Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Railay - o se peninsula matagofie i le itumalo Thai o Krabi

Pin
Send
Share
Send

Railay Beach Krabi i Thailand o se lauiloa nofoaga, lauiloa mo tele papa, ofoofogia ana ma manino sami loloto. Tagata tafafao maimoa fiafia i ai e le gata mo lona matagofie faalenatura, ae faapea foi mo sina mamao mai malo, lea e mafai ai ona latou fiafia atoatoa i le lotoifale agaga.

Faʻamatalaga lautele

Railay Beach o se tamai peninsula matagofie i luga o le talafatai o le Andaman Sea i le itumalo o Krabi. I le avea ai ma se tasi o mataʻaga mataʻutia turisi i Taialani, na te mauaina le selau o turisi mai itu uma o le lalolagi i tausaga uma. Ma e ui o le toʻatele oi latou e naʻo le tasi le aso e o ai i Railay, e iai foʻi nisi e nonofo umi iinei. Na latou laki sili ona, aua a leai ni tagata, e mafai ona e savali saogalemu i lalo o le masina ma matamata i le oso aʻe o le la.

O le uiga eseʻese o lenei penisula, o lona vavaeʻeseina mai Taialani e le toʻulu i vao, mauga maualuluga ma le lautele o vai. O le taunuʻu mai ile laueleele e tau le mafai, ae e sili atu le manaia. Railay Beach e leai ni tele maketi ma supamaketi, ae o le autu atinaʻe o loʻo i ai nei. E tele ofisa femalagaaʻi, faleʻaiga, faleʻaiga, fale faʻasoʻo, fale talimalo, ma isi. O fale mulimuli e le tele naua, o lea na vave ai ona faʻaleaogaina potu.

O tau o meaʻai i luga o le auala e maualuga atu nai lo Ao Nang, Krabi poʻo isi taulaga i Taialani, o lea e sili ai le ai i le faletalimalo o loʻo i ai lou potu. Afai na e filifilia fale e aunoa ma se meaʻai, faʻaaoga se tasi o filifiliga e tolu:

  • Faleaiga i faletalimalo;
  • O loʻo iai pa pia i le itu sasaʻe o Railay;
  • O se auala savali savali e o atu i le itu i sisifo o le penisula.

Meaʻai masani a Thai, mea inu ma fualaʻau e mafai ona tofoina i le makashniki, o meaʻai māmā i uili. O le a sili atu le tau nai lo le faʻatauina o ia lava oloa i luga o le lauʻeleʻele, ae taugofie nai lo i faleʻaiga poʻo faleʻaiga falemaʻi. O le auala sili ona faigofie e fealuaʻi ai i le nofoaga malolo o vae. O vaʻa umi-siusiu e maua ai fesoʻotaʻiga i le va o matafaga (tau - 50 THB, aofaʻi maualalo o pasese - 4 tagata), ae leai se mea e faʻatali ai mo latou, aua o le mamao i le va o nofoaga autu o faʻafiafiaga e laʻititi.

Faʻafefea ona alu iina?

O Railay Peninsula i le itumalo o Krabi e faigofie ona maua e vaa umi. Na auina mai i latou mai le tele o manatu:

  • Ao Nang Beach - o le uafu o loʻo tu tonu i le ogatotonu, o le tau o le ticket e 100 THB (baht) e tasi le auala, o le malaga mai le 10 i le 15 minute, mulimuli atu i Railay East. O le faasologa e amata mai i le 8 i le taeao e oo i le 6 i le afiafi. Afai o le a e toe foʻi i le aso lava lea, faʻatau faʻailoga e 2 i le taimi e tasi;
  • Nopparat Thara Beach - o le uafu o loʻo tu i le itu i saute, o le tau o le malaga faʻatasi e 100 THB;
  • Krabi Town - o le pasese o le a tau 80 THB, o le mulimuli taofi o East Railay;
  • Ao Nam Mao Village ma Beach - ticket ticket e 80 THB, taunuu i Railay East;
  • Phuket - e tatau ona e totogia a itiiti mai 700 THB mo se saosaoa vaʻa, o le vaʻa e alu i Railay Sisifo.

