Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le talaʻaga o le amataga ma uiga eseʻese o le faʻateleina rosa lauti ti. Igoa ma ata o ituaiga lauiloa

Pin
Send
Share
Send

O le rati ti lauti o se aganuu teuteu, e faʻaopoopo i le matagofie o fafo o fugalaʻau, e iai lona manogi manaia tele. E i ai le tele o ituaiga o ituaiga e teteʻe atu i faʻamaʻi, faʻamaʻi ma tulaga o le tau.

I se faʻaopopoga, o le lautele filifiliga o paolo faʻatagaina oe e faia se manaia ma muamua fugalaʻau moega. I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe mea uma e uiga i le vaʻaia o hybrid lauti rosa, e uiga i le eseesega mai floribunda ma o fea e sili atu e filifili ai mo le totoina i le fale ma i le togalaau, tuuina atu se lisi o igoa ma faʻamatalaga o lauiloa ituaiga o papaʻe, samasama ma isi fugalaʻau, ma faʻaali foi ia i latou se ata

O le a lea

Faʻamatalaga masani

Hybrid Tea ma Climbing Hybrid Tea o le igoa aloaia lea mo le hybrid Tea roses... O le vasega atoa o rosa lea, na maua mai i le sopoia o se remontant ma se ti rosa.

Foliga Vaaia

O le masani lauti hybrid tiina e faʻamatalaina e lapoʻa pe feololo-fua fualaʻau ma tele petals e fausia ai se lelei faʻamatalaina tutotonu cone. Tasi pe sili atu fuga o loʻo i luga o uumi peduncles.

O fugalaʻau latou e faʻalua pe faʻalua faʻailoga. O le aofai o petals o 25-60, ma le lautele o le fuga fuga o 8-15 cm.

O loʻo i ai i le Hybrid Tea roses se lanu lanu tele, ma e iai foi ma se manogi manaia ma vaivai. O ituaiga manogi sili ona lelei o rosa pogisa, e mafiafia ma mafiafia ona petala i le taeao.

Tusifolau laau

Pei ona e iloa, o le tusifolau laʻau o loʻo iai ma faʻamatalaga nei:

  1. O le igoa o le hybrid tea rose.
  2. Atunuʻu - Lyon.
  3. Siosiomaga foliga: photophilous, susu-alofa.
  4. Vaega o meaʻai - manaʻomia le tamaoaiga o le eleele.

Atunuʻu na afua mai ai

O rosa ti na amata mai ile faaiuga ole senituri 18... O a latou manogi matagofie ma fafo matagofie na mafai ai ona latou tufatufa lautele i Europa ma Amerika. Ae i lena taimi sa faigata tele ona toto rosa.

O togafiti maaleale ma se laulaʻau agamalu e le mafai ona tatalia le maualalo o le vevela, e masani ona mamaʻi. Ae i le 1867, Farani florist Jean-Baptiste André Guyot na mafai ona sopoia Madame Vedier lauti tiʻetiʻe ma se remontant, ma mafua ai le La France hybrid lauti tiina.

Root faiga ma lau faʻatulagaina

O le aʻa o le togavao o le ituaiga uʻamea, ma faʻatasi ai ma le faʻateleina o laʻau o loʻo fau. Lobes o laʻititi fia iloa aʻa o loʻo tu i le tumutumu o autafa aʻa.

Faʻafetai ia latou, o le laʻau mauaina uma nutrien e oʻo mai i aʻa e ala i autafa ma auivi auivi. O aʻa e fesoʻotaʻi i le poʻa e le aa o le aʻa, o loʻo tu i luga aʻe o le root system. O laulaau o le rosa e fesuiaʻi faʻatulagaina, fausia ai se mafolafola, teuteuga puʻupuʻu fugalaʻau.

Amataga o igoa

O le mea moni o lenei kulupu o rosa faʻailoa mai se manogi faʻamanatuina o le manogi o le "fou faʻafouina ti".

