Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Auiliiliga e uiga i le faʻalauteleina o tupu geranium e tipi ma fatu

Pin
Send
Share
Send

Vave pe mulimuli ane, o tagata uma e anaina tototo laʻau e feagai ma le fesili: faʻafefea ona faʻalauteleina se fiafia fugalaʻau? Mo oe lava, pe atonu o se meaalofa i e pele. I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai i auala e maua ai ni Royal Royal Geraniums.

O le galuega i le filifiliga o geraniums, pe i se isi faaupuga pelargonium, na amata i le 17th ma le 18th seneturi, ina ua aumaia ituaiga eseese o lenei laau mai Aferika i Europa. O le iʻuga na aliali mai i se tupu tele, na mauaina lona faʻamaeʻaina i le 1840 e ala i taumafaiga a le faʻatoʻaga Farani o James Audier.

Matou te taʻuina atu ia te oe tulafono uma ma nuances. Ma a maeʻa ona faitau lenei mea, oe mafai ma le talitonu atoatoa i ou agavaʻa amata le gaioiga o le toe gaosia o lenei tupu tupu.

Laʻau foliga

Pelargonium royal e iloga i fugalaʻau lapoʻa ma le lautele o le 5-7 cm ma le uaea poʻo tuʻufua. E aoina fugalaʻau i se faamalu laulelei... E lua petala e iai pogisa, aʻo totoe e pogisa. O le lanu o le royal geranium fugalaʻau e matua 'eseʻese - mai le kiona-paʻepaʻe i burgundy. Naʻo lanu lanumoana ma samasama lanu o loʻo misi mai ile fusi o alaleo. O laulaʻau e tosoina i tafatafa o lanu eseese. O le maualuga o le togavao e mai le 40 i le 50 cm.E ui lava o ituaiga ma le pito i lalo laʻau ma tamaʻi fugalaʻau na fafagaina - Angelic Pelargoniums. Latou te tau le malamalama ma fuga mo le tusa o le ono masina.

O se lelei (poʻo le le lelei) o le leai o se uiga manogi manogi.

O lenei aristocrat e fuga mo se taimi puʻupuʻu nai lo le masani ai i totonu o le fale, mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana, tusa o le 90-120 aso. Ioe, ma manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ae o le matagofie o le a ia faʻaeeina ia te oe o se taunuʻuga e moni aoga ai.

Mo ituaiga uma o geraniums, lua auala o faʻalautelega e mafai: e fatu ma tipiina. Faʻatasi ai ma le Royal Pelargonium, o le toe gafa e sili atu ona faigata.:

  • E masani lava, o mea totō fou e maua mai i tipiina. Faatasi ai ma lenei matagofie capricious, o le gaioiga avea atili faigata, ae i lalo o tulafono uma, pe afai e te iloa faʻapipiʻi tupu tupuaga ma pe o afea, i lenei auala oe mafai ona maua ai se laʻau ma uma foliga foliga.
  • Ioe, e mafai ona e tupu tupuola pelargonium mai au oe fatu, ae ui i lea, o le a avea o se laʻau e le tutusa ma lona tupuʻaga. O le ituaiga tupu e masani lava o se hybrid, ma pei o soʻo se hybrid na te le toe gaosia uma ona varietal uiga e ala i fatu. E foliga mai, o le a faʻafuaseʻi, tatou masani ai, zonal geranium. E mafai ona tupu se laau talafeagai mai fatu lelei na faʻatau e le faleoloa. O le faiga e umi ma faigata, ae sili ona manaia.

Faʻafefea ona faʻalautele i le fale?

Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i le avanoa e aumai ai se kopi fou fou o le tupu tupuʻaga. Tatou amata i le sili ona talafeagai faʻalautelega e ala i tipi.

