Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Marbella faailo - 11 sili ona manaia nofoaga

Pin
Send
Share
Send

O Marbella i Sepania ua leva ona manumalo i le tulaga o se nofoaga faʻalelei i ona po nei, lea e taumafai ai le selau o afe o tagata faimalaga i tausaga taʻitasi. Ae a, o le mea muamua lava, o le nofoaga e tosina mai ai turisi ma ona sami suavai sami ma matafaga oneone. Ae o mea e tosina i ai e taua tele i le maualuga lauiloa o le nofoaga. Faʻatasi ai ma ia mea o le a e mauaina ai nofoaga masani, faʻamanatuaga faʻamanatuina ma faʻafiafiaga manatu. Ina ia malamalama pe faʻafefea ona mauoa le taulaga i nofoaga mananaia, naʻo le matamata i ata o vaaiga a Marbella. Ma, matou te leʻi faʻatapulaʻaina na o ata matagofie ma na matou filifili e vaʻavaʻaia vavalalata nofoaga sili ona manaia o le nofoaga.

Kuata tuai

O se tasi o mea taua a Marbella i Sepania o le kuata lauiloa o le taulaga. O le itumalo tuai o loʻo tu i le ogatotonu tonu o le nofoaga, e le mamao mai le talafatai sone, lea e naʻo le auala tele e vavaeʻese ai. O le poloka o se tuʻufaʻatasia o auala matagofie faʻataʻamilo auala ma fale papaʻe teuteuina i lauolaola laʻau ma tamaʻi fugalaʻau ulo. E i ai uma fale nofomau ma eseese faleʻaiga ma faleoloa faʻamanatu. O auala savali i le eria e tatau ona vaʻai totoʻa i ai: o le tele o latou e teuteuina matagofie i maʻa sami pe faʻapipiʻi.

O le kuata iloga o foliga e mama ma lelei ona teuteuina, lea na faʻafaigofieina e lona toefuataina talu ai nei. O le tasi vaega o auala e pisi tele ma pisapisao, o leisi e sili atu le toʻafilemu ma tau le faʻapipiʻiina, o lea o le a matua fiafia lava le fealualuaʻi iinei ma vaʻai i tulimanu eseʻese ma o latou lava siʻosiʻomaga matagofie. O falelotu lata ane, falesa laʻititi, ma falemataaga o le a tumau ai pea oe i le eria. Ma, o le autu faʻatosinaina o le Old Quarter, ioe, o Orange Square, lea o le a tatou talanoaina auiliiliina i lalo.

Sikuea moli

O le sikuea na maua ai lenei igoa faʻafetai i le moli laʻau na totoina faataamilo i lona faataamilo. Mo le tele o seneturi o lenei nofoaga na avea ma totonugalemu o le olaga faaupufai ma faapisinisi o Marbella i Sepania. Ma o aso nei o se tamaʻi sikuea ua avea ma se motu matagofie na tumu i faleʻaiga ma faleʻaiga, i laulau na faʻataʻamilo ai turisi i le paolo o togavao. I se faʻaopopoga, o ii o loʻo faʻatauaina mai ai tala faʻasolopito iloga o le Old Quarter. Faatasi ai ma i latou e taua le tilotilo i:

  • Falesa o Santiago. Lenei o le sili ona leva lotu fale i Marbella, fausia i le 15th seneturi. O se tamaʻi vaega faʻatafafā faʻatasi ma le mauoa i totonu teuteuina, aofia ai faʻailoga ma faʻatagata o le au paia.
  • Faamasinoga Maualuga O le vaʻai, pei o le falesa, o se tasi o fale tuai i le taulaga. Fausia i le 1552, o le fale faʻamasino e iloga ona faʻaputuga i luga o le fogafale i luga, faʻapea foi ma le façade ma le Gothic fausaga faʻapaʻi ma Renaissance auiliiliga.
  • Fale Taulaga. O le fale na faatuina i le 1568, ma o aso nei o tagata asiasi uma i le sikuea e mafai ona faamemelo i le anamua sundial faasao iinei.

Ina ia faʻafaigofie mo oe ona feoaʻi ma matamata i le Old Quarter o Marbella, matou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻi o le ofisa o turisi o loʻo i luga o le Orange Square. Lenei e mafai ona e fesili mo se faʻafanua o le eria ma maua uma faʻamatalaga e te fiafia i ai.

