʻafeagai, seasea maua i togitogi o le 3. E i ai foi le peristo-loop faʻafiafiaga ma le koluse-faʻafitauli laʻasaga faʻatulagaina.

Pei ona e iloa, o laulaʻau o loʻo matilatila lava i tafatolu stipules, o se lamolemole luga ma o se pupula susulu. Laʻau umi e oʻo i le 10cm. Faʻatasi ai ma tagata teu fugalaʻau, e taua le faʻatoʻaga mo le teuteuina o laʻau, o se pupula o le evergreen e foliga ofoofogia, tusa lava pe leai ni fugalaʻau.

Aisea e lanu samasama ai laulaʻau?

O le fugalaʻau tali atu i sina suiga laitiiti i nofoaga ma siʻosiʻomaga... Tusa lava pe leai se la i fafo atu o le faʻamalama mo le tele o aso, o aso puaoa e maitauina mo se taimi umi, e timu - o lenei mea e mafua ai le faʻanoanoa i le laʻau. Ua musu e Gardenia e fuga ma ono faʻapaʻu ona fuga. Leitioa a, aua o le laau o se ese fugalaʻau. E tali atu i le le lelei fuataga e ala i le samasamaina o lau. O mafuaʻaga e tatau ona malamalama atili i auiliiliga.

Eleele le talafeagai

E fiafia Gardenia i le eleele oona, pH 4.5-5.5. O le sili lelei tuʻufaʻatasiga o le palapala palu tatau tatau ona latalata latalata i le mafai i le natura nofoaga. I eleele le faʻaituʻau, o le aʻa e le mitiia mea aoga. O lona iʻuga, o le a ola leaga i fafo le fale, vave lafoaʻi fugalaʻau, ma o le a amata ona liu samasama ma uliuli laulaʻau. Faitau iinei pe faʻafefea ona filifili le saʻo eleele ma ulo mo togalaau, ma le a le mea e fai pe a fai e le fuga le laau, oe o le a aʻoaʻoina i lenei mea.

O le a le mea e fai?

I le aluga o taimi, o le vai fufulu ese acidic vailaʻau ma le lalolagi e tatau ona faʻamaʻaina... Ina ia faia lenei, 1 taimi i le 7-10 aso, vai acidified vai e faʻaaogaina e faʻasusuina ai lenei:

  1. sua o le tipolo (3-4 mataua i le 1 lita);
  2. acid citric (ni nai fatu ile 1 lita o suavai);
  3. peat infusion (200 g o peat e fefiloi ma 3 lita o vai, totoina mo le aso).

Le lava meaʻai, faʻafefea ona faʻaleleia?

I le amataga o le tautotogo, amata tupu olaola, o le fugalaʻau manaʻomia faʻaopopo meaai, ma i le vaitaimi o le tautoulu-taumalulu, e le mafai ona faʻaogaina ni faʻalaʻau. Suavai laʻitiiti faʻalaʻeiina mo fugalaʻau e faʻaaogaina o niuterene. I le le lava o le magnesium ma uʻamea minerale i lau taumafataga, o laʻau loa amata amata ona liu sesega ma mago. Faʻapitoa lava fafagaina le laʻau i le taimi o le fugalaau vaitaimi..

O le a le mea e fai?

Afai o le eleele e leʻi toe faʻafouina mo se taimi umi, atonu o le a faʻaumatia ma o loʻo leai se aoga o microelement aoga. Gardenia tatau ona fafagaina 2-3 taimi i le masina, ma sauniuniga faʻavae i le magnesium ma le uʻamea. Mo faʻamatalaga faʻapitoa, e mafai ona faʻapipiʻi le Gardenia i le magnesium sulfate, 20 g o le vailaʻau mo le 10 lita o le suavai. I le lumanaʻi, e tatau ona toe toto le togalaau aina.

Faʻasusuina o tusitusiga

O le Jasmine gardenia e tali atu i le le faʻasusu sese, samasama o le laupepa... E le lelei pe a le lava le vai i le laau na maua. Afai e mago atoa le eleele, e lagona lava e le fugalaʻau le leai o se ola e maua ai le susu ma niuterene. Ae e sili atu le leaga pe a sasaʻa le fugalaʻau i totonu. Le aʻa faiga e masani ona i totonu o se susu siʻosiʻomaga, amata le faʻagasologa o le pala.

O le a le mea e fai?

  • E tatau ona faʻasusu le eleele ile taumafanafana 1-2 taimi ile vaiaso.
  • Mataitu le tulaga o le eleele.
  • I le taumalulu, ua lava e faʻasusu tasi i le 7-10 aso.
  • Faʻaaoga na o vai vaivai e faʻamamaina mo le faʻasusu, aunoa ma le le mama ma masima.
  • O le vevela vai e tatau ona 30-40 ° C.

Aisea latou te liliu ai uli ma paʻuʻu?

Afai e te alu 'ese mai ma faʻataʻitaʻiga o tausiga, e iai faʻafitauli tau soifua maloloina ile fale.... E lanu uliuli le lau, amata ona pisia, ma e leʻi umi ae paʻu. Muamua, matou te iloiloina mafuaʻaga o lenei tulaga, ona o lea o auala o le faʻateʻaina.