Tipiina

E manaʻomia le amanaʻia uma nuances e maua ai se iʻuga lelei:

  1. Taimi O le mea sili ona taua, e tatau ona e filifilia le taimi saʻo mo lenei auala. O le vaitaimi sili ona lelei e amata mai i le faaiuga o Aukuso i le amataga o Setema. Fuga fugalaʻau ua uma, ae o le le moe vaitaimi e leʻi oʻo mai. Afai o le au, totoina i lenei taimi, mauaa, ona i le tautotogo e ono amata amata fuga.
  2. Sauniuniga o tipiina. 'Oti ese pito i luga o 7-10 cm le umi. Tuʻu 3-4 luga laʻau i luga ia latou, aveʻese le toe. Fufui le tipi i totonu malala malala. Tuʻua na o au tipi mo ni nai itula e mago.
  3. Sauniuniga eleele. Saunia ese ese koneteina ma eleele susū mo le tipiina. O le palapala o se paluga o oneone ma peat. E mafai ona e faʻaogaina peat tablets i le amataga laʻasaga, sosoʻo ai ma le toe tuiina pe a uma ona mauaʻa i le eleele.
  4. Rooting. O le tipiina tatau ona faʻalolotoina e 1.5-2 cm i le palapala susu. Taʻitasi 'au i totonu o se eseʻese koneteina, lenei o le a fesoasoani aloese mai le leiloa o uma totoina ona o faʻamaʻi. Oe le manaʻomia le ufiufi i se mea mo le tutusa mafuaʻaga. O le tulaueleele e tuʻu i nofoaga e aunoa ma ni ata faʻataʻitaʻi ma feololo moli. Le isi, e tatau ona e mautinoa o le eleele o loʻo i totonu o sina laʻititi tulaga.
  5. Alu i le eleele. A maeʻa ona mauaa, e masani lava a maeʻa le 1-2 masina, ona faʻamatuʻu ma le faʻaeteete lea o le laʻau ma se paluga eleele i totonu o se ulo ma ni eleele lelei.

Faalogo! Royal geranium tipiina le sosolo i totonu o le vai, o le a na o le pala. O le mea lea, toe gaosia na o le tuʻu saʻo i le eleele.

E mafai foi ona e vaʻai faʻatonuga pe faʻapefea ona faʻalauteleina le geranium tupu e ala i tipi i lenei vitio:

Fatu

Mafaufau i laʻasaga o le gaioiga o le faʻalauteleina o tupu geranium e fatu:

  1. Faʻatauina o fatu. Mauaina o fatu mai se gaosiaina iloga e taua. E faʻamoemoe i mea e te maua i le iuga - royal geranium pe e le o manino le mea. Faitau iloiloga, fesili faataamilo i luga o le fonotaga.
  2. Taimi folau. E mafai ona e totōina geraniums i soʻo se taimi o le tausaga pe a fai e iai sau lamepa faʻapitoa mo moli faʻaopopo. O le taimi sili ona lelei mo le atinaʻeina masani o le laʻau o le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati.
  3. Sauniuniga fatu. Aʻo leʻi totoina, e mafai ona e faʻasusu fatu mo le 2-3 itula i soʻo se fofo faʻapitoa, pei ole epin poʻo le zircon. E ui lava e le manaʻomia lea mea.
  4. Sauniuniga eleele. E mafai ona faʻatau le paluga eleele mo le totoina, pe faʻafefiloi le eleele masani ma peat ma le oneone. I le fua faatusatusa 2: 1: 1. O le mea taua o le eleele e le mamafa tele, ae le malamalama. Faʻasua le palapala a o leʻi totoina.
  5. Lulu Faʻasalalau fatu i totonu o koneteina poʻo totonu o se koneteina i le mamao o 5 cm mai le tasi i le isi luga o le lauʻeleʻele palapala. Oomi mama i latou i le eleele. Faamafa i se fasi manifinifi o le eleele. Fana i le vai mai se fagu pasī. Ufiufi i le tioata poʻo le palasitika seʻia aliali mai le germination. Tuʻu i se nofoaga mafanafana ma feololo.
  6. Filifili. Afai o lau geranium na totoina i totonu o se koneteina masani, ona maua ai lea o se pea o laulaʻau laʻau, e tatau ona e tuʻuina ma le faʻaeteete i se isi pesini. Fesuiaʻi na o le eleele, e aunoa ma le aʻafia o aʻa.

Afai o fatu e maualuga le lelei, ma o mea uma e faia saʻo, ona maeʻa lea o le 4-5 masina o le a mafai ona e faʻamemelo i muamua fugalaʻau.

O le a le mea e ono tupu sese?

