Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fale Cubic i Rotterdam

Pin
Send
Share
Send

Rotterdam (Netherlands) e i ai lona umi talaʻaga, ae o ona autu faʻatosinaina e le o talaʻaga faʻamanatuina, ae o mea o aso nei fausaga. O se tasi o mea mataina o fale kupita, lea e tosina mai i ai turisi ma lo latou tulaga ese. O nei uluaʻi fale ua avea ma faʻailoga iloga o Rotterdam. O a latou fomu e matua tulaga ese lava e faigata ai ona vaai faalemafaufau pe faʻafefea ona faʻatulagaina potu nofo i totonu ia latou. Peitaʻi, o tagata asiasi mai i Netherlands e maua le avanoa e le gata e asiasi ai i le fale mataʻaga i le "pusa" ma faʻamasani ma totonu o lona fale, ae ia nonofo foʻi i se fale mautotogi e nofo ai se tasi o fale kupita.

Talafaʻasolopito o le fausiaina o fale

I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le ogatotonu ogatotonu o Rotterdam mafatia afaina tele ona o se taunuuga o le pomu e Siamani vaalele. E tusa ma le 100 tone o uta mataʻutia na paʻu'ū i luga o lenei taulaga o Netherlands, sili atu ma le 2.5 km2 o lona eria na faʻaleagaina uma, ma o le vaega o totoe o le teritori na susunuina.

Ina ua maeʻa le taua, na toe fausia Rotterdam. O le auala ua tatou vaʻaia ai nei o le iʻuga o le manaʻoga o tagata o le taulaga ia faʻateleina le matagofie o lo latou taulaga nai lo le taimi o le faʻatafunaga. Ina ia mafai ona iloa le foliga o Rotterdam ma le mafai ona toe taʻua, e le gata na toe faʻaleleia nisi fale anamua i le latou tulaga faʻavae, ae faʻapea foi mea faitino o aso nei fausaga o le sili ona le masani ai fomu na fausiaina.

O le Erasmus Bridge, o le Timmerhuis ma le Vertical City Complex, o le fale o nofoaafi, o le Euromast, o le Markthal Shopping Center o ni faataitaiga tulaga ese uma ia o le fausaga e le masani ai, lea e maua ai e Rotterdam se foliga fou ma le malosi.

Ae, masalo, o le sili ona fiafia tagata tafafao maimoa e mafua mai i cubic fale, Rotterdam e le naʻo le tasi i Netherlands o loʻo i ai fale o lenei foliga, o loʻo i ai foafoaga tutusa o le tutusa tusiata i le Dutch taulaga o Helmond. O iina na faʻataʻitaʻia ai e le tusiata o Pete Blom lana poloketi o fale kupita i le 1974, ma le 10 tausaga mulimuli ane ai, na faʻatulagaina fale i Rotterdam.

I le amataga o le 80s, na fuafuaina ai e le pulega o le taulaga o Rotterdam e fausia se auala nofoa ma fale e nonofo ai, ma na ave le faamuamua i le poloketi a Pete Blom, o se fale muamua. O le faʻataʻitaʻiga o fale kupita o le "auala o fale teu laau". Muamua, na fuafuaina e fausia 55 fale, ae i le faʻagasologa o le fausiaina na tonu ai e taofi i le faigata o 38 cubic fale, o le fausiaina na maeʻa i le 1984.

Features o tusiata fale

O le faʻavae o fale taʻitasi o le fale kupapa o se faʻapaʻafu, maualuga koluma i le tulaga o le hexagonal prism, i totonu o loʻo i ai le tulaʻi aʻe i le mea e nonofo ai. I vaitaimi i le va o koluma, o loʻo iai le aʻoga, faleʻoloa, ofisa, faʻafesoʻotaʻia le fausaga atoa i se mea e tasi. I luga aʻe o loʻo i ai se laupepa matala mo le auala savali, i luga aʻe o le vaega e nonofo ai o le faʻafitauli amata i le tulaga o lapoʻa tele, o le diagonal o lea e o gatasi ma le laina faʻatatau.

Cubic fale o le a le i fafo o le masani pe a fai latou te tuleia i le auvae. Ae o le tusiata Pete Blom na tuʻuina fale kupita i Rotterdam (Netherlands) e le o le pito, ma e oʻo lava i le pito, ae i luga o le tulimanu, ma o lenei mea na avea ai i latou ma vavega o inisinia.

O le faʻavae o le fausiaina o poloka o laupapa laupapa faʻatasi ma faʻamalosia sima papa. Ina ia saʻo, o le foliga o cubic fale e latalata i le parallelepiped nai lo o le kupita, lenei e faia e maua ai le fausaga sili atu mautu. Ae mai fafo, o lenei vavaeʻesega i le tele o vaega e le mafai ona vaaia, ma o fausaga foliga pei o cubes paʻi vaega o latou foliga. O pusa taʻitasi o se potu tuʻufua e tolu tulaga ma le aofaʻi o le 100 mita.

