Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ituaiga hibiscus o se laau: pueina o ata ma fualaʻau tausiga i le togalaau. Faʻafefea ona tupu bonsai?

Pin
Send
Share
Send

Hibiscus o se thermophilic tropical (subtropical) aganuu mai le Malvovaceae aiga. E silia ma le 200 ituaiga o mea totino ua iloa e le saienisi.

O faʻamatalaga faʻatulafonoina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Great Russian Encyclopedia, e tautala e uiga i le 300 ituaiga o lenei aiga teuteu. Ae i le teritori o Lusia ma setete tuaoi, na o ni nai ituaiga o mea totō ua sosolo lautele.

I lenei tusitusiga, o le a e aʻoaʻo ai e uiga i laʻau ituaiga o hibiscus o loʻo i ai ma pe faʻafefea ona tausia lenei laʻau matagofie.

Ituaiga o aganuu laau-pei ma le ata

Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga o susu-alofa aganuu, lua ituaiga e amanaʻia o laʻau-pei ituaiga:

  1. Hibiscus Suria;
  2. hibiscus maualuga.

Faatoʻaga taulai atu i le Syrian hibiscus, aua e fetuutuunai ma le faapalepale i le mafai i le tulaga o le agamalu Continental tau. Le a le mea e le mafai ona fai atu ai e uiga i maualuga hibiscus. Na te manaʻomia se tau vevela tau.

O le a le mea e tatau ona avea ma tausiga o le aganuu i le togalaau?

I togalaau faʻatoʻaga, e masani ona e vaʻai i se laʻau laʻau e leai sona ogalaau ma se pale faʻaleoleo. O lona maualuga e oʻo atu i le 2-3 mita pe a tupu le laʻau i tulaga masani. Laʻau tausiga aofia ai le tele o itu o agronomic fua.

Faasusu

I le tau mafanafana, e susū ai le eleele i taimi uma pe a mago. Ae e manaʻomia le faʻatinoga tatau, ina ia aua neʻi vaʻaia se toʻa o le vai. O le soona faʻasusu e afaina ai le aʻafaaleagaina ai. I le vaitaimi sili ona mafanafana, e faʻasusuina le laʻau i aso uma. O alavai faʻasolosolo faʻasolosolo aliali mai luga o fugalaʻau laʻau poʻo laʻau afu: latou amata ona pauu ese.

Vai mo faʻasusu e tatau ona vaivai, ie ma le maualalo mea masima. Faʻamaluluina e mafai ona mauaina e ala i le faʻaopopoina o le soda lefulefu poʻo le slime lime i le vai. Afai e toto le laʻau i totonu o se ulo tele, ona faʻapipiʻiina ai foi lea o laulaʻau i le vai i le vevela o le potu.

Susulu

Ina ia mautinoa le ola ola, o le laʻau manaʻomia le susulu malamalama malamalama.

O le susulu o le la (itu i saute) itu o se fale mautotogi poʻo se togalaau faʻafanua e sili atu ona talafeagai mo le atinaʻeina o se aganuʻu i sautesasaʻe.

Faʻaola

Sili i lo uma "Suria" tupu i se mama oneone oneone oneone o maualuga permeability. O ia eleele:

  • sili atu ona taofia niuterene;
  • mafanafana vave ma taofia le vevela mo se taimi umi;
  • lelei aerated;
  • le matele i le fausiaina o lump.

O le taua o le faʻaputuputuina o le humus ei ai sona aoga lelei i le totoina o laʻau... O le tali atu a le palapala e le faaituʻau, e tau fai sina alkaline.

Teuteuina

O le teuteuina o se faʻatoʻaga fualaʻau e fai i le tautotogo. E faʻaosofia ai le fausiaina o laʻau fou ma, o lona iʻuga, fugalaʻau. O metotia faʻapitoa e aofia ai le aveʻesega o:

  • faaleagaina;
  • maʻi;
  • ua mago pe ua tutupu aʻe lala.

O le teuteuina e mafai ai ona tuʻuina atu le palealii i se isi foliga.

Laʻei pito i luga

Lelei tele iʻuga na faʻaalia mai e minerale fetilaisa o le inorganic natura:

  1. phosphoric;
  2. nitrogen;
  3. fagu

O le fesuiaʻiga o minerale ma faʻalautelega o loʻo aoga ai le laʻau.... Faʻasusu e faia:

  • 1-2 taimi ile masina ile taumalulu ma le faʻaiʻu o le tautoulu;
  • Faʻatasi ile vaiaso - ile tautotogo ma le taumafanafana.

E tatau ona faʻaeteete ia mautinoa e le oʻo le ofu i luga o teu fugalaʻau. E manaʻomia na o le eleele e faʻasūsū.

Ulo

Tulaga masani, o le tele o se fugalaʻau tatau ona faalua le tele o le aʻa o aʻa. Naʻo tulaga lava ia o le fetuutuunai vaitaimi o le a alualu i luma lelei, ma o le tipiina o le a le oti mai le tuiina.

Mo le totoina faʻatoʻaga hibiscus, o se ulo faia mai:

  • uga;
  • keramika;
  • uʻamea;
  • fafie;
  • ipu malamalama.

O le mea taua o le pito i lalo e faʻapipiʻiina, o lona uiga, e iai ona pu mo le faʻasusu vai. A leai, e manaʻomia ni alavai (maa nutimomoia, 'iliili, maamaa, maʻa taʻisi, ma isi), lea o le a faʻateʻaina ai le tele o vai o le eleele.