Fugalaau faapena

O le hybrid tea rose e tai tutusa lava ma sponical peonies. ma petala lapopoʻa.

E faʻapefea ona ese mai floribunda?

O rosa tī lauti na maua mai ile laasia o remontant ma rosa ti, ma floribunda ole hybrid tea male polyanthus fugalaʻau. O fugalaʻau mulimuli e sili atu ona faʻatuatuaina ma laʻititi ifo le manaia nai lo le lauti ti. E mafai ona tupu aʻe i latou i le fale, ae mai le lauti hybrid e foliga mai e fai ai se rosa masani.

O le a le umi ole olaga ma e mafai ona faʻalauteleina?

I totonu o Lusia, e mafai ona fuga mai rosa pe tusa ma le 20-25 tausaga... Ina ia faʻalauteleina le umi o le olaga, e manaʻomia le mulimuli i saʻo metotia faʻifaʻatoʻaga, aemaise lava i taimi uma e teuteu ma fafaga. I vaega susu ma nofoaga e iai timuga vevela, e tatau ona faʻavai alavai i le togavao.

O tausaga taʻitasi e manaʻomia le faʻaopopoina ole humus, peat crumbs, pe sili atu le faʻafefiloi o ia mea, e lafo i lalo o togavao taʻitasi pe a uma ona aveʻese le malutaga mo le taumalulu.

Igoa, faʻamatalaga ma ata o ituaiga

Grand Chateau

O le ituaiga o loʻo manaʻomia tele i Siamani, lea e faʻaaoga ai e toto ai i totonu o se moega fugalaʻau ma ni tamaʻi pepa. O fugalaʻau e i ai le foliga kopa, uumi felelei felelei o le lanu mumu lanu mumu. O le laʻau e lelei mo le tipiina.

O le laulaʻau laupepa muamua na i ai se lanu mumu, ma ona avea lea o le lanumeamata lanumeamata.

Fiafia Faalua

O le uiga eseʻese o le eseʻesega o loʻo i le lanu o ona petals, lea e kulimi i le ogatotonu, ma le enaena enaena pito. E le gata i lea, e suia le lanu o le rosa pe a fuga. O le lautele o fua i fua o fuga o le 12-15 cm.

A faʻapea e tupu le fugalaʻau i totonu o le greenhouse, ona o le le lava o le susulu o le la, o le lanu o le rosa e sili atu ona kulimi, e aunoa ma le faʻamatalaina mumu pito.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i le Double Delight rose:

Faʻataulaitu uliuli

O le ituaiga na maua mai mo le tipiina, e ui lava e lautele faʻaaogaina mo teuteuina o taupulepulega a le aiga. O fugalaʻau matagofie matagofie o le lapoʻa ma lapopoʻa burgundy foliga ofoofogia faʻasaga i le talaʻaga o pogisa lanumeamata laulaʻau. O le aoga sili o le fugalaʻau o lona tumau. E le faʻalelei i le tausiga, faʻapapau le maualalo o le vevela ma e seasea aʻafia i faʻamaʻi.

Baccarat Uliuli

O le lanu o le Black Baccarat rose e lanu mumu mumu, o le fugalaʻau e matua faʻalua faʻalua ma velvety angular petals. O fualaʻau faʻapipiʻi se manogi vaivai, ma o latou lapoʻa e na o le 7-8 cm O le maualuga o le togavao e 1 m, ma o le lautele o 0.7 cm O le lelei o le ituaiga o lona teteʻe atu i faʻamaʻi.

Sophia Loren

O fualaʻau o lenei 'eseʻese e tusitusi-faʻataʻaliʻi, e i ai se lanumumu mumu lanu, ma o latou laualuga e veloveta. Pe a fuga mai, o le lautele o le fugalaau e 12 cm. Ona o le tele velvety petals, o fugalaau foliga matagofie ma teuteuina. I se faʻaopopoga, o le rose a Sophia Loren na faʻailoa mai se manogi malosi ma manaia. O le fuga o le togavao tupu i tasi fugalaʻau poʻo inflorescences.

