Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se aotelega atoa o moega pepe ma a latou foliga foliga

Pin
Send
Share
Send

E le faigata ona faʻatau le taugofie ma i le taimi e tasi e lelei moega tamaiti mo soʻo se tausaga. I le uma, o le tele o faleʻoloa o loʻo ofaina le selau o faʻataʻitaʻiga o tisaini 'eseʻese ma i tau' eseʻese tau. Peitaʻi, pe a faʻatau, e tatau ona e taulaʻi pea i le aoga ma foliga o le oloa, talu ai o le tamaititi tino e matua nofouta i le lelei o le moe. Amata mai le pepe fou, o loʻo iai pea le faʻavaeina ole auivi ma le fesuiaʻiga o le mea e moe ai, o lona fetaui lelei e aʻafia ai le soifua maloloina. Lenei o le a tatou vaʻai ai i moega o tamaiti o eseese configurations ma iloa ai le mea e tatau ona lelei moega mo se tamaititi i lana tausaga vaega.

Vaega o meaafale a tamaiti

O le muamua faʻavae mo le filifiliaina o se masani pe faʻavae faʻatusa o lona saogalemu. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o se moega i le vasega pepe mo pepe e tatau ona faia i laʻau masani, faʻataʻamilomilo tulimanu ma se itu puipuia. Mo tamaiti e ova atu ma le tolu tausaga le matutua, e tutusa lava tuutuuga e faʻaaoga. O le tamaititi lomiga e latalata i le mafai i le faʻataʻitaʻiga o se moe mo se tagata matua, ae ui i lea, e tatau ona orthopedic ma ofi i le tele. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se isi moega, mo se faʻataʻitaʻiga, i le atunuʻu, o moega pepe pepe o le a lelei fofo.

O le tele o taimi, e mananaʻo tagata matutua e filifili se sofa gaugau, aua o lenei vaifofo e foliga mai e aoga tele. E taua le manatuaina o le sofa e le i faia muamua mo le masani ai moe (o le maualuga o se avanoa avanoa, na o le tulaga). O le faʻatumuina o le sofa e aofia ai, o se tulafono, o le paʻu paʻu, lea e leiloa lona foliga mai le taimi, lea e afaina ai le tamaititi tulaga.

O se vaega o aso nei ituaiga faʻataʻitaʻiga i se ergonomic mamanu. E taumafai le au gaosi oloa e fai le moega i le mea e gata ai le mafai, e le gata i le moe ae faʻapea foi i le teuina o mea, e aofia ai ma mea laiti aoga. O le filifiliga o compact models e faʻatagaina ai oe ona suʻe se moega pepe mo se tamaʻi potu moe.

Faʻapitoa mataituina tatau ona totogia i le autu autu, lea e mafai ona avea masani pe muamua. Pei o le tulaga ma moega sili ona lelei a tamaiti i le tulaga o tuuga taʻavale, fale, muamua moega mo tamaiti i le tulaga o "atopaʻu" o le a apili i tamaiti. O le tau o sea moega e le sili atu maualuga, ae o le a leai se tuaʻoi i le fiafia o soʻo se tamaititi pe a fai e te mafaia ona filifili se faʻataʻitaʻiga ma au fiafia i ai tagata poʻo autu.

Manaoga mo mea

Muamua lava, sili atu ona faigata manaʻoga e faʻatulafonoina luga o tamaiti meaafale. I se faʻaopopoga i ergonomics ma le saogalemu, o se moega pepe mai le 1 tausaga le matua ma luga e tatau ona faia o ni mea e saogalemu mo le pepe. O le filifiliga lelei e manatu o ni meaafale e fai ai togavao, lea i soʻo se itu e sili ai i isi paʻu palasitika taugofie. O le moega a tamaiti e faia i le MDF poʻo le moega a tamaiti e fai i laupapa laupapa e mafai foi ona maualuga lona tulaga, ae o laupapa e sili atu lona lelei.

A filifilia se moega pepe e fai i laupapa, e manaʻomia le asiasia o le oloa mo vaega "lanumoana". O latou foliga vaaia o faailo o le fafie e gaelo. Vaʻai faʻapea, moega mo tamaiti e le tatau ona i ai ni chips, taʻetaʻei ma scuffs (aemaise lava mo chipboard faʻataʻitaʻiga). E le tatau ona manifinifi pito, e lelei pe a fai e faia i le thermoplastic poʻo le PVC.

