Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E le fuga mai le Cyclamen: aisea e le tupu ai lenei mea ma faʻafefea ona fai?

Pin
Send
Share
Send

Cyclamen poʻo le alpine violet o se teuteuga o soʻo se aoina ma le mitamita o se teu fugalaʻau. E le iloa poʻo fea le atunuʻu na fanau ai le cyclamen. Ua finau mai se tasi o le Metitirani, o isi e talitonu o Central Europe lea. E iai foi le manatu lona tolu. E tusa ai ma ia, o le cyclamen na taunuu mai Eleni po o Iran.

O se fugalaʻau e le masani ai matagofie, manogi ma maaleale ma ona laʻau lanumeamata lanumeamata ma se pulou o fugalaʻau o loʻo tuʻu i ona luga. I le taimi nei, o le tele numera o ituaiga o cyclamen ua fafagaina: latou eseese i le maualuga, lanu, fugalaau foliga.

O le a lea

Alpine violet (cyclamen) o se laau tumau ma olaola fugalaʻau o lanu uma. E pei o se lafu pupuʻu o loʻo felelei solo i luga o laʻau. O laulaʻau Cyclamen e lanumeamata, ma uaua o lanumeamata poʻo le siliva.

O lenei fugalaʻau teuteuina e le oʻo atu i lapoʻa tetele.

I le maualuga, ua vaevaeina i latou i ni vaega se tolu:

  1. faʻaletino - oʻo atu i le 15 senitimita;
  2. feololo-maualuga - oʻo atu i le 20 senitimita <;
  3. tulaga faatonuina - oʻo i le 30 senitimita.

E lua ituaiga o cyclamen:

  • Peresia (faitau iinei pe faʻafefea ona tausi faalelei le cyclamen Peresia i le fale);
  • Europa

Ole mea mulimuli e seasea lava maua i faʻaputuga fale. O ona fugalaʻau e laʻititi, ma lona manogi manaia faʻalauiloa.

Vaitaimi

  1. E fuga mai le cyclamen a Peresia mai ia Oketopa e oʻo ia Mati.
  2. Europa - mai ia Me ia Setema.

Ole eseesega autu lea ile ituaiga fugalaʻau matagofie. Lea ua atiaʻe e le aufaifaʻatoʻaga ituaiga eseese e fuga mai toetoe o le tausaga atoa.

Vaega:

Fugalaʻau o se taimi galue i le olaga o se cyclamen. O le mea lea, tausi mo ia i lenei taimi tatau ona i aso uma. E tatau ona e faʻaeteete i le vevela o le vevela, susū ma moli.

I le vaitaimi lea, e toso lava e le laau toto ni meaʻai mai le palapala, o lona uiga o le fugalaʻau o se taimi lelei lea mo le fafagaina.

O tulaga talafeagai

Ina ia mafai e le laʻau ona faʻafiafiaina lē e ana ma fugalaʻau e le masani ai mo se taimi umi, e tatau ona e tuʻuina i se nofoaga susulu, e le mafai ona faʻatonutonu i ai le susulu o le la.

Taua! O le malulu ma le vevela tele o le a matua afaina ai le fugalaau toto. O le mea lea, e tatau ona e tausia se sili ona lelei vevela: mai le 10 i le 15 tikeri.

Faʻasusuina o le fugalaʻau tatau ona faʻatinoina atoa i totonu o le paleta, talu ai o le aʻa e mafai ona pala pe a matua susu.

I le faʻaopopoga i le faʻatumauina o se vevela ma moli, cyclamen tatau ona faʻasusu i le vai faʻamaluluina. A faʻasusu, e tatau ona e mautinoa o le vai e le faʻatiʻetiʻe luga o le rosette o laulaʻau, a leai o le fugalaʻi mafai ona maʻi.

Aisea ua leai ai ni fugalaʻau i le fale?

E tupu a maeʻa le cyclamen, ua faʻatali fua le ana mo le toe vaʻaia o laʻau (faitau e uiga i uiga eseʻese o le fuga o le cyclamen ma faʻafefea ona tausia le laʻau, i luma ma a maeʻa ona mou, faitau a tatou mea). Lenei tulaga mafai mafai ona tumau mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

Afai e le fuga mai lau fugalaʻau i le taimi saʻo, atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • O le potu e tu ai le fugalaʻau e vevela. I le maualuga vevela, e le mafai ona aumaia lanu. O le sili ona lelei vevela mo fugalaau o 10-15 tikeri.
  • O le aʻa sisiva e loloto loloto. E tusa ai, o le vaega o le au poʻo ua faʻatofuina i le eleele. O le mafuaʻaga foʻi lea mo le faʻamavaega o laʻau.
  • Maʻi toto

Fafagaina tatau ma le tausiga

Ua uma ona fai mai luga luga mo le totoina tatau ma atinae, cyclamen manaʻomia susulu o le la, o se faapitoa vevela ma masani ona faʻasusu e ala i se apa.