Taua! O le tau o le ticket e faʻamoemoe i le taimi o le aso. Ma, a maeʻa le goto o le la, e mafai ona tupu i le 50-55 THB.

Tusa lava pe o le a le mamao, o le malaga i le peninsula e mafai ona matua umi. O le mafuaʻaga mo lenei tolopo atonu o se le lava numera o pasese (lalo ifo o le 8 tagata). Ina ia aua le maimau taimi faʻatali, faʻaaoga se tasi o 2 olaga hacks: totogi mo saoloto nofoa oe lava pe vaevae le misia aofaʻi i tagata malaga uma.

Ma tasi leisi nuance! I le taimi o le peʻa o le tai, e le mafai ai e pa faʻataʻamilo ona taula saʻo i le matafaga - o le maualalo o le vai e puipuia ai i latou mai le faia o lenei mea. Sauni mo le mea moni o taimi faʻapitoa e tatau ona e sūsū ou vae laititi. Moni, na latou o mai ma se tali muamua i lenei faʻafitauli i luga o le Railay - o se tulaga faʻapitoa e ulu i totonu o le vai, lea e tuʻuina atu ai pasese i uta.

Matafaga

E tele matafaga i Railay Beach i Taialani. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

Railay West poʻo Railay West

O Railay Sisifo, e siʻomia e pupula matagofie ma lauolaola laʻau, e fiafia iai tagata o le matafaga. I se faʻaopopoga, o faletalimalo sili ona taugata o le penisula o loʻo i ai iinei, o faleʻaiga ia e alu saʻo i le matafaga.

O le oneone i Railay Sisifo e lelei, pauta, manaia tele i le paʻi atu i ai. Afai e te faʻaopopoina i lalo le papaʻu, vai manino mafanafana ma seasea mauaʻi tai, e mafai ona e mauaina ni tulaga lelei mo se tafaoga a le aiga. O le umi o le apitaogalu e tusa ma le 600 m.O le matafaga e lautele lautele ma ufitia moni i lautele lautele. Moni, latou te le sefe mai le susulu mai o ave o le la - o le paolo i luga o le matafaga naʻo le aoauli e tumau ai. O isi taimi o loʻo i ai e leai se mea e lafi ai. O le ulufale i le sami e lamolemole, o le itu taumatau o le talafatai e loloto atu nai lo le agavale.

Ua mautu le matafaga. I se faʻaopopoga i fale talimalo lelei, e tele faleoloa, faleʻaiga lelei, faleoloa faʻamanatu ma faʻamau o vasega eseese o tau. O fale vaʻa Kayak ma scuba mea faigaluega o loʻo tu i le ogatotonu o le faga i luga o le Walking Street. O taʻele, faʻamalu, sun loungers ma isi elemeni o le gataifale o loʻo faʻamoemoeina mo naʻo malo talimalo. E le mafai ona e lisiina, o lea e sili ai le aumai o mea uma e te manaʻomia ma oe. Faʻatasi ai ma gaioiga o loʻo maua o le maulu, tiʻetiʻega uila, taʻaloga i le matafaga, tiʻetiʻei solofanua, aʻeaʻe i luga o le maa, toʻaga o maea, ma snorkelling O le matua le lelei o Railay Sisifo e manatu o le tele tele o malologa ma le leo faifai pea faʻapipiʻi e vaʻa afi.

