Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Hanover - o se taulaga o paka ma togalaʻau i Siamani

Pin
Send
Share
Send

Hannover, Siamani o se tasi o le sili ona mama ma lanumeamata taulaga i le atunuʻu. O paka i le lotoifale e faʻapea o nisi o sili ona lelei i Siamani, ma o le faʻatoʻaga botani faʻamanuiaina le sili ona tele aoina o pama i Europa.

Faʻamatalaga lautele

O Hanover o le taulaga pito sili ona tele i Lower Saxony ma lona faitau aofai o tagata e sili atu i le 530 afe tagata. E tu i luga o le Vaitafe o Laine, e aofia ai le lautele o le 204 sq. km Hannover o le fale i le 87% o tagata Siamani, faʻapea foi ma le 13% o sui o isi atunuʻu.

Ose tasi o taulaga taua o loʻo taua ile faʻafanua o Siamani, lea e asia e le silia ma le 12 miliona i tausaga taʻitasi, ma ole faʻalauiloaina ole taulaga o loʻo faʻafaigofieina foi e le tele o fale gaosi oloa e faia i tausaga taʻitasi i Hanover.

Vaaiga

Ae paga lea, o le tele o vaʻaiga i Hannover na faʻaleagaina i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ma o le a le mea ua mafai nei ona vaʻaia i le taulaga ua na o qualitative toe faʻaleleia pe faʻatoa fausia fale.

Fale Taulaga Fou

O le Fale Taulaga Fou o se faʻailoga ma sili ona tosina i ai Hanover, na fausia i le amataga o le seneturi lona 20. O le fale foliga sili lapoʻa ma sili atu le tau nai lo le masani Town Halls, na fausia tele i le 14-16 seneturi i Europa. O le tusiata fale o le Hanoverian Town Hall e le masani ai foi - eclecticism.

E masani ona taʻua e tagata o le nuu le taua o se maota o le tupu poʻo se maota o le vaitaimi anamua, aua e faigata tele ona talitonu o se fale na fausia i le 100 tausaga talu ai.

I le taimi nei, o lenei nofoaga o le ofisa aloaia o le Hanoverian burgomaster, ae o le taulaga pulega nofo na o se vaega o nofoaga. O isi o loʻo tatala i tagata lautele. I totonu o le Town Hall, e mafai ona e vaʻaia se faʻatasiga tulaga ese o faʻatagata ma atavali; e tatau foʻi ona e uaʻi atu i sitepu vali ma sitepu faʻasolo. Ia mautinoa e asiasi:

  1. Bürgezal (itu i sasaʻe o le New Town Hall). Faʻaliga ma mea faitele gaioiga e masani ona faia iinei.
  2. O le potu fono e tu ai le atavali tele "Lotogatasi" mai le 1553.
  3. O le fale faʻasolopito, o le cafe o loʻo faʻatautaia ai, o se tasi o sili ona lelei i le taulaga.
  4. Hall Hodlerzal, luga o puipui e mafai ona e vaʻai ai i puipui i luga o tala faʻasolopito.
  5. Potu o Mose, o ona puipui ua teuteuina i mosaic felanulanuaʻi.
  6. O se potu vaʻai i luga o le fogafale pito i luga o le New Town Hall, lea e maua ai se vaaiga matagofie o Lake Mash, Mashpark ma le Harz Mountains.

Tasi lenei o na faʻailoga a Hanover e matua aoga le vaʻai ola.

  • Nofoaga: Trammplatz 2, 30159, Hanover.
  • Itula faigaluega: 7.00 - 18.00 (Aso Gafua-Aso Tofi), 7.00 - 16.00 (Aso Faraile)

Vaituloto Maschsee

Lake Mash o se faʻatanoa vai teu na fausia i le 1930s. i le vaega faʻasolopito o Hanover. O le ogatotonu lea o le Mashpark, e fiafia ai tagata tafafao ma tagata tafafao. Lenei e mafai:

  • tietie uila;
  • fai pikiniki;
  • pue ata matagofie o le 'aʻai o Hannover;
  • fai le 'aiga o le afiafi i se tasi o le tele o cafe;
  • tiʻetiʻe i se vaʻa fiafia (i le taumafanafana);
  • alu i se faigamalaga vaʻa malaga (i le taumafanafana);
  • alu i le aisa faaseʻe (i le taumalulu);
  • auai i se tasi o le tele o tausamiga e faia i vaiaso uma i luga o le matafaga o le Vaituloto Mash;
  • faʻatau se pepa faʻailoga ma se ata o Hannover, Siamani.

Nofoaga: Maschsee, Hanover.

