Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lelei o le faʻaaogaina o se sofa i luga o le poletito, filifiliga faʻavae

Pin
Send
Share
Send

O le i ai o se poletito i totonu o se fale mautotogi o taimi uma o se manaia ponesi mo e ona. E mafai ona e tiaʻiina le faʻaopopo teritori i auala eseese: faʻaaoga e fai ma fale teu oloa mo mea le manaʻomia, pe fausia se motu faʻapitoa ma faʻamafanafanaga. Talu ai, o le polotito na vaʻaia faapitoa lava o se ofu mo le teuina o lavalava, seevae ma mea tetele e leai se avanoa i totonu o potu. O aso nei ua suia e avea o se suʻesuʻega poʻo se faʻaopoopoga faʻafiafiaga eria. O se manatu lelei o le faʻapipiʻiina o le sofa i luga o le poletito i le tulaga o le faʻavasegaina. Muamua, e tatau ona e faia fua talafeagai ina ia fetaui lelei meaafale i totonu o le avanoa atofaina mo ia ma le poloka le ala.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina

O le sofa i luga o le poletito o se uiga taua tele pe a fausiaina ma faʻatulagaina se isi potu i totonu o se potu mautotogi. Lenei e mafai ona faʻamafanafana nofo i lalo ma se ipu ti mafanafana, faʻaalu se taimi e talanoa faʻamaoni ai ma lau isi afa, pe galue filemu i le le leoa. Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o se sofa i luga o le poletito:

  • moega faʻaopoopo;
  • multifunctionality - meaafale e fuafuaina e le gata mo le malologa, ae faʻapena foʻi mo le teuina o mea (peʻa faʻatumuina i drawers);
  • faʻamafanafanaga - afai e te tuʻuina se sofa, se tamaʻi ofu moe, se laulau i luga o le poletito, faʻaauupegaina i elemeni teuteuina eseese, o fale e leʻo nonofo ai fale o le a liua i se potu atoa.

A e tutoʻatasi faia se sofa i luga o le poletito i ou lava lima, oe matua sefe tupe, e mafai ai ona aumai soʻo se manatu mamanu i le ola. O le tele o taimi, o le vaʻaiga faʻavae o le loggia e tutusa ma le itu ua filifilia mo le potu atoa, ae le mafai ona e mulimulitaʻi i lenei tulafono. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tamai sofa i luga o le poletito, e faigofie ona faamamafa le lanu lanu o le potu, faʻaopopo le mafanafana ma le mafanafana.

Nofoaga moe

Galue e tele

Coziness ma le mafanafana

Mea aoga

O le soifuaga tautua o se sofa i luga o le poletito e faʻalagolago e le gata i mea na fausia ai lona faʻavaa, ae i se tulaga sili atu i le tulaga lelei o le ie ie. E aoga le uai atu i filifiliga sili ona anagata, faigofie ona faʻaaoga. O le laualuga o le sofa e mafai ona masani ona popole, o le mea lea, pe a filifilia se ie, uiga e pei o le teteʻe atu i masini faʻafitauli, faigofie o le tausiga e taua tele. O mea e sili ona aoga e faʻataʻitaʻi ai foliga lelei ma le anagata o:

  • chenille;
  • paʻu moni ma paʻu o le paʻu;
  • lafu

Chenille o se mafiafia mea ma faʻateleina laei teteʻe ma a velvety uiga. A filifilia mo le lava-faʻamamaina se sofa, manatua e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faia o aluga. Oe maua se tisaini pusa ma se lanu lane.

O filo o satin, tapestry poʻo jacquard e faʻaopopoina ile fausaga ole mea. O foliga vaaia ma meatotino o le ie faʻamoemoeina i le aofia vaega. Chenille lelei:

  • e le solomuli pe a uma ona fufulu;
  • e le faʻaloaloa;
  • ufiufi lelei i lafu tetele;
  • e vali i lanu eseese ma e le mou.