Railay East poʻo East Railay

East Railay Beach i Taialani e sili atu le maualalo i le mafanafana, lalelei ma isi itu taua. O lenei nofoaga e leʻo fuafuaina mo se aso malolo atoatoa - o se sami papaʻu, o se palapala palapala, oneone lanu enaena pogisa, e tai tutusa lava ma maʻa, mafiafia o mago, o loʻo sosolo mai le vai i tai, ma se mataʻutia leaga o loʻo totoe ai. O le mea masani, e avea o se uafu mo turisi folau mai nuʻu tuaoi ma mo le laʻuina i lalo vaʻa faʻatauoloa. Ae o iinei e tele faletalimalo, fale talimalo, faleʻaiga, faʻamau, faleʻaiga, fale kalapu, faleoloa ma isi faʻafiafiaga (e aofia ai le aʻoga Muay Thai o taua Thai). O le sili taʻutaʻua o nei, o le Tew Lay Bar, o se nofoaga tuʻufua lea na suia ai nofoa ma laulau e nofoaafi o le la, pou ma faʻamomoe. I le faʻaopopoga i le le masani ai totonu, o le faʻalapotopotoga e lauiloa mo suamalie cocktails ma ofoofogia matagofie vaaiga sami.

O se faʻamau sima e faʻalauteleina i le talafatai o Railay East. O sina alualu i luma amataina le auala e tau atu i Tonsai Bay ma Diamond Cave. Tagata fiafia i gaioiga i fafo e mafai ona fiafia i le aʻea ma le mautinoa i le aʻega o mauga. O le afa-aso toleniga vasega mo amata e tau e tusa ma le 800 TNV. O se polokalame e tasi le aso, e aofia ai le savali i totonu o ana ma asiasi i maʻa sili ona lelei o Krabi, o le a tauia ai le TNV 1,700.

Fautuaga! Afai e te manaʻo e maua se tafaoga maualuga a le vasega i se tau taugofie, siaki i Railay East, ae goto ma aau i Railay West - 8-10 minute.

Tonsai poʻo le Ton Sai Beach

Ton Sai Beach, tu i le pito i lalo o le peninsula ma vavaeʻese mai Railay Sisifo e le matagofie 200-mita mato, e mafai ona valaauina Railay Krabi o le matafaga aupito itiiti. O le vaega autu o lenei nofoaga tuʻufua o le tele o paketi faleoʻo (faletalimalo) avanoa mo masani turisi. Moni, e tele ma taugata ma aso nei faletalimalo i Ton Sai Beach. Ae o vaaiga ma faʻafiafiaga iinei e fai lava si faigata. O avanoa avanoa faʻafiafia e aofia ai le asiasi i fale kofe, aʻea papa (ma le leai o se faiaʻoga) ma le faia togafiti luga o le slackline.

A o le talafatai, e pei o le sami, ua ufitia uma i maʻa. E le gata i lea, o masina taʻitasi uma e iai le vai papaʻu ii - e 10 aso le umi. E mafai ona e taunuʻu i le Matafaga o Tonsai e le gata i vaʻa, ae pe a savali foi. Mo lenei e 2 auala i luga atu o le laueleele. O se tasi o i latou e ui atu i se toatuga ae o se toʻafilemuina sili ona faigata o maʻa. O le lona lua e faʻataʻamilo i le vaega maʻa, ae faʻatele taimi.

Phra Nang (Phranang Cave Beach)

O le Pranang Cave Beach, ua manatu o le Railay Beach e sili ona matagofie i Taialani, o loʻo tu i le itu i sautesisifo o Krabi. O vaʻaiga matagofie ma papa tetele o loʻo tautau i luga aʻe o le vai, na taʻutaʻua ai o ia i le lalolagi atoa. O le sili lauiloa o nei o le 150m Thaiwand Wall, lea e tafe i le va o Railay West ma Phranang Beach.

Phra Nang o se tagata aʻeaʻo parataiso. I le faʻaaogaina o ni mea faigaluega faʻapitoa, e mafai ai ona e alu e faʻatoʻilaloina tumutumu uma ma tutoʻatasi faʻatasi ai ma se faiaʻoga faʻapitoa. E i ai foi le amu amu, e fetaui lelei mo snorkeling, ma se kayak rent (600 baht mo le 4 itula). Mo i latou e fiafia i se sili atu malolo aso malolo, paʻepaʻe oneone, turquoise vai ma se oneone feanu e fausia i le taimi o peʻa o le tai o loʻo faʻatali. I luga e mafai ona e savali atu i motu maʻa.

