Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Chennai taulaga i Initia: mataaga ma matafaga aso malolo

Pin
Send
Share
Send

Chennai (Initia) o loʻo tu i le talafatai i sautesasaʻe o le atunuʻu, i le talafatai o Coromandel o le Bay of Bengal. Lenei taulaga, faʻavaeina i le 1639, ua avea nei ma laumua o le setete o Tamil Nadu.

Mea moni manaia! Seia le 1996, Chennai sa i ai se igoa ese: Madras. O lenei igoa na suia ona sa i ai Potukale aʻa.

Chennai e aloaʻia o se faitotoʻa tutotonu i Saute Initia, ma e saʻo lava. Chennai International Airport o le lona tolu pisi i Initia, ma mai iina o loʻo iai vaʻalele i le tele o taulaga i le atunuʻu, e oʻo lava i tamaʻi taulaga i Saute Initia.

Chennai, ma le aofaiga o eria e sili atu i le 181 km2, ua vaevaeina i 5 itumalo. Tele pisinisi alamanuia o loʻo tu i le itu i matu o le taulaga, ma pisinisi itumalo i le ogatotonu vaega. Nofoaga faʻapitoa ma ofisa o le tele o kamupani IT o loʻo tuʻufaʻatasia i le itu i saute. I le itu i sautesisifo o loʻo faʻatautaia ai le auala autu o Mount Road ma nofoaga autu o nofoaafi: Egmore mo fesoʻotaʻiga i le setete o Tamil Nadu ma Central, mai le mea e malaga ai vaʻalele i le atunuʻu atoa.

O le taulaga o Chennai, ma le faitau aofaʻi o tagata e ova atu i le 9,000,000, o loʻo aumaia ai se isi lagona eseʻese. I le tasi itu, tulaga 13 mai le iʻuga i le lalolagi mo le mama, o ona auala e matua tumu i le felauaiga, ma o le vevela vevela ua tumu i mamafa asu. I leisi itu, ua aloaʻia o le totonugalemu o le olaga faʻaleaganuʻu i Saute Initia ma e tele ona tulaga ese mataʻina.

Mea moni manaia! O le taulaga o le fale o le lona lua sili ona tele ata tifaga potu i Initia - Collywood. Na ia faʻasalalauina ata e 300 ile tausaga.

Malumalu e tatau ona vaʻaia

E pei o isi taulaga i Initia, o Chennai e tele ona malumalu e aoga ona vaʻai iai.

Fautuaga! Pe a suʻesuʻeina i latou, e tatau i se tasi ona faaeteete i le mea e taʻu o "taʻiala" oe "faafuaseʻi" savali i autafa ma faʻatautaia se taʻitaʻi fua. E tatau ona fai mai i le taimi nei o a latou tautua ma faʻamatalaga e le manaʻomia, ma i le lumanaʻi, aua le taofia fesoʻotaʻiga ma latou. A leai, i le iʻuga o le "malaga", o nei "taʻiala" lautele o le a amata ona manaʻomia tupe, ma e matua leai lava - o nisi taimi o le aofaʻi e oʻo i le $ 60.

Malumalu o Dravidian Kapalishvarar

E talitonuina o lenei malumalu o Shiva na fausia i le seneturi VIII, ae o le fale faaonapo nei i vaega eseese e faatatau i le XII poʻo le XVI seneturi. Ma o le autu pyramidal 'olo, maualuga i luga o le faitotoʻa i le itu i sasaʻe, na fausia i le 1906.

Kapaleeshwarar Temple o le autu fausaga fausiaina o Chennai ma o se tasi o le sili ona manaia faʻataʻitaʻiga o le Dravidian tapuaiga fatufatuga. O le faitotoʻa autu, o loʻo tu i le itu i sasaʻe, e pasia i lalo o le faitotoʻa tulaga ese: o lona maualuga e 37 m, ma ua teuteuina i latou i le tele o faʻatagata o atua Hinitu.

I tua atu o le fausaga o loʻo i ai se vaituloto tele, lea e faʻaaogaina mo sauniga faʻalelotu e le gata i tagata Hinitū, ae faʻapea foi ma Mosalemi. I se faʻaopopoga, Kapaleeshwarar Temple masani ona faʻataunuʻuina aso malolo eseese ma tausamiga.

