Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uaina e fai i fale - tausi oe lava, faʻateʻia au malo asiasi!

Pin
Send
Share
Send

O le mafai ona fai uaina i le fale mai fua poʻo jam o se faʻaopoopoina i le malosi o soʻo se faletua. Tele taimi, i le taumafanafana fale e tele le seleselega ma o le fesili e tulaʻi mai e uiga i lona vave faʻatinoina. Fualaʻau ma fualaʻau e tupu ma le faigata tele e faigofie ona leaga.

O le galuega o le faʻasaoina o le seleselega atoa mo se taimi umi i ituaiga eseese. O se tasi o na mea o le uaina e fai i le fale. O se auala sili foi lea e aloese ai mai tau le talafeagai i le lumanaʻi, talu ai o le faʻatauina o se meainu sili ona lelei i se faleʻoloa poʻo ni vine o se mea taugata tele. Ae paga lea, o le maualuga tau ma le lauiloa igoa ua le o nei o se mautinoa o le lelei ma le tofo.

O le uaina na faia e le tagata lava ia e sili atu le malosi nai lo le uaina faʻatau, tusa lava pe aunoa ma le faʻaopopoina o le ava malosi poʻo le vodka. Ae e faigofie ona 'alofia lenei mea. O le mea autu o le saʻo fua ma i ai mea uma e te manaʻomia i lou lima.

Toleniga

Mulimuli i ni laʻasaga sauniuni faamalosia:

  1. Filifiliga o koneteina. Ave fagu tioata poʻo fagu ua i le ua. E faigofie ona faʻatonutonu le faʻapipiʻiina e ala i le tioata malamalama, o le vai inu e le maua ai ni manogi mai fafo. Aua le faʻaaogaina mea palasitika poʻo kuka kuka. O le oloa i totonu o se koneteina mafai ono afaina ai le soifua maloloina pe a faʻaumatia, ma i le taimi o le gaosiaina o le a aʻafia ai le lelei - o se le manaia tofo ma le manogi o le a aliali mai.
  2. Faʻamamaina. Lenei aitema e manaʻomia. Ae e te leʻi kukaina, fufulu ma faʻamama uma ia koneteina ma mea e te manaʻomia e aveʻese ai siama ma manogi leaga.
  3. O fua poʻo siamu. Afai e fai le uaina mai le siamu, o mea masani e mafaufauina ua maeʻa ma e le manaʻomia le faʻamamaina. Faʻavasega fualaʻau fou, ova poʻo fualaʻau fualaʻau o le a faʻaleagaina le tofo ma faʻatelevave le faʻasologa oona. Lafoaʻi mea faʻaleagaina, pala, maamaʻai - o ni fualaʻau leaga faʻaleagaina e mafai ona faʻaleagaina ai le galuega atoa. E le aoga le fufuluina o fua - microorganisms talafeagai mo faʻafefeteina ola luga o latou luga. Afai e faʻagau, aveʻese ina neʻi aliali mai le oona ma le manogi e le masani ai.

Amata kuka. Afai o loʻo e faia le uaina mo le taimi muamua, ave se faigofie fua ma faʻaaoga siamu o se mea masani, lea o le a faʻatagaina ai oe e faʻamavae le tulaga o le sauniaina o mea mata ma faigofie ona faʻatonutonuina le suamalie.

Uaina mai siamu i le fale

Faʻaaoga soʻo se jam, e oʻo lava i siaki siaki. E mafai ona faʻafefiloi nisi o ituaiga, e ui lava e le manaʻomia lea. O le mea taua e leai se suia. E le manaʻomia ni faʻaopopoga, ma talu ai ona o vaega ole tuʻumama, o le a vave ai ona faʻapipiʻi. O le malosi o sea mea inu o le a mai le 10 i le 13%.