Royal togalaʻau o Herrenhausen

O le Royal Gardens o Herrenhausen o le sili tele lanumeamata eria luga o le faʻafanua o Hanover, lea e aofia ai se atoa taulaga taulaga. O togalaau lava latou ua vaevaeina i vaega e 4:

  1. Groser Garten. Lenei o le "Togalaau Tele", lea e ola atoa i lona igoa. E sili atu i le 1000 ituaiga o laʻau o loʻo ola iinei, ae o fugalaʻau manaia ma fugalaʻau e le masani ai o loʻo avea ma ana aoga taua. O le "fatu" o le togalaau o le 80 m maualuga punavai, lea na tu iinei mai le ogatotonu o le 18th seneturi.
  2. Georgengarten o se Igilisi paka lauiloa ma lauiloa i tagata. E masani ona omai tagata iinei e tietie uila ma malolo pe a maeʻa le aso faigata ile galuega. O le maota, o loʻo tu i le teritori o Georgengarten, fale o se falemataʻaga o atavili.
  3. Berggarten poʻo le "Faʻatoʻaga i luga o le Mauga" o se togalaau faʻatoʻaga i Hanover, lea, i le faʻaopopoina i laʻau eseʻese, o le fale o le tele o vaneina faʻatagata ma gazebos matagofie. O le taimi lava na amata uma ai ma se tamaʻi aoina, ae o le aso nei o le Berggarten palm greenhouse fale le sili ona tele aoina o pama i Europa. Ma le isi, o le au maimoa maimoa o le a mafai ona maitauina le tulaga ese ituaiga o pepe, manulele ma iniseti vevela.
  4. Welfengarten o se togalaau i le Iunivesite o Hanover, o aso nei o loʻo tu i le fale tuai o le Welfenschloss maota. I le taimi o le taua, na faaleagaina le togalaau, ma na toe fausia i le taulaga o Hanover i le taimi o le Federal Republic o Siamani o se tagata tafafao maimoa ma malologa nofoaga mo tamaiti aoga.

E mautinoa e le mafai ona e asia uma togalaau i le taimi e tasi, afai la e te sau i Hanover mo ni nai aso, e sili atu lou sau i le paka i afiafi uma.

  • Nofoaga: Alte Herrenhaeuser Strasse 4, Hannover, Siamani.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 20.00, fale vevela - mai le 9.00 i le 19.30
  • Tau: 8 euro - mo se tagata matua, 4 - mo se talavou ma maua fua mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga.

Hanover Zoo

Erlebnis Zoo i Hanover o se tasi o tele tele i Europa. Faʻapipiʻiina le lautele o 22 hectares, ma sili atu nai lo 4000 manu ma manulele nonofo i lona teritori. O se tasi o faʻatoʻaga tuai i Siamani, faʻavae i le 1865. Na tele taimi na tapunia ai, ae na toe tatalaina i lalo o omiga a le lautele.

Talu ai o le teritori o le paka e tele tele, o se faʻapitoa auala na faataatia iinei (o lona umi e 5 km) ina ia le tagata asiasi le leiloa. Ua vaevaeina le pao i vaega faʻavae ia e mulimuli mai:

  1. Mollivup o se tamai faleoloa mo tamaiti e mafai ona e matamata ai i fagafao ma asiasi i le potu suesue e suʻesuʻe a latou masaniga.
  2. O Yukon Bay o le vaega o le zoo e te iloa atu ai manu o loʻo nonofo i Kanata (bison, luko ma caribou).
  3. "Queen Yukon" - o le vaega vai o le fale manu, lea o loʻo faia ai le faʻaaliga i lalo o le lalolagi.
  4. O le Jungle Palace e naʻo le pau lea o le nofoaga i le pa manu e mafai ai ona e vaʻai atu i taika, liona ma gata. Latou te nonofo i ni fale e le masani ai e pei o fale masani o tagata Hindu, faʻapea foʻi ma Buddhist.
  5. O le faʻatoʻaga a Meyer e mo le faʻafofoaina o le tala faʻasolopito. Lenei e mafai ona e asia fale tuai, fausiaina i tu ma aga masani Siamani 'afa afa laupapa, lea e seasea maua ai ituaiga o meaola a le lotoifale (Husum puaa, Pomeranian mamoe ma Exmoor solofanua).
  6. Gorilla Mountain o le pito sili ona maualuga i luga o le faʻafanua o le pa manu i Hanover. Lenei, faʻataʻamiloina e afu ma vaomatua, manuki ola moni.
  7. O le Ausetalia tulimanu o le fale o kangaroos, emu manulele, Dingo maile ma manava.