  • O le Malumalu o Kapalishwarar e tatala i aso uma mai le 5:00 i le 12:00 ma mai le 16: 00-22: 00.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • O le nofoaga o lenei faʻatosina o: Kapaleesvarar Sannadhi Street / Vinayaka Nagar Colony, Chennai 600004, Tamil Nadu, India.

Malumalu o Sai Baba

O le Malumalu o Shirdi Sai Baba e lauiloa i tagata tapuaʻi o Sai Baba. E ui lava o le fale e le ofoofogia mai fafo, i totonu e tele ata felanulanuaʻi faʻapitoa e tuʻuina atu ia Sai Baba ma isi atua o Initia. O se toʻafilemu filemu nofoaga e nofo ai mo le tele o itula ma maua le filemu o le mafaufau.

I tafatafa o le Malumalu o Shirdi Sai Baba o loʻo i ai le tele o avanoa lanumeamata, ma i le taumatau o le ulufale atu o se laʻau o loʻo tanu i totonu o sima.

E i ai le tamaʻi cafe i le malumalu e mafai ai ona e faʻatau ai ti lauti ($ 0.028 = 2 rupees), kofe malosi ($ 0.042 = 3 rupees), vai minerale ($ 0.14 = 10 rupe) e matua taugofie lava.

O lenei faʻailoga lotu o loʻo tu i: Gowramsnkovil St, Cholamandal Artists Village, Injambakkam, Chennai 600115, Tamil Nadu, India.

Malumalu o Radha Krishna

O le malumalu mo Krishna o loʻo tu i le loloto o le teritori, mai le faitotoʻa ulufale e tatau ona e savali tusa ma le 1 km. Pei o le vaega lata ane, o le fale e tele ma mafai ona ofi ai le faitau afe o tagata asiasi. Peitai, o se nofoaga matua filemu e mafaufau loloto ai i le filemu.

O potu lautele o loʻo iai ma faʻatagata o Krishna ma isi atua Initia, e teuteuina faʻalelei i ie ma teuteuga.

I totonu o le fale, e le mamao mai le faitotoʻa, o loʻo i ai se tamaʻi faleoloa ma tusi. Ma i tafatafa o le malumalu o loʻo iai le fale faʻamanatu ma le potu 'ai, lea e tuʻuina atu ai se buffet ma ana ipu meaʻai lelei mo le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

O le Malumalu o Sri Sri Radha Krishna foliga matagofie i le afiafi, pe a ola moli e tele lanu.

  • Lenei Chennai tosina e tatala i aso uma mai le 4:30 am i le 1:00 pm ma mai le 4:00 pm i le 9:00 pm.
  • O loʻo tu i fafo atu o le taulaga: Hare Krishna Land, Bhaktivedanta Swami Road / Injambakkam, Chennai 600119, Tamil Nadu, India.

Malumalu o Shri Partasarati

O lenei faʻailoga e faatatau i fale sili ona leva o Chennai - na amata mai i le seneturi VIII.

O 'olo tetele e lua o le malumalu e tu i itu faʻafeagai: Parthasarati i sasaʻe, Narasimha i sisifo. O fale tetele uma o le malumalu o loʻo tu i totonu o tamaʻi tamaʻi olo e lima. O le atua autu o Parthasarati (o se faʻatusa toetoe lava 3 m maualuga) o loʻo uuina le pelu i le lima e tasi, ma le isi ona lima ua gaugau i se faʻailoga e faʻaalia ai le alofa mutimutivale ma le agaalofa.

E tele tausamiga tetele e faia ile Malumalu o Sri Parthasarathy ile tausaga atoa. O le sili ona lauiloa ma manaia o le Teppam (Teppothsavam) vai festival, lea e faia ia Ianuari-Fepuari.

O le ulufale i le teritori e leai se totogi, ae naʻo tagata Hinitū e mafai ona faʻalatalata i tupua. Tagata uma e tatau ona vaʻai ia latou mai le mamao o 7-12 m.

  • Sri Parthasarathy amata itula: aso uma mai le 6:00 i le 21:00, malolo mai le 12:30 i le 16:00.
  • Tuatusi faatosina: Nareyana Krishnaraja Peram, Triplican, Chennai 600005, Tamil Nadu, Initia.

Malumalu o Ashtalakshmi

Faʻatusatusa i le tele o fale lotu i Initia, na fausia ai le Malumalu o Ashtalakshmi talu ai nei - i le 1974. O se susulu, matagofie fale tele-fale ma matagofie matagofie tusiata fale.