A faʻasusu, o le fugalaʻau lava na te fuafuaina pe fia le vai e manaʻomia. O le mea lea, e utaina naʻo le vaega o le vai. O totoe o le vai e tatau ona faʻateʻaina ina ia aua neʻi faʻaalia le laʻau i le mataʻutia o le pala.

E faigata ona fesuiaʻi le fugalaʻau i tuutuuga i totonu, o lea e tatau ai ona faʻaaoga ofu i luga. E taua tele le faia o lenei ile taimi o fugalaʻau, aua ile vaitaimi lea ole cyclamen e utaina ai meaʻai mai le palapala.

Lavalava pito i luga ma faʻasusu e mafai ona faʻaaogaina i auala eseese. O le mea taua o loʻo iai latou potassium ma magnesium. Ua avanoa nei i faleoloa faʻapitoa uma.

E sili atu le faʻaaogaina o ofu i luga a o faasusu le laau. Ae o le soʻona faʻaoga e le manaʻomia foi. O le fugalaʻau o le a amata ona maua lanumeamata tele ma o le a musu e fuga.

Taua. I le taimi o le le moe vaitaimi, o lona uiga, pe a totō e le laʻau fugalaʻau, faʻasūlūina tatau ona faia laʻititi. Oe manaʻomia le taulai atu i le eleele latalata i le aʻa. O le vai e tatau ona sili atu tikeri malulu nai lo le ambient vevela.

Faʻapea foi, i le taimi o le moe cyclamen, e tatau ona tuu le ulo ma le laʻau i se nofoaga puipuia mai le susulu o le la.

Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i tulafono mo le tausiga o le cyclamen i le fale i lenei tusitusiga.

Tipiina ma toe totoina

E leai se mea e teuteu ai. Fugala ma laulaʻau mago e le tipiina. Latou te mimilo faʻalilolilo. E faia lea mea ina neʻi pala le laʻau.

Afai mo se mafuaaga sa manaʻomia le tipiina o le cyclamen, o laʻasaga ia e tatau ona uia:

  1. Saunia le ulo. E tatau ona faʻagaioia mo mafuaʻaga disinfection. MANATUA. Aua le filifilia se fagu lapoʻa. Lenei o le a taitai atu ai i le mea moni o le cyclamen ono amata ona pala pe taofi fuga.
  2. O le alavai e tatau ona tuu i le pito i lalo o le ulo, ona o le eleele. O le 'eleʻele faʻateleina e masani lava ona fautuaina o se alavai. E tatau ona faʻamamaina ma faʻamamago aʻo leʻi faʻaaogaina. Eleele mo cyclamen mafai ona faʻatau i le faleoloa, oe mafai ona faia e oe lava. Mo le kukaina, oe manaʻomia le oneone, peat, humus ma lau lauʻeleʻele i le fua faʻatatau o le 1: 1: 1: 3.
  3. O le tuber ua faataatia i lalo. O le avanoa o totoe ua faʻatumuina i se substrate, tuua le tasi vaetolu o le tuber i luga.

Tusitusiga! O le laʻau e sili ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, o le eleele mo ia tatau ona faʻamamaina. E tatau foʻi ona faʻamamaina le vai faʻasūsū.

O le a le mea e fai ma faʻafefea ona faʻamalosi?

  1. Muamua lava, e tatau ona e malamalama pe o le a le mafuaʻaga o le leai o ni fugalaʻau. Atonu ua vevela tele le laau. Taumafai e sui lona tulaga, atonu o le mafuaʻaga lea.
  2. Vailiili laulaʻau ma palapala ile faʻatoʻaga. Afai e leai ni suiga: suia, ma isi mea, o lona uiga o le laʻau e maloloina. Manatua o le iʻuga o le a le vave maua. E tatau ona e onosaʻi ma mataala pea.
  3. Afai o gaioiga uma o loʻo i luga e leʻi taitai atu i le manaʻoga, o lona uiga o le mea atoa o le sese totoina o le laʻau: o se ulo le talafeagai, o le sese totoina loloto o le aʻa. I lenei tulaga, e leai se mea o totoe e fai ae na o le tipiina o le cyclamen.

I le tepa muamua, atonu e foliga mai o le tausia o se uila i le fale e faigata tele. Ae aua le faʻafitia oe lava i le fiafia o le umiaina o se matagofie tulaga ese laʻau. I lalo o tulafono faigofie o le tausiga, o le fugalaʻau o le a taliina oe ma le faʻafetai ma o le a faʻafiafiaina oe mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Conseils pratiques: planter un cyclamène - Silence, ça pousse! (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com