Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tausiga sili ona lelei mo potu potu i le fale ma le togalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Toetoe lava uma potomasani florist i ai geraniums i ana auupega o laʻau.

Peitaʻi, o lenei fugalaʻau matagofie e masani ona maua i tagata masani o loʻo totoina fugalaʻau. E ofi faʻalelei i totonu o soʻo se mea i totonu, o vaʻaiga matagofie e teuteuina matagofie ai le poletito poʻo le terraces.

Ma e maeu le manaia o le pelargonium e tilotilo i luga o ata faasolo poʻo luga o ala i le togalaau!

O lona lauiloa o loʻo tuputupu aʻe mo ona fugalaʻau ola ma laulaʻau. I se faʻaopopoga, e matua le faʻamatalaina i le galueaina.

Faʻamatalaga

O le Geranium o se vao tumau o le aiga o le geranium. O lona maualuga, o se tulafono, e le sili atu i le 60 cm. E i ai ona lanumeamata laʻau ma manogi tele-lanu fugalaʻau, lea e aoina i faamalu inflorescences.

Geranium na faʻalauiloa mai Aferika i Europa i le seneturi lona 17. Na aliali mai i Lusia i le seneturi lona 18. I le taimi muamua, ua teuteuina e le geraniums maota o aliʻi, ma i le aluga o taimi, na avanoa uma ai vaega o le faitau aofaʻi.

E tusa ai ma nisi lipoti, geranium i totonu e sili atu ma le 250 ituaiga. Ae faʻafetai i le aufaifaʻatoʻaga ua latou atiaʻe le tele o ituaiga ma hybrids fou, o lenei numera e sili atu le maualuga i le taimi nei.

E eseese ituaiga i foliga ma lanu o fugalaʻau, paolo o laulaʻau.

Geranium ua vaevaeina i 2 vaega:

  1. Manogi - e iai ona fugalaʻau e le mafaamatalaina ma lona manogi malosi.
  2. Fuga - e i ai ona matagofie inflorescences.

Geranium fugalaʻau mafai ona lanu eseese: mumu, amu, piniki, lilac, paʻepaʻe, ma le tele o isi lanu ma paolo. E leai se geranium mumu.

Faatupulaia foliga

Geranium o se unpretentious laau, o lea o le avanoa e le mafai ona mauaa e matua maualalo lava. Peitai, e tatau ona iloa nisi o foliga vaaia o lona tuputupu aʻe.

Nofoaga mo le ulo

Geranium o se moli-alofa alofa. E sili le tuʻu ile faʻamalama i le itu i saute o le fale. I le taumafanafana, lona nofoaga nofoia mafai ona avea o se polotito po o se togalaau.

Taua! Afai o loʻo i totonu o le togalaau le geranium i totonu o le fale i le taumafanafana, ia manatua o le malosi o le agi o le savili ma le timu e mafai ona afaina ai.

E tatau ona totogi le vaʻai totoʻa i le filifiliga o le ulo. E tatau ona sili ona lelei mo le root system. Afai e lapoʻa le ulo, o le a toto malosi le laau ma tupu i luga, ma leaga ai le aʻafia o le lelei o fugalaʻau. Mo geraniums i totonu o le fale, o se tamai ulo, 20-25 cm le lautele ma 12-15 cm maualuga, e sili ona talafeagai.

A filifilia se fagu e ala i meafaitino, oe tatau ona ave le fiafia i le 'ele. I ulo palasitika, e le mago le eleele ma e tele le avanoa o aʻa pala. Afai e faʻaaogaina se palasitika, ona tatau lea ona faʻaauupegaina i le alavai.

O itu taua o le faʻasusu lelei

Ina ia leai ni taʻetaʻei luga o le eleele, e fautuaina e faʻasusu le geranium i totonu o le apa, faʻaaogaina vai i le vevela o le potu. O le tele o le malulu o le vai e mafai ona maua ai aʻa pala ma isi faʻamaʻi.

E sili le faʻasusu o le geranium ile vai na pasi i totonu o le faamama. O le faʻasuina i vai faigata e aliali mai i le paʻu papaʻe i luga o le eleele - lime deposit.