A filifilia se moega o tamaiti mai le laupapa chips, ia mautinoa ia fesili e uiga i le faʻailogaina o mea. Faʻailoga E0 ma E1 ua manatu saogalemu, chipboard faʻailoga E2 e faʻasa mo le faʻaaogaina i le gaosiaina o meaafale, talu ai o loʻo i ai ni faʻamaʻi leaga i le tuʻufaʻatasiga e mafai ona afaina ai le gata i tamaiti, ae faʻapea foi ma tagata matutua!

Le sili faʻataʻitaʻiga ma a latou faataʻitaʻiga

Mo pepe faatoa fananau mai, o moega pepe lapoʻa ma mea e fausia ai totonu ma se tapuni mo se moega pepe e sili ona talafeagai. Lenei mafai ona avea o se otometi fetuʻunaʻiga puipui poʻo se pendulum swing auala. O faʻataʻitaʻiga lauiloa i aso nei o:

  • Moega masani a tamaiti mai le 4 tausaga le matutua, faʻatulagaina i le castors ma curved tagata tamoʻe. O le lelei o se faʻataʻitaʻiga e faigofie lava ona ofi i totonu o soʻo se mea i totonu, e faigofie ona luelue se tamaititi i totonu. O se moega faʻaleaganuʻu o se paketi filifiliga mo se tulimanu moe mo se tamaititi;
  • O le moega o tamaiti ma le moe moe siitia auala o se multifunctional filifiliga e faʻatagaina ai oe e suia le maualuga o le itu a o tuputupu aʻe le tamaititi. E mafai ona e tautau le pupuni i luga o le moega o se teuteuga;
  • Faʻataʻitaʻiga ma le pendulum auala ua fuafuaina mo le faʻamafanafanaga o le tamaititi ma matua. E sili atu ona faigofie le luluina o se pepe i se tamaʻi pepe nai lo le naʻo lima. O le taugata faʻapotopotoga o loʻo i ai le taʻavale eletise, lea e pulea mai le mamao ese;
  • O le moega pepe ma pusa teuina o se sili lelei filifiliga mo se tamaʻi vasega pepe. E masani lava, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faʻaauupegaina i se fesuiaiga laulau, fausiaina o se atoa laʻau o fasi meaafale e manaʻomia mo le tausiga o se pepe. Ae e iai foʻi moega faʻapena a tamaiti mai le 8 tausaga.

Ole masani ai ole fanau-siʻosiʻomaga o fesuiaiga o moega e taʻutaʻua, e mafai ona fetuʻunaʻi i tapulaʻa a le tamaititi. E leai se manaʻoga e faʻatau se moega pepe mo le tuputupu aʻe i le 3-5 tausaga, o sea fasi meaafale e mafai ona tautua seʻia oʻo ina talavou.

Afai e te manaʻo e faʻatau se mea moni lava ma lelei, o nisi nei o filifiliga mo moega faʻaonapo nei, faia mo le potu moe mamanu:

  • O se susulu faʻaaliga i totonu o le potumoe malamalama ma le vateatea o le a avea o se moega lanu meamata tamaiti. O lenei lanu lanu ei ai sona aoga aoga i luga o le mafaufau o le tamaititi. Lanumoana, piniki, enaena, lanumoana ma se vaega taʻalo - o filifiliga uma o le a foliga matagofie;
  • Ina ia avatu le malamalama i se tamai potu, oe mafai ona faʻatau se malamalama Provence pepe moega. O lenei filifiliga e sili ona lelei mo se teine. O le moega faʻataʻitaʻi a tamaiti e faʻaaoga e pei o Provence e le faʻatauaina tele le potu, tusa lava pe laititi;
  • Tama o le a alofa i le pepe tamaʻi moega vaʻaia, o se palau fola moega po o tuʻuga taʻavale meaafale. O se vaʻa pirate mafai ona teuteuina i fuʻa, o le uili uili ma pupuni o pukuni e faia i le tagata lava ia faʻapipiʻi;
  • Tamaiti purinisese o le a fiafia i le fa-pepa pepe moega. I se faʻaopopoga i le matagofie apili, o se teuteuga elemeni o le a faia se puipuiga vaega. E mafai ona e faʻatauina se faʻataʻitaʻiga ma pale pale poʻo tupu lili;
  • O mea e faʻaaoga mo se moega pepe o le a fesoasoani e faʻaopoopoina potu moe i totonu ma avatu faʻamafanafanaga.