O lenei tosina e faʻapitoa mo Lakshmi - le atua fafine o le tamaoaiga, manuia ma le fiafia. I potu e 9 i luga o fola eseese, 8 o ona faʻatinoga o loʻo faʻaalia.

  • Ulufale i Ashtalakshmi e leai se totogi. Tatalaina itula: i aso uma mai le 06:30 i le 21:00, malolo mai le 12:00 i le 16:00.
  • O le Malumalu o Ashtalakshmi o loʻo tu i le matafaga, i le itumalo o Besant Nagar. Tuatusi: Elliots beach, 6/21 paindi Amman Kovil, Besant Nagar, Chennai 600090, Tamil Nadu, India.

Malumalu o Wadapalani Murugan

O le Malumalu o Vadapalani Murugan o se faʻailoga uiga ese i Channai. O se numera tele o faʻaipoipoga e faʻaiʻuina iinei i le tausaga atoa - mai le 6,000 i le 7,000.

I luga o le teritori o le Malumalu faʻafitauli, i le faʻaopopoga i le malumalu lava ia ma le tele lautele potu faʻaipoipoga, lea e tele ulugaliʻi faʻaipoipo mafai ona i ai i le taimi e tasi, o loʻo i ai foi se faletalimalo e mafai ai ona e faʻatautaia se taumafataga mo malo ma tagata faapitoa taumafa mo faʻaipoipoga O lenei tuʻufaʻatasia e faʻatagaina ai ulugaliʻi mai vaega matitiva o le sosaiete e faʻaipoipo iinei, ae aloese mai tau faʻaopoopo.

O ata ma ata tifaga e faʻasa i luga o le teritori o lenei faatosinaga o Chennai.

Vadapalani Murugan e tu latalata i le nofoaga o le Vadapalani metro: Palani Andavar Koil St, Vadapalani, Chennai 600026, Tamil Nadu, India.

Isi mataaga

O le taulaga ma le uafu o Chennai na fausia e avea ma 'aufitafita o Peretania, ma o le aufaʻatonu Peretania na aumaia le aganuu a Europa ma le fausaga i lenei taulaga. O nisi fale o loʻo avea ma faʻataʻitaʻiga sili o ia tusi ata na ola pea e oʻo mai i le aso.

Mea moni manaia! O Chennai o se aʻai e faʻasao, e le tele naua kalapu ma fale talimalo iinei. O fale kalapu e iai foʻi faʻamau, ma e tele ma anoanoaʻi i latou i le taulaga. Latou te galulue seʻia oʻo ile 3:00.

Nofoaga nofoaafi tutotonu

O le nofoaga tutotonu o nofoaafi Chennai na fausia i le 1873, na fuafuaina i le faiga o New Gothic ma elemene o le alofa. O le fale foliga matagofie ma mauoa tele, lea e faʻafaigofieina e lona loloto mumu lanu ma papaʻe maeʻa. Lenei faʻailoga ua lisiina o se aganuu measina a Initia, ma e tausia i se tulaga lelei.

O le Chennai Central Railway Station o le nofoaga pito sili lea ona pisi o femalagaiga i Initia i Saute ma o se tasi o nofoaga taua i totonu o le atunuʻu, e tusa ma le 550,000 pasese i aso uma. O le nofoaga o loʻo iai faleoloa tusi, faleʻaiga, faleoloa faʻatau ma faleoloa i luga ole initaneti. Ma i le taimi e tasi, o se atoatoa le lava potu faʻatalitali e mafai ona ofi ai le sili atu i le 1000 tagata.

Ae, e ui lava i lona taua faʻasolopito ma le tusiata fale, o lenei tosina atu o se masani nofoaafi nofoaga, o lea e tele i Initia. E matua mamao lava mai tulaga faʻavaomalo: e palapala, pisa, le saogalemu, tele tagata aisi.

Nofoaga Tutotonu nofoaga nofoaafi: Kannappar Thidal, Periyamet, Chennai 600003, Tamil Nadu, Initia.

Falesa Katoliko o Sagato Tomasi

O le uluaʻi ekalesia i le fanua tanu o St. Thomas na faʻatuina i le 16th senituri e le au Potukale, ma i le faʻaiuga o le 19 senituri na toe fausiaina e Peretania.