Pascal

O le uiga eseʻese o lenei ituaiga o lona faʻaauau fugalaʻau ma sili ona lelei fugalaʻau tulaga lelei. E le gata i lea, o pupula e faʻapupulaina se manogi manogi. O le lelei o le 'eseʻese o le teteʻe atu i le aisa, faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O fugalaʻau latou e feololo-tele, kiona-paʻepaʻe ma faʻalua-lanu. O le tasi fuga e aofia ai 25 petals.

Malamalama mumu

O le lanu o petals e lanumumu, ae i luga o latou luga o loʻo i ai ni maʻila ma ni lanu o se lanu mumu pogisa, o lona iʻuga e pei o ni atupuʻu valiina. O le fuga e i ai lona foliga goblet foliga, ma le numera o petals i le tasi e tusa ma le 30-40 fasi. E lapopoʻa, lautele ma terry.

Afai e te tausia lelei le laʻau, o le a fuga mai i le vaitaimi atoa.

O ona laʻau e tupu aʻe i le 1 m, o loʻo iai foʻi lau lanumeamata lanumeamata ma lona faʻatulugofie.

Chopin

O le uiga eseʻese o le eseʻese o le iai o fugalaʻau papaʻe lapoʻa, lea e matua teteʻe atu i le malulu ma le fuga umi. e mafai e le laʻau ona faʻatagaina le vevela o -18 ... -23 ° С. E le gata i lea, o laʻau e i ai le averesi puipuiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi... O fugalaʻau o le 'eseʻese e kulimi, e mafai ona 1-3 latou i luga o le tasi faʻavae.

Iupile Taimane

O le fuga e ovoid, pogisa samasama i le lanu. O fugalaʻau e lapoʻa, talu ai o le lautele o le 12-14 cm, ituaiga faʻalua. Bushes o le feololo tele, mafiafia ma puupuu. O le ituaiga e iloga i le tele o fugalaau.

Cronenburg

O le lanu o petals e moli-mumu, o latou luga e veloveta, terry. Tasi le fuga fai 50 petals. O latou pito i fafo e lanu sesega, ma o totonu e lanu viole. O le lelei o le ituaiga o lona maualuga taumalulu faigata.

Pulu Tele

O lenei ituaiga e taʻilua ma tetele ona fua. Latou tu i luga o se maualuga uʻumi tasi taʻitasi taimi. O le maualuga o le togavao o le 120 cm. O fugalaʻau e i ai se foliga foliga-ipu, o le lautele o le fuga fuga o 12-13 cm. O le laʻau faʻaputuga se manogi manaia ma matagofie... O le lelei o le Big Penina (poʻo le Ash) ituaiga o lona mafai gafatia maualalo vevela. Ae i le timu, e amata ona sosolo ifo le fatu.

Matou te ofa atu e maimoa i se vitio e uiga i le Pula Lila rose:

Limbo

O fugalaʻau e i ai se mauoa lanu ma le malamalama lanumeamata ova. O le togavao e tupu i luga i le 80 cm, ma o lona lautele o 60 cm.O le uiga ese o le ituaiga Limbo o lona maualuga puipuiga i faʻamaʻi ma le malulu. O fugalaʻau latou e matua faʻaluaina, tasi le fuga e fausia e 50 petals. A tatalaina, e faia luga o se ipu-foliga foliga, o lona lautele o le 9 cm.

Monika

O lenei laʻau e fausia ai se laʻau malosi ma maualuga, e oʻo atu i le 1.7 cm faʻailoga. O fuga ei ai le foliga goblet, o latou tele e 12 cm.

A tupu Monica i aemaise matutu tulaga, oe o le a manaʻomia tele ma masani ona susū.