Faafia

O le tele o taimi e faʻainuina ai geraniums faʻamoemoe i le vaitau. I le tautotogo ma le taumafanafana, e masani ona manaʻomia faʻasusuina i isi aso uma. I le tautoulu ma le taumalulu, o le taimi masani o le faʻasusu e faʻaititia i le 1 taimi i le 2-3 aso. O le tuʻuina atu faʻasusuina pulega mafai ona suia, o le autu mea ia manatua o le geranium e le faʻapalepaleina se soʻona sili atu o le susū.

Faʻafefea ma afea e faʻasusu ai Pelargonium (geranium):

Tipiina ma pinching

O le teuteuina o le geraniums e tatau ma e tatau ona faia i tausaga uma. E avatua i le togavao se teuteu foliga ma faʻamautinoa le umi ma lauolaola fugalaʻau.

E 3 ituaiga o teuga:

  1. Autu.
  2. Tautoulu
  3. Faʻapipiʻi

O le teuteuga autu e faia i le amataga o Mati, pe a oʻo i le vaitaimi o le le mautonu. E tautua mo le tuputupu aʻe o le "saʻo" foliga vao.

O le teuina o le tautoulu e faia i le maeʻa ai o le germanium fugalaʻau - lata ia Oketopa. I le taimi o le, faʻamago lala, inflorescences ma lau aveʻese. E le afaina ai le foliga o le vao, ae e afaina ai le tulaga lautele o le laʻau.

O le faʻapipiʻiina o le aveʻesea o fesoasoani fesoasoani.

I luga o se tusi. O lenei faiga faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o itu itu, ona o lea laʻau e avea atili lauolaola ma matagofie.

Pinching e masani ona faia i le amataga o le tautotogo ma le taumafanafana, e ui lava e faʻatagaina i soʻo se taimi o le tausaga, seʻi vagana ai mo le taumalulu.

Faʻafefea ona fausia lelei Pelargonium (Geranium). Teuteuina, pinching:

Faʻafefea ona tausi fugalaʻau i le fale?

Talu ai o le geranium o se unpretentious laau, tausiga mo lea e matua faigofie. Peitaʻi, ina ia mafai ona fuga mai le laau i le umi e mafai ai ma faʻamalie le mata, e tatau ona e iloaina nisi o nuances ma tausisi i nisi tulafono.

  • Vevela O le vevela sili ona alofagia mo le tuputupu aʻe o le geranium o le 20-25 tikeri. Peitai, e mafai ona i ai e oo lava i le +12 tikeri. Maulalo o le tau o le a fasiotia ai le laʻau.
  • Sūsū Geranium mafai ona atiaʻe lelei i le maualalo o le ea susū. Peitaʻi, afai e matutu tele le ea, o le a aʻafia ai lona fuga mai.

    Faʻaaliga! E le fautuaina e faʻapipiʻi totonu o totonugama.

  • Faʻaliliuga E toe totō le laau o le geranium pe a fai ua utiuti i totonu o le ulo. Lenei mafai ona fuafuaina e aʻa e mafai ona tupu i totonu o pu i le alavai faiga. E sili le faʻaaoga ole palu o le eleele, oneone, peat ma le humus e toto ai geraniums.

Mealilo mo tagata amata poʻo le a le mea e fai ia fuga ai

Ina ia mafai ona fuga mai le geranium i totonu, e manaʻomia le faʻaavanoaina ma se olaga lelei: o le nofoaga sili ona lelei, o se ulo talafeagai, vevela, faʻasusu, palapala. Peitai, o nei gaioiga e le lava taimi uma, ma faʻafitauli ma fugalaʻau tulaʻi mai. I ia tulaga, geraniums manaʻomia fafagaina.

Lavalava pito i luga e sili ona lelei e faia i le faʻaiuga o Fepuari ma faʻalauteleina fetilaisa. Latou tatau ona aofia ai potasiuma, nitrogen ma phosphorus. O le Potassium e faʻamalosia le ola fugalaʻau, ma o le nitrogen ei ai sona aoga aoga i le tuputupu aʻe o le lanumeamata.

I le faʻaopopoga i le potassium, nitrogen ma le phosphorus, e taua le iai o fetilaisa: kopa, metala paʻepaʻe, uʻamea, magnesium, boron ma le manganese.

