Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Maota o Catalan Musika - Pusa musika a Barcelona

Pin
Send
Share
Send

O le Maota o Catalan Musika, o loʻo tu i Sant Pere, le kuata tuai a Barcelona, ​​o se tasi o faʻafiafiaga a le taulaga e sili ona asia. O le matagofie o le fausaga, lea o laina piʻo e manumalo ai i luga o piʻo, ma ituaiga tino i luga o le static, e tosina mai ai e oʻo ia latou, i le faʻavae, latou te le manatu ia latou o ni tagata e fiafia tele i musika. E ui lava i le mea moni o le fausiaina o Palau, lea na faʻaigoaina e le nuʻu o le magic music box, na o le 3.5 tausaga, na avea ma faʻataʻitaʻiga sili ona lelei a Catalan Art Nouveau.

Faamatalaga lautele

Palau de la Musica Catalana, tu latalata i le lauiloa Gothic Quarter, mafai moni ona taʻua o se tasi o faʻailoga iloga o le Catalan laumua. O le fale faʻafiafia, o se tasi o fale musika e sili ona lauiloa i Barcelona, ​​e masani ona faʻatautaia ai pese faʻafiafia, musika, potu, jazz, symphony ma konaseti a tagata, faʻapea foʻi ma isi musika. I se faʻaopopoga, fetu o musika lauiloa Sipaniolo masani faʻafiafia luga o le Palau tulaga, ma seʻia oʻo i sina taimi tagata lauiloa o le lalolagi e pei o Montserrat Caballe, Svyatoslav Richter ma Mstislav Rostropovich susulu.

I le taimi nei, o le "magic music box", lea e maua i tausaga uma le oʻo atu i le 500 afe tagata asiasi, ua na o le pau lea o konaseti Europa i Europa e iai lona malamalama faʻanatura. I le 1997, o lenei fale matagofie, lea na tele sona sao i le atinaʻeina o tu ma aga a lona atunuʻu, sa aofia ai i le lisi o measina a le UNESCO.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le tala faasolopito o le Maota o Catalan Musika i Barcelona na amata ia Fepuari 9, 1908. Na muamua tautua e le gata o se fale faʻafiafia, ae faʻapena foʻi ma ofisa tutotonu mo le Catalan Orpheon, o le aufaipese a le aufaipese i totonu o le atunuʻu na fausia e faʻalauiloa musika moni a Catalan i matu sasaʻe o Sepania. O le faʻatinoga o le fuafuaga, faʻamaonia ia Me 1904, manaʻomia tele tau mea. Naʻo le faʻatauina o se fanua fanua, o lona aofaiga o le 1350 sq. m., sili atu nai lo 11,000 Euro na faʻaaluina! Peitai, o le teutupe a le taulaga faigata ona puapuagatia mai lenei, aua toetoe lava uma fausiaina ma maeʻa galuega na faia i le tupe o le tele Catalan lagolago.

O le pule o le poloketi o Lewis Domenech y Montaner, o se faipolokiki lauiloa Sipaniolo ma tusiata, o ia, ina ua maeʻa uma galuega, na maua le pine auro mo le fausiaina o le sili ona lelei fale. I le vaitaimi mai le 1982 e oo i le 1989, o le fale Palau, na folafolaina ai se maafaamanatu a le atunuu, na toe faalauteleina ma toe fausia, ma i le amataga o le 2000, sa i ai foi se tele toefuataiga o le fale faafiafia na faia foi i totonu.

Faʻafetai i le faʻaaloalo uiga o le lotoifale pulega agaʻi i lenei fale, Palau de la Musica Catalana faʻaauau pea ona faʻaosofia le fiafia moni ma tumau ai o se tasi o lauiloa taʻutaʻua i Barcelona. Ona o lona tele tele ona o le i ai o se uʻamea faʻavae, na ia talimalo e le gata i koneseti faʻafiafiaga, ae faʻapea foi ma isi konafesi, faʻaaliga ma isi faʻasalalauga lautele e fesoʻotaʻi ma le aganuʻu ma tulaga faaupufai olaga o Sepania.

Tusiata fale ma teuteuga i totonu

Vaʻai i ata o le Maota o Catalan Musika i Barcelona, ​​e faigata tele le le maitauina o le matagofie balconies, koluma ma laumei laʻau, faʻanofoa mamanu teuteuina ma isi elemeni masani o Art Nouveau. Faʻatasi ai ma isi mea, o le ata o le faʻafoliga manino faʻaalia ai le mafuaʻaga o Sasaʻe ma Sipaniolo tusiata fale, sui e tele-lanu pupula laupapa ma candelabra lavelave, o loʻo faʻatumuina ai pasi o tagata lauiloa o le lalolagi - Bach, Wagner, Beethoven, Palestrina, ma isi.

Ae maise lava mai nei eseʻesega o loʻo tu mai fafo "Catalan Folk Song", o se tamai faʻatagata kulupu na faia e se tasi o sili sili monumentalists i Sepania. O le pito i luga o le faʻapaologa, teuteuina i se faʻatusa foliga o le lotoifale pese pese a le lotoifale, ma le fale tuai o fale faʻafiafiaga ofisa, natia totonu o se lapoʻa koluma ma teuteuina ma matagofie mosaic teuteuina, e le itiiti ifo le fiafia. Totonu, o le fale Palau foliga mai na matagofie. Lautele potu teuteuina i puipui uʻamea faʻamamaina, lanu faʻamalama-tioata faʻamalama ma matagofie stucco moldings tosina fiafia tagata asiasi ma faia latou matua galo e uiga i le taimi.