Masina Lanumoana

O lenei o se puʻupuʻu puʻupuʻu, o lona maualuga e oʻo atu i le 60 cm.O le lautele o le fuga fugalaʻau o 10-11 cm.O le fugalaʻau e faʻailoaina e le lavender-purple hue. O le ituaiga e sili atu nai lo le tele o sui o le aganuu ona o lona tamaoaiga manogi. A totōina se laʻau, e manaʻomia se la lagolagosua.

Amnesia

O le tulaga ese o le fugalaʻau e i ai i lona le masani ai lanu: o fugalaʻau e lavender ma i ai se le masani ai paʻu siliva paolo i le pito o le petals. I se faʻaopopoga, o lenei laʻau mafai ona maua i isi lanu: efuefu, ashy, enaena, lilac. O le ituaiga e le picky e uiga i le tausiga, oe manaʻomia le faʻasusu e le aunoa, faʻatonutonu vao ma fafaga.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le rose Amnesia:

Emperor Farah

O le laʻau e iai ona laʻau saʻo ma malosi, o lona maualuga e 1.2 m .. O laulaʻau e lapopoʻa, iila ma malamalama lanumeamata. O le lautele o le fuga fugalaʻau o le 13 cm, e i ai lona foliga kopa ma petals mimilo fafo. E papaʻe atoa. O le rosa ei ai lona manogi manogi, tau le iloa ma penina faʻamaumauga. O le ituaiga e le faʻaaloalo i le tausiga ma seasea maʻi.

Doris Thisterman

O le lanu o le rosa mafai ona vaivai apricot poʻo mauoa tangerine. E faʻamoemoe lava i le moli ma le tuʻufaʻatasiga o le palapala. O le uiga eseʻese o le eseʻesega o le i ai o le eseʻesega i le tele i le va o totonu ma fafo petals, ona o lea autu o le fugalaʻau e sili atu ona vaʻaia fausiaina. O petals ei ai le faʻalua-faʻalua luga luga ma le susulu ova. O lanumeamata e lanumeamata lanumeamata. O le ituaiga o le a naʻo le tupu i totonu o se nofoaga malamalama lelei ma le eleelea ma le lelei eleele lelei.

Avalange

E i ai le tasi fana i luga o le au, ma se rosa tupu i le tulaga o se togavao... E lapoʻa ma lala. O lona lau lau e lanumeamata, ma o le maualuga o le togavao e 80 cm. Fuga e tupu i luma o le malulu o le tau.

O le ituaiga e iloga i lona teteʻe maualuga ma tumau, talu ai e seasea aafia i faʻamaʻi ma le aʻafiaga o le malulu o le tau.

Matou te ofaina oe e maimoa i se vitio e uiga i le Avalange rose:

Rene Gossini

Lenei ituaiga ua i ai tangerine-moli fugalaʻau e maua mai ai se mamana manogi o apricots ma mangoes. O fualaʻau e feololo felelei, aofia ai 17-25 petals, o latou foliga e afifiina. Fugalaʻau tumau i le vaitaimi atoa. O le maualuga o le togavao o 60-80 cm.

Anastasia

O le ituaiga Anastasia e i ai sona puʻupuʻu puʻupuʻu - 1.2 m, e mafai ona tupu aʻe i ni fatuga se tasi poʻo ni vaega. O fua e 0.9 m le lautele.E i ai o latou foliga saʻo, e pei o se ipu malamalama. O feoliga o fugalaʻau e feololo le tetele, e oʻo atu i le 32 petals e fausia i le tasi tupu.

O le uiga eseʻese o le eseʻese o lona teteʻe i faʻamaʻi, faʻapea foi ma le timu, a maeʻa e leai ni togitogi i luga o petals.