Afai e te filifilia se tamaititi moega talavou, ona potu moe i le Loft, Alamanuia poʻo le Hi-tech style o le a matua faʻamalosia se moega uʻamea a tamaiti poʻo fesuiaʻiga o moega mo tamaiti ma uʻamea vae, faʻapea foi ma le siʻiina o moega pe a fai e tele tamaiti.

E oʻo atu i le tolu tausaga

A maeʻa le fanau mai o se tamaititi, e taumafai matua e faʻamautinoa o ia e na o le sili ona fou ma sili ona lelei. Sa masani ona fai ma faʻataʻitaʻi o momoe e tutusa ituaiga ma e le tau filifili. Ae o le taimi nei o le tele o ituaiga o pepe moega mai Italia mafai ona niniva pe a fai e te le iloa tulafono mo le filifilia. Aua le faʻamoemoe i foliga vaaia o meaafale, aua o le lalelei e le o se faʻailoga o le lelei. Muamua lava, e tatau ona lelei ma talafeagai le moega mo se tamaititi e tasi le tausaga le matua, ona aulelei lea.

Oe o le a alofa i le nifo pepe nifo mo le pepe fou i lona uma le tutoʻatasi lanu ma le lelei. E aoga le uai atu i mea o loʻo fai ai le oloa. O le filifiliga lelei o le a avea ma moega, lea e faia faapitoa lava i mea masani. Ina ia fausia se seti e mafai ona e faʻatau se kapeneta i le tutusa lanu.

Moega pepe moe feaveaʻi pe tautau, talafeagai mo matua o pepe faatoa fananau mai. O le mea pele e sili ona lauiloa o le vine. I lenei vaega o le moega, o le pepe o le a lagona le mafanafana ma le mafanafana. O moega pepe e aoga e le gata mo pepe ae mo matua foi. E mafai ona fesiitai lelei i soʻo se mea o le potu e aunoa ma le fafaguina o le pepe. Faʻatasi ai ma mea lelei uma o se moega pepe multifunctional, e tasi le sili drawback. O loʻo taʻoto ile mea moni e tutupu aʻe pepe mai ia latou. O le mea lea, e le umi ona e faʻatauina lea o meaafale fou. Ae aua le popole i lenei tulaga, aua o aso nei ua o mai tagata gaosi oloa ma se moega mo se tamaititi i lalo o le 6 tausaga - o se transformer. O le lapoʻa mafai ona faigofie faʻateleina i le toʻesea o ni nai vaega ma o le tamaititi o le a faʻaauau pea ona moe i totonu o lona moega pepe.

O le filifiliga sili ona aoga ole a birch laupapa pepe moega. I se oloa faapena, e mafai e le tamaititi ona moe mai le fanau mai i le 5 tausaga. I le avea ai o se faʻaopoopoga teuteuga, oe mafai faʻatau se tapuni mo se pepe moega. I nisi aiga, e tele augatupulaga tutupu ae i ia tamaʻi pepe. E toʻa lelei tamaiti ma toʻafilemu ai. O moega laupapa e le faʻailoaina ni mea leaga ma e faigofie foi ona fufulu. Moega mafai ona i ai eseese configurations: luga casters, luga o tagata tamoʻe ma faia i le masani masani vavalalata faʻamatalaga. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo iai ni faʻaopoopo potu mo ie lino, e sefe ai avanoa i totonu o le fale.

Moega vaivai laupapa mo tamaiti ole fofo lelei. O le tele o le moega e fuafuaina e le vaega o le potu lea o le a tu ai. E le itiiti ifo le lauiloa o moega e faia i mea palasitika. Latou e taugofie nai lo laupapa, ae i foliga ma faʻatinoga latou te le sili atu leaga. O le mea sili ona taua pe a filifilia o le saogalemu.