E sili le sau i le pa manu i le taeao, a e le o toʻatele lava tagata asiasi. E le gata i lea, o tagata tafafao maimoa mai iinei na fautuaina e ave ni meaai ma vai, aua e toalaiti lava faleoloa i le paka.

  • Nofoaga: Adenauerallee 3, Hannover.
  • Galue itula: 9.00 - 18.00 (taumafanafana), 10.00 - 16.00 (taumalulu).
  • Tau: 16 Euro mo tagata matutua, 13 - mo tamaiti aʻoga, 12 - mo talavou, 9 Euro - mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga le matutua.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.zoo-hannover.de

Falesa o Saint Egidius (Aegidienkirche)

O le falesa o St. Egidius o se falesa i le seneturi lona 14 o loʻo tu i le itu sasaʻe o le taulaga o Hanover i Siamani. O le malumalu ua faapaiaina ia Saint Egidius, o ia o se tasi o le 14 fesoasoani paia.

O le mea e malie ai, o le falesa ua faʻaleagaina vaega, ae leai seisi o le a toe faʻaleleia. O lenei ua faʻamatalaina e le mea moni o le taimi nei, o le sili ona tele malumalu i Hanover, o se faʻamanatuina faia e faamamaluina ai tagata na afaina i le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

Soʻo se tasi e mafai ona ulufale i le falesa - i totonu o le fale o loʻo tele pea faʻatagata o le au paʻia, ma luga o puipui e mafai ona e vaʻaia ai le tele o atavali e Siamani tusiata. I le faitotoʻa o le falesa o loʻo tautau ai le logo mai Hiroshima, na foaʻi e le malo o Iapani i le malumalu. O tausaga uma ia Aukuso 6, o lona tatagi e lagona i luga o le taulaga (Aso o le Manatua mo Tagata na Toʻilalo i Nuclear Bombing).

  • Nofoaga: Osterstrasse, 30159, Hanover.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.aegidienkirche-hannover.de

Fale tuai o le taulaga (Altes Rathaus)

E ui lava o le Old Town Hall o Hanover e le lauiloa tele ma matagofie, ae o loʻo foliga mai e sili atu ona lapoʻa ma lapoʻa nai lo le Town Halls i le tele o isi taulaga o Europa.

O lenei fale fogafalelima, na fausia i luga o le Market Square i Hanover, na fausia i le tuai o le Gothic style. I taimi eseese, na feiloai ai le malo o le taulaga i le Town Hall, ona avea lea o nofoaga ma fale teu oloa. I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le 'upega tafaʻilagi na faʻaleagaina atoa ma toe fausia i le taulaga o Hannover i le Federal Republic o Siamani i le 60s.

Lenei o le Old Town Hall ua maeʻa tuuina atu i tagata o loʻo nonofo ai. O tamaʻi Potu ma Potu lapopoʻa e faʻatautaia ai faʻaipoipoga, fonotaga faʻapisinisi ma faʻafiafiaga eseese. I le fogafale lona lua o loʻo iai le ofisa resitala ma tele faleoloa faʻamanatu. E i ai le faleaiga taugata i le fogafale muamua o le Town Hall. I afiafi o le taumafanafana, e faia ai konaseti i le pito i luma o lenei faʻailo i Hanover.

  • Nofoaga: Karmarschstrabe 42, Hanover.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 00.00.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.altes-rathaus-hannover.de

O fea e nofo ai

E i ai le tele filifiliga o faletalimalo ma fale mautotogi i Hanover. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ova atu i le afe faletalimalo, ma e le itiiti ifo i le 900 fale mautotogi mo turisi.

Talu ai o Hannover o se taua tele auala femalagaaiga, faletalimalo potu potu e sili atu le maualuga iinei nai lo isi tuaoi taulaga. O le averesi tau o se potu faʻalua i le maualuga vaitau i le po e ese mai le 90 i le 120 euro. O lenei tau e aofia ai le lelei o le taeao, mea faigaluega i totonu o le potu ma paka fua.

Afai e te manaʻo e sefe le tupe, ona tatau lea ona e faʻalogo i fale mautotogi. O lenei mea e nonofo ai e tau mai le 40 i le 70 euro mo le lua i le po. O le tau faʻamoemoe i luga o le nofoaga o le fale mautotogi, lona tele ma le i ai / leai o ni mea faigaluega i le fale ma mea taua.