Aqua

O lenei togavao tupu olaola i le 80-100 cm. E leai lava ni vao tuitui i au o le rosa... Latou i ai le mafolafola ma mautu luga. Lea e lanumeamata lanumeamata. Ae o le lanu o le pupula o le lilac poʻo le piniki malamalama. E faʻamoemoe lava i le nofoaga o le galueaina.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le Aqua rose:

Waltz Taimi

O lenei ituaiga o le a faʻatagaina ai oe e toto tele ma faʻalua fugalaʻau ma se silvery-saua paolo ma sili manogi. Fugalaʻau tumau seʻia oʻo i le leva o le tautoulu. E fetaui lelei lenei fugalaʻau ma isi laʻau. O lona maualuga e 70-80 cm.

O le ituaiga e piiti e uiga i le eleele, loamy ma palapala manava, mauoa i humus, fetaui ia.

Yurianda

O lenei ituaiga o loʻo i ai ni petipele malulu o se susulu lanu enaena ma se lanu viole. O le togavao e tupu i se faʻailoga o le 90-120 cm.O fugalaʻau e lapoʻa, talu ai e 10-12 cm le lautele.O le platinum lau e lanumeamata lanumeamata ma mafiafia. Terry buds, emit a manaia ma tamaoaiga manogi.

O le ituaiga e talafeagai mo le totoina i totonu o se fugalaʻau moega ma totonu o fale. Eseesega ile teteʻe maualuga ile faʻamaʻi, maualalo le vevela.

Leela Wunder

O le ituaiga o le maualuga feololo, o lona maualuga o 1 m, ma lona lautele o le 0.5 m.O le laupepa lau e lanumeamata lanumeamata, o laʻau e i ai vao tuitui. O le fugalaʻau o se faʻalua ituaiga, na te faʻatupuina se malosi ma mauoa manogi. O ona petals e lanu lilac-viole. Fuga tumau seia oo i le malulu. Fugalaʻau e nofo toʻatasi ma ono i totonu o fuifui.

O le lelei o le 'eseʻese o lona teteʻe atu i timuga ma le matagi.

Sunsedar

Fugalaau o lenei ituaiga o 11-12 cm le lautele, matagofie foliga, pupula saffron-samasama lanu. A tatala atoa le fuga, e tumau pea lona lanu; e feʻilafi ma auro atagia i lalo o ave o le la. O le togavao e malosi, ae faʻapipiʻi, o lona maualuga ma lona lautele e 100-125 cm.

Bicolette

O lanu o petala e lanu mumu-moli. O lapisi e lapoʻa, 10-11 cm le lautele.O le ituaiga e talafeagai mo le tipiina, aua e tumu ai le fale i se manogi manaia. E i ai le feololo feololo i pautaʻoa, o le paʻu uliuli ma le timu.

Kerio

E malosi le togavao ma ola lelei, maualuga - 1.2 m, lautele - 60 cm O le laupepa laumei e ilaila, lanumeamata lanumeamata. O fugalaʻau o loʻo tuʻuina mai i se foliga o se iputi, o se fugalaʻau samasama pupula, ma o le lautele e 13-15 cm.O le fugalaʻau e tumau i le taimi atoa o le taumafanafana. Talu ai ona fuga lemu fuga, latou tausia lelei o latou foliga. Ole ituaiga e teteʻe ile malulu ma maʻi eseese.

Matou te ofaina oe e maimoa i se vitio e faʻatatau i le Kerio rose:

Karina

E lapoʻa le fuʻa, e lanu piniki lona lanu, e oso mai ai se manogi manaia ma le manaia. 1 - fugalaʻau e fausia i luga o le tasi faʻavae. O le ipu lau e lapoʻa ma mafiafia. O le maualuga o le togavao o 100-110 cm. Fuga o le rosa i le vaitaimi atoa.

Augusta Louise

O fugalaʻau e lapoʻa ma faalua, o petala e vevesi. O latou lanu e piniki, peach ma siamapaina. O le fugalaʻau e umi lona 3 galu ona o lea e teuteuina e fugalaʻau le togavao seʻia oʻo ia Oketopa.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le rosa o Augusta Louise:

Dame De Coeur

O fugalaʻau e feololo le lapoʻa, kelisi mumu i le lanu ma maua se manogi malosi. Lafu ma se pupula luga, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O le maualuga o le togavao e 1.2 m. Fugalaʻau e tumau i le vaitaimi atoa.