Ova le susu

Taua: O aso uma e faʻasusu ai pe lapoʻa le tele o le vai faʻaaogaina e mafai ona i ai ni faʻalavelave tutusa. E le gata i lea, o le faʻaputuga o le vai i totonu o le ulo faʻailo se tulaga lelei alavai lafoa poʻo lona leai.

Ae o le mea moni, e fiafia le Gardenia i le susu, ae leʻo le susu, pe a le tausia lelei, e pala foʻi aʻa... Afai o le 15 minute talu ona faʻasusu le vai i luga o le eleele, ona i ai la ma faʻafitauli ma le substrate.

O le a le mea e fai?

  1. Aveese le laau mai le fugalaʻau fagu.
  2. Suesue ma le faʻaeteete ma lagona le aʻa.
  3. Oti ese le uli, aʻa pala i se mea faigaluega maai.
  4. I le auala lava e tasi, aveʻese ia laʻau uliuli.
  5. Faʻamama vaega.
  6. Taulima le laʻau ma le vaivai faʻasolosolo faʻasolosolo vailaʻau.
  7. O vailaʻau nei o loʻo faʻaaogaina: "Fundazol", "Ferazim", "Uzgen", "Benomil".
  8. Tui le fugalaʻau i se eleele fou. E manaʻomia se vaega alavai.
  9. Aua le faʻasusu vave peʻa uma tui.
  10. Tuʻu le laʻau mo le 3-4 vaiaso i tulaga oona, ufiufi le ulo i se taga palasitika.
  11. Aveʻese mai le la, masani ea, vai.

Hypothermia

Fugalaʻau fealofani mafanafana Gardenia, ma faʻataʻitaʻiga ma le faʻafuaseʻi o le paʻu o le vevela, e punou ifo laulaʻa i lalo ua leai se ola, pouliuli. Lenei mafai ona tupu pe a aveina totonu fafo fafo mai le faleoloa, i le malulu vaitau. Pe a ulufale le ea malulu i totonu o le potu ma faʻasaga saʻo i luga o le laʻau.

O le a le mea e fai?

Afai ole hypothermia e le taua, ona toe faʻaleleia lea e le fugalaʻau ia ia lava le malosi. I le lumanaʻi, aveese le i ai o ata, maualalo le ea vevela. Tulaga silisili ona lelei o le 20-24 ° C.

Iniseti leaga

O le uliuli o le lau ipu ua faʻaoso e se apogaleveleve mite... Latou lalaga lalaga faʻamoe i lalo o le lau ma fafagaina suavaia Gardenia. I le faia o lenei mea, latou faʻateʻaina le fugalaʻau, ma laulaʻau uliuli o se faʻailoga o le tagata ese e le o manuia. O le siaki e fefe tele i le susu, o lea o le faʻasusu i le vai e faʻaleagaina mo ia.

O le a le mea e fai?

Afai o se tuaoi o loʻo maua i luga o se togalaau, e tatau ona faʻasusu i se tali o se vailaʻau sauniuni:

  • "Neoron".
  • Actellik.
  • "Bicol".
  • Akarin.
  • "Temita".

E tatau foi ona manatuaina o le faʻamaʻi na vave ona suia i mea oona.... O le mea lea, i le taimi o mulimuli mai taualumaga, le vailaʻau tatau ona suia.

Isi faʻamaʻi

Chlorosis - O lenei faʻamaʻi e taatele i gardenias. E mafai ona tatou faʻapea o le latou faʻamaʻi lea o loʻo faigaluega.

E tupu o se faʻaiuga o le leai o se uʻamea i le palapala, faʻapena foi i le taimi o lona faʻavasegaina, faʻasusuina i le le lelei o le suavai, ma le maualuga anotusi o chlorine ma isi vaega alkaline.

O faʻailoga o le chlorosis o le yellowness, suia o le lau ipu o le laʻau.... I lenei tulaga, o le uaua tumau lanumeamata.

O le a le mea e fai?

  1. Lafoa masani ma sasaʻa sauniuniga o loʻo iai uʻamea, mo se faʻataʻitaʻiga Ferovit, ma le tali o le kopa sulfate i lalo o le aʻa.
  2. E mafai ona faʻaoga le tali uʻamea ia te oe lava ia.
  3. Faʻaoga le metotia masani: "totoina" se elea uʻamea vaega, o se fao, se pine i totonu o se togalaau ulo.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le Gardenia i lenei tusitusiga.

Gardenia o se maaleale fugalaʻau, aua le minoi soʻo... E fiafia le laʻau e tu i luga o lana faʻamalama, e leai se ea malulu, vaʻa, susulu o ave o le la. Faʻapea foi, le laʻau o le a le teʻena masani ona faʻasusu ma acidic vai ma fafagaina i uʻamea ma magnesium. Aua le tuulafoaia ia manaʻoga o se uiga ese matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Laulau with corned beef (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com