Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O penefiti ma afaina o le anthurium mo tagata ma manu. Faʻamata e mafai ona taofia le fiafia o aliʻi i le fale ma o fea e sili ai le tuʻuina i ai?

Pin
Send
Share
Send

Anthurium e sili ona lauiloa ma salalau i faʻatoʻaga fugalaʻau. E faigata ona faʻaigoaina o se tasi o laʻau sili ona taugofie, ao faletua uma na mafai ona mauaina se lanumeamata lanumeamata miti o le faʻatauina.

Anthuriums foliga sili ona mataʻina ma muamua, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e le au filo e teuteu ai totonu o potu ma ofisa.

O le lalelei i fafo ma fugalaʻau mataʻutia e faʻatosina ai le fugalaʻau. Seʻi tatou vaʻai pe mafai ona teu i le fale?

Faʻamatalaga e uiga i le fugalaʻau, lona uiga

O le laʻau ua faʻavasegaina o evergreen.

Fugalaʻau mafai ona faʻafiafiaina tagata e ana ma fugalaʻau o lanu eseese pupuni: mai mauoa mumu i vaivai kulimi, lanu viole poʻo le lanumeamata.

O le igoa o le laʻau na mafua mai i upu Eleni e lua na faʻaliliuina moni o le "fugalaʻau" ma le "siʻusiʻu", faʻamatalaina saʻo foliga vaaia o le fugalaʻau. O lona le masani ai teuteu foliga o se lau ma se maʻa na faia na ituaiga faʻatasiga ma o lea na maua ai e le laʻau se igoa.

O penefiti o le teuina fale

Faʻatasi ma mea lelei o le anthurium o mea nei:

  • I le ea o le potu o loʻo tu ai le fugalaʻau, o le microbial mea e faʻaititia e 70 pasene.
  • Mafai ona faamamaina le ea mai formaldehyde i le 8 pasene.
  • Faʻamama le ea mai le amonia ma le toluene.

E mafai e le fugalaʻau ona faʻaleagaina se tagata ma e oona i pusi pe leai?

O le laʻau e mafai ona afaina pe a fai e ave i totonu... E le mafai ona 'aina, o lea e aoga le vaʻavaʻai ma le totoʻa mo tamaiti ma manu, aemaise lava mo pusi o loʻo manaʻo e taumamafa i ana fugalaʻau, laulaʻau poʻo ona fualaʻau. O le iʻuga o le a avea ma se finauga ogaoga o meaʻai, o faʻailoga iloga o le manava tata, puaʻi ma faʻafitauli o le dermatitis.

O le "Fiafia a le aliʻi" o se vailaʻau oona e mafua ai le oona o meaʻai, pe a tupu e tatau ona e valaʻau loa i le falemaʻi. E le gata i lea o le sua o le laau e mafai ona mafua ai le mu. Ae i le taimi e tasi, o ona asu e le oona.

O faʻailoga muamua o le oona o loʻo mu i le gutu ma le faʻaʻi, faʻapea foi ma le tele o salivation.... E manaʻomia le aveina o le tele o vai poʻo ti i le gutu, ae le inu vai susu, e fesoasoani ai i le oʻona ia mitiia. E taua le faʻamalosia o le puaʻi ma inu malala ola, a o le taimi e tasi e saʻilia le fesoasoani mai tagata faʻapitoa.

Toatele e fiafia pe o le anthurium e afaina pe leai. O lona fuga e mafai moni mafua ai afaina, lea o loʻo faʻaalia i le tulaga o le mafatua, isu o le isu ma le mageso masani.

E te tausia le "fiafia aliʻi" i le fale?

O se tasi o fesili o loʻo popole ai le au faʻatoʻaga fugalaʻau pe mafai ona teu le anthurium i le fale ma pe faʻalelei pe leaga. O le laʻau e mafai ona teu i le fale, o le mea taua o le mautinoa o tamaiti ma manu e le taumafai e 'aʻai i ona lau poʻo ona fugalaʻau. E manaʻomia foʻi le faʻaavanoaina o tausiga talafeagai, e fesoasoani e puipui ai tagata e ana le laʻau mai le oona, mu poʻo ni faʻamaʻi.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio pe mafai ona tuʻu le anthurium i le fale:

Fautuaga mo le nofoaga ma ata o laʻau i totonu o le potu

Le sili o se nofoaga talafeagai mo le nofoaga o le fugalaʻau o le a avea faʻapitoa tuʻuina atu avanoa - o se fugalaʻau togalaau... Afai o le fugalaʻau o loʻo i ai i se tasi kopi, ona mafai lea ona tuʻuina i le umukuka. E aoga foi le mafaufau i le faʻatulagaina o meaafale, moli, o loʻo iai se susulu o le la ma se mea o loʻo iai i totonu.

Afai e i ai au fagafao, e sili atu le tuʻuina o le fugalaʻau i nofoaga le maua i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, luga o fata i luga, e le mafai ona oʻo iai le fagafaʻatasi.

Mafai ona ou ofi i le potumoe?

I taimi o fugalaʻau, o le inflorescences i ai se sili manino le manogi, o lea e tatau ai ona e aloese mai le nofoaga o le fugalaʻau i totonu o potumoe. O le iai o le anthurium iina e ono mafua ai le tiga o le ulu ma le moe faʻalavelave. O le mea lea, e sili le tuʻu i lou potu malolo poʻo le umukuka.

O a tulaga e le manaʻomia ai le taofia o le "fiafia aliʻi" i le fale?

E aoga le tuʻuina o le laʻau peʻa iai ni tamaiti laiti i le fale.e matua le mafai lava ona tusia.

E manaʻomia le faʻateʻaina o le laʻau i le tulaga o faʻafitauli ogaoga o le aliaʻi e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le aiga.

Faʻatasi ma le tausiga lelei ma auala e faʻaleleia ai laʻau, o le a avea o se faʻaopoopo sili lea i totonu o le fale totonu ma o le a faʻafiafiaina le mata i fugalaau matagofie. Usitaʻi i tulafono, ona mafai lea ona e aloese mai le 'oʻona o meaʻai ma tali atu i faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Plant tour 2020 rares aroids anthuriums, philodendrons (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com