O leisi rosa ma fugalaʻau fugalaʻau ma se manogi manaia o Red Naomi, lea e mafai ona e faitau ai iinei.

Desiree

O le Désiré ituaiga e iloga i ona foliga fugalaʻau masani, lea e aofia ai laumei piniki vaivai. O le lautele o le fuga o le 9-10 cm. O le fuga e fausia mai 17-25 lua petals.

Burgundy

O se fugalaʻau pogisa e iai ona fuga mata, ae a o fuga mai, e faʻapipiʻi pito o le pupula i autafa. O le lanu o le fugalaau e mumu-mumu, o se ituaiga faʻalua. O le lautele e 10-12 cm O le togavao e fuga tele i le vaitaimi atoa, e faʻatumuina ai le ea o loʻo siʻosiʻomia ma se manogi manaia.

Frederic Mistral

Faʻalua faʻalua fugalaʻau ma le sesega piniki lanu, emit a manogi suamalie manogi. E malosi le togavao, e le mafai ona faʻamaʻi, 120-150 cm le maualuga.

O ituaiga sili ona lelei

Ma e ui lava e tele selau lauiloa laumei lauti rosa, e i ai le sili sili. A filifilia i latou, e le gata i le lalelei ma le manogi manaia na amanaʻia, ae faʻapea foi i le le faʻamaoni, teteʻe atu i le aisa, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

  • Alex Red;
  • Alesana;
  • Faamaualuga Amerika;
  • Masterpeace Auro;
  • Fiafia Faʻalua;
  • Lucky Filemu.

Fea ma mo le fia faʻatau?

Oe mafai faʻatau hybrid lauti rosa i le fugalaʻau tulaga, i totonu o se faleʻoloa, pe okaina e ala i luga o le initaneti faleoloa

O le averesi tau i faleoloa o 60-150 rubles i le fatu, ma luga o le fugalaʻau faʻavae e mafai ona faʻatau mea totino mo le 20 rubles taʻitasi.

Faʻafefea ona filifili se laʻau pe a faʻatau?

Fuafua filifiliga filifiliga:

  1. Leai se mea faʻaleagaina - e le tatau ona i ai ni microcracks poʻo ni smudges i luga o petals.
  2. Afai e fou le totoina o mea, ona tatau lea ona lau lanumeamata laulaʻau, maua se mafiafia ma faʻaigoa luga. O le au e tatau foi ona lanumeamata ma mafiafia. Afai e enaena le tipi o le au ma amata ona faʻapogisaina, o lona uiga o le amataga o le pala.
  3. E sili le faʻatau o tamaʻi laʻau, e le sili atu ile 2-3 tausaga.
  4. Afai e te faʻatupu ni fatu i luga o ou aʻa, ona latou vaivai ai lea i le atinaʻe.

Tulaueleele

Filifiliga auala

E mafai ona totoina ni fatu rosa poʻo ni laʻau i le lauti ti ti... E sili le filifilia o le filifiliga lona lua, talu ai e faigofie ma fugalaʻau ono i le tausaga nei. Mo le totoina gaioiga ina ia alualu i luma, e manaʻomia le filifilia o laʻau ma fuga fatu. O ia faʻataʻitaʻiga e sili ona faʻaauau, talu ai o loʻo iai le tele o mea aoga e manaʻomia mo le atinaʻeina o aʻa. O le metotia fatu e sili atu ona talafeagai mo faʻatoʻaga, aua e manaʻomia le tele o taumafaiga ma taimi.

