Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pemba - Tanzanian motu ma ona tele aʻau

Pin
Send
Share
Send

O le amu amu o Pemba, o se vaega o le motu o Zanzibar (Tanzania), ua lauiloa i le tele o ituaiga tafaoga tafafao. Aferika natura, sami tau, tuʻufaʻatasia o turisi ma malologa avanoa faʻaopopo i lenei nofoaga lauiloa. E ui e le taʻutaʻua tele Pemba i le siosiomaga tafafao ma e taʻutaʻua i se tafaoga filemu filemu mai le tulafono o malo. Lenei e mafai ona e masani faʻatasi ma le lalolagi i lalo o le sami, le matagofie o atumauga maualuluga ma faʻaalu se atoa tafaoga tafaoga tafaoga i le talafatai o le Vasa Initia.

Faʻamatalaga lautele

O le Pemba Island i Tanzania e tu i le 50 kilomita i matu o. Zanzibar. O lona umi e 65 km, lautele - 18 km. I le tala faasolopito, i tagata Arapi fai pisinisi, na lauiloa o le "Green Island", e tele i mea manogi - o se faʻapitoa taua oloa.

O le faitau aofai o tagata iinei e laititi atu nai lo Zanzibar, e iloga mai i le agalelei ma le faʻaaloalo tele i le lotoifale talitonuga. Folk vailaʻau e lautele faʻataʻitaʻi ii, ma faʻatoʻaga e faʻavae i luga o le totoina o mea manogi, araisa ma legume. Le itiiti ifo ma le 3 miliona niu laʻau e ola i luga o le motu, togatogo ma niu e galueaina.

O Pemba e i ai lana lava malae vaalele. O le tele o faletalimalo o loʻo tu i matafaga, o le sili ona taʻutaʻua o Vumavimbi (e 2 km le umi). Talu ai o le oneone i luga o le motu e maua mai amu, o lona lanu paʻepaʻe matagofie ma se meatotino talafeagai mo tafaoga i saute - e le vevela i le la.

Mataaga ma faʻafiafiaga

O le sili aoga o le Tanzanian motu o lona tulaga nofoaga. O le latalata i le konetineta o Aferika, o le malosiaga o le sami, o matafaga lelei ma ona lava talafaʻasolopito, ua avea ai le motu ma mea taua ma ana lava turisi. O le a se mea e mafai ona e faʻaaluina ai lau taimi o tafaoga i le motu Tanzania o Pemba?

Malu ma snorkeling

O le Pemba o se nofoaga e fiafia tele i ai tagata taʻavale ma snorkelers. O le sami vai e iloga i le tele o ituaiga o meaola mo le mafaufau loloto ma ata felanulanuaʻi. Tanzania e tu latalata i le equator, o lea la o le lalolagi loloto lalolagi e matua tele tagata. E masani ona atiaʻe le suavai i le talafatai i sasaʻe, o loʻo i ai amu amu (Emerald, Samaki), ma e manino le vai ma mafai ai ona e maitauina auiliili barracuda, stingrays, octopuses, crustaceans lapoʻa, moray tuna, aoga o iʻa.

Tulaga uiga ese: i le 1969 na goto le vaa Eleni latalata i le motu. O lona auivi ua lofia i limulimu ma atigi; o sulu o le benthic fauna ua sulufaʻi i ai. E fiafia le au fealofani e asiasi i lenei nofoaga fou e faamemelo i le vevesi o lanu ma matamata i le ola galue o le sami faitau aofai.

Ia Iulai-Aukuso, o le auala o femalagaaiga a tafola tafola e ui atu i vai o Pemba Island. O le sami i tafatafa o le motu e ofaina lelei nofoaga fagota. O le taimi sili ona manuia mo fagotaga iinei o le vaitaimi mai ia Setema ia Mati, ma o le nofoaga o le Pemba Strait, lea e vavae ese ai le motu mai le laueleele tele o Tanzania.

Vaomatua

O le natura o le motu mama na faasaoina le vaomatua i le lotoifale i ona eseese uma. O le vao o baobabs foliga foliga le masani ai mo le Europa matata; ese manu ma fugalaau o le togavao tropics o le mitamita o le motu. A e asiasi, e mafai ona e feiloaʻi manuki lanumoana, alope lele, duiker antelope ma isi. I totonu o lala, o manulele pupula ma felanulanuaʻi o latou lauulu e manino lava ona iloagofie, manogi fugalaʻau laʻau ma vine faia ai se masani vaomatua laufanua.

