Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mumu mumu begonia ma faʻafefea ona tausia lenei teu fale?

Pin
Send
Share
Send

O le igoa taatele mo lena begonia o Begonia Fimbriata. O le laʻau lava ia e matua le masani ai, o lea o le a avea ma sili ona manaia faʻaopopo mo soʻo se fale.

I le tulaga o le tausiga, o le a faʻatosina le totoina i uma novice growers ma polofesa, tuu ai pea ona tele, faʻapea foi ma le itiiti ifo fiafiaga auala o le faʻalauteleina, o le sili ona manaia o lea e mafai ona mafaufauina lelei faʻasalalauina e ala i tipi. O le a matou taʻuina atu ia te oe uma foliga o lenei laʻau i lenei tusitusiga.

Faʻamatalaga, talaʻaga o mea na tutupu

O le fugalaʻau e ona le aiga o felanulanuaʻi fugalaau Begonia. I le taimi nei, o lenei ituaiga e 900 natura ma 2000 hybrid ituaiga. O le muamua taʻua aso na amata i le 1700. Oe o le a iloa e uiga i le tele o begonias i lenei tusitusiga.

FAʻAMATALAGA! O le biologist na mauaina lenei ituaiga na taʻua o Michel Begon, mai lona igoa mulimuli o le fugalaau na faaigoa. Na muamua maua i le Antilles, lea na faʻamatalaina e se tagata poto i meaola.

Foliga Vaaia

O le vaega autu o le fugalaʻau o lona sili lapoʻa, susulu fugalaʻau. O laumata e manifinifi, maaleale, o pito o petala e faʻapipiʻiina faʻatasi ma ata vaneina, e maua ai e le fugalaʻau foliga matagofie. O le lautele o le fugalaʻau e 10-15 senitimita, o le umi ole fugalaʻau o tamaʻi taʻi tasi o 2-4 vaiaso. O begonias e oʻo atu i le 25-40 senitimita le maualuga, faʻatasi ai ma laumei lanumeamata lanumeamata lanumeamata laʻau e palu faʻafefiloi ma fugalaʻau lanumumu lanumumu.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o susulu mumu begonia:



Tulaga manaomia

Muamua, tatou faʻamatala mea uma i le lautele faaupuga. I le faʻavae, o le totoina o soʻo se teuteuga laʻau e faigata, ae a o le totoina o le tatou malo, o ia foʻi lea e taʻua o le "le faʻaaloalo tagata mai fafo", ogaoga manaʻoga e tatau ona maitauina. Ia mautinoa e te amanaʻia pe a totoina begonia:

  • E le mafai germination fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻaina o tubers ono avea ma faʻasoesa.
  • A faʻatau, oe tatau ona faʻalogo i le iai o pala i luga ole glomerulus. Laʻititi e mafai ona aveʻese mai le tuber
    aa. E tatau ona faʻagasolo i se vai faʻapitoa.

    MANATUNATUGA! O se sauniuniga sili ona lelei mo le faʻagaioiga o se kulimi, o faʻavae mo le faʻateʻaina e mafai ona maua luga o le afifi. Faʻagasologa e 20 i le 40 minute.

  • E le tatau ona loloto le ulo, aua o aʻa e le umi i le lumanaʻi. O le alavai e tatau ona faataatia i lalo o le ulo. O le alavai e le tatau ona faʻatumu sili atu i le 10% o le fagu leo.
  • O le eleele e tatau ona matala ma tele foi le ea. E mafai ona e faʻatauina na fanua i faleoloa faʻapitoa. O lapisi e pei o maʻamaʻa poʻo fasilaau e tatau ona aveʻese. E le manaʻomia le taliaina o le fanua, o le looser ia, o le sili atu lea. O le a le soʻosaʻo e faʻaopopo vermiculite.
  • E le manaʻomia le faʻalolotoina o le tuber tele, talanoa, o le tuber nofo "tauʻau-umi".
  • Seia oʻo ina matua le begonia, o le faʻasusu e faia i le pito.
  • Aua le ufiufi i ipu e maua ai le sili atu susu.

Moli

E fiafia le begonia mumu i le susulu o le la... E mafai ona e tuʻuina le laʻau i sina paolo. Ae leai se mea e le faʻatagaina le susulu o le la e lavea ai le begonia, e faʻaleagaina ai ma mafai ai ona maliu le laʻau.

