Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Seville Alcazar - o se tasi o maota tuai i Europa

Pin
Send
Share
Send

Alcazar, Sevilla - O le maota tuai i Europa, o loʻo avea pea ma fale o le aiga tupu ma faʻafiafiaina sauniga aloaʻia. O le faʻafitauli e aofia ai le lautele o le 55 afe sikuea mita. km, ma o se tasi o sili ona tele i Sepania.

Faʻamatalaga lautele

O le Alcazar Palace o le autu faʻatosina tupu o Seville, tu i le ogatotonu vaega o le taulaga. O le Reales Alcázares de Sevilla ua lauiloa o le lona lua sili ona tele tupu nofo i Sepania ina ua maeʻa le Alhambra.

O le maota o se tasi o taʻutaʻua taʻutaʻua Sepania i le ituaiga Moorish (i Seville e taʻua o Mudejar). O lenei sitaili e faʻailoaina mai i faʻalo e ufiufi i maʻa taua, vali fola ma puipui.

I itu uma, o le Alcazar i Seville e siʻosiʻomia e se tele, matagofie togalaau ma rosa, moli ma lemoni laʻau. Fai mai tagata tafafao maimoa e mafai ona e savali i alafua ua uma ona teuteuina i le aso atoa.

O le mea e mataʻina ai, o le tele o vaʻaiga o le TV lauiloa "Taʻaloga o nofoalii" na pueina i le Alcazar Palace.

Faʻasolopito faʻamatalaga

Mai le Arapi "Alkazar" ua faaliliuina o le "olo puipuia" pe na o le "olo". E tele fale tali tutusa i Sepania, ae o aso nei ua na o le pau lea o le maota o lenei ituaiga, o loʻo nonofo ai pea tagata o le aiga tupu.

O le aso tonu na fausia ai le Alcazar i Seville e leʻo iloa, peitaʻi, fai mai le au tusitala o le talafaasolopito, o le amataga o le fausiaina o fale tetele i le 1364, ina ua amata ona faʻatutuina potu muamua o le tupu mo le pule o Castile i mea na faaleagaina o le 'olo tuai o Roma.

Isi, e le taua tele fale na aliali mai i le amataga. O lea la, i le 1161, o tapu taele, o nisi olo mataala, sa fausia ai se mosque i le teritori o le nofoaga faigata, ma e tusa ma le 100 laau na totoina.

I le tele o seneturi, o foliga vaaia o le 'olo na suia faʻalagolago i faiga ma tekonolosi atinaʻe. I lea, Gothic ma Baroque elemeni na faʻasolosolo faʻaopopoina i le faʻafoliga ma totonu o le maota. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le nofoaiga a Charles V, sa faʻaopopoina ai se falelotu Gothic ma se lotoā tulimanu i le maota.

Fausaga faigata

Talu ai o le Seville Alcazar i Seville ma fale lata ane na fausiaina i le vaitaimi o Arapi, o luma o fale ma totonu e faia i le uiga masani Moorish o lena taimi: o le tele o maa i luga o puipui, foloa ma vaitafe, susulu lanu ma le tele o numera o vaneina elemeni.

E faʻamanatu mai foʻi e le teritori o le paka ia tatou atunuʻu vevela - o loʻo totoina iinei ni pama, jasmine ma moli. I vaega 'eseʻese o le paka e mafai ona e vaʻaia ai punavai ma faʻatagata na amata mai i vaitau eseese - mai le amataga o Tausaga ogatotonu e oʻo atu i le faʻaiuga o le Faʻamaumauga.

Fausaga faigata

I luga o le teritori o le maota o le maota o le Alcazar e tele fale mananaia, o nei fale taʻitasi e tatau ona uaʻi faapitoa i ai. O le a tatou vaʻai i le 9 o le sili ona manaia:

