Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faletupe faletupe (tupe teu i faletupe) - o le a le mea ma o a ituaiga tupe teu o loʻo iai + 4 laʻasaga o le faʻatulagaina o tupe teu

Pin
Send
Share
Send

Talofa lau au faitau o le mekasini Ideas for Life i luga ole laiga. O aso nei o le a matou taʻu atu ai ia te oe poʻo a teugatupe i faletupe ma pe o a ituaiga o teuga tupe faletupe (teuga tupe) o loʻo iai, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o faʻatonuga pe faʻafefea ona e tutoʻatasi fuafua se tupe teu.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

I lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai:

  • O le a le tupe teu ma o le a le mea mo;
  • O a ituaiga tupe teu tupe e sili ona lauiloa;
  • Faʻafefea ona saʻo le fuafuaina o le aoga o se teuga tupe ma le mea e aoga ai le tuʻuina o tupe i luga o se tupe teu.

I le faaiuga foi o le lolomiga o le a matou avatu ai tali i fesili e masani ona fesiligia i lenei mataupu.

E tusa o le a le teuga tupe a le faletupe, o a ituaiga o teuga tupe e ofaina e faletupe, pe faʻafefea ona fuafuaina le tului i luga o se teuga tupe faʻaaoga e faʻaaoga ai le calculator i luga ole laiga - faitau i lenei lomiga

1. O le a le tupe teu poʻo le teuga tupe i se faletupe - o se aotelega o le aitia o le teuina o se faletupe i ni upu faigofie 💸

O tupe maua pasive sa masani lava ona avea ma se auala matagofie e maua ai tupe. Mo ia mautu ma tumau, tatau ona teu faafaigaluega faʻatuatuaina ma manuia.

Oe mafai ona teu tupe teu i puipuiga, taʻalo i luga o le fesuiaiga o tupe, faia teuga tupe i fale faʻatau fale. Uma metotia e lelei i la latou lava auala ma i ai a latou lava lamatiaga, pluses ma leaga... Faʻatutuina o tupe i totonu tupe teu pe tupe teu o se tasi auala faasaoina ma faʻaopoopoga sefe.

O le faaupuga "teu" ma le "teu" e tutusa lava amataga. E masani lava o le upu "saofaga" E faatatau i tagata taʻitoʻatasima le faʻaupuga "teu" - ia faaletulafono.

Teugatupe a le faletupe (pe faletupe teuina) - o le tupe lenei na tuʻuina i totonu o se aitalafu faʻapitoa i se aofaʻi faʻapitoa mo se vaitaimi atofaina ina ia mafai ai ona maua tupe maua.

Manatua! Teuina o se lautele lautele manatu. I se faʻaopopoga i tinoitupe, e aofia ai:

  • teu faafaigaluega o puipuiga;
  • saofaga i le faʻamasinoga ia mautinoa taualumaga faʻatulafono;
  • saofaga i le ofisa o tiuteia mautinoa le totogiina o tiute o tiute;
  • mautinoa le auai i faʻatautuʻi.

I le mataupu o le tatou tusitusiga, o manatu o le "teuga tupe" ma le "teuga tupe" o le a manatu tutusa.

Saofaga ave 2 (lua) autu galuega tauave:

  1. Latou te mautinoa le saogalemu o sefe ma sefe.
  2. Tului faʻaputuputu i tupe teu o se tupe maua tumau.

Tupe teu mafai mafai faaleatunuu pe tagata ese... I le taimi nei, o le Rusia ruble e le mautu, o lea o loʻo i ai le faʻateleina o le lauiloa tupe teu pe tupe teu i Euro.

Faʻaaliga! O se tasi o auala sili ona faʻatuatuaina e faʻasao ai se tupe teu, o le tuʻuina i totonu ese tupe.

Faletupe, pe a faʻatusatusa i isi auala faʻafaigaluega, e lelei tele.

Faletupe (+) teugatupe i faletupe:

  • O le teugatupe faʻamaonia se mautu tupe maua pasif.
  • E faigofie ona fai se saofaga, e le manaʻomia se poto faʻapitoa. E mafai ona tatala i luga ole laiga e aunoa ma le tuua o le fale.
  • O le aofaʻi o le saofaga atonu e laʻititi.
  • Faletupe o loʻo inisiua. Afai o le aofaʻi o tupe teu e le sili atu nai lo le inisiua aofaʻi, oe le mafai ona fefefe i le leiloa.

Autu leai se (-) tupe teumaualalo tului... O isi taimi e le aofia ai le tau o le tau. E faʻatoa mafai ona e talanoa e uiga i tupe maua peʻa tele lau tupe.

I se faʻaopopoga, afai o le teuga tupe ua faʻaui i tua muamua nai lo le vaitaimi faʻatulagaina e le konekarate, o le pasene o accrual e laʻititi. E ui i lea, e mananaʻo tele le aufaipisinisi e teu ni a latou lava tupe teu i faletupe.

O le i ai o se tupe tele i le lima, tasi e tatau ona mafai ona teuina saʻo ia mafai ai ona toʻa ma talitonu i le lumanaʻi.

Le isi, o le a tatou auʻiliʻiliina ituaiga o teuga tupe faletupe

2. O ituaiga autu o teuga tupe faletupe (teuga tupe) 📑

Faletupe, tosoina o tupe mai tagata faʻatau ma tuʻuina i latou i le lumanaʻi, maua a latou lava tupe mama. O le mea lea, e taua mo latou le faʻalauteleina o le liʻo o tagata ma a latou lava tupe sefe. Aitalafu faʻalapotopotoga o loʻo atinaeina i taimi uma ni tuutuuga fou mo teuga tupe, faʻaleleia le auala mo latou tatalaina ma faʻagaioiga.

E tele tupe eseʻese, e eseese aofai, faʻaupuga, aiaiga o aiaiga ma aia.

O saofaga uma e mafai ona vaevaeina i 4 ituaiga autu. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa ia latou taʻitasi i lalo.

Ituaiga 1. Tupe teu

O le teuga tupe teu e sili ona taʻutaʻua ma salalau, e tele ona tuutuuga.

Lalo vaitaimi teuina malamalama i le teu faafaigaluega tupe i se faletupe mo se vaitaimi atofaina.

