Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malamalama ma matagofie orchid moli

Pin
Send
Share
Send

Orchid o se fugalaʻau matagofie. Fai mai le tala, na afua mai i vaega o le nuanua, ma e leai seisi e faʻateʻia ile tele o lanu o oketi.

Ae afai o le paʻepaʻe, piniki, lanu viole ma e oʻo lava i paolo lanumeamata ua uma ona masani i tagata e totoina fugalaʻau, ona o le moli e te mafaufau ai

E mafai ona e mautinoa o orchids moli e le o ni talafatu. E tusa ma le 50 ituaiga o nei lanu uiga ese i le lalolagi, e amata mai i le samasama pogisa i le moli moli. O le a tatou aʻoaʻo atili e uiga i lenei ofoofogia fugalaʻau ma ona ituaiga ma ata, faʻapea foʻi ma le tausiga lelei mo ia i la tatou tusitusiga.

O a laʻau totino o lenei ituaiga?

O orchids o lanu eseese e mafai ona taʻua o moli. Pogisa samasama ma sina tamaʻi moli, moli ma le piniki poʻo le mumu (moli moli ma le sesega laugutu laugutu e sili ona matagofie) ma moli ma le lanu samasama - o nei mea uma o le a faʻatau atu i lalo ole igoa "moli orchid".

Taua: a faʻatau se orchid, faʻaeteete i le pepelo! E le mafai e faʻatau teu fugalaʻau ona faʻatau se fugalaʻau ua vali.

I le sili tulaga, o le isi taimi o le valiina orchid o le a fuga mai e le ma se matagofie moli, ae ... a maaleale papaʻe. I le tulaga sili ona leaga, o le a mate le laʻau e aunoa ma le faʻateʻaina o le vailaʻau oona, ma o le a e tuuaʻia fua oe lava i lou le feagai ai ma le alu ese.

Faʻafefea ona e iloa o se orchid na faia se tui e le maloloina? Ia amata, na siaki mo se tui - i lalo o laulaʻau, luga o le peduncle poʻo le ua o le fugalaʻau. Vaʻai foʻi i aʻa - afai o latou lanu e le masani ai (lanumeamata ma siliva), ona e le tatau ona avea sea ituaiga laʻau. O le isi faʻailoga o ni mea susulu malamalama e tu i luga o aʻa, laulaʻau ma faʻavae.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

E le mafai ona lisi uma ituaiga o orchids moli i le tasi tusitusiga. O le a matou faʻamatalaina le sili ona matagofie ma i latou e mafai ona totoina i le fale, faʻapea foi ma faʻaali ata o ituaiga eseese o moli moli.

Cattleya

E manatu o le sili matagofie o le moli-lanu orchids, e ui lava o lo latou faʻamalieina o se mataupu e toʻatasi. O lapisi a Cattleya e tetele, valiina i lanu samasama-lanumumu malosi. O se lapoʻa lapoʻa laugutu o le moli moli e tu i fafo.

O le laʻau e maitauina i lona fiafia i eseesega i le va o le ao ma le po vevela (e masani ona le fiafia orchids i lenei). Afai e leai se eseesega a itiiti mai 5 ºº, fugalaʻau o le a le faʻatali. E tupu i le vevela o le + 16-20 andº ma feololo feololo (oe mafai i nisi taimi sulu le palapala). E i ai se taimi faʻalilolilo moe, i le taimi e faʻamutaina taofi toeitiiti atoa, ae i le taumafanafana e tatau ona tele.

Ascocenda

O lenei orchid matagofie moli o se hybrid ma na fafagaina e ala i le sopoia o le Ascocentrum ma Vanda laau toto. O le iʻuga o se sili ona matagofie laʻau ma tele, susulu moli moli (e oʻo i le 8 cm le lautele), aoina i totonu o le pulumu. O laulaʻau ma aʻa e lanumeamata lanumeamata, e peiseai ua ufiufi ile solo.

E ui i le lalelei i fafo, e le o se laʻau sili lea mo le fale - o le ascocenda e matua mataalia lava. Ina ia mafai ona fuga, oe manaʻomia moli lelei i aso uma mo le itiiti ifo i le 12 itula i le aso, vevela maai suiga i le va o le ao ma le po: + 23-27 andС ma + 16-22 ºС, i le faasologa, tele faasusuina i vai mafanafana ma susū (80% i le ao ma le 60 %) i le po. Naʻo se tagata teu fugalaʻau poto masani e mafai na totoina.

Wanda

O leisi faʻanaunauga o le a mafua ai le tele o faʻalavelave. Peitaʻi, e taʻutaʻua tele i lona lanu mamā suamalie. Wanda mafai ona tele-lanu, o loʻo iai foi se moli moli - moli moli, pe ma se faʻaituau i amu.

Manaia: manaia i isi uma itu, e mafai e Wanda ona tatalia le vevela o le +10 .º.

Na te manaʻomia le tele o le susulu o le la ma le maualuga o le susū, faʻavaivai tumau ma faʻamaluluina. E masani ona ola ma aʻa e aliali mai ina ia le pala.

Brassada

O le hybrid o le brassia orchid ma le seoli o aurantika. O Ada aurantika e ola i Aferika i Saute ma e iai ona pupula moli moli, e maua foʻi e le brassada. Na te manaʻomia le malu, paolo malu ma le susū i taimi uma; i lalo o nei tulaga, o le brassada o le a fuga tele i le taumafanafana. Fugalaau mafai ona oʻo atu i le 5 vaiaso.