O le Ekalesia a San Thome o se fale paʻepaʻe papaʻe sinasina ma ona olo maualuluga, na faia i le neo-Gothic style, ma lona maualuga e 47 m.E i ai fale fou lata ane: o se falelauasiga o le tuugamau, o se fale mataaga, o se fale mataaga. Talu ai e ese le falelotu, e iai le avanoa i tagata tafafao e tatalo ai i le tuugamau, ma e mafai e turisi ona asiasi iina e aunoa ma le faalavelave i le sauniga i le falesa tele.

I totonu o le fale mataaga e mafai ona e vaʻai ai i mea e fesoʻotaʻi ma Sagato Tomasi ma faʻamatala e uiga i le tala faʻasolopito o le falesa tele, ma i le fale mataaga latou te faʻaalia ai se ata puʻupuʻu e uiga i le olaga o le aposetolo.

O se faʻatosina faʻapitoa e teuina i le falesa tele: o le ata anamua "Lo Tatou Tina Faʻamanuiaina".

  • E mafai ona e asia le falesa i soʻo se aso mai le 6:00 i le 22:00.
  • Nofoaga: 38 San Thome High Road, Chennai 600004, Tamil Nadu, Initia.

Ranganatan Street, T-Nagar Market

Ranganathan Street, T-Nagar - o lenei tosina atu e matua uiga ese lava lona uiga. Ole auala pito sili lea ona pisi ile taulaga - ole auala ole maketi, e tele ai faleʻaiga ma faleʻaiga e iai, faʻapea foʻi ma faleoloa eseese e tele oloa (mea ma meaʻai) i tau maualalo.

E faigofie lava ona e alu i le T-Nagar, ona o le laina metro maualuga e alu i ona autafa, ma e i ai le nofoaga i luga o le auala lava ia.

Ae paga lea, pisapisao, pefua le vao, o le vevesi o le motu o tagata e unaʻi tagata - e faigata ona faʻaputuputu ni tagata e sili atu i le 1 m² nai lo le auala na faia ai i le Ranganathan Street. Lenei e tatau ona vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete au taga, taga ma le atotupe, ina ia aua neʻi avea oe ma se tagata afaina i faigofie tupe fiafia.

Ma e ui lava e faigata ona faʻaalu sili atu ma le itula i le T-Nagar, o lenei tosina e tatau ona uaʻi i ai. Oe manaʻomia e asiasi iinei a itiiti mai tasi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga aso malolo i Chennai

Chennai o loʻo tu i le matafaga o le Bay of Bengal ma ona matafaga e sili ona matagofie. Ae, e le pei o isi nofoaga faʻapitoa i Initia, i Chennai, o tafaoga i le matafaga e iai a latou lava uiga: ona o le malosi o le sami i lalo o le sami, e le mafai ona e aau iina.

E leai ni meafaigaluega faʻaola i luga o soʻo se matafaga i totonu o le taulaga, faʻapena foʻi ma le au faʻaola. Ae e iai le leoleo faʻapitoa i le matafaga e tausi le faʻatonuga.

Fautuaga! Oe manaʻomia e sau i le matafaga i masani ofu. Tagata i ofu taʻele taele vaai atoa mai le nofoaga iinei ma tosina vavalalata latou lava ia latou.

Matafaga matafaga

O le matafaga o Marina e 12 km le umi, ma o le lautele o le oneone oneone e latalata i le 300 m.O lenei matafaga e fiafia tele i ai tagata o le nuʻu, e masani ona tumu i tagata, aemaise lava i faaiuga o vaiaso ma le taumafanafana, pe a vevela le vevela. E ui lava e le mafai ona e aau i inei, e mafai ona e vaʻaia le Initia moni: faʻafefea ona faia aiga ma uo faʻafiafiaga tafaoga, faʻafefea faifaiva faifaiva i a latou fagotaga, faʻafefea e talavou taaalo kirikiti ma lele lele. I le teritori o lenei matafaga, e tele cafe o loʻo foaʻi ai e le au faifaiva a latou iʻa fou, o lea e mafai ai ona e tofoina iʻa fou iʻa.

Ae Marina matafaga mafua ai fefiloi lagona. Ae paga lea, o se tasi lenei o le sili ona palapala matafaga ma e ono faigata ona maua se mama nofoaga e taoto ai pe nofo luga o le oneone.

