Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona vave aveʻese se afaina

Pin
Send
Share
Send

O le sili ona aulelei o paʻu veloveta ma maaleale. E leitioa a e le fiafia iai tamaʻitaʻi pe a maua ni maosiosi, maosiosi poʻo se maʻama io latou tino. A tupu lenei mea, latou te tau mafaufau pe faʻafefea ona aveʻese vave le lavea.

Afai o se nofoaga pogisa o loʻo tu i se nofoaga e faigofie ona ufiufi i lavalava, e lelei lea. Ae faʻapefea pe a paʻu foliga o le manuʻa pe o loʻo matala se vaega o le tino?

Afai e te le alu i luma o le lautele mo ni nai vaiaso, oe mafai ona faia leai se mea. Ile taimi lea, ole a tuʻimomomoina lava. O le fua faatatau o le leiloa faʻalagolago tonu i le maualuga o lona tulaga i luga o le tino. A faʻapitoa lava, o se le fiafia i luga o foliga o le a soloia i totonu o le vaiaso, ma o le faʻafitauli i luga o le vae tumau e oʻo i le masina.

O le tuʻua e lanumoana lanumoana i le taimi lava na aliaʻe mai ai. Ina ua mavae sina taimi, o se lanu mumu foliga mai, mulimuli ane o le faʻavae faʻaliu samasama.

O auala sili ona aoga

Sei o tatou mataala i le sili atu ona aoga tagata filifiliga mo le togafitia totolia i le fale.

  • Aisa... O le puta o se mafuaʻaga masani o le totolia. O alatoto nuti i lalo o le paʻu ua mafua ai le pogisa ma le fulafula. O le faʻaaisaina o le aisa e fesoasoani e taofiofi ai le toto, e mafai ona fesoasoani e faʻaititia ai le mumu ma le fulafula.
  • Fusi... Afai e aliali mai se mea tele i luga o le vae, vave ona fusi le vaega. O lenei mea e mafua ai le mamafa i luga o vaʻa, lea o le a puipuia ai le toto mai le sosolo i lalo o le paʻu. O lona iʻuga, e naʻo sina manuʻa o le a aliali mai.
  • Vevela... O le aso ina ua tuanaʻi le leaga le mea na tupu, e fautuaina e faʻaoga le vevela i le tuʻimomomo. Lenei o le a faʻalauiloa vasodilation, faʻatelevave le tafe toto ma resorption o aʻoaʻoga.
  • Taele mafanafana ma faʻapipiʻi... Faia i le tele o taimi ile aso se ia oʻo lava ina mouʻese uma le faʻapogisa subcutaneig. E le tatau ona faʻapipiʻi le vevela i le puta i le taimi lava e aliali mai ai. O le a leai se aoga lelei, ae edema ono aliaʻe.
  • Kulimi... O fale talavai faʻatau atu le tele o ituaiga o oloa tuʻimomomo. O le sili ona aoga o kulimi o loʻo i ai vitamini "K". A maeʻa ona ofi i le paʻu, e faʻatelevaveina le malepe ma le faʻaaogaina o toto.
  • Suauʻu... O le nofoaga o le manuʻa ua faʻamamaina i le uu. O ia tupe e talafeagai foi mo le faʻafefeteina o manuʻa i tamaiti, talu ai o uu e matua leai se afaina.
  • Teuteuga... Faʻaaogaina nei metotia o le a le vave aveʻesea ai le afaina. Ina ia le aʻoaʻoga le faʻaosoina fesili mai pele, nanaina i le efuefu poʻo le faʻavae. O le togitasi faʻafitafita sili ona lelei e maua mai i mea lanu samasama samasama.
  • Iodine... O nisi tagata e momomo e tusa lava pe uma tui. O le tuʻuina o le nila e faʻatupuina ai le gasologa o le faʻateteleina o le toto. E mafua lenei mea i uiga o le tino. I tulaga faʻapenei, e faʻaaoga ai ni kulimi faʻapitoa poʻo se iodine.