Le palapala

O le eleele, e pei o isi begonias uma, e tatau ona tatalaina ma faʻatamaoʻiaina i elemeni suʻega elemeni. E mafai ona e faʻaopopoina peat ma eleele uli i le eleele i le tasi i le tasi fua faʻatusatusa. E mafai ona faʻatau le palapala i soʻo se fale teu fugalaʻau, pe faʻafefiloi oe.

O le begonia matutua e le faʻatusatusaina i le palapala, ae a totō ma faʻaputuputu, e tatau ona tatalaina le palapala, ia tele le sapalai o le okesene, ma e tatau foi ona faʻatamaoʻiaina i minerale ma suʻega elemeni. Eleele o se tasi o le sili ona taua vaega i le matagofie o lau begonias.

Tausiga i le fale

  • O le sili ona alofagia o le vevela vaʻai mai le 13 i le 22 tikeri Celsius, ae aua neʻi galo e faʻatumauina le malulu o le ea malulu. Ole maualuga ole maualuga ole susū ole 60 pasene.
  • Talu ai o le tatou begonia o se vao afu, o le setete o le moe tumau mai ia Oketopa ia Fepuari. Ina ia fesiitaʻi le laʻau i lenei setete, o le faʻasusu e faʻaititia ma o le a sosolo ese lala.
  • O nisi tagata atamamai fautuaina le teuina o begonia tubers i le pogisa i le vevela o le 10 i le 12 tikeri Celsius e oʻo atu i le lua masina.
  • O le sili tuputupu aʻe meatotino aliali mai pe a o le laʻau o loʻo paolo le paolo.
  • E faʻatoa faʻataunuʻuina le faʻasusu pe a uma ona mago uma le pito i luga ole lalolagi.
  • Ina ia avatua begonias ma le susu e manaʻomia mo ia, e tatau ona tuu le ulo i luga o se fata vai, ae ina ia le o le ulo lava ia i totonu o le vai, pe tuu i luga o susu susu.

    FAʻAMATALAGA! Ina ia aua neʻi i totonu le vai i totonu o le vai, e sasaʻa faʻamaʻa i luga o le fata, pe o le ulo lava ia e tuu i luga o se ipu fuli. Afai e maualuga tele le maualuga o le susu, o le a pala le begonia, o lea aua le soona faia.

  • I aso vevela o le taumafanafana, e sausauina le ea i tafatafa o le begonia, ae ina neʻi alu le vai i luga o laulaʻau.
  • O le potu e tu ai le begonia e tatau ona faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi, ae ina ia aua neʻi sosia e le laʻau lava ia se faʻataʻitaʻiga.
  • Fesuiaʻiga e faʻataunuʻuina naʻo taimi e matua manaʻomia ai.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Begonia e sili atu ona afaina i faʻamaʻi e fa:

  1. Powewy pulupulu. O le faʻamaʻi lea na mafua mai i le fungus na taʻua o le "Erysiphales". E tupu i luga o laulaʻau ma luga o laʻau afu, fai ma sui o le paʻepaʻe fuga, lea, ona o lona tulaga, e fai si faigata ona iloa i le amataga laʻasaga.

    O le faʻamaʻi e tau atu i le faʻamamaina o le tino, ma mulimuli ane i lau pala. Oe mafai ona faʻaleagaina le fofo e ala i le faʻasusu i faʻapitoa sauniuniga.

    O le igoa taatele mo le fungus o le mycelium. Afai e te manaʻomia, oe mafai ona totoina oe lava i le falaoa.

  2. Efuefu efuefu. Pei o le efuefu magalo, e ufiufi le begonia i se fuga, ae o le taimi nei efuefu-paʻepaʻe, pe atoa efuefu. O lenei faʻamaʻi e mafai ona maitauina aunoa ma ni faʻafitauli i soo se tulaga. Trichodermine mafai ona faʻaaogaina o se fofo.
  3. Siama nofoaga. Fasipepa o enaena-mumu poʻo lanu enaena foliga mai i luga o laulaʻau.
  4. Mama nofoaga. Le foliga mai o papaʻe papaʻe ma le manino foliga.

Begonia mafai ona afaina i le mulimuli parasites apogaleveleve mites, papae moths, ma isi. O le sili ona faʻasoesa o le kilipi, o le taua ma lea e faigata ona o le mea moni e vave faʻapipiʻi le larvae. I lenei itu, o le gaioiga e tatau ona faia 3-4 taimi i le vaiaso, tusa ma le tasi i le lua masina.

Taua! O le fofo sili ona lelei ole pauta i ampoules. Lenei meafaigaluega ua faʻamaonia lava ia lava, aemaise pe a e mafaufau i le tau / lelei faʻatusatusaga.