O le potu pito i tele o le Palau de la Musica Catalana o le fale konaseti autu, ua fuafuaina mo le 2.2 afe tagata maimoa ma o se moni galuega o faatufugaga. O le taualuga o lenei 'upega tafaʻilagi, faia i foliga o se lapoʻa tele liliu, o loʻo ufiufiina i fasi felanulanuaʻi tioata mosaic. I le taimi lava lea e tasi, o pupuni ma pupula o le paʻu sa i lona ogatotonu, ma le lanumoana ma le lanumoana i luga o le itu. O lenei tuʻufaʻatasiga o lanu e le i filifilia faʻafuaseʻi - i le lelei o le tau (ma o le mea lea o moli maualuga), e pei o le la ma le lagi maualuga. O puipui o le fale faafiafia e aofia ai foi toetoe lava o tioata-tioata faamalama, lea e maua ai le lagona o mea uma o loo siomia o minoi i se itu na ona ia iloaina.

Faʻatasi ai ma nei mea taugata uma, e mafai ona e vaʻai atu i le tele o faʻatagata na faia e le au faʻatagata mataʻina o le seneturi talu ai, ata o le 18 muses o anamua Eleni ma le faʻatagata faʻavae e faʻavae i luga o le taupulepulega o le "Valkyrie", o le lalolagi lauiloa opera tusia e Richard Wagner. O le nofoaga tutotonu i totonu o le fale tele o loʻo nofoia e le okeni, lea e lele ai le fuʻa a le atunuʻu o Catalonia.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

O le Palace of Catalan Music (Barcelona, ​​Spain), o loʻo tu i Carrer Palau de la Musica, 4-6, 08003, e avanoa mo tagata lautele ile tausaga atoa. O itula amata e faʻamoemoe i le vaitau:

  • Setema - Iuni: 09:30 i le 15:30;
  • Iulai - Aukuso: 09:30 i le 18:00.

O taamilosaga taʻitaʻia e faʻatautaia i aso uma mai le 10:00 i le 15:30 ile afa itula ile va. O le polokalame masani i le Igilisi, Sipaniolo, Farani ma Catalan e 55 minute le umi.

Tau tiketi:

  • Matutua - mai le 20 €;
  • Muamua (pe a faʻatau 21 aso ae le i fuafuaina le aso) - 16 €;
  • Matutua e silia ma le 65 tausaga le matua - 16 €;
  • Tamaiti aʻoga ma leai ni galuega - 11 €;
  • Tamaiti i lalo ole 10 tausaga le matutua faʻatasi ma tagata matutua - leai se totogi.

Ae ui i lea, o nisi vasega o tagata asiasi (sui o le tele o turisi kulupu, Barcelona Card umia, tele aiga, ma isi) e agavaa i se paʻu. E tele faʻamatalaga auiliili ma le faʻafiafiaga o faʻafiafiaga e mafai ona maua i luga ole laiga aloaia a le Palau de la Musica - https://www.palaumusica.cat/en. Ae mo malaga taʻamilo, e faia a taeao poʻo le leva o le afiafi ma faʻatoa maua pe a leai ni avanoa i Palau.

O tau ile itulau e mo Oketopa 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

I le filifili ai e asiasi i le Maota o Catalan Musika, faʻalogo i fautuaga a latou ua uma na i ai:

  1. E mafai ona e alu i totonu o le "magic music box" e le gata i se maimoaga taamilo, ae naʻo le sau i le konaseti. I le vaega mulimuli, e te fasioti 2 manulele i le maʻa e tasi - ma asiasia le fale, ma fiafia i le faʻatinoina o faʻataʻitaʻi musika. I le taimi e tasi, o le eseʻesega o tau o le a laʻititi.
  2. Aua le taumafai e aumai meaʻai poʻo vai inu i totonu o le potu tele - e faʻasa lenei.
  3. E mafai ona e uʻuina se 'ai e' ai i le pa i le pa. E tautua le kofe manaia, o pastry fou ma fruit sangria, ae o tau e fai si maualuga.
  4. E leai ni loka loka poʻo loka i totonu, o lea e tatau ai ona e teuina ou ofu i fafo ma mea totino i ou lima.
  5. I luga o le teritori o le Palau de la Musica Catalana, e mafai ona e faia se sauniga o le faʻaipoipoga, ae e tatau ona e malie muamua i lenei mea - mo lenei, ua lava le lafoina o se talosaga i le ofisa imeli tuatusi ma totogi mo le ata sauniga.
  6. E te le tau ofuina se tuxedo ma ofu afiafi e te alu ai i le konaseti. Ole toʻatele o tagata asiasi e mananaʻo i ofu e le masani ai.
  7. E mafai ona e oʻo atu i Palau i auala o pasi poʻo femalagaaʻiga lautele. I le tulaga muamua, oe tatau ona faʻaaoga le laina samasama L4 ma alu i le nofoaga. "Urquinaona". I le lona lua - i pasi Nu. 17, 8 ma le 45, tu saʻo i le faitotoʻa tutotonu.
  8. Afai e te le fiafia tele i le jazz poʻo le taotoga faʻataʻitaʻi, alu i le flamenco - latou te fai mai o se faigofie le mafaagaloina vaʻaiga.

Maota o Catalan Musika i auiliiliga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Why Is Spain Fighting Itself? Inside Catalonian Independence (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com