Ekalesia Autu o Marbella

Afai o loʻo e tau mafaufau poʻo le a le mea e te vaʻai ai i totonu ma faʻataʻamilo ia Marbella, matou te fautuaina ia asiasi i lana lotu autu. E ui lava o le fausiaina o le malumalu amata mai i le 1618, o lona teuteuga na faʻaleleia e Sipaniolo tusiata ua uma i le ogatotonu o le 18th seneturi. O foliga vaaia i fafo o le falesa e tau feololo lava. O le tasi pito sili ona taʻutaʻua auiliiliina o le pito i fafo o le lautele o le keramika tile o loʻo faʻaalia ai atunuʻu uma na nonofo muamua i Sepania i Marbella.

O totonu o le malumalu e foliga sili atu ona tamaoaiga nai lo fafo. O le nofoaga tutotonu i totonu o le falesa o loʻo nofoia e se toe teuteuina (o le Sipaniolo faʻatusa o le fatafaitaulaga), faia i le Baroque fausaga faʻavae. O le tagata autu i lana tuʻufaʻatasiga o se tamaʻi faʻatagata o Saint Bernabe, o le autu puipuia ma lagolago o Marbella. I lona faʻaaloalo, i tausaga uma ia Iuni, e nonofo ai tagata o le atunuʻu e faʻafiafia ni faʻamanatuga matagofie ma ni solo lelei. Aua neʻi galo e faʻalogo i le Faʻaaliga o Sagato o loʻo tu i le faitotoʻa o le malumalu. I se faʻaopopoga i le fatafaitaulaga i totonu, o le okeni e fiafia foʻi i ai, ae e le faia iinei ni konaseti musika.

  • Tatalaina itula: mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi e mafai ona e vaʻaia le tosina mai 08:00 i le 22:00, i le Aso Sa - mai le 09:30 i le 22:00
  • Totogi ulufale: leai se totogi, foaʻi e talia.
  • Tuatusi: Plaza de la Iglesia, 29601 Marbella, Málaga, Sepania

Faʻaletupe

O le nofoaga tutotonu i totonu o Marbella i Sepania o se avanoa lautele e savali i le talafatai mo le mamao e 7 km. O lenei o se nofoaga lelei mo malolo tafafao maimoa, siʻomia e ala alofilima. I le tasi itu, iinei oe mafai ona vaʻai atu i le matagofie seascapes ma talisapaia le lotoifale matafaga. I leisi itu, o loʻo faʻafeiloaʻia oe e se savali mai faletalimalo, faleʻaiga, pa, faleoloa, faʻatosina o tamaiti ma faleoloa.

I luga o le sami Marbella, sili ona matagofie tui maua, aemaise lava i le goto o le la. O se tasi lenei o faʻailoga iloga o le taulaga - o se moli faʻapaʻepaʻe papaʻe. O le nofoaga e talafeagai mo tafaoga i le taeao ma le afiafi, ma o le a avea ma se sili lelei tulaga mo uila ma taʻavale faʻasolosolo. O le mea e faʻatosina mai e faʻatumu lava i le leva o le aoauli, pe a tumu faleʻaiga ma faleoloa i turisi. I le taimi nei, o le savali i luga o le faʻapaologa e matua saogalemu lava: muamua, e i ai moli sili ona lelei, ma le lona lua, o auala e masani ona faʻataʻamilo e leoleo a le malo.

Puerto Banus

Ina ia maua se ata atoa o le matagofie matagofie o Marbella i Sepania, e tatau ona e vaʻai i le taulaga o Puerto Banus. O lenei nofoaga taʻutaʻua o le sami e faʻatumuina moni lava i le agaga o le tamaoaiga ma tuʻutuʻuga. O taʻavale taugata, vaʻa taugata, fafine ma aliʻi maumea i laʻei mananaia - o vaega uma ia o mosaic e fausia ai le ata atoa o le olaga matagofie o Puerto Banus.

O le uafu na fausia i le 1970 ma na vave ona liua i se vaʻaiga taugata ma taugata faleoloa ma faleʻaiga. O le mea e faʻatosinaina ai le uafu o se uafu tele vaʻa, lea e aofia ai le 900 nofoa. E avanoa le uafu mo le totogiina o vaʻa: mo se faʻataʻitaʻiga, o le totogiina o se vaʻa feololo mo le 4 itula o le a tau ai le 1000 €. Peitaʻi, e toʻatele tagata tafafao maimoa e asiasi i Puerto Banus aua le tuʻua se vaega tupe tele iinei, ae vaʻai pe faʻafefea ona faia e isi.


