Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea moni malie ma faʻailoga e uiga i le fuchsia: e mafai ona e teuina i lou fale?

Pin
Send
Share
Send

Fuchsia o se fugalaʻau mataʻutia e faʻafiafiaina le mata ma lona fuga mai ia Aperila i le ogatotonu o le tautoulu. Na te tosina mai la matou vaai i lona aulelei ma le tele o lanu. Matagofie talafatu, faʻailoga ma talitonuga faʻanuʻu e iloa e uiga ia te ia.

Seʻi o tatou suʻesuʻe poʻo le a se mea e le masani ai meatotino e mafua mai i lenei susulu ma le masani ai laʻau, ma talanoa foi e faʻafefea ona tausia lelei ina ia faʻafiafiaina oe i le matagofie o le fugalaʻau.

Faʻamatalaga lautele o le fugalaʻau

Sili atu i le selau ituaiga o lenei fugalaʻau e iloa. E iloga i latou ia latou lava lanu, lau, lapoa ma foliga o fugalaʻau, taimi fuga. Peitai, o le fausaga o le fugalaʻau e tutusa mo uma ituaiga, e pei o se moliuila.

Auai i le aiga fai afi... Ua vaevaeina i latou i ni vaega se lua: pupula, pei o laʻau.

Fuchsias e salalau lautele i totonu o fugalaʻau i totonu o latou fale, e faʻaaoga mo le totoina i fanua matala, faʻatoʻaga togalaau. E i ai ituaiga fuafuaina mo totoina i le fanua tatala. I le natura, o nisi laʻau e oʻo atu i le 1.5 m le maualuga.

Fuchsia ituaiga masani maua:

  • susulu;
  • hybrid;
  • laau-pei;
  • agalelei;
  • corymbose;
  • aulelei.

I le fugalaʻau i le fale, e tupu ai le fuchsia hybrid ma fugalaʻau faʻalua matagofie. Ma le tausiga lelei, e mafai ona tupu mo se taimi umi.

Amataga: o se talaʻaga puʻupuʻu

Ua taʻua e tagata lenei laau o le ballerina. O ana fugalaʻau o loʻo i ai se foliga tutusa i le faʻatusa o le ballerina.

E i ai se tala matagofie e uiga i lenei fugalaʻau. Fai mai o tuafafine e 7 sa nonofo i tuanaʻi. Sa latou aulelei tele ma maoaʻe ona o latou tomai siva. A latou sisiva, ona faʻaletonu lea o le natura. O se faataulaitu mai se isi setete faʻalogo e uiga ia latou. Na tonu ia te ia e avea se tasi o teine ​​ma ana ava, ae o isi e fai ma ana palake. Sa musu tuafafine. Na faʻaliliu e le faʻataulaitu i latou mai le ita i se fugalaʻau matagofie tele, e manatua ai le latou siva.

O le aso na tulaʻi mai ai fugalaʻau e matua feteʻenaʻi lava. E taliaina lautele lena o le mauaina o lenei laau totino a le patele Farani... Na alu lana malaga i Amerika i Saute. O iina, na tosina mai ai lona mafaufau i uluaʻi fugalaʻau, ua faʻaigoaina o le Fuchsia Triphilla Flora Coccinea. Na ia faaigoa ia Leonard Fuchs, e lauiloa i Siamani o se fomaʻi o vailaʻau ma vailaʻau. 1703 ole aso fanau ole fuchsia. O fualaʻau mago e leʻi taunuʻu i Europa. Na feoti i latou i se vaa na afatia.

E i ai leisi faʻamatalaga o le amataga o le laʻau. I le 1689, e 3 laʻau e tutusa ma lenei fugalaʻau i le National History Museum i Lonetona. Na maua o latou igoa - Magellan fuchsia. Na totoina i Europa toeititi 100 tausaga mulimuli ane.

FAQ

E tele fesili e faʻatatau i le fuchsia. Latou te fesoʻotaʻi e le gata i lona tuputupu aʻe tulaga, ae faʻapea foi i lona aoga, faʻamaneta meatotino, faʻailoga ma talitonuga faʻanuʻu.

Mafai ona ou teuina i le potu?

O lenei fugalaʻau faʻamalosia le aura o lo matou fale. A e alu i se nofoaga fou e nofo ai e fai sau oe microclimate, oe tatau ona ave ma oe. Fuchsia fesoasoani i le fausiaina o le sili matagofie aura, faʻamalosia le malosi o fale ma e le faʻatagaina le ulufale mai i fafo o le malosi i fafo.