Matafaga o Eteuati elliot

O le itu i saute o Marina matafaga, i tua atu tonu o le marina, o Elliott Beach. Talu ai e tu latalata i le Besant Nagar eria, e masani ona taʻua o le matafaga o Besant Nagar.

Elliot Beach e laʻititi ma sili atu ona mama nai lo le matafaga o Marina. E ui o lenei matafaga e taʻutaʻua foi i tagata o le taulaga, e i ai lona filemu ma sili atu le toafilemu atemosifia. E masani ona tumutumu le Elliot Beach i faaiuga o vaiaso, o lea e sili ai le malolo ii i aso o vaiaso.

E tele ni surf surf i luga o le matafaga o Edward Elliot, ma e masani ona i ai galu lelei mo lenei taʻaloga. A manaʻomia, e mafai foi ona aau iinei, talu ai o le āu e le malosi tele i soo se mea.

Matafaga matagi

O lenei matafaga o loʻo tu i le itu i saute o le taulaga, i le nofoaga o Valmiki Nagar. E le tele ni faleʻaiga ma tagata faʻatauoloa i le matafaga o Breezy, o atinaʻe tetele e le lelei ona atinaʻeina. O le matafaga e le lauiloa tele, ae e sili atu le filemu ma filemu nai lo isi matafaga i le taulaga. Ma le gata i lea, e sili atu le mama nai lo le malologa - atonu, o le sili ona mama lenei matafaga matafaga.

Avanoa filifiliga ma tau

Nofoaga i Chennai e sili atu le taugata nai lo isi taulaga o Tamil Nadu, ma o le tautua i le lotoifale e le aoga le tupe faʻaalu. I turisi, fale talimalo, 3 * faletalimalo ma, i se tulaga laʻititi, e 4 * faletalimalo o loʻo manaʻomia.

O le mea sili sili ona lelei apitupe mafai ona maua i tafatafa o Triplecane High Road. E le taugofie filifiliga e maua i Kenneth Lane i Egmore, e le gata i lea, o le tele o faletalimalo faʻatulagaina o loʻo taulaʻi i Egmore. O isi faletalimalo e sili atu le taugata o loʻo i le lanumeamata sisifo o le taulaga.

I le vaitau maualuga, o se potu faʻalua mo le aso e mafai ona mautotogi mo lenei ituaiga tupe:

  • i le fale talimalo: mai le $ 9, e i ai nofoaga mo le $ 16, o le averesi tau e $ 13;
  • i le faletalimalo 3 *: mai le $ 20 i le $ 40, e ui e iai potu mo le $ 50;
  • i le faletalimalo 4 *: mai le $ 50 i le $ 100.


Tau: o afea e sau ai i Chennai

O le tau i Chennai (Initia) o subequatorial, monsoon, ae susū.

Ole vevela ole ea e le suia tele ile tausaga atoa.

  • o le ea e mafanafana sili i lo mea uma ia Me-Iuni: + 37 ... + 42 ° C;
  • mai ia Setema i le faaiuga o Tesema o le vevela e sili atu le mafanafana: + 28 ... + 34 ° С;
  • o le sili ona manaia ia Ianuari: +24 ° C;
  • ia Ianuari-Mati, o le ea mafanafana e oʻo atu i +27 ° C i le averesi.

Mea moni manaia! O le maualalo o le vevela ua faamaumauina iinei o le +14.8 ° C, maualuga + 45 ° C.

Ina ua taia e Initia timuga uma i Initia i le ogatotonu sisifo (Iuni ia Setema), na maua e Chennai timuga tauagafau. O timuga mamafa ona o le timuga i matusasaʻe o loʻo tupu i le taulaga mai ia Oketopa e oʻo atu i le ogatotonu o Tesema.

Vaitau maualuga i Chennai (Initia) o Tesema-Mati. I lenei taimi i le ao o le vevela seasea sili atu +30 ° C, i le po e foi lava malu. O le susu i lenei vaitau e laʻititi lava: 3-16 mm o timuga i le masina.

Fautuaga! I le tau mafanafana, pe a ova le susu ma ulu, e tatau ona e savali ma se faʻalu ma i ai i taimi uma se fagu vai ma masima rehydration gutu (avanoa mai falemaʻi Electral) ma oe pe a fai oe o le mago.

Savali i magaala e le o turisi o Chennai:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Finagalo Sui tamaitai o Satalo i Tulafono ma Faiga Palota 1410. 2020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com