Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mo a mafuaʻaga e aliaʻe ai togavao i totonu o le fale ma totonu o le fale mautotogi ma faʻafefea ona aveʻesea?

Pin
Send
Share
Send

Woodlice o ni meaola le lelei, i le ata ma le olaga, o lea o tagata uma e feiloaʻi ia latou i se fale mautotogi poʻo se fale manaʻo e aveʻesea i latou i se taimi vave e mafai ai, ae le o tagata uma iloa latou te le o iniseti.

O nei meaola ei ai i le subust crustaceans ma o ni laueleele mamao aiga o crayfish ma paa.

I totonu o le fale, e mafai ona latou aveina fungus, shingles ma siama mafua ai faʻamaʻi, mafua ai leaga matuia i le soifua maloloina o tagata.

Mafuaʻaga mo le vaʻaiga

O le maualuga o le susū o se tulaga lelei mo le ola o woodlice... O le tele o taimi, o latou nofoaga o le fale taele, potu teu fale poʻo le potu i lalo (o le a e aʻoaʻo atili e uiga i mafuaʻaga mo le aliaʻe mai o laʻau i totonu o le faletaele ma faletaele iinei E mafai foi ona latou nonofo i totonu o ulo fugalaʻau ma totonu o laʻau.

O mea na lisiina i lalo fesoasoani i latou foliga vaaia:

  • suavai suavai i paipa;
  • lilofia le palapala i fugalaʻau i totonu;
  • fualaʻau leaga ma fualaʻau mata;
  • faʻaputuputuga o otaota;
  • potu malolo i lalo.

Oe o le a mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i mafuaʻaga mo le aliali mai o laʻau laʻau i totonu o se fale mautotogi poʻo se fale i lenei mea.

Pest ata

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o woodlice.





Ua matou saunia nisi ata o laʻau laʻau ma faʻamatalaga e uiga i ituaiga o latou ola iinei.

Le mea e filifili ai - valaʻau tagata faʻamaʻi oti poʻo oe lava togafitiga?

O faʻamaʻi e mafai ona foʻia e latou lava... E le taugata tele, ma e leai se manaʻoga e fetuunai lau taimi i le valaau a tagata faʻapitoa.

Ae o le auala mo le faʻaleagaina e le tagata o ia lava o woodlice i le fale e le o taimi uma e le afaina ai tagata, ma o latou aoga e ese. I se faʻaopopoga, e i ai le avanoa e le mafai ai ona faʻailoa le mafuaʻaga moni o le aliaʻe mai o crustaceans, ona e tatau ai lea ona toe amata i luga.

Faʻapitoa metotia o le feagai ai ma laʻau laʻau e iloga i le faʻaaogaina o faʻapitoa masini ma faʻamaonia sauniuniga. O faʻamaoniga ua saunia mo le iʻuga o se finauga taua foʻi i le faʻafesoʻotaʻi o le Sanitary and Epidemiological Service. Ae a maeʻa a latou tautua, e manaʻomia le faʻamamaina atoa o le faʻamamaina o le fale, pe a teteʻe atu i taimi talafeagai o gaioiga o vailaʻau na faʻaaogaina.

Afai ua uma ona e taumafai e aveʻesea malo le valaʻaulia oe lava, ae ua latou toe aliali mai, ua oʻo mai le taimi e liliu atu ai i tagata faʻapitoa.

Faʻafefea ona aveʻese faʻamaʻi i totonu o le fale mautotogi ma lou fale?

Ae e te leʻi amata faʻonaona meaola inosia, saili le mafuaʻaga mo o latou foliga mai. O le laʻasaga muamua e faʻaititia ai la latou numera o le aveʻese lea o le maualuga o le susū i totonu o le potu. O gaioiga nei o le a fesoasoani i lenei:

  • Siakiina o alavai ma paipa vai mo le tafe. Afai e maua, sui i latou.
  • Mauaina ma faasaʻoina o faaletonu i ea.
  • Faʻasalalau o potu uma i totonu o le fale.

Le isi laasaga o le gaioiga. E tele vailaʻau ma vailaʻau faʻasaina a tagata e faʻateʻaina ai faʻamaʻi.... Filifili le auala e sili ona aoga mo oe ma mulimuli i fautuaga.

Faʻafefea ona feutanaʻi ma latou i le faʻaaogaina o vailaʻau?

Mafaufau ia i latou na faʻamaoniaina i latou i le faʻataʻitaʻiga. O fualaʻau faʻapea foi ma le fasioti woodlice:

  • Varan... Dichlorvos o se augatupulaga fou, leai se manogi. O lona le-oona i tagata e ofoofogia foi.
  • Tarax... O se sauniuniga aoao mo le faaumatiaina o iniseti. Tasi kalama o le pauta ua lava e togafitia 60 sikuea mita o le fale. O le oloa ua faʻavaivaia i le vai ma faʻasusu ma se fagu pasī luga o le aʻafia vaega.
  • Tetrix... O se vailaʻau malosi ma le aoga mea aoga cypermethrin i le tuʻufaʻatasiga. Ina ia ausia le iʻuga, e tatau ona tatalia le oloa mo le 2 aso pe a maeʻa togafitiga. O le gaioiga o le vailaʻau tumau i le 70 aso.