Tupe maua tului faʻamoemoe i le aofaʻi ma le vaitaimi o le faʻatulagaina o tupe. E mafai ona i totonu 4-8% ile tausaga (i rubles), i nisi faletupe maualuga. Ae afai e vave faʻamutaina le konakarate, o le aofaʻi laʻititi e totogiina.

O lesi foi mea: Afai tatou te tuu 50,000 rubles vaitaimi mo le tausaga i lalo 4,85% i le tausaga, ona, mafaufau lea i mataitusi tetele, o le tupe maua o le a 2,427 rubles.

Ituaiga 2. Teugatupe teu

Lenei saofaga e mafai ona valaauina "Piggy faletupe"... E iloga i le agamalu tulaga faʻatulagaina, e mafai ona toe faʻatumuina, vaega pe atoa aveʻesea.

E masani ona ia pipii atu i pepa talatupe, ona faigofie loa lea ona faʻamatuʻu atu se aofaʻi mai le totogi ia te ia ina ia lava pea le aofaʻi o tupe i le taimi nei pe a tupu mai ni tulaga le maalofia. Na matou tusia e uiga i le credit card ma lona uiga mai le credit card i seisi lolomiga.

Tupe tului i luga o ia teugatupe mai le 1.5% i le tausaga, o lona uiga ma le paleni faʻapipiʻi teu 50 000 rubles, mo le tausaga o le a maua 800 rubles

E le mafai ona e maua ai se tupe, e te mafaia naʻo sefe lau oe lava tupe sefe.

Vaʻai 3. Teugatupe teu

Ua tatalaina e faʻaputuputu tupe mo le taugata faʻatau i le lumanaʻi.

E faanatinati, e mafai ona toe faʻatumuina, ae le mafai ona toe faʻaui i tua seʻi maeʻa le vaitaimi o le konekalate. Mo ia tupe teu, laʻasaga maualalo o saofaga, tupemaua tupemaua — 5-8% ile tausaga.

O lesi foi mea: Mo le fuafuaina, matou te ave laʻasaga ia o loʻo tuʻuina atu: aofaʻi 50,000 rubles, totogi faalemasina faʻaopopo 1,000 rubles, pasene 8% i le tausaga.

Mo le tausaga, o le teuga tupe o le ai ai le aofaʻi o 65 440 rubles: 50 000 - tino foaʻi + 11 000 - top-ups i le tausaga + 4 440 - totogi o tului.

Ituaiga 4. Talosaga teu

O lo latou vaitaimi faʻamaonia e fuafuaina seʻia vagana ua tapaina e le tagata teu tupe. O nei teugatupe e le fuafuaina e maua ai tupe maua. O le autu autu o ia teugatupe o le sefeina o tupe pe faʻaputuputu se aofaʻi mautinoa.

O le pasene o latou na o le 0.01% i le tausaga, e matua leai lava se tapulaʻa maualalo - 10 rubles ma 5 tala poʻo Euro, o lona uiga, mai le faʻatulagaina 50 000 rubles, o le tupe maua mo le tausaga o le a na o 5 rubles.


Tupe maua i le faletupe lava e tasi e eseʻese i taimi, e faʻamoemoe i tuʻutuʻuga o tupe teu. O le maualuga gaioiga o loʻo umiaina e tupe teu faʻatasi ma aiaiga faʻapitoa: vaitaimi sili atu ma le tausaga, pasene patino, le mafai o se vaega toʻesea ma isi. O le tului e maualuga atu i tupe teu mo se taimi umi, i luga o teuga tupe e taua tele.

Ona o le mea moni e tele faʻaputugatupe faʻalapotopotoga o loʻo auai i le faatosinaina o tupe mai tagata teu tupe, e faigata tele ona faia se filifiliga.

Ia faʻafaigofie lau sailiga saofaga aoga o loʻo iai tautua faʻapitoa, o loʻo faʻaputuputu ai le faʻavae o faletupe i luga o teuga tupe. Latou te ofaina le gaioiga o le filifilia o tulaga faʻatupeina mo tagata taʻitoʻatasi. E tatau ona ulufale le tagata faʻaaoga le aofaʻi, vaitaimi ma isi taua aiaiga o le teuina ma o le 'auʻaunaga o le a ofoina atu sili sili ona lelei tulaga faʻatupeina.

5 faʻailoga iloga e mafai ai ona faʻavasega au tupe teu

3. Faʻavasegaina o teuga tupe a faletupe e vaega autu признак

Soo se tasi, e oʻo lava i se tagata e ana le finauga fou, e malamalama lelei i lena tupe lē mafai faʻaputuputu i le tuʻuʻeseina "lalo o le aluga". E i ai lava le faʻaosoosoga e faʻaalu pe nonoina i latou.

Lelei e iloa! O se teuga tupe a le faletupe atonu e le puipuia mai le siʻitia o le tau, ae o le a sefe ai le sefe mai le le fuafuaina fuafuaina o tupe faʻaalu, ma o le a mautinoa ai le saogalemu o tupe.

Pe a filifili e tuʻu se teuga tupe i se faletupe, muamua lava, e manaʻomia le malamalama i tuʻutuʻuga ma tupe mama o teuga tupe, e malamalama ai i faʻavae ma manaʻoga o faletupe mo le tuʻuina o tupe i teuga tupe. O vaega taua o le faʻavasegaina o teuga tupe o: vaitaimi, taulaʻiga, tupe, avanoa i le faasino igoa, tulaga o tagata teu tupe.

Lalo o le faʻavasegaga o teuga tupe faletupe e tusa ma le autu foliga.

Saini 1. Vaitaimi o le teugatupe

Tulaga masani o tupe teu mai 30 aso ua tuanaʻi 3-5 tausaga... Tupe teu e aunoa ma se faʻapitoa taimi e faʻavasegaina o se vavaeʻese kulupu - poste restante.

E taua le mafaufau!O le umi o le vaitaimi o le teuina, le i luga mautinoa tupe maua i ai.

E i ai tupe teu e fusia i se faʻapitoa gaioiga: aso fanau, Manumalo Aso. Eseese tupe teu faʻatasi ma aso faʻamutaina o tagata taʻitoʻatasi... Latou te faʻatagaina oe e faʻatulaga lelei au oe sefeina ma maua ai le maualuga tupe maua.