Faʻaliliuga

O le manaʻoga mo le faʻataʻitaʻiga e tulaʻi mai pe a fai o le laau na "tupu tele" le ulo. O le atinaʻeina o le aʻa sisiva taofi pe matua lemu i lalo. I lenei tulaga, o le vevela-alofa laʻau totoina totoina i le eleele tatala pe i totonu o se lapoʻa fugalaʻau.

Afai e te fuafua e taulaʻi i luga o se pale tele paranesi, oe manaʻomia se fagu tele, lea o le a lautele ai aʻa. E faʻaaoga se tamaʻi fugalaʻau pe a manaʻomia tele fugalaʻau.

  1. E amata le taotoga pe a faʻamafanafana le eleele e oʻo atu i le 15 tikeri Celsius, ma o le ea e le itiiti ifo i le 22 tikeri Celsius.
  2. O le tuʻutuʻu lua ua saunia muamua:
    • O mea faʻavaivai e faataatia i lalo ma le mafiafia o le 15 senitimita, ona liligiina ai lea o le oneone e tusa ma le 10 senitimita le mafiafia.
    • Le isi - faʻaputuga 15 senitimita mafiafia, a maeʻa ona tuʻu le laʻau i totonu o se pu ma ufiufi i le eleele fefiloi ma peat ma le oneone i le fua faʻatatau o le 2: 1: 2.

    Afai o le eleele na mafua mai le oneone oneone, ona mafai lea ona aveʻese le oneone mai le eleele faʻavae.

  3. E manaʻomia le sausau o le laʻau ina ia mafai ai ona ufitia le palapala i le eleele.
  4. A maeʻa le faʻasologa, e faʻasūsū tele le faʻamalu i le vai.

Taumalulu

I le amataga o le tau malulu, o le Syrian rose na malutia mai le malulu. E taua tele lenei mea pe a fai e tupu le laʻau talavou i le fale taumafanafana. O se tagata matua faʻapalepale faʻafaigofie malulu.

  1. I le taimi muamua, i le taufaaiʻuiʻuga o le tautoulu, e faʻasusu ma faʻasusu le hibiscus, ae ia Novema e faʻasolo ifo lala i le eleele.
  2. O le meaola-mea o loʻo ufiufiina i se mea e le o lalagaina.
  3. Mo sili atu faʻatuatuaina, o le isi ufiufi o loʻo tuʻu i luga, mo se faʻataʻitaʻiga, polyethylene.
  4. O le atoa fausaga e ufiufiina ma mago mutia, spruce lala, etc.

Faʻafefea ona tupu olaola Bonsai?

E masani ona faʻatupuina le bonsai mai le hibiscus a Cooper poʻo ni petals ua faʻieseina.

  1. Mo le laʻau, ave se palu faʻalaʻeleʻele e aofia ai le kelei, humus ma iliili (3: 5: 2).
  2. O se tamai pesini e tuu i totonu o le potu o le moli e sili ona malamalama.
  3. O le biennial plant e aofia i le teuteuina. I le taimi lava e tasi, na lala e tele ufiufiina i laʻau poʻo fugalaʻau e le o papaʻi. E fautuaina le teuteuina o laʻau i le vaitaimi o le ola ola e latalata i le vaega laʻau o le laʻau pe a mafai.
  4. O le filifiliga o se ulo o se mea taua taua mo le tuputupu aʻe o laʻau. O le tele o taimi, e filifili e le aufaifaatoʻaga ia fomu mautu mo laau ua lilifa. Lautele, papaʻu ipu e lelei mo le pale tele paranesi.
  5. O le faʻasusu e faʻamoemoe tele i le foliga o le ulo. I fale maualalo, o le eleele faʻamago vave, o lona uiga o le faʻasusu e faia i taimi uma.
  6. Fodder e tali tutusa ma masani laau o le mallow aiga (na o oe e manaʻomia le uaʻi atu i le tele o eleele ma ulo).
  7. Toe gaosia o Saina rosa bonsai e mafai e ala i tipi, vaevaeina o aʻa sisitema, fatu. Sili atu nai lo isi, o le metotia o tipi ua mauaʻa.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻagasologa o faʻalavelave e aliaʻe pe a le lelei ona vaʻaia le laʻau pe faʻafitauli foi i meaolaola leaga. O faʻamaʻi o le "Suria" aofia ai:

  • faʻamaʻi pipisi ma leai ni faʻamaʻi chlorosis;
  • susulu o le la;
  • lafoaʻi vavae.

I le taimi lava e tasi, o loʻo iai le manifinifi ma mago mai lala, paʻu ese mai laʻau samasama.

Faatasi ai ma meaola faalafua e tu ese:

  • aphid;
  • apogaleveleve mite;
  • Whitefly whitefly;
  • anufe;
  • talita;
  • paʻu oʻo

Osofaʻi e microorganism le laʻau mai le palapala. Suʻega filifiliga: vavalalata fesoʻotaʻiga ma le isi laʻau ua pisia.

E le faigofie le tausiga o se togalaau 'aina. Ae o le aganuu ese mai e le teuteuina lelei le togalaau, fausiaina le fealofani i le lalolagi lalolagi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Chinese Elm Bonsai Landscaping with moss from the garden (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com