Meaʻai i le taulaga

E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i Hanover, e mafai ai ona e tofoina tuʻaiga atoa a Siamani ma ipu masani. O fale mautotogi uma e mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  1. Faleaiga taugata. O le averesi tau o le 'aiga o le afiafi ma le' ava malosi i sea faʻatulagaina e mai 50 Euro ma sili atu.
  2. Pepa mafanafana mafanafana. I ia kamupani faʻavae e mafai lava ona 'ai mo lua mo le 12-15 euro.
  3. Faletalimalo Siamani fale pia. Tele o loʻo tu i le taulaga faʻasolopito o Hanover. O tau iinei e le o se tau maualalo, ma o le meaʻai i le afiafi mo le lua e tau ai le 20-25 euro.
  4. Faleaiga meaai vave. Nei o fale mautotogi (McDonald, KFC) e lauiloa i le lalolagi atoa. O le averesi tau o se 'aiga aoauli (eg McMeal) o 8 euro.
  5. Meaai vave. I Siamani, o lenei vaega o loʻo faʻatusalia e le tele o faleoloa o taʻavale ma taʻavale feoaʻi o loʻo faʻatau atu sosisi falai, maile vevela ma waffles. Mo se faʻataʻitaʻiga, 2 Bratwurst sosisi o le a totogiina oe 4 Euro.

I lea, i Hannover, e sili atu le 'ai pe a vave meaai poʻo ni tamaʻi faleʻaʻai tu mamao mai nofoaafi nofoaga ma lauiloa tosina.

Tau ma le tau

Hanover e tu i le 200 kilomita mai le Baltic Sea ma 160 km mai le North Sea, o lea o le tau i le taulaga e masani ona suia.

O le mea lea, o le averesi vevela i Ianuari o 1.6 ° C, ma ia Iulai - 25 ° C. O le aofai o aso timuga i le taumalulu o le 9, i le taumafanafana - 12. O le aofaʻi maualuga o timuga paʻu ia Iulai, le maualalo - ia Fepuari. O le tau i Hanover o se konetineta tumau.

Peitai, e tatau ona manatuaina talu ai nei, ona o suiga lautele o le tau na aafia uma ai atunuʻu, o le tau i Hanover ua atili ai ona le mautonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i masina o taumafanafana, e i ai le vevela tele e le masani ai mo le itu i matu o Siamani (30 ° C poʻo le 35 ° C). Ou te fiafia e leai ni osooso maʻai faapena i masina o le taumalulu.

Soʻotaga felauaiga

O le alu i Hannover o le a le faigata, aua o le 'aʻai ei ai le malae vaʻalele, nofoaafi nofoaga ma pasi pasi. O taulaga tetele lata ane o Bremen (113 km), Hamburg (150 km), Bielefeld (105 km), Dortmund (198 km), Cologne (284 km), Berlin (276 km).

Mai Hamburg

O le auala sili ona faigofie e alu ai i Hanover mai Hamburg o le ave lea o le nofoaafi aisa. Oe manaʻomia e puʻeina i le Hamburg Main Station ma alu i le Hanover Central Station. Ole taimi ole malaga e 1 itula 20 minute. O nofoaafi e tamoe i itula uma e 1-2. Ole tau ole ticket e 10-30 euro.

Mai Perelini

Talu ai Berlin ma Hanover ua vavaeʻese e toetoe 300 km, e sili atu le manumalo ia latou i le nofoaafi. O le ulufale i le nofoaafi aisa e faia i le Berlin Main Station. Ole taimi ole malaga e 2 itula. O le tau o le pepa mai le 15 i le 40 euro.

Mai atunuʻu tuaʻoi

Afai e te le o i Siamani, ae manaʻo e asiasi i Hannover, e sili atu le faʻaaogaina o femalagaiga i le ea, aemaise lava talu ai o kamupani vaalele a Europa (aemaise lava tau maualalo) e masani ona maua ai paʻu lelei i pasese.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O Adolf Hitler sa i ai i tagata aloaʻia o Hanover, ae o le 1978 na le maua ai e ia lenei avanoa.
  2. O le Fale Taulaga Fou e masani ona taʻua o se faʻailoga o le atinaʻe o le tamaoaiga a Hanover, ona o le aofaʻi tele o tupe na tuʻuina atu mo lona fausiaina.
  3. Hanover Zoo tulaga muamua i le lalolagi i tulaga i le aofai o Initia elefane fananau i le tausaga - lima.
  4. Afai e i ai ni ou aso moni, ae e te le iloa le mea e vaʻai i Hanover, tilotilo i le Red Thread Tourist Route, lea e aofia ai le sili ona taua vaʻaiga o Hanover i Siamani ma Lower Saxony lautele.

Hannover, Siamani o se tasi o le greenest taulaga i le atunuu, lea e le gata e mafai ona maua ai se malologa lelei, ae asiasi foi i le tele o vaaiga faʻasolopito.

Taʻitaʻiga taamilo i Hanover, le talafaʻasolopito o le taulaga ma mea moni mananaia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AJ Nazarene Toleafoa Faafetai Iesu (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com