Saini 2. Faʻamoemoe o le teuina

O vaega iloga o teuga tupe o galuega ia e tofia iai:

  • E i ai tupe teu, o le mafuaʻaga o le faʻaputuina tupe mo se taugata faʻatau - tupe teu... Aitalafu faʻapitoa ofoina faʻapitoa sefe polokalama: "Taavale Fou", "Toe faʻatumu ma faʻatau" ma isi
  • O le saofaga e fuafua ai le paleni paleni o le teuga tupe ua valaʻauinaseti faʻasoa... E tatalaina mo se vaitaimi, ae le faʻasaina ona faʻaaogaina i le vaitaimi (le aofia ai le paleni paleni). O ia teugatupe faʻatagaina oe e pulea lelei lau oe lava tupe teu, ao maua se laʻititi tupe maua.
  • Tupe teuina ofoina i ni vaega o tagata e valaʻauina tupe teu faʻapitoa... La latou tulaga ese o le tului e fuafua i luga o le le faʻaogaina paleni paleni. O lesi foi mea: pe a faamauina le penisione i le teugatupe a le penisiona ma na te le toʻesea i totonu o le masina. Tului o le a fuafuaina i luga o le averesi teuga paleni.

E i ai tupe teu e tatalaina e aunoa ma se faʻapitoa mafuaʻaga, o la latou galuega o le faʻasaoina o tupe teu i tulaga o faʻalavelave tutupu.

Vaega 3. Teu tupe

Tupe teuina o ruble, tupe mai fafo, multicurrency.

Teu tupe teu i ai le maualuga tului tului i le par. E faʻamoemoe ile toe faʻatupeina o tau, ae mafai ona suia ona o le tamaoaiga tulaga. E i ai tupe teu faʻatasi ma le pasene pasene pasene. O lenei aiaiga o loʻo faʻamaonia mai i le maliega teu.

Tupe teu i tupe mai fafo maualalo tului ua molia. Ae e mautu ma, ona o le maualuga tulaga o le tau, e ui i lona tele, i le tuʻufaʻatasiga o faʻaupuga, o le faʻatupega o nei tupe teu e ono maualuga atu nai lo ruble tupe teu (fuafua i le tau fesuiaiga).

O le sili ona aoga o teugatupe e tele naua... I le avea ai o se tulafono, latou te tatalaina i tolu tupe: rubles, Euro, Tala Amerika... O le lelei o lenei ituaiga o teuga tupe faʻafaigaluega o le agavaʻa e faʻaliliu se tasi vaega o tupe teu i seisi fuafua i le fesuiaiga o tupe. Tului e fuafua eseese mo tupe taʻitasi ma liua i le talosaga a le tagata teu tupe.

Lelei e iloa! E mafai ona faʻasoa tupe teu e le gata ile tupe, ae faʻapea foʻi isi tulaga taua.Mo se faʻataʻitaʻiga, i uamea taua. O le aoga o tupe teu i lenei tulaga o le a faʻamoemoe i luga o le maketi taua o metala taua i le aso o la latou fesuiaiga mo tupe.

Vaega 4. Tulaga o saofaga

I ai le aia tatau e teu ai tupe faʻaletino ma faaletulafono foliga.

Vaega tagata taʻitoʻatasi aofia uma tagatanuu o le Malo o Rusia, tagata mai fafo. O a latou teugatupe ua inisiua e le Deposit Insurance Agency (DIA) mo le aofaʻi muamua 1 400 000 rubles... Faitau atili e uiga i tagata taʻitoʻatasi teuga inisiua i se tasi oa matou tusitusiga.

IA itutino faaletulafono aofia ai pisinisi ma faʻalapotopotoga eseese. O latou sao leai inisiua ma e faʻamoemoe lava i le faletupe o loʻo ia te ia tupe. Tupe maua tului luga o ia teugatupe faʻatulagaina e le faletupe taʻitasi, fuafua i le aofaʻi ma le vaitaimi.

O lenei ituaiga e le faʻasalalau faʻapitoa e faletupe. E sili le aoga mo latou e faʻaogaina le aofaʻi faʻaputuputuina e pisinisi i luga o a latou teuga tupe nei mo fua. E ui lava o ia teugatupe e sili ona aoga mo kamupani, talu ai o le mea moni o le tele tupe ua faʻaputuputu i luga o teugatupe nei.

Ia e iloa, e i ai tagata teu tupe leai o ai tagata faʻatau ile faletupe, ole latou faʻamoemoe ole maua o tupe ile teuga tupe a le faletupe.


Eseese tupe teu e faʻatagaina ai le tagata teu tupe e filifili ni tuʻutuʻuga sili mo le faʻatupeina o tupe ma faʻamautinoa le lelei gaioiga ole faʻagaioiga.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala i le fuafuaina o le saofaga

4. Faʻafefea ona fuafua le saofaga - 4 autu laʻasaga o le fuafuaina o le aoga o le tupe teu 📈

Faletupe, faʻaputuputu tupe a le au teu tupe, tufatufa ma maua se polofiti. E maua e le au teu tupe a latou pasene o polofiti polofiti.

Uma '' upega tafaʻilagi o aitalafu faʻatonuina teu tupe fuafua, faʻatagaina oe e faʻamalamalama le aofaʻi o polofiti i luga o se faʻapitoa tupe teu. Afai e i ai ni faigata, oe mafai ona faʻafesoʻotaʻi le faletupe pule e mafai ona tuuina atu se tali i soʻo se fesili e ono tulaʻi mai.

E mafai ona e fuafuaina le aoga o le teuina oe lava ia mautinoa o le filifiliga o le teuina. Lenei faiga e aofia ai ni laʻasaga, faʻamatalaina atili auiliili i lalo.

Vaega 1. Fuafuaina o le aia tatau fuafuaina

O le fua faatatau i faaupuga filifilia o tumau i maliega teu, o le auala e fuafua ai le tului o loʻo fuafuaina foʻi.

E 2 auala e fuafua ai tului:

  1. faigofie;
  2. capitalized accrual.

O se auala faigofie o le faʻaputuputuina o le tului i luga o se teuga tupe mo se vaitaimi, pe a fai o lenei aofaʻiga e le suia.

Faʻatasi ai ma mataʻitusi tetele, o le tupe tului ua faʻaopopoina i le aofaʻi o tupe teu ma se taimi faʻatulagaina, o le tino o tupe teu e faʻateleina, ma le tului e faʻaputuputu mo se aofaiga tele. O lenei accrual metotia o sili atu ona aoga mo le tagata teu tupe, ae o le eseʻese o le a taua naʻo ma tele aofaiga o tupe teu.

Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i le mataitusi tetele o tupe teu ma pe faʻafefea ona fuafuaina le tupe maua i luga o se teuga tupe faʻaalu i se tasi o matou mataupu muamua.

Sitepu 2. Faʻaaoga le faigofie accrual formula

Ina ia faia lenei mea, matou te na fuafuaina le pasene o le aofaʻi, i le amanaʻiaina o le tuʻuina atu vaitaimi, faʻaaogaina o le metotia:

Le metotia mo le fuafuaina o tului i luga o se tupe teu

O lesi foi mea: Aofai tupe teu 50 000 rubles, umi 90 aso, tului 5% i le tausaga.

Tupe maua i le 3 masina o le 'a: 50 000*90*0.05/365=616 rubles.

Vaega 3. Matou te fuafuaina mataʻitusi tetele ma lelei pasene totogi

O le aofaʻiga mulimuli o tupe maua o le a faʻamoemoe i luga o le taimi o le faʻaopoopoina faʻaopoopoga tului i le autu aofaʻi o tupe teu.

E taua le mafaufau! Faatasi ai ma se masina faʻafesoʻotaʻiga, o le pasene o le a lalonai lo ma kuata, ma isi

Le aofaʻi fua lelei faʻamoemoe i le numera o mataʻitusi tetele gaosia ma o le a faʻatusatusa i lenei numera.

O lesi foi mea: Ma se saofaga 50 000 rubles, mo se vaitaimi i luga 3 masina ma masina taʻitasi mataʻitusi, lalo 5% faaletausaga I le masina lona lua, o le tului o le a totogiina mai le aofaʻi 50 205 rubles (205 - tului mo le masina muamua), ma isi. Mo le tolu masina, o le aofaʻi o le 50 633 rubles... O le tului aoga o le a 5,02%.

Vaega 4. Fuafuaina o le tupe mama mulimuli

Oe mafai ona fuafuaina le tupe mama faʻaaogaina aia tuʻufaʻatasi, pe mafai ona e faʻaaogaina teu mea fuafuae i ai soʻo se faletupe.

Ina ia faʻamautinoaina le maualuga faʻafoi mai o tupe teu, oe mafai ona auiliiliina metotia eseese o accrual:

Faʻataʻitaʻiga: O le faʻavae o se faʻatupeina faaletausaga o 100,000 rubles, ma eseʻese mataitusi tetele ma tutusa tului, aunoa ma le toe faʻafouina.

Laulau o le aʻafiaga o mataitusi tetele (lona taimi) i luga o le aoga fua faatatau ma le mulimuli tupe mama i luga o le teuina:

FaailoiloTeuina o filifiliga
1 tupe teu2 tupe teu3 tupe teu
Tupe tului8%8%8%
Mataʻitusi teteleleaimasina taʻitasikuata kuata
Tupe maua (rubles)8 0008 2998 243
Lelei le pasene8%8,30%8,24%

Ua faʻaalia manino i le faʻataʻitaʻiga le faʻafefea mataitusi tetele aafia ai le lelei tului pasene i luga o le tupe teu. O le tele o taimi e tupu ai, o le maualuga o le tupe mama (aiaia e le aveʻesea e le tagata teu tupe le tului faʻaopoopo).

I faʻataʻitaʻiga, faʻaputuga tupe ma le faʻaputugatupe tetele mataʻitusi i ai se maualalo numera fuainumera nai lo kuata kuata.

Faʻafefea ona teu tupe saʻo - laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le au amata

5. Faʻafefea ona teu tupe i le faletupe - 4 faigofie sitepu

Faletupe ofoina eseese teuina polokalama e faatosina tagata faʻatau. I soʻo se faʻalapotopotoga tuʻuina atu, e tele filifiliga mo teuga tupe.

E aoga le malamalamao ia ituaiga o polokalame e sili atu le faʻalauiloaina stunt nai lo le ofa atu o matua eseʻese tulaga.

I le faia ai o le faʻaiuga e tuʻu se aofaʻi faʻaputuputu i le faletupe, o le tagata teu tupe tuliloaina le sini o le faʻasaoina o sefe ma maua sina laititi. O le aofaʻi o ia pasene tupemaua faʻamoemoe faʻalagolago lava i le filifiliga o se aitalafu faʻaputuga.

Lalo o auiliiliga faatonuga laasaga ma lea laasaga i le tatalaina o se teuga tupe, pe a uma ona faitau lea, oe mafai ona aloese mai le tele o mea sese ma sefe lou taimi.

Sitepu 1. Filifilia o se faletupe

E ui lava i le mea moni o tupe teu i faletupe ua inisiua e le DIA (teuina inisiua ofisa), oe tatau ona filifili se mautu, faʻatuatuaina faʻalapotopotoga. O ai e manaʻo e faʻatali mo le toe faʻafoʻi mai o a latou lava tupe pe a faʻaleaogaina le laisene o le faletupe?

A filifilia se faletupe, oe tatau ona uai atu i 2 faʻailoga autu:

  1. FaatuatuainaE mafai ona e siaki le faletupe ile faʻavasega; tagata faʻatau iloiloga; lipoti lomia luga o le upega tafailagi.
  2. AvanoaA filifilia se faletupe, tasi e tatau ona amanaʻia le mea moni o lona mamao mai le nofoaga o nofo ai poʻo pisinisi. E faigofie le i ai o se teuga tupe i se faletupe "i totonu o le savali mamao".

E sili atu le tatalaina se tupe teu i le aitalafu faʻalapotopotoga lea ua uma ona e avea ma tagata faʻatau (faʻapea, talosaga mo se nonogatupe pe tatalaina se teuga tupe nei mo tagata taitoatasi fai pisinisi). Faletupe e faʻamaoni ia latou tagata ma mafai ona ofaina sili atu le manaia tuʻutuʻuga tuʻutuʻuga (aemaise lava i le VIP-tulaga tagata faʻatau)

Sitepu 2. Filifilia o se polokalama mo le tuʻuina o tupe

O 'upega tafailagi a faletupe o loʻo iai uma faʻamatalaga e uiga i tuʻutuʻuga, ituaiga o tupe teu. E mafai ona fuafuaina tupe maua i le faʻaaogaina o fuainumera i luga ole laiga. O le mea lea, e tatau ona fuafua ma le totoʻa filifiliga faʻafaigaluega uma ma filifili le sili ona lelei.