Sauniuniga eleele

O le eleele e tatau ona avea ma ea ma susū permeable. O le fua o loʻo mulimuli mai e talafeagai mo lona sauniuniga:

  • fanua faʻasolo - 4 vaega;
  • humus - 4 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

Ulo

E mafai ona e totoina rosa i totonu o koneteina o siʻosiʻomaga eseese ma lapoʻa.... O le mea taua o loʻo tele le avanoa i totonu o le ulo mo le atinaʻeina o le togavao, ma o le ea e faʻataʻamilo fua. E mafai ona faʻaaogaina se palasitika ae e le lava le anagata. O le eleele o loʻo i totonu e mago vave i le taumafanafana, ma o le iʻuga e magumagu ai ona fuga. E tatau ona tiaʻi pusa 'ele, ona e vave ona leiloa le susu.

Taualumaga

Faʻafefea ona toto:

  1. Faʻatafe alavai i le pito i lalo o le ulo faʻaaogaina le faʻalautele 'ele poʻo le piliki malepe.
  2. Faʻaopopo le palapala saunia, faʻatumu le ulo 1/3 atoa.
  3. Toto se fualaʻau, faʻapipiʻi ile eleele, faʻapipiʻi laʻititi.
  4. Faʻasusu le laʻau ma tuʻu i luga se fagu palasitika e faʻatupu ai se aʻafiaga oona. Ma afai e aʻa le laʻau ma fai ni lau, ona mafai lea ona aveʻese le malutaga.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Tuutuuga o le taofia

A o tupuola lauti lauti rosa, o tulaga nei e tatau ona maitauina:

  • Vevela... E tatau ona agamalu i le taumafanafana ma malulu i le taumalulu. O le sili atu vevela vevela pulega tumau pea 20-25 tikeri Celsius. Ae o fesuiaiga laʻititi i aso uma mo le laʻau o le a aoga.
  • Moli... O le lauti hybrid tea e fiafia ile mafanafana ma le la. Latou te le taliaina faʻalelei pepa. E manaʻomia ona tutupu aʻe i latou i se nofoaga malamalama lelei, puipuia mai matagi i matu.
  • Sūsū... O le rosa e leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le susū. E le manaʻomia le faʻasusu o le togavao i le vai i le taumafanafana, aua e mafai ona paʻu fuga, ma e mafai ona mu ai laulaʻau.

Faasusu

O le faʻasūsū masani o le rosa e taua ile taumafanafana ile taimi o fugalaʻau. O le faamamago ese mai le eleele i lenei vaitaimi e matautia, o lea e tatau ai ona e faʻasuina i le taimi lava pe a maeʻa le eleele. Mo nei faʻamoemoe, e faʻaogaina vai ma faʻamamaina vai.

Laʻei pito i luga

I le tau e totogo ai mea ma le tau mafanafana, e tatau ona faʻaoga faʻalelei i vaiaso taʻitasi 2, feʻaveaʻi i le va o minerale ma meaʻai lelei. Oe manaʻomia le faʻaogaina o fualaʻau masani na fuafuaina mo rosa..

Teuteuina

Afai o le teuteuga e faia i le taimi faʻatulagaina, o le togavao o le a foliga mama ma o le fuga faʻavae o le a vave ma lauolaola.

Taualumaga mo trimming:

  1. Faʻamama seleulu poʻo se naifi ma le 'ava malosi.
  2. Aveʻese uma laupepa samasama, mago ma fugalaʻu mago. Oti fugalaʻau i le muamua lau.
  3. Ae le i malolo le taumalulu, o au o loʻo teuteuina, lea e tatau ona faʻapuʻupuʻuina e le 10 cm.E tatau ona i ai ni 4-5 buds i lala taʻitasi.
  4. Togafiti nofoaga tipiina ma le carbon activated efuefu.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona teuteu lelei se karati ti tiina:

Faʻaliliuga

O loʻo faʻatautaia ile amataga ole tautotogo ile usitaia o fautuaga nei:

  1. Faasusu lelei le laʻau ile aso aʻo le i toe tui.
  2. Eli se malologa ina ia ofi i ai aʻa ma aua le piʻo - 50-60 cm.
  3. Faatumu le pu ½ vaega ma le palu o le oneone, mea toto ma le fanua togalaʻau i tutusa tutusa.
  4. Liligi 2 lita o vai i luga o le eleele matutu.
  5. Tuʻu i lalo le laʻau i totonu o le pu, faʻapipiʻi solofanua ma faʻatumu uma gutu i le palu palu. I le faaiuga, faʻasusu le eleele ma faʻainu.