Phalaenopsis

Falaenopsis mu e lelei pe a fai o oe o se tagata fou fugalaau ae manaʻo e i ai se moli moli i luga o lau windowsill. I le tulaga o phalaenopsis, o le a leai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi. Matou te fautuaina oe e filifili mo Phalaenopsis I-Hsin Salmon 'Copper Star' poʻo Brsa, Orange Delight Starbeck. Latou i ai se natura ma malosi lanu moli. O le laugutu e masani lava ona piniki, o le peduncle e lapoʻa (e oʻo atu i le 'afa mita), 14 inflorescences e fausia ai. Peitai, fou hybrids o nei laʻau e fafagaina i tausaga uma, o lea e mafai ai ona e mauaina i taimi uma se ofoofogia fou.

Manaia: i Sigapoa, o se tasi o nofoaga tutotonu o le orchid hybridization, oe mafai ona totogi se aofaʻi faʻapitoa - ma se fou ituaiga o phalaenopsis o le a faʻaigoaina i lou mamalu!

Talafaʻasolopito tupuaga

Na maua Phalaenopsis ma maua ai lona igoa i le 1825, ona o se mea sese na faia e le saienitisi o Karl Blume. Na ia aveina fugalaʻau mo se lafumamoe, lea e leʻi faʻapipiʻi pe a latalata. Ma o le igoa na aliaʻe mai, lea i le faaliliuga o lona uiga "pei o se pepe." Ma i Initia o le laʻau lava lea e tasi na faʻaigoaina "moon moon".

Tusitusiga! Talu mai le 1925, na amata ai se galuega mataalia i le galueaina ma le filifiliaina o nei fugalaʻau, ona o nei aso ua ova atu ma le 70 ituaiga.

Faʻafefea ona popole?

O le fugalaʻau faʻatau e sili atu ona tuʻu i luga o sisifo poʻo sasaʻe faʻamalama. I le tau mafanafana, o le vevela mai le + 24 i le + 30 ° C e manaʻomia, i le taumalulu - sili atu + 14 ° C. O le paʻu o le vevela i le po o le a faʻaosofia ai le aliaʻe mai o fou inflorescences. Afai e malulu ma puaoa luga o le faʻamalama i le taumalulu, e manaʻomia nisi moli.

E tatau ona toto le Phalaenopsis i le eleele faʻapitoa saunia: paʻu paina, malala ma le limulimu sphagnum. O le substrate tatau ona lapoʻa, ma o le ulo tatau ona malamalama ma ma pu mo alavai. E mafua ona o le mea moni e faapea i lalo o tulaga masani, phalaenopsis ola i luga o laau, o latou aʻa manaʻomia tele le ea.

Vai tele, ae taulaʻi i le faʻamagoina o le substrate. O le faʻasusu tele o le a fasiotia ai le laʻau - o le maualalo o le vevela ma le laititi le malamalama, o le itiiti ifo o le taimi e manaʻomia ai. Faʻaaoga vai mafanafana ma malu. E manaʻomia foʻi le faʻasusu i le taumafanafana.

Laʻei pito i luga

Faʻafia - i taimi uma o le faʻasusu lona 2. E sili ona lelei le ave o le faʻalaʻila o le "Azofoska", o le fualaʻau fualaʻau e amata ile 1 g / l i le 1.5 g / l). - faʻafetai ia te ia, o le orchid o le a fuga matala. Magnesium sulfate mafai ona faʻaopopo faʻatasi i le masina (2 g / l i le 3 g / l).

Faʻaliliuga

Toe fai a o aʻa e faʻatumu ai le koneteina e ola ai le orchid, ae le sili atu nai lo le 1 taimi ile 2 tausaga. A le faia lea, o le tuputupu aʻe o le a faifai lemu. I le taimi e totoina ai, e tatau ona e faʻaeteete ia aua neʻi afaina ni aʻa - e sili le tipiina o le ulo tuai, ona toe faʻatulagaina lea o le faʻaputuga o eleele i totonu o se koneteina fou.

Toe gaosia

Toe gaosia vegetative. Mai lea taimi i lea taimi, o tamaiti feʻaveaʻi e fausia i luga o tamaʻi ulu, pe a uma ona fausia o latou aa, e mafai ona totoina i totonu o se isi ulo. E mafai foi ona vaevaeina le laau i le tipiina i ni vaega i se naifi ina ia tofu lava ma ona aa.

Fautuaga: E mafai ona e toe faʻafouina se laʻau tuai i le tipi ese o le pito i luga o le laʻau ma toe faʻapipiʻiina. O le toega tagutugutu o le a mulimuli ane oso mai ma amata ona togavao.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Tele taimi, o le phalaenopsis e maʻi ona o le le iloa tusitusi pe tele naʻuā le tausiga:

  • Susulu saʻo o le la (susunu laʻau).
  • Hypothermia - e tau atu i laʻau samasama.
  • Laititi maualalo - o laulaʻau e lanu sesega lanumeamata, o lala faʻaloʻo atu.
  • Bay - aʻa amata ona pala. E naʻo le totoina vave e mafai ona sefe ai le laau.

O faʻamaʻi pipisi e le masani ai. Afai e te maitauina le tolotolo luga o orchid lau, atonu o se faʻailoga lea o le laʻau ua pisia i se fiva poʻo siama siama. I lenei tulaga, o le fugalaʻau pisia e tatau ona vave tuʻu ese mai isi. E mafai ona togafitia e ala i le tipiʻeseina o laʻau ua pisia ma susunuina le mea na tipiina i le iodine.

Faʻapea foi ona mafatia mai le elea ma le pauta oona, ae seasea.

Afai e te tausia lelei se moli moli, o le a le maʻi, ma e mautinoa e fuga. O se fugalaʻau matagofie o se lanu e le masani ai o le a mautinoa le faʻatosinaina mai o foliga pupula, avea ma autu taua i lou fale, ma lona manogi manaia o le a maua ai se lagona o le fiafia ma le filemu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Orchid Care Tips: How to Repot Dendrobium (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com