O polotito sofas e faʻamamaina i chenille foliga faʻaonapo nei ma taugata. Ona o le faʻaopopoina o filo o lanu eseʻese ma ituaiga ie, o meaafale maua ai se uiga susulu ma foliga mauoa, ma faatasi ai ma le tausiga lelei ma le faʻaeteete faʻatautaia, o le a tumau mo le tele o tausaga.

O le paʻu masani ma le paʻu gaosi e faʻaaogaina i totonu o sitaili eseese - mai le masani i le minimalism. O mea e i ai le maualuga malosi vaega, aua le mitiia le vai ma e le o ni vailaʻau. O se sofa i se mea faʻapipiʻi i luga o le poletito e mafai ona avea ma se susulu faʻaaliga ma tautua mo le tele o tausaga. E tatau ona maitauina o le paʻu e le o manaʻomia le tausiga, o le a lava e faʻasolosolo taimi e soloi ai i se ie susu susu ma naʻo taimi ogaoga mea e faʻaaoga ai oloa faapolofesa. O le le faʻamanuiaina o upholstery faia o lenei mea aofia ai le agaʻi i le deformation i lalo o le aʻafiaga o maualuga vevela. O le itu le lelei o le le lava o le ono mafai ona lipea.

Afai o le filifiliga o loli e mo se aiga ma tamaiti laiti, ona lafu o le sili sili ona talafeagai mea. O lona aoga sili:

  • siosiomaga faʻauo;
  • e le faʻaletino pe a faʻaloaloa;
  • leai-hygroscopic;
  • faigofie ona fufulu.

A filifilia se faʻavaʻa mo se sofa i luga o le poletito, e tatau ona e amanaʻia le maualuga o le susū, lea e masani ai mo lenei ituaiga potu ona o lona latalata i le auala. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona e aloese mai mea e pei o chipboard, OSB, MDF. Latou i ai maualalo tetee susu. O le filifiliga pito sili ona lelei mo le faʻavaʻa o laupapa masani. E le gata i lea, e sili atu pe a fai latou te ufiufi i vali, varnish ma isi vai-faʻateʻeina vaega.

E le faigofie i taimi uma le filifiliina o mea mo le ie ma ie o le sofa i luga o le poletito. Ou te fia mauaina se filifiliga aoga talafeagai mo tuʻutuʻuga tulaga. E manaʻomia le tuʻufaʻatasia o tau ma lelei.

Chenille anagata ma se ata faʻaonapo nei

Malulu totonu ma fusi ie

Faiga paʻu

Siosiomaga o Ivory-leather

Eseese

O meaafale o loʻo tu i luga o le poletito e tatau ona ofi atoatoa i totonu, faʻapea foi ma le puʻupuʻu o le tele. Mo le sili atu le lelei zoning o le eria, o le sofa tatau ona tuʻuina saʻo i se avanoa saoloto, tuua avanoa mo pasese ma gaioiga. E mafai ona e filifilia se tasi o a latou faʻavasega:

  1. Sofa saʻo. I luga o le poletito, o loʻo tu latalata i le puipui ma lona puʻupuʻu umi. A faʻapea e le lauitiiti tele le matala, e mafai ona e faʻapipiʻi se gaugauina auala, faʻatulaga se mea moe.
  2. Angular O le poletito e faʻaaoga mo malologa, teuina o ie moega poʻo isi mea. Faʻapipiʻi luga loggias faʻaletonu ma le vaega o le 10 m² pe sili atu.
  3. Taofia le tumau O le atinaʻeina o fale tekonolosi ua mafai ai ona faʻatino ni aitia. O le sofa faapitoa i luga o le poletito e le gata o se avanoa e faʻateʻia ai malo i se meaafale e le masani ai, ae o se auala e malolo ai ma sola ese ai mai le masani pisinisi.