O le autu tapulaa o le saofaga, lea e manaʻomia le totogia faʻapitoa vaʻai i:

  • pasene;
  • le avanoa e toe faʻatumu ai / faʻaui i tua;
  • o le tele o taimi e maua ai le tului, o le iai o mataʻitusi tetele;
  • vave tolopo manaoga.

E taua le mafaufau! Oe le mafai faʻalagolago i le aoga o le tului fua faatatau o se faʻavae taua. Sili atu, faʻaaogaina se calculator, fuafua le tupemaua mo se ituaiga faʻapitoa o tupe teu.

E taua foi taimi faʻatulagaina... E sili le faʻafualoa o le feagaiga nai lo le toʻese mai o le teuga tupe e muamua atu nai lo le faʻasologa.

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi teuina filifiliga tautua... O iina e mafai ai ona ulufale i totonu o faʻataʻitaʻiga o le teuga tupe ma o le polokalama o le a ofoina atu sili lelei tulaga faʻatupeina.

Sitepu 3. Sainia o le konekalate

O le faʻaiuga o le teuga tupe teu o se faʻavae masani ma e le maua ai ni faigata.

Ua aumai le faletupe tusifolau (mo tagatanuu o le Malo o Rusia) poʻo seisi faʻamaoniga pepa (mo tagatanuu mai fafo), ma se pepa foi ma saini saini ua faʻatumuina mo le ono mafai ona faʻailogaina oe lava. Faʻaopopo e te ono manaʻomia militeli ID ma nofo.

O le faiga o le konakarate e masani; pe a saini, ia uaʻi le aofaʻi, vaitaimi, tupemaua tupemaua ma isi tulaga taua o le teuina. A maeʻa ona saini, tasi le kopi o le maliliega e fesiitaʻi i le tagata teu tupe. A o faia se teuga tupe i luga o le initaneti, o le konekarate e lafoina i le tagata teu tupe a le i-meli.

Sitepu 4. Tuʻuina atu o tupe i le kesia ma mauaina le faʻamaoniga o le tatalaina o se tupe teu

E teu e le tagata teu tupe lana tinoitupe i le kesi a le faletupe, ma ia te ia le tupe taliaina lisiti tupe ma le saini ma le faʻailoga a le tagata faigaluega faletupe ma maliega teusainia e itu e lua. O nei pepa o faʻamaoniga o le tatalaina o le tupe teu.

I nisi tulaga, e mafai ona faʻatupeina le tagata teu tupe tusi sefe... O loʻo faʻasolosolo lava ona avea ma mea ua tuanaʻi, o lenei ua tele taimi e tuʻuina mai ai tupe teu ma le tatalaina o se teuga tupe... Afai e te faʻafesoʻotaia se Initaneti faletupe i sea ituaiga kata, oe mafai ona siaki uma teuina gaioiga.

Tele faletupe faʻaavanoa lugalaina tatalaina tautua. Lana lelei e leai se mea e te manaʻo ai e alu i se faʻalapotopotoga faʻatupe, tu i laina, faʻatali.

Mo teuina i luga ole laiga oe manaʻomia le alu i le 'upega tafaʻilagi o le faletupe filifilia, lesitala i luga. Faʻafesoʻotaʻi le tautua i lau oe lava teugatupe "Tatala tatala".

E le gata i lea, fuafua i le ituaiga tupe teu, oe manaʻomia e ulufale faʻamatalaga, faʻailoa mai auiliiliga o le teugatupe lea o le a aitalafu ai tupe i le teuina. I lenei tulaga, faʻamaoniaina o le tatalaina o se tupe teu o le a avea ma se 'upega tafaʻilagi faʻailoga "Maea".


I lea, e mafai ona maitauina e le faigata ona tatalaina se tupe teu, o le mea autu o le aumaia ai le polofiti fuafuaina.

6. O fea o i ai tuutuuga sili ona lelei mo teuga tupe - TOP-3 faletupe ma lelei tulaga mo teuga tupe teu 📋

Ina ia mautinoa i a latou teuga tupe faʻafaigaluega, latou te filifilia tupe teu mai faletupe faʻatuatuaina. O le tulituliloaina o tupe maua maualuga e mafai ona taitai atu ai i iʻuga leaga.

Afai o se aitalafu faʻalapotopotoga ua aveʻesea laisene, lona uiga o le maualuga e mafai ona e faʻamoemoe i ai o le toe faʻafoʻiina mai o le tupe teu ma le tului ua uma ona faʻamauina i le teuga tupe. E le faʻatupeina le tului pe a maeʻa le laisene, e tatau ona e faʻatali mo le mauaina o tupe mai 1 masina ma umi atu... O lea ua aiaia ua inisiua le tupe teu.

Manatua! A filifilia le mea e teu ai tupe, e sili atu le faʻataʻitaʻia e le mataupu faʻavae "E laititi atu le lelei".

Lalo o loʻo filifilia TOP - 3 faletupe, lea e ofoina lelei tulaga mo le tuʻuina o tupe teu ma i ai se tulaga maualuga maualuga o le faʻatuatuaina.

1) Sberbank

Le faletupe sili ona tele ma faʻatuatuaina i le Malo o Rusia - Sberbank... Ana tagata faʻatau e sili atu nai lo 139 miliona tagata i le lalolagi atoa. E i ai le sili ona lautele lala o fesoʻotaʻiga, sui ofisa ma lala i atunuu tuaoi, Europa, Asia, ma le USA. I lenei itu, e faigofie mo tagata faʻatau ona faʻaaoga ana tautua.

E aoga le mafaufau iai, o le fua o le faletupe faʻatagaina ia leai sili feaveaʻi, tosina tupe leai i le maualuga fua faatatau, ae malosi ma faʻatuatuaina.

O le vaega o ofa ofo i le faletupe e matua lautele. O loʻo fautua mai eseese polokalame faʻatulagaina mo tele teu tupe ma i latou e manaʻomia le faʻasaoina o latou teugatupe, polokalama alofa.