Vitio fesoasoani

https://www.youtube.com/watch?v=8_XwYbcnqvk

O lea ua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona vave aveʻese se lavea. O le vaʻaiga e mafai ona puipuia mai le vaitamini C, e faʻamalosia ai le toto toto ma faʻaititia ai le ono ono faʻaleagaina. O le taumafaina o fualaʻau ma fualaʻau o le a puipuia faasaga i le foliga mai o le le lelei subcutaneous formations ma faʻateleina puipuiga.

Faʻafefea ona vave aveese se mata uliuli

O le lanu viole poʻo le lanumoana lanu moana i lalo ifo o le paʻu o se tuʻimomomo e aliaʻe mai peʻa pe, tuʻimomomoina, poʻo fetauiga. Paʻu manifinifi ma maaleale faataamilo i mata e faapitoa lava maaleale.

I le aluga o taimi, o le nofoaga o le manuʻa o le a faʻamamaina, ae e tele ni vaiaso e toe faʻaleleia ai capillaries ua faʻaleagaina. O le mea e lelei ai, e i ai lelei auala tagata e fesoasoani aveʻese le faʻafitauli i le lua i le tolu aso. Mafaufau pe faʻafefea ona aveese se tiga i lalo o le mata faʻaaogaina metotia tagata ma toe faʻalelei le matagofie o ou foliga.

  1. Bodyaga... Faʻavala lua punetini o le sinapi pauta i se sipuni vai ma palu. Faʻaaoga le paluga i le maʻila ma le faʻaeteete tele. A leai, o le paluga o le a alu i totonu o le mata, lea o le a mafua ai le mumu o le membrane.
  2. Vodka... Faʻafefiloi vodka ma le vai i tutusa tutusa. Fai aisa mai le fofo ma faʻapipiʻi i le tuʻimomomo seʻia oʻo ina mou ese atoa.
  3. Lau kapisi... Faʻafuʻu teisi lau laʻau ma fasi mama. Faʻaoga i le tulaga manuʻa. O le sili ona lelei aʻafiaga e maua pe a fai o le laupepa e faʻaaoga i le taimi lava e maeʻa ai le afaina.
  4. Yolk ma le meli... Faʻafefiloi se sipuni o le meli ma le aofaʻi tutusa o le sunflower suauʻu ma le tasi yolk. Ina ua uma ona palu, e tatau ona e maua se mafiafia slurry. Faʻaoga le paluga i le maʻila mo le aso.
  5. Faʻapipiʻi... Ina ia faʻatelevave le mou atu o le mata uliuli, oe mafai ona faʻaaoga se faʻamau. Faʻafefiloi lua vaega o le viburnum bark ma lua vaega o le celandine ma le tasi vaega o le aloe. A maeʻa palu, e tatau ona totoina le paluga mo le 20 minute. Faʻaaoga le pulupulu vavae i le fofo, faʻapipiʻi i le paʻu i taimi uma e mafai ai mo le 20 minute. Fufulu maeʻa le paʻu peʻa maeʻa le gaioiga.

Faʻafetai i lauiloa fautuaga ma fua, e mafai ona e faia gofie se vailaʻau o le a vave tuʻu ai ou foliga i le faʻasologa.

Vitio fesoasoani

Afai o le tuʻimomomoina e umi se taimi e foia ai, vaai lau fomaʻi. O le a ia suʻesuʻeina ma le faʻaeteete foliga ma fautuaina le sili lelei metotia togafitiga.

Faʻafefea ona vave aveʻese se lavea i lou vae

Sa fetaiaʻi tagata uma ma manuʻa io latou vae. O le tele o taimi, e aliali mai i le maeʻa ai o se aʻafiaga, o se iʻuga o nei tamaʻi toto sela ua malepe, lea e mafua ai le sosolo o le toto i sela vaivai.

E mafai ona e lavea i lou vae i le galuega, a o e savali i le maile, fagota, e oʻo lava i le fale. E leai se tasi e sao mai le foliga mai o le hematoma e leʻi mafaufauina.

Muamua, o le manuʻa i luga o le vae e ulaula ona o le hemoglobin i le toto. Ina ua mavae sina taimi, o le hematoma suia lanu ma avea mumu, ona lanu viole, lanumoana ma mulimuli ane samasama.