Sili atu i le tolu tausaga

Elite Italia moega mo tamaiti matutua ua avea lauiloa mo latou lelei lelei ma faigofie. O le filifiliga o se mea e moe ai mo se pepe e tatau ona faia e tusa ai ma le saogalemu uma, ergonomics ma siosiomaga faauo tulaga faatonuina. I le mamanu, o ia meaafale e tutusa lava ma le moega ma se fusi taʻavale mo tagata matutua, o le tele o faʻataʻitaʻiga e pei o se pulupulu ma tua, o se moega malulu poʻo se mea lemu. Ae o le mea e moe ai mafai ona foliga pei o se nofoa o tamaiti. O moega o tamaiti ma fata e mafai ona faʻatumuina i ni paʻu poʻo se aveʻese mafai ona taofia le tamaititi mai le paʻu i le taimi o le moe.

Moega o tamaiti mai 6 tausaga le matutua e le tatau ona maualuga ina ia mafai ai e le tama ona alu i le moega ma ala i luga ia lava. E sili le filifilia o faʻataʻitaʻiga mai se togavao, ma ie vavae i luga o le moega ma hypoallergenic filler. O le moega pepe uamea e le mafai ona taofia le vevela, lea e ono afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi. Laveai vaʻai avanoa pepe pepe ma se moega teuina, lea e mafai ai e le tamaititi faigofie ona aʻoaʻo pe faʻapefea ona teu saʻo mea.

Ituaiga moega mo tamaiti mai le tolu tausaga:

  • Tulimanu faʻataʻitaʻiga;
  • Moega masani ma le tasi pe lua tua (e mafai ona e faʻaopopoina le faʻapipiʻi o se pupuni i luga o le moega o se tamaititi);
  • Vasega vasega pepe i le apefai;
  • Faʻapega

Lauiloa i aso nei o moega masini, fale moega, moega e fa-pepa lautele. O sea moega mo se talavou e le gata le toʻafilemu, ae o le a foliga foi e pei o se atoa-tamaiti tulimanu ma se moega.

Mo talavou

Lauiloa i aso nei o faʻataʻitaʻiga o taugofie laupapa moega mai le togavao, ata matagofie ma lanu mafanafana e maua ai se siosiomaga mafanafana talafeagai mo se tamaititi. O se moega talavou e mafai ona valaʻau o se moega pepe mai le 7 tausaga le matua pe sili atu. O ia meaafale e tele ona lelei:

  • Moega tamaiti a Woodland e le manaʻomia tele tausiga ma taofia o latou foliga aulelei foliga mo tausaga;
  • O le laupapa o se mea masani lava, o lea o le moe a le tamaititi o le a le gata ina manaia, ae aoga foi;
  • Natura paolo o laʻau e le mamafa ai mata ma o se sili lelei lanu fofo i soʻo se mamanu;
  • O meaafale laupapa e fai i le laupapa laupapa poʻo le MDF o le a sefe ai lau paketi pe a faʻatusatusa i meaafale e fai mai isi mea.

O le fautuaga mo le tausiga o se laupapa pepe moega e faigofie: masani ona efuefu le oloa - leai se toe tausiga e manaʻomia. E mafai ona e mauaina i taimi uma ni ata mananaia o meaafale laupapa mo se vasega pepe i se tau maualalo i faleʻoloa poʻo luga o le faʻatonuga ma amata ai ona fausia se uluaʻi potu moe mamanu i se taimi lata mai!

Mo tamaiti e toalua

Moega puʻupuʻu ole tamaititi mai le 10 tausaga le matutua mo tamaiti e toʻalua o se fofo moni pe a fai e le tele le lautele o le potumoe. O se itu taua o le vaeluaina manino lea o mea e momoe ai ina ia lagona e tamaiti uma le toʻalelei. E aoga le faʻalogo pe a filifilia tausaga, talu ai o moega talavou o le a eseʻese eseʻesega mai faʻalua filifiliga mo pepe.

O le filifiliga o se moega mo aiga ma le fanau e toʻalua e faigofie foi. E pei o isi mataupu, o le autu autu o le a avea ma le saogalemu o le oloa, le lelei o le mea o le gaosiaina ma le faʻaogaina. Ina ia sefe avanoa i totonu o se tamaʻi potu e tasi le potu, e mafai ona e filifilia ni faʻataʻitaʻiga:

  • Lua-foga faʻataʻitaʻiga ma se moega ma se laulau o se lelei fofo mo lelei nonofo ai o uma tutusa itupa ma heterosexual tamaiti. E tatau ona tutusa i le maualuga, i ai se apefaʻi faʻapitoa ma puipui puipui itu. E le aoga le faʻatauina o se moega moe mo le toatolu tamaiti, aemaise pe a fai o tamaiti i lalo o le 6, o loʻo i ai le maualuga aʻafiaga o manuʻa. O le moega ma le apefai e tatau ona mautu;
  • O le filifiliga gaugau-faʻatagaina e faʻatagaina ai oe e faʻalautele le avanoa mo taʻaloga i le ao. Pe a filifilia, e tatau ona matua mataʻituina le lelei o faʻaputuga. O lenei filifiliga e sili mo tamaiti tutusa itupa;
  • O se moega na fausia i totonu mo le toʻalua ma se vaega o galuega o le a matua sefe ai le aoga avanoa i le vasega pepe. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga oval e fetaui ma manaʻoga o itupa uma ma itupa eseese tamaiti. O sea moega lapoʻa o le a faʻatosina faapitoa i le autalavou, pe a fai o loʻo faʻaauupegaina i se pulelaa ma isi drawers, e i ai fata;
  • O se moega faʻapitoa ma ni faiga masani (puipui e faʻaaoga faʻatasi ma isi mea i totonu) e tatala ai avanoa mo mafaufauga, talu ai e mafai ona vavaeʻese se nofoaga faʻapitoa e faʻamafanafanaina ai tamaiti taʻitoʻatasi, e oʻo lava i totonu o se tamaʻi potu - ma o le vasega pepe e aoga e sauni i se taimi vave. E i ai le potu e 7-i-1, 2-i-1, e oʻo foʻi ile 8 i le 1 moega e mafai ona faʻamalieina atoatoa manaʻoga o le tamaititi. O le itu o moega pepe e taua le mafaufau pe a fai e le mananao tamaiti e momoe eseese.

Afai o tamaiti e eseese itupa poʻo se matua tele eseesega, nofoaga e momoe ai e tatau ona manino malamalamaina ma faia e tusa ai ma manaʻoga taʻitasi o tamaiti uma.

Afi

O le filifiliga o se faʻamoe lelei e tatau ona faʻalatalata atu i ai nai lo le filifiliga o se moega. A uma mea uma, afai e sese le faʻatau, o lona uiga o le a lamatia le soifua maloloina o le tamaititi. Ole tulafono autu ole faʻatau ole faʻamalu e tusa ma le tele o le moega. O le mea lea, ina neʻi faʻaseseina i le tele o tusi, e taua tele le fuaina o le mea e moe ai le tamaititi. Ona e alu lea ile faleoloa mo se faamalu fou.

Ole tele o tagata atamamai latou te fautuaina le filifiliina o mea tau i le natura faʻatasi ma le iai o mea faʻanatura. O le faamalu tatau ona i ai se ufiufi mafai ona aveeseina ma permeability lelei ea. Aua le soʻona suamalie faamalu, aua i tulaga uma e tatau ona faigata ma ofuvae. Lenei o le a taofia le tuasivi i le saʻo anatomical foliga ma puipuia faʻamaʻi o le musculoskeletal system.

O faamalu Orthopedic o ni oloa e fuafuaina faapitoa e mafai ai e le tino ona faʻaauau le tulaga sili ona mafanafana i le taimi e moe ai. Faʻafetai ile mea lea, e faʻasaʻo le tuasivi, ma malolo uma totoga ma maso i totonu.

O aso nei o loʻo i ai le tele tele o ituaiga orthopedic models.E ui i lea, o lau filifiliga e sili ona taʻitasi ma tele lava faʻamoemoeina i le tele o le tino o le tamaititi, o le i ai o faʻamaʻi o le tuasivi poʻo isi uiga o le tino. Ae e te leʻi faʻatauina se ata orthopedic, e lelei le faʻafesoʻotaʻi se fomai tipitipi poto masani na te taʻuina atu ia te oe le tagata faʻatumu ma le fausaga e te filifilia. E mafai foʻi ona maua sau fautuaga pe a manaʻomia se moega faʻapitoa mo tamaiti.