Tusiata fale

O le mamao mai le laueleele tele e leʻi aafia ai le atinaeina o le tamaoaiga ma atinae o le motu. E leʻi tuʻumamao mai ala o femalagaaʻiga a le sami, ma o sui o tu ma aganuu eseese na tuʻu le latou faʻailoga i lona talaʻaga. Mai vaʻaiga fale iinei e mafai ona e vaʻai ai i toega o aso anamua, pei o:

  • o faʻatafunaga o le 'olo' olo 'olo - o le' olo Arapi na fausia i le seneturi lona 18;
  • o toega o le uluaʻi nofoia o tagata Aferika Aferika o Swahili, falelauasiga ma lelei faʻailo o faʻamaoniga o le moni aʻoina e saienitisi;
  • sili atu anamua - mai le XIV seneturi. o se faletapuai ma se 'olo' ua sao e oʻo mai i lenei aso;
  • le faaleagaina lalolagi-lauiloa o le isi olo - Pujini (olo o le 15th seneturi) ma se tuugamau lalo.

I le itu matū matu o le motu, o loʻo iai le moli uila (mai le 1900), e le faʻamauina ona tatala e tagata lautele. I se tulaga lautele, o le fausaga o le Pemba Island e iloga i foliga vaaia na faʻalauiloa mai e le au manumalo i taimi eseʻese, faʻapea foi ma faʻafiafiaga anamua.

Aso Malolo i Pemba: o le a le mea e te faʻamoemoeina ma mea e te sauniuni ai

O atinae turisi ua atinaeina i se tikeri talafeagai mo le asia ma le malologa malologa o so o se uumi. Na o latou lava, savali faataamilo i le motu, vaega maugā, asiasi i vaomatua ma talaaga ma aganuu taua faataga oe e fiafia i le vaʻaiga, faʻalauteleina ou tafailagi ma manava le tele o le ea fou. Peitaʻi, o le matafaga ma le sami malologa o loʻo faia ai le leona faʻasoa o avanoa o le malologa.

E taugofie faletalimalo e oʻo lava i talafatai o matafaga, ma tuusao atu i le talafatai ua fuafuaina e ave se fale ae aua le maimau taimi i le malaga i aso uma e oʻo atu i le sami. E ui i lea, o le faletalimalo auaunaga o loʻo faʻatusalia e le tele o isi fesoʻotaʻiga tautua ma mafai ona faʻaopopoina e se faleʻaiga, vai taele, spa, faʻalapotopotoga o aau maulu ma vaʻa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faletalimalo o Manta Resort e taʻutaʻua i lona lauiloa i turisi - o se potu i lalo o le sami. Faʻasasaʻo atu i le sami, lalo i le 4 m, o le muamua tulaga o le faletalimalo potu alu ese, ma faʻamalama uma e vaʻai i le loloto o le sami.

O loʻo iai foʻi faleʻaiga i le atunuʻu o le Pemba Island, e tu latalata i faletalimalo. O fualaʻau mataʻutia i luga o le maketi e taugata, ma o fualaʻau e tutupu saʻo i luga o laau vevela e matua saoloto lava.

Faʻafefea ona e alu iina

O le motu o Pemba e mafai ona oʻo atu i isi itu o Tanzania e le sami pe auala atu i le uafu. I le tulaga muamua, e i ai filifiliga e folau i vaʻa mai le tuaoi o Zanzibar (mo le $ 50) poʻo le vaʻa mai le laufanua o Tanzania i le vaʻa. E talitonuina ole auala pito sili ona lelei ile vaalele, talu ai e le masani ai vaalele, ma mo le kolosiina o le vaa e te manaʻomia e totogi se oe e ana oe. O vaalele auala o loʻo faʻagaioia e vaalele vaalele Coastal Aviation ma ZanAir ($ 130).

Tele la, 'amu, vaomatua vaomatua ma matafaga papaʻe o loʻo avea ma parataiso moni Aferika iinei. O le Pemba Island lava ia o se teuteuga o atumotu ma o se nofoaga talimalo talimalo o loʻo faʻatalia ana au faʻafiafia ile tausaga atoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Flight from Dar es Salaam to Pemba via Zanzibar, Tanzania (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com