O faʻasua i luga o vae e faʻavaivaia mo se taimi umi, a itiiti mai e tasi le masina talu ai le faʻateleina o le mamafa i totonu o vaʻa o vae. Mo se faʻatusatusaga, o se maʻila i ou foliga leiloa i le vaiaso, ma luga o le tino i le sefulu tausaga.

A faʻapea e i ai lou manuʻa i lou vae e le o o mai ma manuʻa tuga, e te le tau vaai i se fomaʻi. O le faʻafitauli e mafai ona faigofie ona faʻamaloloina e oe lava i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻi fofo a tagata.

  • Malulu... Faʻapipiʻi se mea malulu i le nofoaga o manuʻa i se taimi vave e mafai ai, puipuia i se fusi faʻamalosi. I lalo o le malosi o le malulu, o le a vaʻa vaʻa, o le a taofi le tafe, ma o le a faʻaititia le edema o aano. O le susulu o le salalau o le hematoma o le a itiiti.
  • Faʻapipiʻi... A maeʻa le aso, e fautuaina e faʻapipiʻi se faʻamafanafana mafanafana i le papala. O le a taʻitaʻia ai i le vasodilation, o lona iʻuga o le toto na mafua ai le faʻafitauli o le a faʻavaivaia vave.
  • O vailaʻau... Fale talavai ofoina atu le tele o ituaiga o oloa e le manaʻomia se fomaʻi talavai. I luga o le fale talavai talavai o loʻo iai foʻi ma vailaʻau, vailaʻau faʻasusu ma kulimi, ia i se taimi puʻupuʻu e mafai ona fesoasoani e aveʻese ai hematomas ma isi vaega faʻatupu toto.
  • Gels... I le muamua tulaga i le tulaga o le aoga o Indovazin gel. O loʻo iai vaega o faʻamalosi tino ma vailaʻau teteʻe, e faʻamafanafanaina le tiga ma faʻatelevave ai le faʻamalologa.
  • Grid Iodine... Ina ia faʻatelevave le faʻamalolo, faʻaoga i le hematoma i le tele o taimi i le aso. O se faʻaiuga sili ona lelei o loʻo faʻaalia foi e se kulimi faʻavae i luga o se tino.
  • Susulu... O se tincture e faia mai le 250 mililiterers o vodka ma le 50 kalama o le pasili pasili o le a fesoasoani e faʻaititia ai le manuʻa i se vae i le fale.
  • Aniani ma maseta... Faʻapipiʻi se petala aniani faʻasolo i le nofoaga na manuʻa ai. O le maseta o le pateta, lea a uma ona palu ma le vai, ona faʻaoga lea ile hematoma, e faʻateleina ai foi le faʻamalologa.

Lenei ua i ai sau aitia pe faʻafefea ona vave aveese se paʻu i lou vae. O vaifofo na ou lisiina feagai ma totolia luga o vae vave ma lelei.

A faʻafuaseʻi le afaina o le nofoaga na afaina, e tiga le manuʻa ma e le fuafuaina e te alu ese, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani agavaʻa. E mafai lava o le tumutumu lea o le aisa ma o se iʻuga o se manuʻa, o le togafitiga e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻafomaʻi.

Faʻafefea ona vave aveʻese se tiga i lou lima

O totolia e leʻo se mea faigofie e mafua ai le tiga ma le le mautonu ma faʻaleagaina ai foliga vaaia. E tele auala e faʻafetaui ai le faʻafitauli, ae e aoga lava naʻo le hematomas fou.

Afai o se tagata na maua se manuʻa, pasi ni nai aso ma na o le taimi lena na filifili ai e faʻateʻa ia, e leai se fautuaga o le a fesoasoani. E tatau foi ona faʻasusu le fulafula i kulimi i lenei tulaga, ae o le aʻafiaga o le a le liua matua malamalama ma uila vave. Pau lava le mea o totoe o le ufimata ia.

Afai o le hematoma e fou, o le a fesoasoani tagata ma fua fesoasoani. I le tepa muamua atu, e foliga mai e matua faigofie ma le aoga, ae o le mea moni e leai.