I se faʻaopopoga, sofa mo balconies ma loggias mafai ona vaevaeina i ni vaega autu:

  1. Sofa pouf. E i ai lona puʻupuʻu tele ma leai se faʻavaʻa. Ina ia mafai ona fetuʻunaʻi le avanoa, e faapipii latalata i le puipui ma le puʻupuʻu umi.
  2. Fatafata sofa O le autu aitia mamanu o le teuina o mea. Fausia i foliga o se atigipusa ma se tapuni, teuteuina i aluga. O le backrest e tuu i le faitalia, ae afai e tatau ai, e ufiufiina i ie vaivai.
  3. Lavalava sofa. Le fuafuaina mo le teuina, faʻagaioiga faʻapitoa lava o se moe nofoaga. A potopoto e pei o se masani kapeneta.
  4. Moega sofa. Faʻapipiʻi luga o le loggia o se faʻaopopo nofoaga mo malologa ma moe. A gaosia, e faʻaopopoina i le gaugau auala. O le sofa ma le nofoa e mafai ona faʻaleaogaina ma gaugau pe a manaʻomia, sefeina se vaega taua o le foloa avanoa. A potopoto e foliga mai o meafale saʻo poʻo tulimanu.
  5. Ottoman. O le ata e tali tutusa ma le nofoa faʻalelei. Faʻaaoga e fai ma mea e moe ai, malolo ai ma faigaluega. E i ai sona nofoa faigata, e le fuafuaina mo le teuina.

Le filifiliga o se filifiliga talafeagai mo lē ana le fale mautotogi. Soʻo se tisaini aitia e mafai ona faʻaliliuina i le mea moni, e tatau lava ona e manaʻo. O le tele o ituaiga o sofa i luga o le polotito e fesoasoani i lenei.

Saʻo

Angular

Filifili tautau

Poua mafanafana

Fatafata

Lavalava sofa

Mo malologa ma moe

Ottoman mafanafana

Criterias o filifiliga

Ina ia mafai ona fiafia e faʻaaoga le sofa mo se taimi umi, pe a faʻatulagaina se poletito, e tatau ona e amanaʻia manatu talafeagai mo le saʻo faʻapipiʻiina ma le faʻagaioia lelei Criterias o filifiliga:

  1. Fua A fuafuaina le faapipiiina o se sofa, oe manaʻomia le fuafuaina le manaʻoga umi, lautele ma le maualuga i le latalata centimita. O le filifiliga lelei o le faia o se faʻavasega i luga o se komepiuta i se faʻapitoa kalafi faatonu pe tusi i luga o kalafi pepa.
  2. Faamoemoega aoga. Afai e te manaʻomia o se elemeni o totonu pe mo le puʻupuʻu faʻaaoga, o le ottoman poʻo le pouf o le a faia. O le sofa gaugau o le a fesoasoani e faʻatulaga se isi moega i luga o le poletito, ma o le filifiliga ma se pusa e talafeagai mo le teuina o mea.
  3. Mamanu A o fausiaina totonu o le polotito, oe tatau ona vave filifili i luga o le lautele aitia ma lanu lanu. E tele faʻataʻitaʻiga o maeʻa maeʻa e faigofie ona toe fai.
  4. O le fomu. Faʻamoemoe i le tele o le poletito, o se ituaiga o meaafale e filifilia. Mo se tamai potu, o se ottoman e talafeagai, mo se le masani ai foliga loggia, o le tulimanu sofa o le a sili ona lelei filifiliga.
  5. Suiga. O sofa gaugau e naʻo mo balconies lapoʻa e talafeagai ai. E le lava le avanoa mo latou i totonu o se tamaʻi potu.
  6. Le iai o atigipusa. Afai o le tele o mea ua faʻaputuputu e leai se mea e teu ai, o se sofa ma faʻaopopo elemeni o le a fesoasoani e foʻia lenei faʻafitauli.
  7. Tau O le tau o meaafale o se taua taua filifiliga. Oe manaʻomia le sili atu taofiofi i lou manaʻo e sefe tupe, aua o lenei mafai ona avea ma mafuaʻaga mo le mauaina o maualalo lelei oloa.

E taua foʻi le mea e te fuafua e tuʻu ai le sofa: luga o le poletito pupula poʻo se loggia matala. Afai o le timu e paʻu luga o meaafale le puipuia, ma i le taumalulu e afaina i le malulu, oe le tatau ona faʻamoemoeina i se umi tautua tautua. Afai o le loggia e matala, pe a filifilia se sofa, faʻapitoa faʻapitoa e tatau ona totogia i mea o gaosiga. E manaʻomia latou e le susu ma anagata, tetee i fafo mea.