E mafai ona e tatalaina se tupe teu i rubles, Euro, tala... O tuutuuga uma o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani ma le agavaʻa e fuafua ai le pasene o tupe maua. E mafai ona tatala se teugatupe faʻaaoga a te oe lava teugatupe Sberbank lugalaina.

Maualalo tupe teu faitotoʻa maualalo, o le mea lea o le teuga tupe a le faletupe o tagata faʻatau ma eseese tupe maua tulaga. Tupe tului e le maualuga. E mafai ona maua sau tupe maua lelei naʻo noatia i le inivesi se tele aofaʻi o tupe.

E faʻatosina mai e le faletupe tagata ma lana faʻailoga ma le iai o le tele o paranesi ma isi ofisa.

2) VTB 24

O le faletupe o se tasi o tele tele aitalafu Rusia kamupani. Taulaʻi i le galue ma tagata taʻitoʻatasi, pisinisi laititi, tagata fai pisinisi... Faitauga tusa o le 12 miliona tagata faʻatau tagata taʻitoʻatasi, e i ai le lautele lala o fesoʻotaʻiga. E i ai faʻailoga maualuga a le tagata poto.

Ofo lautele lautele o polokalama teu, o tuutuuga mo le tatalaina o loʻo faʻaalia i luga o lana upega tafailagi i luga ole Initaneti. O le aoga o le teuga tupe o loʻo fuafuaina foi i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le faletupe e ofoina atu le tautua o le tatalaina o se teugatupe mamao. Tupe teu e tatalaina i soʻo se tupe (rubles, Euro, tala).

Maualuga lava tupe teu faitotoʻa maua ai le ulufale mai o mauoa tagata faʻatau. Maualuga tuluinai lo i Sberbank, o le umi o tupe teu muamua 5 tausaga, ma le lelei tulaga o le faʻatuatuaina faia saofaga VTB 24 lauiloa mea faʻatau.

3) PJSC Faletupe FC Otkritie

O loʻo faʻagaioia le faletupe ile maketi tau tupe sili atu 20 tausaga, o le faletupe tumaʻoti tele i le Malo o Rusia. Ae faimai foi ma le ofisa sui "Faufautua RA" aveina 7-th tulaga i le tulaga o le tutusa tupe faavae. E i ai ona lala i 52 itulagi o Lusia, tusa o le 3.5 miliona tagata faʻatau tagata taʻitoʻatasi.

O le faletupe o loʻo i ai le atoatoa otometi vaega o tautua mo tagata taʻitoʻatasi. E mafai ona e tusia i luga, tiaʻi, toʻese ni teuga tupe i le taimi o sau oe lava asiasiga i le faletupe pe e ala i feaveaʻi polokalama... E iai foi Initaneti faletupe.

E mafai ona e tatalaina se tupe teu i soʻo se tupe. O loʻo ofaina e le faʻalapotopotoga aitalafu lautele ituaiga o teugatupe.

O le faletupe ei ai le averesi saofaga i le amatagaavanoa i le tele o tagata faʻatau. Faigofie tulaga ma maualuga tuluimaua ai se lelei toe faʻafoi luga o tupe teu.

O loʻo ofoina mai e le faʻalapotopotoga aitalafu le faʻaopoopo tupe tului i tupe teu ua tatala lugalaina ia faʻateleina le lauiloa o lenei tautua.


Lalo foi o se aotelega laulau mo le manino. e 6-o faletupe tetele ma le aofaʻi aupito maualalo o le teugatupe ma le aofaʻi maualuga o tului i luga.

Faʻatusatusaga laulau o tupe teu i faletupe eseese ma faʻailoga o le aofaʻi maualalo o faʻasoasoa ma tului ia latou:

Faʻalapotopotoga aitalafuMin. aofaʻi teu, afe rublesMax. pasene i le tausaga
1Sberbank15,63
2VTB 242007,40
3Tatalaina509,25
4Rosselkhozbank508,75
5Faletupe a Ural mo le toefausiaina ma le atinaeina59,00
6Tinkoff Faletupe509,45

O le mea lea, o tuʻaiga eseese ma faʻatauaina o pasene o loʻo maua ai e le tagata maʻi le avanoa e filifili ai se faletupe e lelei lona pasene.

7. Faʻafefea ona filifili ma faʻatulaga saʻo se teuga tupe - 5 fesoasoani aoga mai tagata tomai 💎

I le taimi muamua, ina ia mafai ona tatalaina se teugatupe, sa manaʻomia le alo atu i faletupe o le 'aʻai, filifili ni tuutuuga talafeagai ma tutu i le laina i le filifiliga aitalafu faʻalapotopotoga. Lenei manaʻomia taimi (Faletupe 'itula faigaluega e masani ona fetaui ma itula faigaluega o pisinisi) ma aoga.

Ia faia tele faigofie atu, sili atu ona talafeagai ma televave.

Ina ia mafai ona maua le sili maualuga polofiti ma tupe mama o le fefaʻatauaiga, matou fautua atu ia e faamasani ia te oe lava ia fautuaga atamamai i lenei itulagi.

Motugaafa 1. O le aoga o le tului tatau ona le tatau ona avea ma maʻa tulimanu o filifiliga

A tatalaina se teugatupe, o le autu faʻalogo ua totogia i le pasene o le pasene. E foliga mai e saʻo mea uma, o inisiua o inisiua, e leai se mea e popole ai fua ile latou maumau. Ae e moni naʻo aiaia e leai se faigata tautupe ile faletupe.

E aoga le mafaufau iaia o iai ile vaitaimi ole teuga tupe teu, e mafai ona soloia le laisene ole faletupe. Ona e tatau lea ona toe maua le aofaʻi o tupe teu ma le tului maualalo. I le taimi lava e tasi, pe a tuʻuina i totonu o se faʻatuatuaina aitalafu faʻalapotopotoga i se maualalo tului, o le tagata teu tupe mo le vaitaimi tutusa o le a sili atu maualuga.

E tatau ona amanaʻia tulaga taʻitasi o le polokalama: Avanoa ma taimi masani o mataʻitusi tetele i le teuina, le avanoa e toe faʻatumu ai ma aveʻese ma isi

Motugaafa 2. Tipi se tasi saofaga i ni tele

E taua le manatuaina: "E le mafai ona e teuina uma fuamoa i le ato e tasi." O lenei faʻaupuga e faʻamatalaina atoatoa le fautuaga lea.