Avenida del Mar

Faʻatasi ai ma mataaga o Marbella i Sepania, e taua le faʻamamafaina o le Avenida del Mar boulevard - o se ituaiga fale mataʻaga i fafo e faʻapitoa mo le galuega a Salvador Dali. O le lautele o le auala savali savali, o loʻo lainaina ma mapu, o loʻo matua ofuina i le atisi foliga moni o apamemea. E maitauina o faʻatagata faʻaalia luga o le alatele o ni galuega moni a Salvador Dali. I le taimi lava e tasi, e leai ni papupuni ma leai se saogalemu, ina ia mafai ai e tagata asiasi ona suʻesuʻe ma le saogalemu ia faʻatagata ma paʻi atu ia latou lima.

Faʻatasi ai ma isi mea, Avenida del Mar e le gata o se nofoaga lelei e suʻe ai le ata a Dali, ae o se filifiliga lelei mo se taimi fiafia. E tele nofoa i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e malolo pe a maeʻa suʻesuʻe le falemataaga. O alalaupapa iinei o loʻo teuteuina i fugalaʻau lanumeamata lanumeamata ma moega, faʻapea foi ma punavai o vaipuna. E i ai faleʻaiga ma faleʻoloa i itu uma o le auala tele. I lalo o le Avenida del Mar, o loʻo iai se paka taʻavale i lalo o le eleele.

Alameda Park

Marbella i Sepania e taʻutaʻua foi i ona paka matagofie. Ma o se tasi o lauiloa sili ona po nei o loʻo faʻaigoaina o Alameda. O le tosina na aliali mai i le faʻaiuga o le seneturi lona 16, faʻasolosolo faʻateleina ma o lenei ua avea ma sili lauiloa nofoaga mo faʻafiafiaga. O lenei paka mafanafana ma teuteu lelei ua avea ma se faʻaola moni mo tagata tafafao i le vevela le mafoʻosaʻo. O auala savali o le faʻafitauli e faʻatumuina i maamora mo sili atu le malu.

I le ogatotonu o Alameda e manaia le vaʻai i se vaipuna tele teuteuina i se laulau ma ofu o lima o taulaga Andalusian. Nofoaga paka e tatau ona vaʻai totino i ai: o nisi o latou o loʻo fetaiaʻi ma keramika o maa ma ata o le ea o Sepania. O loʻo iai ni mataaga mo tamaiti ile teritori ole paka, o loʻo iai le faleoloa aisa kulimi, faʻapea foʻi ma se cafe e mafai ai ona iai sau ipu kofe.

Faavae Paka

O a isi mea e vaʻai i Marbella i Sepania? A iai sau aso avanoa, aua le misia le avanoa e te asia ai le Constitution Park. O le fale faigata na fausia i le 50s. 20 seneturi ma muamua tautua o se vasega pepe mo fatu fuafuaina mo fanua laufanua vaʻaai taulaga. O aso nei, e seasea tupu mai ni laʻau faʻasolosolo mai ni atunuʻu eseese o le lalolagi e ola i luga o lana teritori. E sili atu ona taatele cypresses i le Metiterani, ma fai ai se auala atoa iinei.

I le fia sefulu tausaga ua tuanaʻi, ua faʻateleina le paka ma avea ma nofoaga faʻafiafia a aiga fiafia. I luga o lona teritori o loʻo i ai se taʻaloga taʻaloga a tamaiti ma se cafe mafanafana. O lenei o se nofoaga teuteuina, toʻafilemu nofoaga e manaia le lafi mai le susulu o ave o le la. I le taumafanafana, o le paka tatalaina le vaitau o le fale faʻafiafia, pe a eseese faʻafiafiaga faʻafiafia musika e faia i le lotoifale faʻafiafiaga mo 600 tagata maimoa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale puipui

Ae o lenei faatosinaina o le a afaina ai oe i le tala faasolopito o Sepania ma ave oe i le vaitaimi o le vaitaimi tutotonu, ina ua tupuolaola le malo o Moorish i le teritori o Marbella. O le puipui puipui puipui na o le pau le mea na totoe o le taimi muamua malosi Arapi, fausiaina i le 9th seneturi. I le taimi o le fausiaina o le fausaga, mafuli togiina maʻa sa faʻaaogaina, faʻafetai i le malosi o le olo puipui na mafai ona tatalia ma faʻasolosolo ola e oʻo mai i lenei aso.