  • siamu 1 kg
  • vai vela 1.5 l
  • vine mago 150 g

Kaloriia: 108 kcal

Polotini: 0 g

Gaʻo: 0 g

Karbohidates: 28 g

  • Faʻatumu se fagu mama, faʻamama i mea manaʻomia. Faagaoso seia lamolemole atoa. Nai lo le vine, e mafai ona e tago i fualaʻau fou i le oloina o fualaʻau i totonu o se koneteina.

  • Ufiufi le koneteina i le gaosi ma tuu i se nofoaga pogisa i totonu o se potu mafanafana. O le vevela mo fermentation tatau ona le itiiti ifo i le 20 tikeri. O ie pogisa o loʻo afifi ai le koneteina o le a fesoasoani e nana mai le malamalama. Faʻalu le faʻamaʻa i le sipuni laupapa mo le lima aso. Aua le faʻaaogaina masini uʻamea.

  • Pe a oʻo mai faʻailoga muamua o le faʻafefeteina i le maeʻa ai o le 18-20 itula, e pei o le foam, o se malu poʻo se manogi oona, mafaufau o le gaioiga o loʻo faʻagasolo lelei.

  • A maeʻa aso e lima, aveʻese soʻo se soʻona foam mai vaega undissolved. Faʻapipiʻi le uaina i le lumanaʻi i totonu o cheesecloth gaugau i le tele o faaputuga ma sasaʻa i totonu o se mama, mago pusa.

  • Aua le faʻatumuina fagu atoa, tuʻu le 20% o le aofaʻi avanoa avanoa. E faʻasolosolo ona faʻatumu ile foam ma kesi mai le faʻafefeteina.

  • Tuʻu se totini lima i le ua o le koneteina ma faʻamau lelei, muamua tuʻi le pu i le nila i se tasi o tamailima. Afai e te faia soʻo le uaina, faʻaaoga se faʻamau faʻailoga vai.

  • O le totini lima o le a afaina i le 3-4 aso. A le tupu lea mea, siaki le mau o le apa ma le vevela i totonu o le potu. A maeʻa ona siʻi le totini lima, tuʻu le container naʻo ia mo le masina. Matamata i le tulaga o le totini lima. O le wort e totoina mo le tasi i le lua masina, ona alu ifo lea o le totini lima, o le a faʻafiafiaina le vai inu, ma le vai o le a aliali mai i lalo.

  • Tofo i le uaina, faʻaopopo suka pe a tatau ai. Liligi ma le faʻaeteete, e aunoa ma le palapala, i totonu o se fagu mama, faʻamau faʻamau ma faʻamago i le pusaaisa. Oe mafai ona tautua se uaina inu i le laulau i le 2-3 masina.


Faʻafefea ona fai uaina raspberry

Raspberry ua manatu o se meaai suamalie i le tulaga o suka suka, ma lona lua lona lua i vine i le manogi ma mauoa tofo. E fai lava le uaina, e le gata i lea, o ituaiga uma o fua e talafeagai.

Vaega:

  • Raspberries - 1 kilokalama.
  • Suka - 500 kalama.
  • Vai faʻapuna - 1 lita.

Sauniuniga:

Olo olo le fufuluina ae faʻaeteete filifilia fualaʻau i se suavai puree. E i ai le faʻafefeteina faʻapitoa i luga o raspberry, o latou o se faʻafefeteina faʻatupuina.

Ae le i faʻaopopoina le suka ma le vai, tuʻu le faʻaputuga i totonu o se pusa tuʻu mama, o iina e faʻatutu ai le faʻafefeteina muamua. Faʻaopopo naʻo le 300 kalama suka, faʻaalu, ma ufiufi ile vai.

Tuʻu le totini lima i le ua o le fagu, tatui. Tuʻu le koneteina i se nofoaga pogisa ma mafanafana mo le 10 aso. Siaki ma faʻagaeʻe le vaiinu i aso uma. Tolu aso mulimuli ane, pe a uma le amataga o faʻafefeteina, oomi le faʻamalolo lē tumau. Liligi suka syrup i totonu o le vai maua: faʻafefiloi se ipu vai ma le 100 kalama o le suka ma tumau maualalo le vevela seia maeʻa.