I se faʻaopopoga, i luga o le matafaga Phra Nang o loʻo i ai le fia iloa Princess Cave, faʻapitoa mo le atua fafine Mae Nang. E asia e tagata tafafao maimoa, ae le gata i lea o tagata o loʻo tuʻuina atu fua o latou laupepa eseese, foliga, paolo ma ie. O le mea moni, o le a faigata mo se tagata e leʻi mafaufauina ona taofi mai le 'ata, ae o le a latou taumafai - o le grotto e taʻua o le paia. O nei taulaga e talitonuina e fesoasoani ai i ulugaliʻi leai se fanau e mafaufau vave.

Ae mo le matafaga atinae, e tuua tele e manaʻomia. E leai ni fale talimalo, leai ni faleoloa, e oʻo foʻi i faleʻaiga. O le matafaioi a le vaega mulimuli o loʻo faʻatinoina e vaʻa e faʻatau atu mea taumafa. E totogi le faleuila, e tu latalata i le faitotoʻa i le matafaga. Ona o le tele o le ulufale mai o turisi, e mafai ona e aau filemu iinei i le na o le taeao po o le maeʻa o le goto o le la.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Phranag Nai Cave (Dimond Cave)

Railay Peninsula i Krabi e iloga i le tele o auala eseʻese o auala i lalo o le eleele ma grottoes. Faʻatasi ai ma le sili ona lauiloa o le Diamond Cave poʻo Dimond Cave, o loʻo tu i le itu i matu o le East Beach. O lona umi e 185 m, o le maualuga o potu e aapa atu i le 25 m. Totonu o loʻo i ai le eletise ma se fola e faʻamamalu ai puipui ma puipui puipui. O le nofoaga e matua sili ona matagofie - totonu o ia teuteuina ma eseʻese vavalalata ma tele-lanu stalactites, e manatua ai ata mai le tifaga "Avatar". O le ata e faʻatumuina e le tele o kolone o peʻa masani i masani tagata asiasi. O le tau o se pepa pasi matua e ulufale ai i Dimond Cave e 200 baht, o le tamaititi tiketi e 2 taimi sili atu le taugofie.

Faʻaliga Mataʻituina

E te fia vaʻai i le Railay Peninsula i Thailand mai le vaai a le manulele? I lenei mataupu, 2 matata eseese vaʻaiga o le a fesoasoani ia te oe. O le muamua o loʻo tu i le va o Railay West ma Phranang Cave Beach. Lona lua o le va o Phranang Cave Beach ma Railay East. O le vaʻai mai uma e faigofie, ma o le aʻea e le maua ai ni faʻafitauli. Moni, e tatau ona e afu, aua o le ala i le 'upega tafaʻilagi e alu saʻo i luga, ma le mumu omea i lalo o ou vae e mafai ona pisia uma seevae ma lavalava. Ae, talitonu mai ia te aʻu, o au taumafaiga o le a totogi atoa i ai, aua mai le matauina tulaga a matagofie vaʻaia panorama tatalaina tasi i le 3 matafaga ma le teritori o se taugata lima-faletalimalo faletalimalo.

O le toe foi gafa, lea e manaʻomia le lelei faʻamalositino lelei ma nisi agavaʻa, tatau ai le faʻaitiitia o le faʻalogo. O tagata atamamai e fai mai a asiasi atu i le vaega e vaʻai ai, e tatau ona naʻo se mea laititi a oe - ose ato faʻafafa ma vai ma se fasimoli masani. O isi o le a faʻalavelave i le auala. E i ai isi matamata mataʻitusi luga o le penisula, ae e naʻo tagata aʻea poto masani e faigofie ona ofi atu i ai. O le averesi maualuga o nei papa e tusa ma le 200 m. Tele o latou o loʻo faʻaalia luga o faʻafanua faʻapitoa.

Railay Beach Krabi i Taialani o se sili lelei nofoaga e mafai ona e malolo ai mai pisapisao malologa ma nofo toʻatasi ma le natura. Vaʻai mo oe lava - sau vave!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Railay Bay Best Beach in Thailand Paradise of Weed Smokers? Scam or not? Top Loacations Asia (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com