Royal pelargonium e matua maaleale, o le mea lea nisi faʻafitauli ono tulaʻi mai pe a faʻatupuina geraniums:

  • Tipiina, pei o na tupu mai fatu, fatu mafai ona osofaʻia e se siama fiva. O le mea lea, e taua le mataʻituina o le susū. E sili le faʻatupuina o laʻau taʻitasi i totonu o se container eseʻese, ma vave faʻaleagaina uma faʻamaʻi pipisi.
  • E mamae laulaʻau ma tautau pei o se lapisi? Oe sasaa geranium. E tatau ona e taofi le faʻasusu.
  • E lanu samasama ma mago ia laulaʻau? E le o lava lou faʻasusu. Masalo e naʻo le pito i luga e faʻasusu. E sili ona lelei le faʻasūsū e ala i le sump.
  • Ua mamae le laʻau? Siaki pe ua osofaʻia lau geranium e faʻamaʻi, ona fesoasoani ai lea o iniseti ia te oe.
  • Ina ia mafai ona fuga atoatoa, e manaʻomia e le laʻau se sapalai o mea tatau uma, o lea la, 2 vaiaso peʻa maeʻa le pikiina, e mafai ona fafagaina fualaʻau i le fetilaisa mo fugalaʻau laʻau. E sili atu le amata fafagaina mauaa tipiina ma le amataga o le tautotogo i le amataga o Mati.

O le aoga o le tausiaina

Royal geranium manaʻomia togafitiga faʻapitoa. Ina ia aua neʻi toe tau mafaufau pe aisea e le fuga ai laʻu geranium, e sili atu le saunia uma talafeagai tulaga mo pelargonium mai le amataga:

  1. Vevela ma le susū. O le masani ai o le vevela o le potu, e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi ma ni togitogi, e sili ona lelei mo le tatou aliʻi. O le sūsū e tatau ona feololo, ae o le ea matū i tafatafa o radiators o le ai ai se aafiaga leaga i lona tulaga.
  2. Moli. O Geranium e fiafia tele i le la, ae o tipi ma laau toto e sili ona teu i nofoaga faʻapaʻiaina i le feololo. A malosi au laʻau, e mafai ona e aveina i fafo i le tau mafanafana ma le toʻafilemu. O ia sunawahing o le a fesoasoani fugalaʻau ma laulaʻau e faʻaalia manino ai a latou lanu. E le fautuaina e toto le masiofo o pelargoniums i le eleele tatala mo le taumafanafana, e agamalu tele mo ia tulaga.
  3. Faasusu. Ua uma ona tatou talanoa e uiga i lenei, faʻasusu tatau lava ona lava. Lelei sili atu mai lalo, ala i le paleti. O lenei mea o le a taofia ai le laau mai lologa ma o aʻa maualalo o le a mauaina le aofaʻi manaʻomia o vai.

    E tatau ona mafanafana le vai, a leai e pala le aa.

  4. Laʻei pito i luga. Fautuaina e fafaga geraniums mai le iʻuga o le le moe vaitaimi, taʻitasi 2 vaiaso seʻia oʻo i le iʻuga o le fugalaʻau, ma le faigata minerale fetilaisa mo fugalaʻau laʻau.
  5. Fausiaina Bush Faatasi ai ma le foliga mai o 3-4 lau i luga o se talavou laʻau, pinch lona pito i luga. O lenei mea e atili ai ona lauolaola ma laʻau vao. E mafai ona e faapipiina le isi laʻau, ae ia manatua o ia ituaiga togafiti tuleia le taimi o le amataga o le fuga.
  6. Aveʻese buds. O fugalaʻau uma ua mamae e tatau ona aveʻese nei. Lenei o le a sefe sili atu malosi e fausia ai ni fugalaʻau fou.
  7. Teuteuina o le tautoulu. A maeʻa le fuga o le geranium, ma o le taimi le mautonu ua i luga o le faitotoʻa, o le laʻau e teu. O tui e ola mai laulaʻau sinuses e aveʻese, ma o mea autu e faʻapuʻupuuina. 6-7 laʻau tumau i luga o fana uma.

E mafai ona e faitau atili e uiga ile tausiga o geraniums ii.

Faaiuga

Royal geranium o se lalelei moni i totonu o fugalaʻau i totonu o fale, o lea la o le tiga mataala e manaʻomia e aoga. A maeʻa ona faʻataʻitaʻia, e mafai ona e aumaia ni kopi fou mo oe pe fai ma au meaalofa i uo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Пилотов некому учить. В Ульяновском институте гражданской авиации не хватает летчиков - инструкторов (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com