  1. Aisa... Afai e te masalosalo o se tuʻimomoia talu ai nei e mafua ai se afaina, aua le faʻatuai. Faʻagasolo ma amata ile faʻaoga o le aisa i le manuʻa. Afifi le aisa i le solo ae le i faʻaaogaina.
  2. Faʻaliliuga... Afai e leai se aisa, saili meaai faʻaisa i totonu o le pusaʻaisa. Faʻapipiʻi soʻo se poloka aisa i le tulaga manuʻa mo le 20 minute. Malulu constricts toto toto ma taofi toto. O le lapoʻa o le manuʻa o le a avea ma laititi ma o le faʻamalolo o le a sili atu le vave.
  3. Vevela... O le aso e sosoʻo ai, ia mautinoa ia faʻalautele vaʻa ma le vevela. Faʻaaoga se fagu poʻo se mea e faʻamafanafana ai. Liligi vai vevela mai le ulo i totonu. Faʻaeteete aua neʻi e susunuina oe lava.
  4. Kulimi "Laveai"... Faʻalelei pe a faʻaaoga saʻo. E i ai analgesic ma aneti-afaina aafiaga.
  5. Kapisi ma le fala... E i ai foi vailaʻau i le umukuka. O le lau kapisi o le a faapogisaina le tiga, sasaa i luga ma vai pupuna ma faapipii i le hematoma. E iai foi isi mea faʻamalolo e maua i le pinia.
  6. Aromatherapy... Galue ofoofogia ma fusuaga lelei totoa. Faʻaaoga le rosemary poʻo le yarrow suauʻu manaʻomia. Manatua, e le fautuaina e faʻaoga le suauʻu taua i lona tulaga mama. Faʻafefiloi ma le suauʻu buckthorn suauʻu ma faʻaoga i le vaega ua totolia.

A faʻapea e aliaʻe soʻoga ma aua neʻi aluʻese mo se taimi umi e aunoa ma se mafuaʻaga, aua le tolopoina se asiasiga i le fomaʻi mo se taimi umi. I le falemaʻi, foaʻi le toto mo suʻega, ona ave lea o faʻamatalaga ma oe, alu i le fomai tipitipi. O le a ia filifili pe o le a le mea e fai i sea tulaga.

Puipuia o manuʻa

O le tele o taimi, o maosia e aliali mai i tagata e vaivai le alai o le toto ma e umi se taimi e mou ai. Mo sina tamaititi hematoma e aliali mai, e matua le manaʻomia le lavea, ua lava le oomi malosi i luga o le paʻu. E le gata i lea, o le manuʻa i le tino o le fafine e sili atu le faigata ona faʻamalolo nai lo le tamaloa. O tamaʻitaʻi e paeeʻe ma paʻu faʻasili paʻu.

I lalo o le aafiaga o le aafiaga, vaa na pa. O le toto e tafe atu ia latou e sosolo i le vaega o le manuʻa. I se isi faʻaupuga, o le tuʻimomomo o se teuteu lalelei ma microtrauma i le tasi fagu. O le maualalo o le faaletonu foliga mai, o le umi e alu ai e faataape.

Bruises, o le faʻateʻaina lea e le ano totogia, mouʻese pe a ma le afa masina. Ile vaitaimi lea, e suia e le vaega o le lalolagi le lanu. E muamua lanumoana lanumoana, ma i le iʻuga e samasama-lanumeamata.

A faʻasaua e le aunoa le faʻamaʻi, ia mautinoa ia faʻamalosia puipui o vaʻa. O le eseʻese taele o le a fesoasoani. O suiga o le vevela e faʻateleina ai le mimilo o pa vaʻa. I le taimi o le vai faʻasologa, fofō vaega o le paʻu le mea e tupu ai le faʻafitauli i taimi uma.

O le faʻaaogaina o suamalie pepa ma moli o le a faʻamalosia ai puipui o alatoto. O nei meaai e mauoa i le vaitamini C, lea e faʻamalosia ai le alatoto toto. O le karoti poʻo le rosehip decoction o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le paleni fualaʻau.

O lea ua oʻo mai le iʻuga o le tala, lea na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona vave aveʻese se tiga. Afai e aliali mai lenei faʻavae, aveese vave ma leai se tau. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AYLA, My Korean Daughter, Daughter of War, English plus 95 subtitles (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com