A maeʻa le isi tolu aso, faʻaopopo le toe 100 kalama o suka. Ona tuu lea o le koneteina mo le 40 aso. O le totini lima o le a faʻaletonu, o le vai inu o le a faʻamalamalamaina, ma o le eleele o le a "faʻatamaia" i lalo. Fagu

Uaina Cherry ma fatu

E pei ona taʻua muamua, o fatu mai fua e aveʻese ina ia mafai ai ona aloese mai le tofo uiga ese ma le oona, e le gata i lea, o loʻo i ai aitema faʻaleagaina i le tino. Faia se sefe ma le suamalie inu e manaʻomia le saʻo poto ma faʻamatalaga saʻo.

Vaega:

  • Cherry - 1 kilokalama.
  • Suka - 300 kalama.
  • Vai faʻapuna - 1 lita.

Faʻafefea ona kuka:

Palu lemu ia fua faʻavasega ma le fufuluina fualaʻau i ou lima. Aua le faʻaleagaina ponaivi, a leai o le uaina o le a oona! Tuʻu le faʻaputuga tele i totonu o se lapisi koneteina, faʻaopopo e tusa ma le 40% o granulated suka mai le autu autu ma faʻatumu i le vai. Faʻafefiloi mea uma, ufiufi ma cheesecloth ma tuʻu i se pogisa, mafanafana nofoaga mo muamua faʻamuina. Tuʻu le koneteina mo le fa aso, ae aua neʻi galo ona faʻagaeʻe faʻalua i le aso.

Ma, faʻasolosolo i ni vaega o cheesecloth, faʻaopopo le kuata o fatu uma ma le 20% o suka mai le aofaʻi autu. Fofo le paluga seia maeʻa maeʻa le suka ma sasaʻa i totonu o se faʻapusaina container. Tuʻu sina vaega o le koneteina avanoa.

A maeʻa aso e 4, faʻaopopo se isi vaega o suka, se isi 20%.

A maeʻa le vaiaso, faʻamama i le cheesecloth, aveʻese ponaivi. Faʻaopopo le suka totoe, faʻagaeʻe ma sasaʻa i totonu o se fagu mama.

Uaina fefete mai le masina i le lua. Ma, o le totini lima o le a deflate, o le uaina o le a faʻafiafiaina, o se eleele o le a pa'ū i lalo. Liligi le vai inu e aunoa ma le faʻagaeʻetia. Tofo, faʻaopopo suka pe a tatau ai.

Liligi le uaina i fagu, tuʻu i totonu o se pogisa, malulu nofoaga ma faagalo ia mo ni nai masina. Faʻamama le suavai e pei o le vaʻaiga foliga ma siaki uma 15-20 aso.

A taofi le paʻu o le eleele, sasaa le uaina i faʻamau fagu faʻamaonia mo le teuina mulimuli.

Vitio fua

Le uaina rowan maloloina

Chokeberry uaina mafai ona saunia i le tele o auala. Ole fua masani lea.

Vaega:

  • Rowan - 10 kilokalama.
  • Suka - 2 kilokalama.
  • Fuaisa poʻo vine - 150 kalama.
  • Vai faʻapuna - 4 lita.

Sauniuniga:

Aveʻese tipi mai le rowan ma ufiufi i le vai pupuna mo le luasefulu minute. Toe fai faʻatolu e faʻaititia ai le vaʻai. Olo le fualaʻau i totonu o le meaʻai o loʻo gaosi aomi, oomi i totonu o le gaʻo na gaugau i le tele o faaputuga, ma tuu le toega i totonu o se koneteina ma faʻatumuina i le vai vevela, ma le vevela o le 65-70 tikeri.