Fuga

O le lauti hybrid na fuga mai i le ogatotonu o Iuni e oʻo i le faaiuga o le tautoulu... I le taimi nei, o le vao e ufiufi i fugalaʻau nei:

  • lanu samasama;
  • piniki;
  • lanu paʻepaʻe;
  • lanu viole;
  • lanu moli;
  • lanu mumu.

O le leai o se fugalaʻau e mafai ona tupu mo mafuaʻaga eseese, ae e tele numera, i lalo o le mea e tupu olaola ai le laʻau ma mo se taimi umi:

  1. Filifili se lelei fatu.
  2. Saunia moli mo le laau.
  3. Filifili le eleele saʻo: malamalama, ea ma le susu susū i le le faʻaituʻau pH.
  4. Aua le totoina i matu poʻo matagi eria.
  5. Faʻasaʻo le togavao i le taumalulu agavaʻa.

Toe gaosia

O loʻo faʻasalalauina rosi lauti laia e ala i le suluina poʻo le tipiina.

Taualumaga mo le faʻalauteleina e ala i tipi:

  1. E manaʻomia le totoina o laʻau i le tautoulu aʻo leʻi oʻo i le malulu, ae e sili le faia o lenei ile tautotogo.
  2. Mo lenei, filifili fatu ma leai ni laʻau faʻalauteleina.
  3. A o leʻi totoina, tuʻu le laʻau i le vai mo le 1-1.5 itula ina ia faʻatumuina aʻa i le susū. E mafai ona e fufui ni nai fatu o le potassium permanganate i totonu o le vai.
  4. O le mamao o le 20 cm e tatau ona maitauina i le va o togavao.
  5. A totoina se laʻau, e tatau ona fai se faʻaseʻe eleʻele, a faʻapea e faʻasūsū le vai, e teu latalata i aʻa o le togavao.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E masani ona aʻafia ai faʻamaʻi nei ma faʻamaʻi i laʻau ti o le hybrid tea.

  • Powewy pulupulu - o se faʻamaʻi masani, mo le faʻateʻaina lea e manaʻomia e faʻatautaia ai togafitiga ma se fofo soda. Mo ana sauniuniga, e manaʻomia le faʻamamaina o le 40 g o le soda i le 1 lita o le vai. O le faʻasusuina e faʻataunuʻuina 2 taimi ile vaiaso ile tautotogo.
  • Aphid lanumeamata... Ina ia aveʻese faʻamaʻi, faʻaaoga se fasimoli faʻasusu ma le faʻaopopoina o 2 lala o wormwood. Lulu se fasi fasimoli i luga o se mea valavala, sasaa le 10 lita o vai. Simmer luga o le afi mo le 15 minute.

    Afai e ogaoga le faʻamaʻi, e tatau la ona faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa.

Ole tausiga saʻo e sefe ai lou rosa matagofie mai uma faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma o le a faʻafiafiaina e le laʻau le mata mo le tele o tausaga. Faitau e uiga i uiga eseʻese o le totoina o ituaiga o hybrid tea roses pei o Topaz, Paul Bocuse, Malibu, Abracadabra, Orient Express, Explorer, Cherry Brandy, Esperanza, Blush ma Westerland.

Faaiuga

O rosa lauti lauti e tautaua ma sili ona matagofie fugalaʻau o loʻo olaola i fafo. O le mea taua o le filifili saʻo lea o le ituaiga o laʻau, fausiaina atoatoa-tulaga mo ia ma tausi i taimi uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Christian Hospital Serkawn (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com