Faʻafefea ona faʻaumatia i tagata fofo?

Afai e vave ona iloa faʻamaʻi ma e leai se taimi e faʻatele ai, ona taumafai lea o auala lauiloa i tagata:

  • Faʻafefiloi tutusa aofaʻi (tusa ma le 3 g taʻi tasi) o le mumu pepa pauta, tapaa ma le soda ash, ona faʻavaivaia lea i le lita o le vai. Faapipiʻi nofoaga e faʻaputuputu ai utu o laʻau ma faʻaiuga e maua mai ai. Faatali mo le 8 itula ma faʻamama ia vaega ua uma ona togafitia i le vai ma le mea papaʻe.
  • Quicklime o se aʻupega faʻamaonia i le taua faasaga i osofaʻiga a le 'au a tagata. O se pakete o le lime e tuu i totonu o le latou nofoaga ma faʻatumuina i vai. E taua le vave tuʻua o nofoaga ma tapuni le faitotoʻa. E mafai ona e alu iina pe a uma aso e tolu.
  • Boric acid nofoia se nofoaga faʻapitoa i totonu o auala mo le faʻatamaiaina o laʻau laʻau. I luga o se faʻamaʻi, na ia fasiotia o ia. O le efuefu boric acid o loʻo faʻatau atu i fale talavai. Ina ia saunia le tali, ave le 10 kalama o le vailaʻau ma le 0.5 ml. vai Faʻasusu le nofoaga i ai pe faʻasusu i totonu o se fagu paʻu.

O le a le mea e le mafai ona faia pe a tau faasaga i nei meaola?

O mea sese e tutupu pe a faʻaleagaina malo e leʻi valaʻaulia. O tulaga nei e le tatau ona faʻatagaina:

  • Le usitaia o fautuaga mo le metotia o vailaʻau. Mulimuli i faʻatonuga mo le faʻaaogaina e aloese ai mai le oʻona.
  • Faʻaalia i tamaiti ma fagafao. A faia ni auala e aveʻese ai faʻamaʻi, taumafai e puipui i latou mai le aafia i vailaʻau oona.
  • Le faʻatamala i le faʻamamaina pe a maeʻa le faʻamamaina o laʻau. A maeʻa ona faʻaaogaina vailaʻau, fufulu ma faʻamago uma luga na i ai vailaʻau oona.

Faʻafitauli ma faigata i le faʻatafunaga

Faʻatunuʻu faʻamaʻi i nofoaga e faigata ona o i ai. Nofoaga tetele o loʻo faʻagasoloina e faʻaleagaina ai:

  • potu teuoloa;
  • afeafe;
  • fale tuaoi;
  • sitepu.

E i ai le avanoa e tatau ona e faia ni laʻititi faʻaleleia i le suia o paipa ma faʻatumu uma taʻetaʻei. A faʻapea e te leiloaina se mea e tasi o le latou toe gafa, ona toe amata foi lea o woodlice.

Fuafuaga puipuia

A maeʻa ona fasiotia iniseti, mulimuli i tulafono e puipuia le fale mai a latou asiasiga mulimuli ane.

  • O le tumama ma le tumama o se faamaoniga e le toe foi mai laʻau fafie. Fai faʻamama masani ma tausi le faʻatonuga.
  • Faʻafilemu nofoaga susu.
  • Mataitu le soifua maloloina o paipa ma alavai.
  • O ipu eleelea e le tatau ona nofo umi i le tapu.
  • Aua le faʻamamago ie i le faletaele pe a uma ona fufulu. O le faʻateleina o le faʻafoeina o le susu o le a taitai atu ai i le toe amataina o le numera o woodlice.
  • Lafo vave otaota fale, aua le faʻatali mo lona faʻaputuputuga.

Faʻafefea ona tuʻu ese pe a toe vaʻaia?

Faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi pe a latou toe aliali i totonu o le fale mautotogi:

  1. I le tulaga o le toe vaʻaia o faʻamaʻi, e tatau ona e fuafuaina uma mafuaʻaga o latou toe gaosia, atonu o nisi o latou ua sosola ese mai lau faʻalogo.
  2. Suia le auala togafitiga.
  3. Afai o uma metotia ma sauniuniga ua uma ona faʻataʻitaʻia, faʻaaofia faʻapitoa.
  4. Afai o loʻo e nofo i se fale mautotogi, taumafai e faʻaoso ou tuaoi i le fofoina o le faʻafitauli.

E mafai ma talafeagai ona aveʻese laʻau laʻau! O isi taimi e tatau ai ona e faʻaogaina le tele o metotia e faʻatamaʻia ai le faʻamaʻi. Laki, vailaʻau faʻaonapo nei e faʻatagaina ai oe ona vave aveʻese 'utu o fafie.

Faʻailoa vave ma le faʻateʻaina o mafuaʻaga o latou tutupu mai, tausia o tulafono tumama ma le faʻatonutonuina o tulaga tumama o nofoaga o le a taʻitaʻia ai le faʻateʻaina o laʻau laʻau.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio pe aisea e amata ai 'utu fafie i totonu o le fale mautotogi ma faʻafefea ona aveʻesea latou:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Siva Samoa - Samoan Group Dance Performance (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com