Mo tamaiti, o le tali sili ona lelei o le faʻatau lea o se faamalu e leai se tautotogo ma se mea faʻatumu e faʻamaʻaʻa, ae e i ai isi filifiliga e talafeagai foi:

  • Coconut Coir - O niu popo poʻo ni laupapa e lelei tele mo le faʻatumauina o le tulaga lelei. O se faamalu ma se faʻatumuina o le a avea ma se puipuiga lelei e faasaga i curvature o le ivitū mo tamaiti mai 3 tausaga;
  • Laʻau masani - o lenei faamalu e maluelue ma faigata ona itu. E faʻamalieina manaʻoga tau le tumama (leai se efuefu mites foliga mai) ma mafai ona tumau mo le tele o tausaga e aunoa ma le leiloa lona foliga mai. O oloa maualalo e masani ona faia ma se tagata faʻatumu;
  • Polyurethane foam o se tala faʻatatau o tupe faʻaalu o le latex filler, ia e matua maualalo lava i le tulaga lelei, seʻi vagana ai le tau.

E taua foʻi le filifilia o se faʻaputuga o faʻamalu ma mea e momoe ai, ona o a latou mea e fesoʻotaʻi saʻo ma le paʻu o pepe. I se faʻaopopoga, o le i ai o se pupuni faʻaputuga o le a matua faʻateleina ai le ola o le faʻamalu ma puipuia mai le faʻaleagaina.

Pulu popo

Latex

Foam foam Polyurethane

Fautuaga mo le filifilia

Talosaga apili e le na o le pau lea o le mea e taua. Faʻafefea ona filifili se moega pepe? E le faigata pe a e mulimuli i nai faigofie taʻiala:

  • Afai o loʻo e fuafuaina e faʻatau se moega mo 2-3 tausaga, o le tele o le moega e tatau ona 30-40 cm lapoʻa nai lo le moni maualuga o le tamaititi. Afai e te manaʻo e faʻatau le "maota" poʻo le "vaʻa" faʻataʻitaʻiga, faʻamolemole matau e le faʻatonutonuina;
  • Ina ia lava le moe a le tamaititi ma leai ni faʻafitauli i le tulaga o i ai i le lumanaʻi, filifili moega o tamaiti mai le 2-3 tausaga le matua ma se semi-mautu faʻatumu (poʻo se faamalu), lea o le a faʻatinoina gaioiga masani;
  • O le ea o le moega e taua! Nai lo o se tapoleni mautu, e sili atu le filifilia o se faʻataʻitaʻiga ma lamela poʻo slats;
  • E sili le filifilia o tisaini laʻau faʻataʻitaʻi, aemaise pe a oʻo i pepe. O se moega o tamaiti ma se laulau e faia i alder, birch, maple ma paina foliga lelei. E ui lava o le filifiliga mulimuli e sili atu ona aoga, e taua le mafaufauina o paina oloa e fai lava sina malu ma faigofie ona malamalama i aafiaga mai fafo;
  • E taua foʻi le tuʻufaʻatasia o mea, e tatau ona faia se moega e pei o se vaʻa ma le kelu leai se formaldehyde ma le vali vai e faʻavae i le vai. E manaʻomia le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ei ai se uʻamea faʻavae;
  • Iloilo le atoa vaega, e masani ona aoga tele le faʻatau o moega o tamaiti ma le kesi, ma se falefaigaluega, ma se apefai, ma se faʻaopopo moega ma se aoga vaega i lalo;
  • Afai e te fuafua e faʻatau se moega pepe ma tagata taufetuli mo masiʻi gaioiga, e sili atu le tuʻuina i luma o filifiliga i se filifiliga aveeseina. Lea e faigofie ona suia i masani casters. A leai, atonu e paʻu i fafo le pepe peʻa matua o ia ma o le a luluina le moega;
  • Fua le mamao i le va o tootoo mo tamaiti laiti. O le avanoa sili ona lelei e le sili atu i le 5-6 cm.O le ulu ulu o se moega o tamaiti e faia i slats e taua foi, o le mamao i le va o latou le tatau ona sili atu i le 8 cm, a leai. E mafai ona mau le ulu o le tamaititi i lo latou va.

E masani lava, lelei pulea ma usitaʻia tulaga saogalemu manaʻoga mo tamaiti meaafale faia i le gaosiga tulaga. Ae aua le faʻatali e fesili i le tagata faʻatau mo tusi faʻamaonia, aua e sili atu le toe taʻalo saogalemu pe a oʻo mai i le soifua maloloina o tamaiti.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The 50 Weirdest Foods From Around the World (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com