Afai e tele lau teugatupe, e sili atu le tufatufaina atu i faletupe eseʻese.

Faʻatusatusa i le tasi teuga tupe, o le tatalaina o ni tupe teu i faletupe 'eseʻese o loʻo i lalo lelei:

  • faʻaititia le aʻafia o le leiloa tupe maua i le tulaga o ono faigata tautupe mo le faletupe;
  • le mafai e filifili ai sili ona talafeagai aiaiga taʻitasi mo le tuʻuina o tupe.

E mafai ona matala tupe teu faʻatelee i ai foi ona lelei.

Faʻamanuiaga o se tupe teu e tele-tupe:

  • le agavaʻa e pule fua le teuga tupe;
  • afai e tatau ai, oe mafai ona faʻaliliua le tupe teu;
  • faʻaititia o tupe leiloa mai le tau o le soifuaga.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻuina faʻasolo faʻasoa i tupe e tolu: rubles, tala, Euro.

O se tagata e le fefe i mea lamatia ma manaʻo e aʻoaʻo pe faʻafefea ona pulea ana ia lava inivesi mafai ona matala tupe teu tupe teu.

O se vaega o le teuga tupe faʻafaigaluega o le vaevaeina o le teuina i 2 vaega:

  1. saofaga;
  2. inivesi i faʻatasi tupe (mutual mutual).

O le tului i luga o tupe teu ua fuafuaina i le faiga masani. O le aoga o inivesi i faʻatasi tupe faʻalagolago i tele mea. E le gata i lea, o le mea faʻatupeina e filifilia e le tagata o tausia na o oe lava.

I le mea lea, i le tatalaina o se teuga tupe teu, e mafai ona maua ai ni tupe lelei ma le laki faʻatasi o tulaga pe leiloa le afa o le tupe teu pe a fai o le teuga tupe na le aoga.

Motugaafa 3. Faʻatutu tupe i naʻo faʻalapotopotoga aitalafu

Afai e ala i le teuina o lana teugatupe i le teuga tupe, ua faʻamoemoe le tagata teu tupe e toe faʻafoʻi ia, ona le mafai faʻatuatuaina kamupani le faʻamaonia e faʻailoaina tagata faʻatau i pasene maoaʻe.

E tatau ona apalai naʻo ia i latou aitalafu faʻatupeina o latou teugatupe inisiua i Totogi Inisiua Ofisa (DIA). O la latou lisi e avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi a le Ofisa ma le Faletupe Tutotonu o le Malo o Rusia.

Taua! E tele taimi, o faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasi aitalafu, iuni ma isi faʻalapotopotoga tau tupe e faʻasalalauina faʻamatalaga e uiga i le inisiua o a latou gaioiga. Masani lava, o lenei faʻasalalauga faʻalauiloa.

Afai o le tului o loʻo ofoina mai e latou e sili ona manaia mo le tagata o tausia, ona tatau lea ona e mautinoa siaki le faʻamatalaga e uiga i ia kamupani.

E tele auala e iloilo ai le faʻatuatuaina o se aitalafu faʻalapotopotoga:

  • I le taimi o sau oe lava asiasiga i le kamupani ofisai mea uma pepa e tatau ona i ai i le tulaga lautele;
  • Vaʻai le upega tafaʻilagi a le kamupani. I le taimi lava e tasi, e aoga le uai atu i le umi o le tautua, le tele o aseta, le aofaʻi o aitalafu mo noataga;
  • Suesue tagata faʻatau iloiloga luga tutoatasi autu autu fonotaga.

O le a faigata mo se lē faʻapitoa ona malamalama i nuances uma, e i ai le maualuga avanoa o le paʻu atu i lima o le faʻamaoni paʻaga.

Motugaafa 4. Talafaʻatatau fuafuaina le vaitaimi o le teuina

O le umi o le vaitaimi o le teuina, o le maualuga le pasene tului luga. Afai e faʻasoa tupe mo se taimi umi, e leai la se masalosalo e tatau ona tuʻuina i le tului maualuga.

Peitai, e taua le mafaufauina e faapea i le tulaga o le vave faamutaina o le konekalate (leai se tasi ua inisiua e faasaga i tulaga le maalofia), tului i luga o le tupe teu e totogi. maualalo, o lona uiga, e le mafai ona e maua ai se tupe.

Afai e le faia le sefeina mo faʻapitoa mafuaʻaga: faʻatauina o se fale, femalagaaʻi, ma isi, e sili atu le filifili le averesi vaitaimi mo le teuina o tupe.

Motugaafa 5. E sili atu le filifilia o faʻaupuga faigofie ma malamalama gofie

Faʻasalalauga faʻasalalauga o faletupe o loʻo faʻatino ina ia mafai ona tosina mai ai le tele o teu tupe pe a mafai. Eseese "matagofie tulaga" ma manaia ponesi na fauina. O le mea moni, e masani ona liliu naʻo tala pepelo.

A faʻapea e leʻo oe o se tagata poto i mea tau tupe, e sili atu le filifilia o ni polokalama faigofie, e mafai ona fuafua le aoga e maua ai na o oe lava.

Faigofie ma malamalama i tulaga, faletupe faʻatuatuaina - mea uma e te manaʻomia e tuʻu ai lau oe faʻasoa tupe maua faʻalelei.

I ai o se tupe maua fua, oe mafai ona faia se tumau mafuaʻaga o pasif tupemaua, lea o le a avea ma se ponesi lelei i le paketi a le aiga.

8. Fesili e masani ona fesili ile faletupe ma teuga tupe 🔔

Le isi, o le a tatou taliina lauiloa fesili i lenei mataupu.

Fesili 1. O a tupe teu tupe teu?

Teugatupe teu tupe o se eseʻesega o mea tau tupe mo le faʻatupeina o tupe. O lona autu vaega o le vaevaeina o tupe i totonu saofaga moni ma faaauau pea inivesi i teutupe faʻaputugatupe.

O lenei tautua e ofaina e faʻalapotopotoga aitalafu latou te fesoʻotaʻi ai tupe faʻatasi (Faʻasoa tupe). E masani lava ona vaelua le tupe teu 50/50... Ae naʻo le tupe teu e inisiua ile DIA.