Ata ma igoa o laʻau

Nei o nisi o ituaiga o totonugalemu geraniums:






Mafai ni faʻafitauli ma maʻi

Tele taimi, geraniums e afaina i faʻamaʻi pei o:

  • efuefu efuefu;
  • aʻa pala;
  • pauu efuefu.

Fuafua efuefu fuga luga o laulaau. I ia tulaga, o le laʻau e faʻasusu i vailaʻau antifungal, pe a uma ona aveʻese laʻau na afaina.

Taua! Root pala e mafua mai i le sili atu o susu i le palapala. Fuafuaga faʻamalosi ma ia lelei faʻasusu ma se lelei alavai.

Powdery agamalu o se faʻamaʻi e faʻaalia ia lava o se paʻepaʻe matala. E masani lava, o lona tupuʻaga e mafua mai i le maualuga o le susū. O le taua faasaga i ai o loʻo faʻatinoina i vailaʻau antifungal faʻapitoa.

O faʻamaʻi e masani ona osofaʻia geranium o:

  • aphid;
  • papala

Aphids o se faʻamaʻi o lona nofoaga o pito i lalo o laulaʻau. Latou te tauina ma iniseti iniseti.

Whitefly O le meaola lea e tu i lalo o lau. E mafai ona e faʻaogaina le fasimoli masani ma le vai e faʻaumatia ai. Afai e le aoga lenei metotia, e aoga le faʻaaoga o ni sauniuniga faʻapitoa e faʻaleaga ai lenei pepe.

Faʻamalologa auala

O isi taimi e i ai tulaga pe a manaʻomia geraniums fesoasoani faʻafuaseʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, a mago le laau, ua mago nisi lau ma laʻau ma ua toulu ese fugalaʻau. o auala nei e tatau ona faia vave:

  1. Aveʻese le laʻau mai le ulo (faʻasūsū muamua muamua), aveʻese aʻa pala, lau mago ma laʻau. A maeʻa sea gaioiga, toeititi tasi tipiina ono toe.
  2. Tuʻu le au o laʻau i le epin mo le 45-50 minute.
  3. Liligi palapala fou i totonu o le ulo saunia ma totoina iina.
  4. Tuu le ulo i totonu o se potu malulu (18-20 tikeri).
  5. O le faʻasūsūina i lenei taimi e manaʻomia e ala i le faʻasau solo o pito o le ulo, e aunoa ma le oso i luga o le laʻau lava ia.
  6. Tuu le laau e tu i totonu o lenei potu mo sina taimi seia oʻo mai laulaau muamua.
  7. Ave le geraniums i le windowsill ma faʻamautinoa le tausiga tatau.

Vala o le totoina i le togalaau

O le laʻau e totoina i le eleele tatala pe a uma uma le aisa, masani i le afa lona lua o Me. E sili le filifili o se la lagolagosua mo ia, e ui lava ose nofoaga paolo e talafeagai lelei foi. E tatau ona susu le eleele ma palapala.

Aʻo leʻi totoina mai le ulo, ia tatau ona faʻasūsū lelei ina ia mafai ona aveʻese ese i le lumanaʻi. A maeʻa ona totoina, e manaʻomia ona e fufuluaʻi le eleele ile faʻatoʻaga ma ou lima ina ia leai ni gaogao o totoe.

Tausia o geraniums i le togalaʻau aofia ai i le masani tatau faʻasusu, veleina i le taimi tatau, tatalaina le palapala, ma, pe a fai e tatau ai, puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ma, o le mataʻituina o tulafono ma fautuaga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga, e mafai ai ona e faʻaolaola gofie i le tele o pupulaʻu o le geranium, e teuteuina ai faʻamalama ma faʻafiafia ai mata o isi. I se faʻaopopoga, geranium o le a mafai ona teuteuina le gata i le fale, ae faʻapea foi i le togalaau, fugalaʻau moega ma fugalaʻau. Ma o le faigofie o le tausiga o le a faia ai le tuputupu ae gaioiga matagofie ma le faʻaalu taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: sili ona lelei musika anamua (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com