I aso nei, o le faʻailoga iloga o le talaʻaga e maua ai se faʻafiafiaina faʻapitoa ia Marbella ma e ofi lelei i totonu o le taulaga. O faitotoʻa o le maota o loʻo tu i le Old Town ma e saoloto e asiasi. O se auiliiliga vaʻaiga o faʻatafunaga uma o le a le sili atu ma le itula. Vaʻai i puipui 'olo o le a manaia e le gata mo tagata fiafia i le faʻaleagaina o togatogo, ae faʻapena foi mo tagata faʻafiafiaina le talafaʻasolopito o Sepania, faʻapea foʻi ma soʻo se turisi fiailoa.

Mauga La Concha

O se tasi o faʻafiafiaga faʻanatura sili ona matagofie e ao ona vaʻai iai a o iai i Marbella, Sepania, o le Mauga o La Concha. O le matagofie o atumauga e manino lava ona vaʻaia mai le tele o itu o le taulaga, ae o le autu o le faʻatosina mai o turisi i lenei filifili o lona tumutumu. O lona maualuga i luga atu o le sami e oʻo atu i le 1215 m. O le taimi tonu lea o loʻo iai le fale faʻapitoa e matamata ai i luga o La Concha.

Ina ia mafai ona e alu i le tumutumu o le mauga, oe tatau ona manumalo i se aʻa faigata sili atu. O le filifiliga a le turisi e ofaina i ni auala se lua - i matu ma saute. O le muamua e mama, 11.2 km le umi i itu uma e lua. Peitaʻi, o le amataga o lenei auala o loʻo i le nuʻu maugā o Jog, e tu i le 20 kilomita i matu sisifo o le ogatotonu o Marbella.

O le auala i saute e amata e le mamao mai le nofoaga faʻasolopito o le nofoaga, e te le tau tuua le aʻai, ae o lenei auala e 25 km (pe a fuafua i itu uma e lua). I le taimi lava e tasi, 18.5 km o latou taufetuli atoa i atumauga laufanua. Mo tagata faimalaga e leʻi aʻoaʻoina, o sea savali e mafai ona avea ma luʻitau, o lea e taua ai le iloilo muamua o lou malosi. Afai e te filifili e manumalo i le auala, ia mautinoa e vaʻaia lelei seevae ma lavalava mo le aʻea umi, aua neʻi galo e uiga i le vai ma meaai. O lona iʻuga, o au taumafaiga uma e le taumateina le totogiina ma le le mafaagaloina lagona ma faʻamalieina panorama o tatalaina mai le tumutumu.

Manatu o Huanar

O leisi vaʻaiga fia iloa o loʻo tu i le 8.5 km i matu o Marbella i atumauga o le tamaʻi nuʻu o Ojen. O le nofoaga e matua aoga le asia, aua e toalaiti tagata e iloa e uiga i ai. O loʻo matou talanoa e uiga i le laulau vaʻai a Huanar, mai le mea e le mafaagaloina le vaʻai mai o mauga ma le sami. O le nofoaga o le a faʻafiafiaina foʻi oe i ona fugalaʻau eseese. Ma, masalo, oe o le a mafai foi ona vaʻai i 'oti' aʻai o nonofo ai iinei.

E mafai ona e alu iina i le taʻavale, mulimuli i faʻailoga i Ojena i le Hotel Refugio de Juanar, e sosoʻo ma le auala e ulufale ai i turisi nofoaga tafafao. E tatau ona e tiʻetiʻe (ma, pe a e manaʻo, savali) pe tusa o le 2.3 km i le auala va apiapi i le itu i saute o le faletalimalo, ma o se pupula susulu matagofie o le a matala i ou mata.

O tau ile itulau e mo Ianuari 2020.

Galuega Faatino

Atonu o mea mataʻina ia a Marbella, ata ma faʻamatalaga e faʻamaonia ai o lenei nofoaga i Sepania e tatau ona uaʻi iai. O la matou lisi o loʻo i ai nofoaga eseese e tuʻufaʻatasia mafai ai ona faʻaalu se tafaoga le mafaagaloina i le taulaga ma ona siʻosiʻomaga. E le gata i lea, o nofoaga uma e mafai ona asia leai se totogi, toeititi lava i soʻo se taimi.

O vaaiga o le taulaga o Marbella, o loʻo faamatalaina i luga o le itulau, ua makaina i luga o le faafanua i Lusia.

O matafaga ma faleʻaiga sili ona lelei i Marbella:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Puerto Banus NIGHTLIFE - Marbella. Night walk. Bars and Restaurants. MALAGA, Costa del Sol, Spain (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com