E fautuaina e faʻapipiʻi le laʻau i lena itu o le fale e masani ona maua uma ai tagata o le aiga.

Mafai ona e 'ai le fualaʻau?

Ioe, fualaʻau e 'ainaLatou maua se suamalie, sina tofo tofo. Latou e faʻaaogaina e sauniuni ai le faʻatumuina mo pai, liqueur, faʻasao, confitures. E foliga mai e le mafai ona selesele se tamaoaiga seleselega i le fale. Ma e mafai lava ona fausia se tamai meaʻai suamalie.

Mo se faʻataʻitaʻiga: e mafai ona e faia se mea manaia aisa kulimi kulimi. Ina ia faia lenei mea, ave fualaʻau o le fuchsia ma mulberry, palu, faʻafefiloi ma le pauta suka, palu ma salalau luga aisa kulimi.

Fugalaʻau e talafeagai foi mo le taumafaina, e faʻaaogaina e teuteu ai salati.

O a faʻailoga e fesoʻotaʻi ma lenei laʻau?

E oʻo lava ia i latou e le talitonu i faʻailoga, iloa e uiga i lo latou i ai, o loʻo taumafai e aʻoaʻo se mea fou. O le a le mea e iloa e uiga i lenei fugalaʻau matagofie? Mafaufau O a meatotino e mafua i le fuchsia:

  • na te fafaguina le fatufatuaʻi i se tagata, faʻaopopo le fiafia;
  • malosiaga foafoa e mafua mai ai, i tafatafa o le tagata amata ona mafaufau i se auala fou, passivity solomuli;
  • fesoasoani e suʻe auala mai faʻafitauli o loʻo aliaʻe mai, e fofo ai faʻafitauli faigata i ni auala sili ona tulaga ese;
  • faʻalauteleina le atinaʻeina o lagona;
  • ogatasi le malosiaga o le vateatea lata ane;
  • i totonu o se fale ma le fuchsia, e vave lava ona maua e matua le malamalama lelei i fegalegaleaiga ma fanau;
  • o se faʻailoga o le faʻafetai mo le tausiga ma le tausiga na faia, o le a ia faʻamanuiaina le fafine talimalo i le lalelei ma le le faʻamalosia;
  • o se punavai o le soifua maloloina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le digestive system, thyroid ma le susu.

Le talitonuga taatele

O le talitonuga faʻanuʻu autu e uiga i lenei fugalaʻau matagofie o lena fuchsia ua taʻua o se fafine ua oti lana tane poʻo ni loimata o se fafine ua oti lana tane... Ae ui i lea, o lenei laʻau e sili ona matagofie ma matagofie o le tele o fafine e le faʻalogo i lenei le faʻavae faʻamatalaga. O latou faʻamalama ua teuteuina i tautaliga fuchsia tele-lanu.

Faʻafefea ona tupu i le fale ma i le togalaau?

Latou te totoina i totonu o le fale i ipu i luga o faʻamalama fale, ato, e pei o le tele o laʻau ma i togalaau fugalaau. E le taliaina e le fugalaʻau le aisa. I le tautotogo ua totoina i totonu o se togalaau togalaau, ma i le tautoulu na aveina i se malulu potu. O ulo tetele e faʻaaoga mo le toe tuiina. Ua tipiina au.

Taua! Fausia le saʻo taumalulu tulaga o se taua vaega i le mauaina tele ma malosi laʻau mo le isi vaitau.

I le tepa muamua, e foliga mai o le fuchsia e le taua i le galueaina. Ae e i ai le numera o mea lilo. Fesoasoani masani ile tausiga:

  • e le fautuaina e toe faʻatulaga ia ulo i se isi nofoaga ina neʻi leiloa ni laʻau ma laʻau;
  • ina ia mafai ona tuʻuina lona palealiʻi se foliga matagofie, e tatau ona teuteuina ma pinch le pito i luga ia le sili atu nai lo Aperila;
  • i le taumalulu na te le manaʻomia se malamalama susulu, a leai o le a ia faʻapaʻu laulaau;
  • e tatau ona aveʻese ia fuga na aliali mai i le taumalulu;
  • maualalo le susū o le ea, maualuga le vevela o le potu, le lelei le faʻasūsū e tau atu ai i le paʻu o lau;
  • e sili ona lelei le totoina i totonu o tamaʻi ipu vai ina neʻi soʻona vevela le eleele (ono mate le laʻau);
  • o le tau sili ona lelei mo le taumalulu e tusa ma le 10 °;
  • e fautuaina e totoina i luga o faʻamalama o loʻo tu i sasaʻe ma sisifo o le fale; i luga o faʻamalama i saute e tatau ona puipuia mai le susulu o le la;
  • e sili atu le aua le faʻaogaina faʻamalama i le itu i matu, i luga o latou e ola ai le laʻau ma laʻau laʻitiiti ma fugalaʻau, e matala matala;
  • faʻasusu i vai faʻamautu, aua neʻi faʻapipiʻi i totonu o le apa;
  • foafoaina limafoai i le vaitau fou e faʻafaigofieina e ala i le faʻaititia o le faʻasusu ia Oketopa ma le faʻasuinu laititi mai ia Novema;
  • e tatau ona faʻasusu;
  • mai ia Aperila ia Setema, e manaʻomia e ia le faʻateleina o faʻeleʻeleʻeleina ma faʻalaʻau toto mo le fugalaʻau;
  • togitogiga poʻo le leaga faʻasusu e tau atu i le faʻamaligiina o laulaau;
  • e sili atu ona lelei ona tupu mai peʻa peʻa aveʻese eseʻesega;

Faamai

O nei fugalaʻau e seasea maua. Ae o le tele o mea sese faia pe a alu ese mafai mafua ai maʻi. E tatau ona iloa e le tagata toto le mea lea.

E lua vaega o faʻamaʻi:

  1. faʻamaʻi e mafua mai ile le tausia lelei;
  2. tulaga o le faʻaleagaina o fugalaʻau e fungi ma pest.

O le soʻona soona faʻasusu e mafua ai le pala... O le tali i le faʻafitauli o le fufuluina o aʻa i le vai mafanafana, tipi ese le vaega pala. Ona tuʻuina lea ole fuchsia i totonu o le tanoa vai mama, pe a uma ona aliali mai ni aʻa fou, ua totoina i totonu o se ulo ma se eleele fou.

O isi taimi e faʻatelegese ai le tuputupu aʻe ona o le mea moni e manaʻomia le totoina o laʻau i totonu o se atigipusa tele.

I le uai atu i laulaʻau, e mafai ona e faʻamasinoina le leai o ni mea aoga... Laʻititi enaena pupula na aliali mai luga o laulaʻau - o le le lava o le molybdenum. Manganese deficit mafai ona faʻamasinoina e samasama uaua i luga o laulaʻau. Latou pallor ma lethargy o le a taʻu mai ai le leai o ni nitrogen.

Faalogo! I le tau mafanafana, iniseti lele i matala faamalama mafai mafua ai pathogenic microbes e oso i luga fugalaau.

Whitefly - O se tamaʻi pepe, toetoe lava a le vaʻaia butterfly na tuʻu fuamoa i tua o ona laulaʻau. O loʻo aliali mai ia latou mataua suka. O pepe fofoa faʻaputuputu amata susuina le sua mai laʻau. O le iʻuga e samasama ma toulu.

I le taimi lava na maeʻa ai mauaina o faʻailoga muamua o le vaʻaia o le papalagi, e tatau ona e saunia vai mafanafana ma le fasimoli fufulu ma fufulu 'au ma le pito i lalo o lau. Manaʻomia le puipuia o le aʻa faiga mai le fasimoli. Lenei mafai ona ausia faʻaogaina palasitika afifi. Afai e le fesoasoani lenei metotia, ona tatau lea ona e faʻaogaina Fitoverm, Aktara, Aktellik, ia matua mulimuli i faʻatonuga.

O le iai o le mafanafana ma le malulu o le ea i totonu o le potu e mafua ai le foliga mai o apogaleveleve mite... O le aliali mai o papa sinasina i luga o laulaʻau, maʻa manifinifi ma se aofaʻiga tele o togitogi o auga ia o faʻamaʻi. E le masani ona fesoasoani le faʻataʻitaʻiga e faʻateʻa ai iniseti. Latou te o atu i togafitiga ma Fitoverm, Fufanon.

Mai mea uma na fai mai ai, le faaiuga: fuchsia o se sili ona matagofie ma aoga laau i totonu o se fale ma se manaia talaʻaga. E oʻo lava i se tagata fugalaʻau fou e mafai ona faʻatautaia lona totoina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Valam - Made In China. Arijit Singh, Priya Saraiya. Rajkummar Rao u0026 Mouni Roy. Sachin - Jigar (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com