Mataʻaga i le teritori o le faʻafitauli

  1. O Puerta del León o le faitotoʻa o leona na masani ona taʻua o le faitotoʻao tulimanu. O le latou faʻamamafa autu o loʻo latou ufiufi atoa i maa keramika faia i le lauiloa Sipaniolo fale gaosi Mensaque.
  2. Palacio mudéjar (Mudejar) o se tamai maota fausia faapitoa lava mo le Tupu o Castile Pedro I. O totonu e teuteuina i susulu maa, ma o puipui e valiina e atisi sili ona lelei o Sepania ma Italia. O potu uma o lenei maota ua matala i turisi.
  3. Palacio gótico o se maota o le nofo o Alfonso J. O se tasi o fale tuai i le teritori o le maota ma paka faʻafitauli, lea na amata mai i le 1254. I totonu, o le a vaʻai tagata asiasi i vali vali ma chic fola na fuafuaina e tufuga taʻutaʻua.
  4. O Los Baños de Doña María de Padilla (Taʻele o Lady Mary) o ni taʻele masani e le masani ai, e faʻaigoa i le igoa o le tamaʻitaʻi o Pedro le Faigata. O le mea e mataʻina ai, o le vai na faʻaaogaina mo le faʻagasologa o le suavai o le vai timu - faʻafetai i tane faʻapitoa, na aoina i le nofoaga saʻo.
  5. Estanque de Mercurio o se punavai faʻapitoa i Mercury.
  6. Apeadero o le ogatotonu auala e ui atu i se taua vaega o le maota ma paka teritori. O lona autu foliga taʻoto i le whimsical mamanu luga o le foloa - latou e vaneina uma mai maʻa.
  7. Patio de Banderas o le ogatotonu sikuea o le faigata, lea na sili ona taua mea na tutupu ma sauniga na faia.
  8. O le Casa de Contratación (House of Commerce) o se tasi o fale fou i totonu o le fale, mai le amataga o le seneturi lona 16. Na fausia e faamamaluina le faaipoipoga a Ferdinand II ma Isabella I, o le latou faatasiga na sili ona taua faaupufai mo le tele o atunuu Europa i le taimi e tasi.
  9. Falesa i le Fale Fefaatauaiga. I le tepa muamua lava, e leai se mea ofoofogia i totonu o le fale, ae o turisi e fiafia lava e omai ii, aua o iinei na feiloaʻi ai Christopher Columbus ma le aiga tupu, na taunuʻu atu i Europa ina ua maeʻa lana malaga lona lua.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale o le Maota

  1. O le Hall of Justice poʻo le Council Room o le nofoaga sili ona taʻutaʻua o le Alcazar. Mosalemi viziers (faufautua) potopoto iinei ma filifili le sili ona taua tamaoaiga ma faaupufai mataupu.
  2. O le Galera Hall na maua lona igoa talu ai le matagofie matagofie ma aso anamua o le faʻalo, teuteuina i auro ma faʻapipiʻiina ma taugata ituaiga laupapa (i fafo e pei lava o se vaʻa feliuliuaʻi). I luga o le isi puipui mai le faitotoʻa o se tasi o sili sili ona tulaga ese frescoes i Seville.
  3. O le Hall of Tapestries o le pito sili ona laititi o fale maota o loʻo avanoa mo turisi, i ona puipui e tele lava mea teuteu mai vaitau eseese. O se nofoaga fou lenei, toe fausia atoa ina ua maeʻa le mafuʻe o le 1755 Lisbon.
  4. O le Amapasa Hall o se tamai fale malamalama samasama susulu teuteuina i auro panels ma frescoes. I lenei vaega o le 'olo, oe mafai ona vaʻai i ata o tupu uma o Castile ma Sepania.
  5. O le Maota o Faamasinoga na o le pau lea o le nofoaga i le taulaga lea na faia aloaia ai faamasinoga. E pei o le tele o potu, o le faʻamamafa i luga o le faʻalo - o se laupapa ma le tele o vaneina elemeni.

Lotoa

I se taimi muamua atu, i le teritori o le maota ma le faʻafitauli o paka, sa i ai le tele o tamaʻi laumei mafanafana, lea e fiafia ai tagata e ana le nofoaga e malolo ai. Lenei ua toalaiti lava i latou o totoe, ma ua sili ona lauiloa i turisi:

  1. Patio del Yeso o se tamai lotoa i le fatu o le maota ma paka paka. I le ogatotonu o loʻo i ai se tamaʻi faʻataʻitaʻiga vai, i autafa - puipui ma arcades.
  2. Patio de la Montería o se togafiti tulimanu tulimanu. I le itu taumatau o le poletito, e mafai e tagata tafafao maimoa ona vaʻaia se tamai auala e tau atu i le Palacio Alto. Tagata asiasi asiasi maitauina o le "sunniest" lotoa o le maota ma paka paka.
  3. O le lotoa o teineiti (poʻo taupou) o se tasi o sili ona matagofie i le Alcazar. I itu uma, o tagata asiasi e faʻataʻamilomiloina e pou vaneina ma stucco moldings. O le igoa o le lotoā e fesoʻotaʻi ma se tala faʻasolopito, e tusa ai ma lea nofoaga i le selau ma selau o tausaga talu ai, o teine ​​sili ona lalelei ma soifua maloloina na filifilia mo le Caliph o se faʻafiafiaga.
  4. O le fanua o le pepe taalo na o le pau lea o le tasi tu i totonu o le maota ma e leai se auala i le auala. Naʻo tagata o le aiga tupu e mafai ona malolo iinei, ma na maua lona igoa ona o le mea moni o loʻo iai ata o tamaʻi pepe i luga o le faafoliga.

Togalaau

O se tasi o sao taua i le taʻutaʻua o le Seville Alcazar i tagata tafafao maimoa na faia e ala i le iai o togalaau - latou te nonofo i se vaega o le 50,000 km, ma e taʻutaʻua i le tele o fualaʻau eseʻese. Ma, iinei oe le mafai ona vaʻai atu oaks, apple apple poʻo sieri masani i Europa. Laʻau, moli ma lemoni laʻau, jasmine ola iinei.

O tamaʻi vaipuna ma tamai nofoa e maua ai le togalaau i togalaau, e mafai ona e malolo ai pe a umi se savaliga. Faʻatasi ai ma togalaau uma, turisi sili ona faʻamalamalamaina le Igilisi, lea e totoina i luga o le faʻataʻitaʻiga o Peretania paka o le 13-14 seneturi. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le togalaʻau e tutusa ma le Igilisi tasi na o lona faʻatulagaina - o laʻau iinei e le masani ona masani ai mo sisifo o Europa.

Tele turisi matauina e leai se sili atu nofoaga e puʻeina ai se ata o le Alcazar i Seville i le teritori o le faʻafitauli.

Faʻamatalaga aoga

  1. Nofoaga: Patio de Banderas, s / n, 41004 Sevilla, Sepania
  2. Tatalaina itula: 09.30-17.00.
  3. Tau o le ulufale: matutua - 11.50 euro, tamaiti aʻoga ma matutua - 2, tamaiti - oʻo i le 16 tausaga - leai se totogi. O le faitotoʻa i le Royal apartments e totogi eseese - 4.50 euro.

    E mafai ona e ulufale fua i le maota mai le 18.00 i le 19.00 mai ia Aperila ia Setema ma mai le 16.00 i le 17.00 mai ia Oketopa e oʻo ia Me.

  4. 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.alcazarsevilla.org

Fautuaga Aoga

  1. Oe mafai faʻatau tiketi i le Alcazar Palace i Seville lugalaina luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia. E leai se eseʻesega o tau, ae o se faʻamaoniga e te le tau faʻatali umi i le laina.
  2. Afai e te fuafua e nofo i Seville mo ni nai aso ma asiasi i le autu autu, e tatau ona e mafaufau e faʻatau le Sevilla Card - o se turisi pepa. O lona tau amata i 33 €, ma le maua o le pepa faʻamaonia faapau i le tele o fale mataaga ma faleoloa i le taulaga.
  3. O le mea e ofo ai, ae o le tele o turisi e faigata tele ona suʻe le faitotoʻa ma le alu ese mai le togalaʻau. Ua fautuaina le au femalagaaʻi i le poto masani e filifili le Seville Cathedral o se faʻasino manatu.
  4. Faʻamolemole manatua o le tiketi mo le Royal Apartments faʻailoa mai le taimi tonu e te manaʻomia ai ona i le faitotoʻa i le falemataaga. Afai ua e tuai, e foliga mai e le faʻatagaina oe i totonu.

E tusa ai ma le tele o turisi, o le Alcazar (Seville) o se tasi o sili ona matagofie maota ma paka parkes i Europa, e tatau ona asia e tagata uma.

O totonu o le Seville Alcazar auiliili:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FILIPINA IN GERMANY: SWITZERLAND SUMMER HOLIDAY! JUNGFRAUJOCH TOP OF EUROPE (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com