Faʻafefea ona vaai fale i totonu

I totonu o le fale pei o le poloka, o le mea e le masani ai, o puipui faʻaseʻe, o pou e faʻamau i le faʻalo, faʻapea foʻi ma faʻamalama i nofoaga e leʻi mafaufauina.

O le muamua tulaga o le fale kupapa o loʻo nofoia e se umukuka ma se potu malolo, o puipui iinei e faʻaloʻo i fafo. O se sitepu faʻasolosolo uʻamea e tau atu i le tulaga lua, lea e i ai fale taʻele ma potumoe.

I le tulaga tolu o loʻo i ai se potu e mafai ona fetuʻunaʻi o se ofisa, taumalulu togalaau, vasega pepe. O puipui iinei e faʻatasia i le tasi itu, fausia ai se tasi o tulimanu o le pusa. Ona o le malifa o puipui, o le aoga vaega o le potu e laʻititi nai lo le mea moni fola eria. Ae i leisi itu, faʻafetai i faʻamalama faʻamasani i itu uma, e masani lava ona i ai le tele o malamalama iinei, ma o se matagofie vaaiga o le taulaga o Rotterdam tatalaina.

O avanoa o totonu e fausiaina i totonu o fale kupita e matua faʻatapulaʻaina - a uma mea uma, e le mafai ona e tautau se mea i luga o le puipui iinei - e leʻo se fata, e le o se atavali. O le faʻamamaina o puipui e manaʻomia ai le faamamāina masani, e pei foi o fola, a o le efuefu e mau i luga o latou ona o le malifa.

Masalo o nei faigata, faʻapea foi ma le naunau o turisi i lenei tosina atu o Rotterdam, na mafua ai le tele o tagata e ana lenei fale suia o latou nofoaga o nonofo ai, ma faʻalapotopotoga eseese faʻamautuina i le tele o le fale mautotogi potu. O loʻo iai le fale mataaga teuoloa i se tasi o fale kupita, e mafai ona e alu iai e vaʻai pe faʻafefea ona faʻatulagaina le potu malolo i totonu o se fale e le masani ai.

Fale matamata i itula: 11-17 i aso uma.

Tau tiketi: €2,5.

Le tuatusi: Overblaak 70, 3011 MH Rotterdam, Netherlands.

Faʻafefea ona e alu iina

O fale kupapa o Rotterdam (Netherlands) o loʻo tu i le taulaga tutotonu latalata i isi mea taua - le Maritime Museum, St. Lawrence Church, ma le Center for Contemporary Art. E mafai ona e sau ii i le metro, tram poʻo pasi.

I le metro e tatau ona e alu i le Rotterdam Blaak nofoaga i luga o soʻo se laina - A, B poʻo le C.

Afai e te manaʻo e tiʻetiʻe i se nofoaafi, e tatau ona e uia auala 24 poʻo le 21 ma alu i le nofoaga o Rotterdam Blaak.

O pasi e mafai ona e oʻo ai i auala 47 ma le 32, taofi le Station Blaak, e te savali ai 0.3 kilomita i fale kupita i le auala o Blaak.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Stayokay Hostel Rotterdam

Cubic fale (Netherlands) e lelei e le gata mo lo latou amataga, ae faʻapea foi mo le latou gafatia. E le gata e mafai ona vaʻai i latou i fafo i soʻo se taimi o le aso, ma mai totonu i soʻo se aso, e ala i le asia o se fale mataaga faʻaopoopo. Ae e mafai lava ona e nofo i totonu o lea pusa maʻa, nofo i le fale talimalo a Stayokay Rotterdam.

Stayokay Rotterdam Hostel ofa faʻasoa ni filifiliga faʻaopoopo:

  • Potu lua - 1 moega moe;
  • Potu Quadruple - 2 moega moe;
  • Potu e ono moega - 3 moega moe;
  • Nofoaga i se potu masani mo 8 tagata;
  • Nofoaga i se potu masani mo 6 tagata;
  • Nofoaga i se potu masani mo 4 tagata.

Stayokay Rotterdam o loʻo iai le masini faʻatau, o le pa ma le tamaʻi ofisa mo meaʻai māmā. E i ai le leai se totogi Wi-Fi. Buffet taeao o loʻo aofia i le tau.

Falefaʻele ma taele e faʻasoa. Lunches teuina ma uila lisi o loʻo avanoa i se tau faʻaopopo. Totogi tau faʻamoemoeina i le vaitau ma apitaga filifiliga. I le taumafanafana, e tusa ma le € 30-40 tagata taʻitasi i le aso. E avanoa le siakiina i totonu ile uati.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O fale Cubic o se mea manaia i Rotterdam o le a faʻatamaia ai le paleta o femalagaaʻiga i Netherlands ma lanu susulu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Port of Rotterdam. Science Fiction? (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com