Ituaiga ma foliga o le toe gaosia

E tele auala e faʻatupu ai begonia. O le metotia o le tuputupu aʻe mai se nodule na faʻamatalaina i luga, ma o foliga ou te manaʻo e faʻaopopo mea nei: o le tuber e lua vaega, felavasaʻi ma manogi. E feteʻenaʻi ma talitonuga taatele, e manaʻomia le totoina o le tuber ma le vaega felavasaʻi i lalo, ae le o luga, talu ai ona tupu mai le lala mai le itu uaga. Peitai, i le faʻaopopoina i le tuberous metotia, e tele isi. E uiga ia latou i lalo.

Fuafua

O le vegetative auala e aofia ai lua subtypes:

  1. Toe gaosia e tamaiti. Mo ia, e tatau ona tipi ese le pito i luga o le rhizome ma le umi e le sili atu i le 7 ma a itiiti mai 5 senitimita. Sosoo ai, o lenei faʻaopoopoga ua tuʻuina i le eleele, ma mulimuli ane na ufiufiina i se palasitika ato e fausia ai se greenhouse. A maeʻa le 4 vaiaso, e tatau ona totupu le fatu, o lona uiga e alualu i luma.
  2. Vaeluaina vaevaega O lenei metotia e toeititi tutusa ma le nodule auala, ae mo ia e tatau ona vaevaeina le tuber i ni vaega, i vaega taʻitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi fuga.

Tipiina

Pei o vegetative, e lua subtypes.

Leafy

O lenei metotia e manaʻomia pe a manaʻomia ona e mauaina le tele o mea toto. O le laupepa metotia na faia i lalo:

  1. Amata i, filifili le sili ona maloloina lau.
  2. Oti i sikuea. O sikuea e tatau ona sili atu ma le lua senitimita.
  3. E le gata i lea, o nei fasi mea o loʻo tu i luga o le substrate, lea peat ma oneone e fefiloi i tutusa vaega.
  4. O mea uma e ufiufi i le polyethylene film.
  5. O le mea lelei, a maeʻa le lua pe tolu vaiaso, e tatau ona mauaʻa le petioles, seʻia oʻo i le taimi nei e le mafai ona paʻi i ai, ae e masani ona aveʻesea.
  6. Ina ua maeʻa le tolu vaiaso, i le tulaga o le rooting, e mafai ona e tatalaina le ata ma faʻasalalau i latou, ae le sili atu i le 30 minute, ma i faʻasalalauga taʻitasi o le taimi ua faʻateleina.

Pogai

  1. Mo le toe gafa, o le faʻavae ma 1-2 fuga ua filifilia.
  2. Sosoo ai, oe manaʻomia e faia se tipi i lalo o le pito i lalo fatugaʻo, ma luga o le tasi luga i le mamao o le 50 milimita mai le fatugaʻo. A i ai laulaʻau i luga o le au, ona latou tipiina i le afa.
  3. O se pu papaʻu e faia i le substrate, lea o loʻo faʻaofiina le tipi.
  4. O mea uma e ufiufi i palasitika afifi ma faʻasusu i aso 2-3 uma. E mafai ona e faʻaogaina se fagu nai lo se ata.
  5. Rooting masani ona tupu i le va o le 15 ma le 30 aso.

    FAʻAMATALAGA! Oti ese mai le tutusa begonias ono i ai eseese rooting taimi.

I le aotelega, ou te fia fai atu o le begonia mumu e le eseʻese lava ma sui masani o begonias, ae na o lenei e mafai ona fai mai e uiga i uiga eseese o le totoina, tausiga ma le toe gaosia.

Peitai, afai tatou te talanoa e uiga i foliga vaaia o foliga vaaia, o lona uiga o lenei begonia o se tasi o sili ona le masani ai. Mumu lapoʻa mafai ona faʻamalieina matuaʻi soʻo se tasi, e oʻo ia i latou e le fiafia i fugalaʻau i le faʻavae. O le tuputupu ae o lenei begonia o le a avea ma se fiafia mo le tau amataina ma ua leva fugalaʻau.

Vitio fesoʻotaʻi

O mea uma e uiga i se laʻau matagofie matagofie - begonias. Vaʻaiga i fafo, tausiga, toe gaosia ma ono faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Baby Panda Got Injured. Doctor Cartoon. Boo Boo Song. Kids Songs. Baby Cartoon. BabyBus (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com