Faʻaopopo le suavai rowan, sina suka, ma vine. E le tau fufuluina ia vine, na o le olopalaina.

Faʻafefiloi mea uma, ufiufi le ua o le fagu i gaosi ma tuʻu i se mafanafana, pogisa nofoaga. Siaki le vai inu mo ni nai aso, pe a fai o se manogi oona ma fula aliali mai, faʻamama le vailaʻau.

Faʻaopopo suka i le sua, palu ma tuʻu e faʻapipiʻi. Faʻaulu le totini lima i le ua, tui muamua. O le a fuafua ai le iʻuga o le faʻafefeteina.

A maeʻa aso 14, o le eleele o le a vaʻaia i lalo, o le uiga foliga o le a mou. Lulu lemu le uaina i totonu o koneteina faʻamamaina, faʻamau faʻamau ma tuu i totonu o le pusaaisa po o le malulu potu i lalo mo 5 masina.

Alu ma le faaeteete le palapala. Ua sauni le uaina e inu.

Le uaina apu e sili ona suamalie

O apu o se sili lelei oloa mo winemaking fale. Afai e te taumafai, oe o le a maua se suamalie ma maloloina le uaina, talu ai i le taimi o le galueaina o fualaʻau aua nei leiloa o latou aoga uiga lelei.

Vaega:

  • Apu - 5 kilokalama.
  • Suka - 1 kilokalama.

Sauniuniga:

Aveese fatu mai apu ina neʻi oona le vaiinu. Tufa fua i fualaʻau 'aina suamalie pe olo latou. Tuʻu le puree ma le sua i totonu o se mea faʻapipiʻi, ufiufi le ua i le kasa ma tuʻu mo le 72 itula.

Tago le wort 3 taimi i le aso e faʻaaoga ai meafaigaluega laupapa. A maeʻa aso e tolu, aveʻese le pulupulu (mushy mass) ma le sipuni laupapa, faʻaopopo le vaega muamua o le suka ma tuʻu le totini lima ma le tui o le tamailima i le ua. Granulated suka e le tatau ona sili atu i le 200 kalama i le lita. Tuʻu le uaina mo le 4 aso, faʻaopopo le tutusa vaega o suka. A maeʻa aso e 5, faʻaopopo le afa o le suka ma toe fai le gaioiga pe a maeʻa aso e 5.

O le faʻafefeteina gaioiga tumau mai 30 i le 90 aso. Teu le koneteina i se nofoaga pogisa ma mafanafana. Afai e aliali mai le palapala i lalo, ua uma ona fefete le uaina. Liligi le vai inu i totonu o se koneteina pusa ma tuʻu mo le 90 aso, ae i se nofoaga malulu.

Ua sauni le uaina pe a fai e le oʻo mai le vai i lalo i totonu o le lua vaiaso.

Fautuaga Aoga

Manatua nai tulafono faigofie:

  1. Aua le faʻaaogaina ni uʻamea ma koneteina. Latou te aumaia se tofo faʻapitoa ma manogi le manogi.
  2. Filifili lelei au mea e fai. A e alu i fualaʻau poʻo fualaʻau mo uaina e fai i le fale, faʻaeteete. O le pala, ova poʻo le matua fua e mafai ona faʻaleagaina le atoa oloa. Asiasi le siamu mo suia.
  3. Faʻatonutonu le faʻafesagai. Ina ia amata, aua le mulumulu fua. Ae afai e leai se faʻafefeteina, faʻaopopo le fefete i le fua o le lua kalama i le lita. Aveese ma le faʻaeteete le palapala ma i le taimi e aloese ai mai le oona i le uaina.

Faia le uaina e manaia, faigofie ma aoga. Laititi onosaʻi ma o le a e fiafia i se suamalie, maloloina ma suamalie inu!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: MAPOZI YA DORAH AKIWA ANATONGOZWA NA WANAUME INSTAR (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com