Nofoaga mafanafana e nofo ai

Etno style design

Fomu faataamilo

Drawers faigofie

Faʻafefea ona fai oe lava

Ina ia faia se sofa pusa, oe tatau mautinoa faia se faʻataʻitaʻiga i eletise poʻo pepa pepa. Ata ma ata e tatau ona matua faʻaeteete tele. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua fuafuaina le numera o le talafeagai toe faʻaleleia mea.

I le maeʻa ai o le faʻaiuga mulimuli, e mafai ona e faʻatauina mea talafeagai mo le fausiaina o le sofa:

  • laupapa 50 x 50 mm mo le faʻavaʻa;
  • laupapa laupapa laupapa mo le faia o le tua;
  • faʻamau;
  • ie ie ufiufi;
  • paʻu paʻu.

Sauniuniga auala:

  1. Faʻaaoga se jigsaw poʻo se ili, tipi le pa i le tele. Faʻapipiʻi le faʻavaʻa, faʻamau le faovilivili ma se faovilivili.
  2. I le isi laasaga, e tatau, e tusa ai ma ata, e tipi le laupapa laupapa mo puipui itu, nofoa ma le pito i lalo, faʻasolo i le faʻavaa. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi elemene ma ia lava tipi faʻovilivili, talu ai o le faʻaaogaina o fao o le a taitai atu ai i le sosolo ma avanoa i le maeʻa oloa.
  3. A maeʻa le faʻavaʻa, e mafai ona e teuteuina. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le valivali, o le isi filifiliga o le patipati poʻo le teuteuina o fale.
  4. I le faaiuga o le potopotoga, tipi le foam foam i le tele. Fai ie ufiufi, ufiufi vaega uma o le sofa i ai.

Mea faigaluega mo galuega

Utupoto ma laupapa laupapa laupapa

Na matou tipiina laupapa laupapa laupapa

Matou te faʻapipiina le parolon ma padding polyester

Ie e teu ai ie

Nofoa sauni

Afai e te manaʻo e vave faia meaafale mo le poletito, o le auala sili ona faigofie o le faia o se sofa mai palallets. Muamua e te manaʻomia le saunia o mea ma mea faigaluega e aoga i lau galuega. Oe o le a manaʻomia:

  • pallets (6-8 fasi);
  • meaafale varnish poʻo puipui puipuia;
  • fao tipiina e le tagata ia o ia lava;
  • mea teu meaafale;
  • paʻu paʻu;
  • ie ie.

O le taualumaga mo le tagata lava ia-potopoto o le sofa e faapea:

  1. Otioti ia palota i le tele.
  2. Faʻaaoga se teuteuga maeʻa faʻaaogaina meaafale varnish po o le puipuia tinting.
  3. A maeʻa ona faʻamago, faʻapipiʻi le faʻavae o le sofa. Ina ia faia lenei mea, faʻafesoʻotaʻi ia palallets i le itu i luma ma faʻamau i latou lava i le suluina o sikipi.
  4. O le vaega mulimuli lava o le gaosia o mea e faʻafefeteina. Maualuga maualuga density paʻu paʻu tatau tatau ona tipiina i le lapoʻa, tuʻu i le tulaga, ona suʻi faʻatasi mai ie anagata ma puipuia i se mea teu oloa
  5. Teuteu le sofa ua maeʻa i aluga.

Suiga o se polotito o se mamafa ma taugata faʻagasologa. Oe mafai ona sefe tupe e ala i le faʻatinoina o oe lava ituaiga o galuega. E le faigata ona fai se poletito sofa i ou oe lava lima, pe a fai e te faʻaeteete mafaufau i le faʻagaioiga ma faʻaputu mea e manaʻomia.

Pallet laupapa mo faʻavae

Tint puipuia

Poloaiga a le Fono Aoao

Le iʻuga ua maeʻa

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: STOP wasting time! Elsa and Anna toddlers - homework - evening routine - dinner (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com