I aso nei, o nei ituaiga o teuga tupe o se sili ona lauiloa ituaiga o tautupe tautua. E mafua lenei mea i le mauaina i luga o latou sili gaioiganai lo tupe teu masani. I se faʻaopopoga, o le faʻatupeina tupe maua poto teu faafaigaluega ma laʻititi lamatiaga.

Tasi le itu, o le vaevaeina o tupe teu i lua vaega faʻamaonia le saogalemu o le teuina ma le mauaina o se mausali tamaʻi tupe maua i ai.

Ae o lesi foi itu, o le avanoa ua tuʻuina mai e maua ai le tele o taimi sili atu polofiti ma se manuia faʻatupeina poʻo le leiloa tupe faʻatupeina i faʻatasi tupe.

O tuutuuga mo teuga tupe teu tupe e:

  • maualuga ulufale faitotoʻa;
  • taimi puʻupuʻu;
  • le mafai o faʻafualoa.

Fesili 2. Teuina faʻasino igoa - o le a lea?

E i ai faletupe, o le tuutuuga o ia le ono mafai ona faʻasino igoa ole pasene faʻalagolago i le tau o nisi aseta. o lesi foi mea, puipuiga, le tala fesuiaiga o tala, le RTS index, siitaga, ma isi..

A faʻatupulaia le aseta, e maua e le tagata faʻatupeina se tupe faʻaopopo faʻaopopo, ma afai e paʻu le aseta, o le totogi e faʻapipiʻi ai luga o tupe teu "poste restante».

Fesili 3. O le a le mea fuafua tupe teu tupe i luga ole laiga?

Talu ai nei, ina ia malamalama pe faʻafefea ona aoga le tuʻuina o tupe i se teuga tupe, e tatau ona e alu i le faletupe, tu i le laina mo se faʻatalanoaga taʻitasi. O lenei ua avea mea uma faigofie atu ma sili atu ona talafeagai.

O 'upega tafailagi uma a faletupe o loʻo iai faʻamatalaga e uiga i polokalame fuafuaina mo le faʻaputuputuina o tupe mo teuga tupe. O se talafeagai fou o le avanoa Luga o le tupe i luga ole laiga (calculator teu)... E maua ai le avanoa e fuafua ai le aoga o se polokalame faʻapitoa e fuafua ai le sili ona lelei tuʻutuʻuga.

Mea fuafua teu tupe i luga ole laiga o se polokalama faʻapitoa faʻapitoa fetuunai mo se faʻapitoa faʻalapotopotoga faʻapotopotoga, lea e aofia ai uma aiaiga mo se teuina o se faʻapitoa faletupe.

Faʻaogaina o se initaneti calculator, oe mafai ona fuafua pe fia le tului, poʻo le a le tele o tupemaua, o le faletupe teuina (teuga tupe) o le a aumaia ia oe

O le calculator calculator e fesoasoani e fuafua le ituaiga ma le vaitaimi o le teuga tupe, e manaia ma vave mo latou e galulue.

I se faʻaopopoga, e fai lava si faigata ona fuafua le aofaʻi o tupe maua i le lima pe a fai o loʻo iai tupe faʻaalu aitalafu ma toe faʻatupeina tupe teu. Mea fuafua i luga ole laiga e feagai ai ma lenei galuega vave.

Fesili 4. Faʻafefea ona fuafua le tului i luga o le teuga tupe faʻaaogaina se numera i luga ole laiga?

E fesoasoani le calculator i luga ole laiga e fuafua le pasene lelei o tupe teufaafaigaluega i le teuina o se aitalafu faʻalapotopotoga.



O le tapulaʻa faʻatulagaina o le teu tupe fuafua e tatau ona tusia mo le fuafuaina o:

  • aofaʻi ma tupe o le teugatupe;
  • tului;
  • faamatalaga i mataitusi tetele;
  • vaitaimi o le teuina (aso o le tatalaina / tapunia).

Faʻaopopo faʻaopoopo, faʻalagolago i le ituaiga faʻapitoa o saofaga, mafai ona ituaiga o peti, aofaʻi ma taimi masani o le toe faʻatumuina/ aveʻese ma isi

A maeʻa ona tusia faʻamatalaga i le koluma "Iʻuga" o le tupe maua talafeagai mo se faʻapitoa tupe teu o le a otometi lava fuafua.

E taua le iloa! O le metotia mo le fuafuaina o tului e tutusa i faletupe uma, o le mea lea, afai e leai se initaneti fuafua i luga o le 'upega tafaʻilagi o le faletupe filifilia, e mafai ona e faia le fuafuaina e faʻaaoga ai le isi polokalame e ala i le tusia o au fuataga i totonu

I le tusitusiga, sa matou taumafai e faʻasalalau uma itu taua o le teuina o tupe i teuga tupe. Faʻalauiloa oe i lauiloa tautupe tuʻutuʻuga; faʻaali pe faʻafefea ona fuafuaina le tupe tului.

O faʻaiuga taua e mafai ona aumaia mai le suʻesuʻeina o le teuga tupe teu tupe e pei ona taʻua i lalo:

  1. Ina ia maua se tupe mama taua, oe manaʻomia le i ai o se tele aofaʻi o tupe;
  2. O le teuga tupe o se auala lelei e sefe ma sefe ai tupe mai le faʻatau ma mai ia te oe lava, faʻapea foi ma se sili lelei auala mo sefe mo se lumanaʻi tele faʻatau;
  3. O lenei fefaʻatauaiga e maualalo ifo tulaga lamatia pe a faatusatusa i isi auala faʻafaigaluegaina tupe;
  4. Mauaina o soʻo se mea, tusa lava pe le taua, ae o taimi uma le aofaʻi o passive tupemaua, faia inivesi fefaʻatauaiga i teugatupe / teuga tupe manaia ma i manaoga.

Matou te fautuaina oe e maimoa i se vitio e uiga i le mea o le faletupe teuina (se tupe teu i totonu o se faletupe) i faigofie upu:

Tuʻu lelei ma sefe lau faʻaputuga tupe, soʻo se lamatiaga e tatau ona nofouta ma le taua mo le paketi a le aiga. Manuia tele tagata uma ma feiloai mulimuli ane!

P.S. O a matou Manatu mo le Ola 'au o le a matua fiafia pe a fai e te faʻamatalaina ou poto masani ma manatu i le autu o le lolomiina i manatu o loʻo i lalo!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Accounting application (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com